15 Instagram-waardige plaatsen om prom-foto's te maken

Inhoudsopgave:

15 Instagram-waardige plaatsen om prom-foto's te maken
15 Instagram-waardige plaatsen om prom-foto's te maken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Neem dit seizoen geen genoegen met de standaard balachtergronden. Je achtertuin of veranda aan de voorkant kunnen geweldige plekken zijn om foto's te maken van een schoolbal, maar je kunt je foto's nog beter maken door creatief aan de slag te gaan met locaties.

Een geweldige, interessante setting kan ervoor zorgen dat je schoolbalfoto opv alt op Instagram en andere sociale mediaplatforms, en dezelfde ideeën kunnen uitstekend werken voor thuiskomstdansen en andere speciale evenementen. Geef je foto's een sfeer die net zo memorabel is als de avond zelf door fantastische plekken te kiezen voor je schoolbalfoto's.

Profiteer van die stadslichten

Afbeelding
Afbeelding

Maak een paar foto's met jouw stad als achtergrond. Nachtfotografie kan een beetje lastig zijn, maar dit is een leuke manier om wat sprankeling en spanning aan je schoolbalfoto's toe te voegen. Je kunt deze na de dans fotograferen als het nog niet donker is als de nacht begint.

De sleutel tot geweldige nachtportretten is een beetje licht op de gezichten van mensen. Als je met een professional fotografeert, vermeld dan dat je de skyline als achtergrond nodig hebt. Als je doe-het-zelf-promfoto's maakt, laat iemand dan een telefoonlampje op een paar meter afstand van de camera houden, zodat het de gezichten van iedereen verlicht, maar niet de flits van een hert in de koplamp geeft. Maak talloze foto's en experimenteer om te krijgen wat je wilt.

Schiet promfoto's op een brug

Afbeelding
Afbeelding

Weet je wat zo geweldig is aan bruggen (behalve natuurlijk dat je van de ene kant van een rivier naar de andere kunt gaan)? Ze zijn een van de beste plekken voor prom-foto's. De lijnen van de brug omlijsten mensen op een superflatterende en coole manier, waardoor ze ook ideaal zijn voor groepsfoto's en soloportretten.

Deze werken heel goed als je gecentreerd op de brug staat voor de foto's. Je kunt met veel mensen bij elkaar poseren (blijf dichtbij zodat je op een groep lijkt), een paar foto's maken of gewoon een foto van één persoon maken. Er is geen fout antwoord. Probeer wat schaduw te vinden om harde schaduwen uit beeld te houden, en zoek naar een fotolocatie voor het schoolbal zonder al te veel rommel op de achtergrond aan de andere kant van de brug.

Een veld met bloemen is een geweldige fotolocatie voor een schoolfeest

Afbeelding
Afbeelding

Deze opname ziet eruit als een droom, maar is niet zo moeilijk te verwezenlijken. Kijk eens rond in de plaatselijke tuinen en arboretums om te zien of er velden beschikbaar zijn. Als dat niet het geval is, kunt u gekleurde bloesems op uw voortuin strooien en een vergelijkbaar effect krijgen.

Voor geweldige resultaten kun je mensen samen poseren. Het maakt niet uit hoeveel mensen je op deze foto hebt, ze moeten ontroerend of bijna ontroerend zijn om het een intiem gevoel te geven. Gebruik dan een trapje voor de opnames. Laat de persoon die deze foto maakt een stabiele trap gebruiken om hoog genoeg boven je te komen, zodat een deel van je prachtige galajurk erbij past.

Snelle tip

Als je Photoshop kent of een vriend hebt die dat wel doet, kun je eenvoudig de achtergrond uitbreiden en het veld met bloemen groter laten lijken dan het is.

Breng een aantal geweldige architectuur binnen voor schoolbalfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Architectonische elementen zoals gebouwen, bruggen, bogen en andere door de mens gemaakte achtergronden kunnen je foto's een leuke stadssfeer geven. Het gebruik van dit soort structuur als kader voor je foto's is altijd een winnende keuze.

Voor het beste resultaat kies je een plek die niet super rommelig is. Alles wat een natuurlijke boog of omlijsting om je heen creëert, is perfect. Plaats de groep of het stel precies binnen het frame en maak talloze foto's.

Breng je schoolbalfoto's naar een hoger niveau met trappen

Afbeelding
Afbeelding

Architectonische details zoals stappen kunnen je foto echt naar een hoger niveau tillen! Dit soort elementen voegen visueel belang toe aan je promfoto en bieden veel manieren om een foto op creatieve wijze samen te stellen. Je kunt vrienden op verschillende trappen poseren om veel mensen op de foto te krijgen, of een paar geweldige bewegingsfoto's maken met dansen of springen. Als je een lange jurk hebt, kun je deze in prinsesstijl achter je laten hangen.

Het is belangrijk om bij dit soort foto's rommel op de achtergrond te voorkomen. Zoek naar een langzame tijd. Kies een tijdstip waarop mensen niet in en uit de opname lopen om het gebouw binnen te komen. Als het erg druk is, reserveer dan wat tijd zodat je tussen groepen mensen kunt fotograferen.

Ga voor enkele tuinfeestfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Als je een nabijgelegen park met een tuinhuisje hebt, heb je direct een prom-fotolocatie bij de hand. Ga er gewoon heen met vrienden en maak je foto's vóór het grote evenement.

Weet je wat zo geweldig is aan een tuinhuisje voor prom-foto's? Het is perfect als het regent of als het heel helder is en niet-flatterend licht heeft. De beschutting die het creëert is super flatterend.

Schiet schoolfeestfoto's buiten je school

Afbeelding
Afbeelding

Maak je geen zorgen als je geen nabijgelegen park of brug kunt vinden om te gebruiken. Uw schoolgebouw kan een perfecte achtergrond zijn. Een extra bonus is dat het context aan je foto's geeft, en dat je je kunt herinneren hoe dit moment in je leven werkelijk was.

Het is een goed idee om vooraf toestemming te vragen als je foto's gaat maken in het schoolgebouw. Neem een paar dagen voordat u van plan bent uw foto's te maken contact op met de administratie.

Snelle tip

Om iets speciaals aan deze foto's toe te voegen, gebruik je een aantal veelkleurige twinkelende lichtjes voor de camera. Ze zijn onscherp, maar voegen een leuke sprankeling en glamoureuze uitstraling toe aan je schoolbalfoto's.

Gebruik een studio of een leeg gebouw voor schoolbalfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Hebben jij of je vrienden een ouder of vriend van de familie die makelaar is of eigenaar is van een gebouw? Kun je alle spullen uit een kamer in je huis verhuizen of voor een paar uur een plaatselijke fotostudio huren? Terwijl je je schoolbal aan het plannen bent, kijk dan of je een volledig lege kamer met veel licht kunt vinden.

Dit kan een geweldige plek zijn om je schoolbalfoto's te maken en je geen zorgen te maken over het weer. Hierdoor kun je bewegen en dansen, en hoef je je geen zorgen te maken over een rommelige achtergrond met meubels en andere dingen in de weg.

Als de kamer één raam heeft maar één kant donker is, kun je een deel van dat raamlicht vanaf de andere kant reflecteren. Hang een wit laken tegenover het raam om als reflector te werken. Experimenteer met veel verschillende houdingen, vooral met veel beweging.

Foto's maken op een natuurpad

Afbeelding
Afbeelding

Als je van wandelen in een park of op een plaatselijk natuurpad houdt, kan dit een ideale locatie zijn voor foto's van het schoolfeest. Dit kan geweldig zijn voor koppelfoto's, omdat het parcours een intiem gevoel voor jullie twee zal creëren.

De beste plek voor dit soort foto's is een plek met veel schaduw. Als je uit direct licht blijft, worden je foto's flatterend.

Maak een paar pronkfoto's in de limousine

Afbeelding
Afbeelding

Als je met een limousine naar het bal gaat, maak dan foto's in de auto. Dit kan een beetje lastig zijn, omdat je licht nodig hebt op de gezichten van de mensen in het voertuig, maar met een paar eenvoudige trucjes kun je het voor elkaar krijgen.

Laat iemand naast de fotograaf een telefoon gebruiken om wat licht aan de foto toe te voegen. Maak opnamen met een groothoeklens (of een telefoon), zodat u veel mensen op de foto kunt krijgen. Dit is een perfecte manier om openhartige foto's van het schoolbal te krijgen als je met een groep gaat. Knijp samen om het er gezellig uit te laten zien.

Maak schoolfeestfoto's terwijl je door de stad loopt

Afbeelding
Afbeelding

Je woonplaats kan een geweldige setting zijn voor je foto's. Dit is ook heel gemakkelijk om te maken, vooral als je veel foto's maakt en een plek kiest die niet te druk is.

Denk na over wat jouw stad mooi of cool maakt. Vraag dan een paar foto's van jou en je vrienden die rondlopen in je prom-outfits. Maak voldoende foto's zodat je dat gevoel van beweging echt kunt vastleggen.

Maak schoolfeestfoto's achterin een pick-up

Afbeelding
Afbeelding

Ben jij meer het platteland dan de stad? Als een vriend een pick-up heeft, kunnen jullie allemaal achterin plaatsnemen voor een foto. Rijd natuurlijk niet zo rond, maar het is een geweldige manier om je foto een speels, landelijk gevoel te geven dat niemand anders op zijn foto's zal hebben.

Terwijl je deze foto's maakt, zorg ervoor dat de mensen centraal staan. Zet niet veel van de truck op de foto, want dat kan afleidend zijn. Je hebt net genoeg van de vrachtwagen nodig om te laten zien dat je in een vrachtwagen zit. Probeer ook verschillende hoeken. Je kunt vanaf de voorkant fotograferen of iedereen aan de zijkant laten zitten. Je kunt zelfs vanaf de achterklep fotograferen om een foto te maken van de laadbak vol verklede vrienden.

Ga naar de plaatselijke boomgaard voor foto's

Afbeelding
Afbeelding

Een van de leuke dingen aan het bal dat in de lente plaatsvindt, is dat boomgaarden in grote delen van het land vaak in bloei staan. Als je een boomgaard met bloesems kunt vinden, heb je de perfecte plek om foto's van het schoolbal te maken.

Plaats een of twee mensen voor bloeiende bomen of ga met je hele groep vrienden tussen rijen in de boomgaard staan. Hoe dan ook, probeer te fotograferen wanneer de zon goudkleurig licht heeft, meestal ongeveer een uur voordat deze ondergaat. Dat is het meest flatterende zonlicht dat er is.

Maak foto's op je achtertuin-trampoline

Afbeelding
Afbeelding

Als je het niet erg vindt om na de foto een paar kleine aanpassingen aan je haar te doen, kun je een aantal van de beste schoolbalfoto's ooit maken op de trampoline in je achtertuin. Dit is een geweldige foto om met één of twee personen te maken, maar je kunt ook met een grote groep werken.

Trek je schoenen uit om veilig te blijven. Ook al zijn je schoenen onderdeel van je outfit, je wilt niemand pijn doen. Het is ook een goed idee om elkaars hand vast te houden – niet voor de veiligheid, maar om verbinding te tonen.

Snelle tip

Zoek naar de beste achtergrond. Probeer te fotograferen vanuit een hoek zonder veel rommel, zoals gebouwen of auto's. Lommerrijke bomen vormen een geweldige achtergrond.

Ga voor de schilderachtige wissels

Afbeelding
Afbeelding

Woon je in de buurt van een mooie plek? Die schilderachtige opkomsten kunnen ongelooflijke fotolocaties zijn voor een schoolbal. Kies de mooiste plek die je kunt vinden (watervallen en bergen, we kijken naar jou) en ga erop uit met vrienden om een aantal prachtige foto's te maken.

Je moet voldoende tijd inplannen voor dit soort shoots, omdat er soms wat autorijden voor nodig kan zijn. Misschien wil je je zelfs wat eerder opmaken, zodat je de foto's kunt maken voordat de echte gebeurtenissen van de avond beginnen. Dit is een heel romantische optie voor koppels, maar het is ook prachtig voor een soloportret.

Afbeelding
Afbeelding

Waar je ook fotografeert, onthoud dat dit een evenement is waarbij alles draait om hoe geweldig je eruit ziet en hoeveel je om je vrienden of je date geeft. Het is altijd oké om de focus op jezelf te houden en de achtergrond te laten vervagen.

Als je de perfecte promfoto's hebt, neem dan een paar minuten de tijd om ze met iedereen te delen. Plaats prom-foto's op Instagram of sms ze naar vrienden, zodat iedereen kan genieten van je perfecte prom-avond.

Aanbevolen: