Wanneer moet u IRS-formulier 2848 gebruiken

Inhoudsopgave:

Wanneer moet u IRS-formulier 2848 gebruiken
Wanneer moet u IRS-formulier 2848 gebruiken
Anonim
IRS-belastingen
IRS-belastingen

Internal Revenue Service (IRS)-formulier 2848 heeft de titel 'Volmacht en verklaring van vertegenwoordiging'. Het wordt gebruikt om een belastingprofessional aan te wijzen die een cliënt vertegenwoordigt bij IRS-agenten.

Doel voor indieningsformulier 2848

Door dit document in te dienen, kunt u een gekwalificeerde vertegenwoordiger aanwijzen die u vertegenwoordigt met betrekking tot IRS-zaken en de grenzen van de bevoegdheid van de vertegenwoordiger specificeren.

  • Een volmacht (POA) is een document waarin u een derde het wettelijke recht geeft om namens u op te treden. De situaties waarin de persoon kan handelen en de bevoegdheden die hij heeft, worden doorgaans gespecificeerd in het formulier.
  • In een verklaring van een vertegenwoordiger geeft u toestemming aan een derde partij om namens u te verschijnen, maar geen beslissingen te nemen of acties te ondernemen.

Gecertificeerde belastingprofessionals (waaronder advocaten, CPA's en geregistreerde agenten) kunnen een cliënt vertegenwoordigen voor elke afdeling van de IRS, maar niet-ingeschreven belastingvoorbereiders kunnen klanten alleen vertegenwoordigen voor auditors en vertegenwoordigers van de klantenservice en alleen bij het bespreken van belastingaangiften. zelf ingevuld en ondertekend.

Dit formulier geeft de aangewezen belastingprofessional ook toegang tot de eerdere belastingaangiften van de klant en andere documenten die de IRS voor hem of haar heeft geregistreerd.

Hoe u het formulier invult

Het formulier bestaat uit twee pagina's en twee delen. Het eerste deel bestaat uit zeven secties.

Deel 1: Informatie over de belastingbetaler

In dit gedeelte moet u zich identificeren en uw naam, postadres, burgerservice- of belastingidentificatienummer en telefoonnummer opgeven.

Deel 2: Vertegenwoordigers

In dit gedeelte moet u de persoon(en) identificeren die u toestemming geeft u te vertegenwoordigen bij de IRS.

  • U kunt op dit formulier maximaal vier vertegenwoordigers aanduiden. U moet hun namen, adressen en telefoon- en faxnummers opgeven.
  • Als een van uw vertegenwoordigers een CAF-nummer en/of een PTIN heeft toegewezen door de IRS, vermeld dan deze nummers in de daarvoor bestemde velden. De vertegenwoordiger(s) kunnen u deze informatie verstrekken.
  • Als u wilt dat de vertegenwoordiger(s) kopieën ontvangt(s) van alle documenten die de IRS naar u stuurt, vinkt u het vakje aan onderaan het overeenkomstige gedeelte 'naam en adres'.

Sectie 3: Toegestane handelingen

In dit gedeelte moet u de specifieke kwestie(s) specificeren waarvoor u de vertegenwoordiger(s) namens u laat werken. Je moet vermelden:

  • De aard van de kwestie(s), zoals de betaling van achterstallige belastingen of een audit
  • De soort(en) formulieren die betrokken zijn bij de kwestie
  • De specifieke perioden waarvoor u de vertegenwoordiger(s) bevoegdheid geeft

Zodra de periode die u op het formulier vermeldt, is verstreken, moet u een nieuwe indienen als u de autorisatie wilt verlengen. U kunt in deze rubriek niet zomaar 'alle belastingformulieren' of 'alle jaren' zeggen; dat maakt het formulier ongeldig.

Deel 4: CAF

De IRS registreert volmachten doorgaans in haar Centralized Authorization File (CAF)-systeem. Er zijn echter bepaalde specifieke toepassingen van een volmacht waarvoor de IRS geen vermelding in het CAF hoeft aan te maken. Het gaat hierbij onder meer om verzoeken om een onderhandse uitspraak, aanvragen om een werkgeversidentificatienummer (EIN) en bedrijfsontbindingen. Als u niet zeker weet of u dit vakje moet aanvinken, kunt u dit aan uw vertegenwoordiger vragen.

Sectie 5: Geautoriseerde handelingen

In dit gedeelte wordt gedetailleerd beschreven welke handelingen u uw vertegenwoordiger(s) wel en niet laat uitvoeren.

  • Artikel 5a, 'Aanvullende handelingen toegestaan', geeft de vertegenwoordiger de bevoegdheid om handelingen te verrichten zoals het openbaar maken van informatie aan derden en het benoemen van andere vertegenwoordigers voor u.
  • Section 5b, 'Specifieke handelingen niet toegestaan', beschrijft handelingen die uw vertegenwoordiger niet mag uitvoeren. Als u meer ruimte nodig heeft, kunt u de aanvullende regels op een apart vel papier typen en dit aan uw formulier toevoegen.

Sectie 6: Bewaren/intrekken van eerdere POA

Belastingformulier
Belastingformulier

Filing Form 2848 trekt automatisch elk eerder ingediend formulier in dat verwijst naar dezelfde kwesties en tijdsperioden als opgenomen in het nieuwe formulier. Als u dit formulier bijvoorbeeld eerder heeft ingediend met betrekking tot uw belastingaangifte over het jaar 2015, wordt de oude ingetrokken als u een nieuw formulier indient, waarop ook uw belastingaangifte over 2015 staat. Als u alleen maar iets toevoegt of wijzigt en het vorige formulier niet wilt intrekken, moet u dat aangeven door het vakje in deze sectie aan te vinken.

Deel 7: Handtekening

U moet het formulier ondertekenen en dateren. Als uw formulier 2848 betrekking heeft op een gezamenlijk ingediend belastingformulier, zoals een formulier 1040 dat u samen met uw echtgeno(o)t(e) heeft ingediend, moet uw echtgeno(o)t(e) zijn of haar eigen formulier invullen en ondertekenen.

Handtekeningen van vertegenwoordigers

De vertegenwoordiger(s) moet(en) het tweede deel van het formulier ondertekenen en dateren. Ze moeten ook hun professionele status of relatie met u vermelden. Professionals moeten hun licentienummers opgeven en de staten vermelden waarin zij bevoegd zijn om te oefenen, indien van toepassing.

Als u het formulier ondertekent voordat uw vertegenwoordiger(s) ondertekenen, moet(en) de vertegenwoordiger(s) binnen 45 dagen nadat u dat doet (of 60 dagen als u in het buitenland woont) ondertekenen.

Uw formulier indienen

Zodra u het formulier volledig heeft ingevuld en ondertekend door u en uw vertegenwoordiger(s), moet u het naar de juiste locatie mailen of faxen.

  • Tenzij u het vakje in sectie 4 hebt aangevinkt, moet u het adres of faxnummer gebruiken uit de lijst op de tweede pagina van de formulierinstructies.
  • Als u het vakje in Sectie 4 hebt aangevinkt, moet u het adres of faxnummer gebruiken dat betrekking heeft op de niet-CAF-kwestie waarover u informeert. Aanvragen voor een EIN gaan bijvoorbeeld naar het adres of faxnummer van het formulier SS-4, Aanvraag voor werkgeversidentificatienummer.

Uw vertegenwoordiger(s) zou(den) u moeten kunnen helpen met eventuele andere vragen over het invullen van het formulier of waar u het naartoe kunt sturen.

Aanbevolen: