Lucky Bamboo Verzorgingsgids om uw plant te laten bloeien

Inhoudsopgave:

Lucky Bamboo Verzorgingsgids om uw plant te laten bloeien
Lucky Bamboo Verzorgingsgids om uw plant te laten bloeien
Anonim
gelukkige bamboeverzorging
gelukkige bamboeverzorging

Lucky Bamboo is een veerkrachtige plant die weinig verzorging nodig heeft om zijn rijke groene kleur en mooie visuele aantrekkingskracht te behouden. Als belangrijke plant voor goede feng shui wordt hij vaak de bamboe-geldboom genoemd. Om van de positieve voordelen van feng shui te genieten, of gewoon van de schoonheid ervan te genieten, zorgt het kennen van de juiste technieken en regels voor de verzorging van bamboe ervoor dat uw plant sterk en vitaal zal zijn. De zorg voor een Lucky Bamboo-plant is niet moeilijk en stelt zeer eenvoudige eisen aan zijn omgeving. De beste groeiomstandigheden voor lucky bamboe zijn heel gemakkelijk te realiseren, waarbij water en rotsen de meest populaire omgeving zijn.

Hoe zorg je voor een bamboeplant in rotsen

Lucky bamboe groeit gemakkelijk in rotsen en heeft slechts minimale verzorging nodig om vitaal te blijven. Zodra je je waterdichte vaas of pot voor je geluksbamboe hebt gekozen, plaats je de stengels zoals je wilt met een paar centimeter ruimte boven de bodem zodat de wortels kunnen groeien, en voeg je stenen toe om ze te ondersteunen - voeg voldoende stenen toe om de stengels te ondersteunen. hun eigen. Giet water in de vaas of pot totdat het dicht bij de bovenkant van de rotsen komt. Het is belangrijk om het water elke 14 dagen te verversen bij koeler weer, en om de 7-10 dagen als het warm is, omdat warme temperaturen ongewenste algengroei bevorderen. Zorg er bij het verversen van het Lucky Bamboo-water voor dat de rotsen vrij zijn van algen door ze zorgvuldig af te spoelen en indien nodig schoon te vegen.

Wat voor soort stenen je kunt gebruiken voor Lucky Bamboo

Lucky Bamboo kamerplant in het moderne leven
Lucky Bamboo kamerplant in het moderne leven

Kleine gepolijste stenen of kiezelstenen zijn ideaal voor het kweken van Lucky Bamboo in water. De sleutel om uw plant gezond te houden in rotsen is om de rotsen vrij te houden van algen en slijm. Knikkers en gladde glasstenen kunnen ook worden gebruikt om uw plant in water te laten groeien en kunnen deze een designerlook geven.

Gelukkige bamboe kweken in aquarium

Lucky Bamboo is een populaire toevoeging aan aquaria en is eenvoudig te verzorgen, maar niet zorgeloos. Het is het meest geschikt voor grotere zoetwateraquaria. Binnen de viskwekerijen bestaat er onenigheid over de vraag of Lucky Bamboo beter gedeeltelijk of volledig onder water kan worden gekweekt. Er zijn zeer specifieke vereisten om met succes Lucky Bamboo in een aquarium te kweken, voor zowel de gezondheid van de plant als de vissen, dus het leren van de vereisten is belangrijk bij het toevoegen van Lucky Bamboo aan een gedeelde leefomgeving.

Hoe vaak moet je je bamboeplant water geven

Man die een geluksbamboe water geeft
Man die een geluksbamboe water geeft

Gebruik gefilterd water, flessenwater of regenwater voor je geluksbamboeplant. Dit is belangrijk voor een gezonde lucky bamboeplant.

  • Voeg twee of drie keer per week vers, schoon water toe aan je bamboeplant.
  • Het is belangrijk om enkele centimeters water in de container te houden en ervoor te zorgen dat de wortels van de plant nat blijven.
  • Ververs het water elke zeven tot tien dagen om je geluksbamboe in topconditie te houden, en elke veertien dagen als het koeler is.

Gelukbamboe water geven in een vaas

Lucky Bamboo in het interieur van een badkamer
Lucky Bamboo in het interieur van een badkamer

Als je je Lucky Bamboo-plant in een vaas kweekt, zorg er dan voor dat het waterpeil laag is. De wortels van een geluksbamboeplant groeien overal waar hij in contact komt met water. Kies een vaas die voldoende hoogte heeft om de bamboestelen te ondersteunen, en breed genoeg om water te geven.

Lucky Bamboo-lichtvereisten

Modern bureau met lamp en vaas van Lucky-bamboe
Modern bureau met lamp en vaas van Lucky-bamboe

Indirect licht op gematigde niveaus is het beste voor een Lucky Bamboo-plant.

  • Plaats uw plant nooit op een zonnige vensterbank, omdat het directe zonlicht te sterk is en de bladeren zullen verschroeien.
  • Gelukkige bamboeplanten geven de voorkeur aan weinig licht en kunnen ook gedijen met kunstlicht van een lamp.
  • Als de bamboebladeren vervagen naar een lichtgroene kleur, krijgt de plant niet genoeg licht.
  • Onvoldoende licht veroorzaakt ook een langzame plantengroei. In veel gevallen zal de plant niet in de hoogte groeien of nieuwe bladeren produceren.

Om deze problemen te verhelpen, verplaats je de plant eenvoudigweg naar een locatie met meer indirect licht.

Behoud een ideale temperatuur voor uw Lucky Bamboo

De optimale temperatuur voor een bamboeplant ligt tussen 65 en 90 graden Fahrenheit. Lucky Bamboo-planten overleven mogelijk niet bij temperaturen onder de 55 graden Fahrenheit en mogen nooit voor een airconditioner worden geplaatst. Net zoals direct zonlicht moet worden vermeden, moet ook extreme hitte worden vermeden. Plaats uw plant nooit in de buurt van een warmtebron, zoals een ventilatieopening of een houtkachel.

Zorg voor vochtigheid

Lucky Bamboo-plant spuiten
Lucky Bamboo-plant spuiten

Als het bijzonder droog is, overweeg dan om je bamboebladeren af en toe met een beetje gedestilleerd water te besprenkelen om de omgeving vochtiger te houden.

Meststof is optioneel

Lucky bamboe heeft geen reguliere bemesting nodig en kan jarenlang overleven in alleen schoon water. Als u ervoor kiest uw plant te bemesten, gebruik dan alleen meststoffen die zijn gemaakt voor lucky bamboe. Een plantenvoeding genaamd Green Green is populair bij veel kwekers van lucky bamboeplanten.

Lucky Bamboo-problemen

Moderne woonkamer met vaas van Lucky Bamboo
Moderne woonkamer met vaas van Lucky Bamboo

Lucky Bamboo-problemen kunnen om een aantal redenen voorkomen; neem voorzorgsmaatregelen om eventuele problemen die zich voordoen tijdens de verzorging van uw plant te voorkomen en op te lossen. Van algen tot verkeerd water: leer op verschillende manieren hoe u de problemen kunt bestrijden die uw plant kunnen overkomen.

Te veel licht

Aangezien lucky bamboe over het algemeen hydrocultuur wordt gekweekt in kwekerijen en kassen, bewaren de meeste mensen hun bamboe in een vaas met water en kiezelstenen als ze hem mee naar huis nemen. Het soort vaas waarin je lucky Bamboo leeft, maakt een groot verschil bij het voorkomen van een algenprobleem. Heldere vazen stellen het water in de vaas bloot aan te veel licht. Het licht reageert met de algensporen, waardoor deze gaan bloeien of groeien.

Te weinig licht

Hoewel te veel licht algengroei kan veroorzaken, kan te weinig licht ervoor zorgen dat je bamboe vervaagt van kleur. Hoewel je ervoor moet zorgen dat je bamboe een ondoorzichtige vaas is, moet je er ook voor zorgen dat hij voldoende indirect licht krijgt, wat betekent dat hij dichtbij, maar niet in, een raam kan staan.

Te veel voedingsstoffen

Algen gedijen ook in voedselrijk water. Fosfaten en nitraten zijn een favoriete voedselbron van algen. Veel plantaardig voedsel bevat zowel nitraten als fosfaten; het overvoeren van je lucky Bamboo kan de oorzaak zijn van je algenprobleem, naast het geel worden van de bladeren.

Het verkeerde water gebruiken voor Lucky Bamboo

Als uw geluksbamboe plotseling vergelende bladeren vertoont, kan dit worden veroorzaakt door het gebruik van verkeerd water. Kraanwater zit vol met zaken als chloor en fluoride, waardoor je bamboe geel of bruin kan worden. Het gebruik van gedestilleerd of gefilterd water voorkomt deze vergeling.

Als je leidingwater moet gebruiken en je weet dat het een hoog chloorgeh alte bevat, bewaar het dan 24 uur in een bakje op het aanrecht voordat je het gebruikt. Hierdoor heeft het chloor in het water de tijd om te verdampen. Als uw water veel fluoride bevat, gebruik het dan niet voor uw plant. Fluoride zorgt ervoor dat je geluksbamboe bruin wordt en verdampt niet.

Lucky Bamboo-probleemoplossing

Bamboe in water
Bamboe in water

Als je al problemen hebt met je lucky Bamboo, probeer dan deze oplossingen:

  • Verwissel de vaas: Als je geen andere vaas bij de hand hebt, haal dan gewoon de bamboe uit de vaas en was de vaas vervolgens met warm water en een klein beetje milde zeep. Zorg ervoor dat u grondig spoelt. Voeg vervolgens de bamboe weer toe aan de schone vaas.
  • Ververs het water regelmatig. Vergeet niet om gedestilleerd of gefilterd water te gebruiken.
  • Verplaats de plant: Als de bamboe op een plek staat die wordt blootgesteld aan veel direct zonlicht, wat de algengroei bevordert, verplaats de plant dan naar een plek met indirect zonlicht. Als uw plant niet goed groeit of begint te verkleuren, verplaats hem dan naar een andere bron van indirect licht.

Hoe lang leeft Lucky Bamboo?

Als je je Lucky Bamboo-plant goed verzorgt, kan hij meerdere jaren meegaan. Door regelmatig nieuwe planten te starten uit uw geluksbamboestekken, kunt u een eeuwigdurende voorraad planten voor uw huis verkrijgen.

Een geschenk van Lucky Bamboo

Als je goed voor je Lucky Bamboo-plant zorgt, wordt je beloond met een plant die positieve energie aantrekt en schoonheid aan je huis toevoegt. Lucky Bamboo wordt vaak cadeau gegeven om geluk aan te moedigen. In tegenstelling tot andere populaire plantencadeaus heeft deze onderhoudsvriendelijke plant heel weinig nodig om hem gelukkig en gezond te houden, waardoor hij een uitstekende keuze is. Naarmate je geluksbamboe groeit, kun je gemakkelijk nieuwe planten starten om cadeau te geven, terwijl je de basissnoei en het onderhoud uitvoert.

Lees volgende: Ontdek gelukkige kamerplanten die de feng shui-sfeer van je huis verbeteren.

Aanbevolen: