Hoe en wanneer kunstmest gebruiken met Lucky Bamboo

Inhoudsopgave:

Hoe en wanneer kunstmest gebruiken met Lucky Bamboo
Hoe en wanneer kunstmest gebruiken met Lucky Bamboo
Anonim
Meisje spuit kunstmest in haar geluksbamboeplant
Meisje spuit kunstmest in haar geluksbamboeplant

Het is één ding om te weten hoe je kunstmest voor Lucky Bamboo gebruikt, maar het is net zo belangrijk om te weten wanneer je het moet gebruiken. Het komt zelden voor dat u voor deze plant kunstmest moet gebruiken. Lucky Bamboo kan jaren zonder kunstmest.

Waarom Lucky Bamboo geen kunstmest nodig heeft

De zorg voor Lucky Bamboo voelt soms alsof je de plant verwaarloost in vergelijking met andere kamerplanten. Lucky Bamboo ha alt alle voedingsstoffen die het nodig heeft uit water, omdat het gedijt op stikstof. Daarom wil je het water regelmatig verversen.

Houd het water vers om te voorkomen dat u kunstmest nodig heeft

Omdat Lucky Bamboo een waterplant is, heeft deze een omgeving met schoon water nodig. Dit is ideaal omdat het meeste leidingwater de voedingsstoffen bevat die Lucky Bamboo nodig heeft, hoewel fluoride en chloor schadelijk zijn, dus gefilterd water is het beste. Stikstof is de belangrijkste voedingsstof, gevolgd door magnesium en ijzer.

Wanneer moet u kunstmest gebruiken met Lucky Bamboo

Er zijn enkele gevallen waarin u uw geluksbamboe moet bemesten. Elk probleem is eenvoudig te verhelpen met de juiste meststof en nog belangrijker: de juiste hoeveelheid meststof. Zorg ervoor dat u kunstmest aan de grond of het water toevoegt en nooit als een spritz. Gebruik indien gewenst alleen water om de bladeren te besproeien.

Gedestilleerd water bevat geen voedingsstoffen

De ene keer dat je kunstmest nodig hebt, is als je gedestilleerd water gebruikt, omdat magnesium en ijzer verloren gaan tijdens het destillatieproces. Een paar druppels kunstmest is alles wat je nodig hebt, als dat zoveel is. Het hangt af van de bemestingsinstructies en de verhouding tussen water en kunstmest. Zorg ervoor dat u de richtlijnen van de fabrikant volgt.

Vuilwater veroorzaakt ziekten

Als het water niet schoon is, kan je plant last hebben van een tekort aan voedingsstoffen en ziek worden. Als je het water troebel of vuil hebt laten worden, wil je je plant misschien een boost geven. Nadat je het vuile water hebt vervangen door schoon water, kun je kunstmest toevoegen om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft

Stimuleer groei

Als u de bladgroei wilt stimuleren, kunt u dit bereiken door een beetje kunstmest aan het water toe te voegen. Het is het beste om dit te doen tijdens de natuurlijke cyclus van het lentegroeiseizoen.

Gele bladeren van planten

Als de bladeren van je geluksbamboe geel worden en je geen kunstmest hebt gebruikt, heeft de plant mogelijk een tekort aan voedingsstoffen. In dit geval moet je het bemesten. De meeste Lucky Bamboo-arrangementen zijn voorzien van een aantal stengels. Als een steel geel wordt, kun je deze het beste weggooien en vervangen.

Overbemesting

Als u uw plant heeft bemest en deze geel is geworden, duidt dit op overbemesting. Het beste wat je op dit moment kunt doen, is het water verversen en hopen dat je plant zich zal herstellen. Je kunt gedestilleerd water een tijdje gebruiken om de plant te laten rusten. Zodra het herstelt, kun je weer gewoon water gebruiken.

Meststof gebruiken met Lucky Bamboo

Bamboeplant in een glazen bloempot
Bamboeplant in een glazen bloempot

Het is het beste om meststoffen te gebruiken die speciaal zijn gemaakt voor Lucky Bamboo-planten. De meeste lucky bamboemeststoffen zijn NPK met sporenelementen. Deze hebben meestal een verhouding van 2-2-2, wat betekent dat ze een uitgebalanceerde verhouding van 2 delen stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) hebben.

Gebruik van reguliere kamerplantenmest

Als u liever kamerplantenmest gebruikt, kunt u deze verdunnen tot een geschikte sterkte voor lucky bamboe. Zorg ervoor dat u een NPK-gebalanceerde meststof gebruikt.

Gelukbamboe op bodembasis

Als je geen kunstmest gebruikt die gemaakt is voor Lucky Bamboo, kun je gewone kamerplantenmest verdunnen. De sterkte moet ongeveer een tiende minder zijn dan wat je voor kamerplanten zou gebruiken. Minder is altijd beter. Indien nodig kunt u de sterkte vergroten. Als uw plant in aarde wordt gepot, kunt u elke zes tot acht weken een verdunde kamerplantenmest gebruiken.

Gelukbamboe op waterbasis

Voor een plant op waterbasis die verdunde kamerplantenmest gebruikt, gebruik je dezelfde verhouding verdunde meststof tot water als de plant op aarde. U hoeft slechts één keer per kwartaal (elke 3 maanden) te bemesten.

Leren hoe en wanneer je kunstmest moet gebruiken met Lucky Bamboo

Het kweken van Lucky Bamboo is heel eenvoudig, vooral als je een container op waterbasis gebruikt. Volg de richtlijnen voor hoe en wanneer u kunstmest moet gebruiken en uw lucky Bamboo-plant zal vele jaren meegaan.

Aanbevolen: