Hoe u als tiener geld kunt besparen voor een auto

Inhoudsopgave:

Hoe u als tiener geld kunt besparen voor een auto
Hoe u als tiener geld kunt besparen voor een auto
Anonim
Tiener spaart om een auto te kopen
Tiener spaart om een auto te kopen

Sparen om je eerste auto te kopen kan spannend en uitdagend zijn. Zoek naar manieren om uw spaargeld uit het zicht en uit het hart te houden, zodat het nog steeds beschikbaar is wanneer u het het meest nodig heeft.

Stel uw spaardoel in

Het stellen van een besparingsdoel is essentieel voor het doen van uw eerste grote aankoop. Zodra je weet hoeveel geld je nodig hebt, kun je gaan uitzoeken hoe je het kunt krijgen.

Begrijp de kosten van auto's

De gemiddelde kosten van een nieuwe auto bedragen iets meer dan $36.000, terwijl het gemiddelde voor een gebruikte auto ongeveer $19.000 bedraagt. Als je kijkt naar wat experts zeggen dat de beste gebruikte auto's voor tieners zijn, beginnen de meeste rond de $ 5.000. Ga naar een vertrouwde website zoals Kelley Blue Book en begin met zoeken naar nieuwe of gebruikte auto's om te zien voor hoeveel verschillende auto's worden verkocht. Als u op kosten zoekt, krijgt u een goed idee van welke soorten voertuigen waarschijnlijk binnen uw budget passen. Als je meer een praktische leerling bent, ga dan naar een aantal autodealers en blader door de kavel.

Kies een lucratieve baan

Sommige deeltijdbanen voor tieners betalen meer voor je tijd dan andere. Het federale minimumloon bedraagt $7,25 per uur, maar elke staat kan een ander minimumloon vaststellen. Door in de kortst mogelijke tijd het meeste geld te verdienen, kunt u uw doel het snelst bereiken.

Het aantal vacatures telt op

Overweeg om klusjes aan uw werklast toe te voegen om de inkomsten van tijd tot tijd te verhogen.

  • Retourneer frisdrankblikjes voor familieleden en buren
  • Pak munten op wanneer je ze op de grond ziet
  • Verkoop je oude kleding, speelgoed of verzamelobjecten

Plan vooruit

Begin een paar jaar voordat je oud genoeg bent om te rijden met plannen, zodat je kunt berekenen hoe lang het duurt om te sparen. Door geld over een langere periode op te slaan, krijgt u meer geld, maar hoeft u ook niet tot op het bot te werken. Als u eenmaal weet hoeveel u moet sparen en hoeveel u elk jaar kunt verdienen, schrijf dit dan op. Het hebben van een plan helpt je op het goede spoor en gefocust te blijven. Naarmate uw werkstatus verandert, kunt u het plan hierop aanpassen.

Creatieve spaartips

Er zijn talloze manieren om geld te besparen en elke manier werkt het beste voor verschillende soorten mensen. Denk na over uw eigen uitgaven- of spaargewoonten en hoe u omgaat met wensen en behoeften. Kies dan een spaarstrategie die inspeelt op uw sterke punten en uw zwakke punten minimaliseert.

Spaargeld op een veilige plek bewaren

Als u het moeilijk vindt om de uitgaven laag te houden, bewaar uw spaargeld dan waar u er geen toegang toe heeft.

  • Vraag je ouders om het ergens neer te zetten en de locatie geheim te houden.
  • Open een online spaarrekening, zodat het iets moeilijker is om het geld op te nemen.
  • Bewaar het bij een vertrouwd familielid, zodat het niet binnen handbereik is.

Maak een doelthermometer

Mijn nieuwe auto-doelthermometer
Mijn nieuwe auto-doelthermometer

Kijken naar je eigen voortgang kan je helpen gemotiveerd te blijven in de loop van de tijd. Maak een thermometerafbeelding op een posterbord met lijnen voor uw verwachte wekelijkse of maandelijkse besparingen. Kleur het diagram in terwijl u het opslaat om uw voortgang en uw einddoel te visualiseren.

Start een wisselpot

Als je familie bereid is je te helpen, laat dan een potje voor kleingeld achter in een gemeenschappelijke ruimte thuis. Ouders, broers en zussen, gasten en vrienden kunnen op elk gewenst moment kleingeld doorgeven. Het zal geen snelle manier zijn om te besparen, maar na verloop van tijd kan dit geld behoorlijk oplopen.

Vraag om een spaarmatch

Denk na over wie in je leven het meest bereid of in staat zou zijn om je financieel te helpen bij het kopen van die eerste auto. Vraag of ze bereid zijn uw totale spaargeld over een bepaalde periode, of op zijn minst een deel daarvan, te verdubbelen. Als ze het maar over een deel eens kunnen worden, vraag dan een ander familielid om ook te matchen. Maak snel een gezinscontract met details over het bedrag dat u moet verdienen, het tijdsbestek waarop u moet sparen en het bedrag dat uw gezin zal bijdragen.

Partner met autobedrijven

Als u uw zinnen hebt gezet op een specifieke nieuwe auto en een aanzienlijke hoeveelheid geld kunt besparen, kunt u overwegen om de opties van dat specifieke autobedrijf te bekijken. Als u bijvoorbeeld de BoostUp-app gebruikt, kunt u een spaarbon van maximaal $ 500 krijgen die u kunt toepassen op een Hyundai-auto. Andere bedrijven hebben mogelijk tijdelijke aanbiedingen of zelfs registers waarvoor u zich op hun website kunt aanmelden, dus controleer regelmatig wat er beschikbaar is. Je moet alle regels volgen en het is mogelijk dat je een beperkt aantal voertuigen kunt kopen.

Start een crowdfundingcampagne

In de wereld van vandaag kan bijna alles worden gefinancierd via online crowdfundingcampagnes. Als u of uw gezin persoonlijke of financiële problemen ervaart, gebruik dan een website die persoonlijke campagnes mogelijk maakt om uw doel onder de aandacht te brengen en allerlei soorten investeerders uit te nodigen om aan uw project te doneren. Houd er rekening mee dat veel van deze sites strikte richtlijnen hanteren en commissies innen voor uw project. Houd er echter rekening mee dat mensen die deze route kiezen, online te maken kunnen krijgen met reacties als ze om donaties vragen voor de aanschaf van bijvoorbeeld auto's. Het is mogelijk dat uw campagne aandacht krijgt, maar dat deze niet positief, behulpzaam of aardig is. Maak geen account aan en start geen campagne voordat je het idee met je ouders hebt besproken en de mogelijke gevolgen op de lange termijn hebt overwogen.

Verdien je rit

Als u uw eigen auto koopt, is de kans groter dat u er goed voor zorgt. Waar u ook woont of wat uw omstandigheden ook zijn, u kunt manieren vinden om te sparen voor die grote eerste aankoop.

Aanbevolen: