5 schoonste brandende kaarsen die je kunt kopen

Inhoudsopgave:

5 schoonste brandende kaarsen die je kunt kopen
5 schoonste brandende kaarsen die je kunt kopen
Anonim

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Bijenwas kaars branden op tafel
Bijenwas kaars branden op tafel

Brandende kaarsen kunnen verschillende gifstoffen in je huis introduceren. Als je een schoon brandende kaars wilt aansteken, selecteer dan een van de beste volgens enkele basisrichtlijnen. Zoek naar een kaars die de luchtkwaliteit het minst beïnvloedt. Sojakaarsen, bijenwaskaarsen en kaarsen op basis van plantaardige was die 100% zijn (niet vermengd met paraffine) zijn de beste opties.

Lite + Cyclus

Mind Body Green raadt Lite + Cycle-kaarsen aan om verschillende redenen, zoals het feit dat het 100% niet-GMO-Amerikaans geteelde sojawas is met een ongebleekte katoenen lont. Ze zijn ook een goede optie als je een geurkaars wilt, omdat ze gemaakt zijn van 100% pure essentiële oliën. Zoek naar geuren zoals in stadsbos, bergamot, vetiver, salie en lavendel. Kaarsen kosten ongeveer $ 62 per stuk.

LITE + CYCLE Kaars met etherische olie
LITE + CYCLE Kaars met etherische olie

Honingkaarsen

Honingkaarsen zijn goedgekeurd door Green America. Ze gebruiken 100% pure bijenwas, gemaakt in British Columbia, Canada. Het bedrijf verkoopt een verscheidenheid aan kaarsen, variërend van sier- tot taps toelopend tot traditionele pilaren en votieven. De meeste kaarsen zijn ongeparfumeerd en hebben een natuurlijke honinggeur, terwijl de Essentials-lijn een verscheidenheid aan geuren bevat, geparfumeerd met 100% pure essentiële oliën. De prijs varieert afhankelijk van de kaars die u selecteert; de kosten beginnen bij ongeveer $ 2 voor theelichtkaarsen tot ongeveer $ 47, 3 "x 7" pilaar tot een speciale 3-wick drip 6 "x 6,25" stompkaars voor ongeveer $ 200, met alle prijsklassen daartussenin.

100% pure bijenwas 5x3 natuurlijke ronde pilaar
100% pure bijenwas 5x3 natuurlijke ronde pilaar

Follain nr. 1

Harper's Bazaar vermeldt Follain-kaarsen als de nr. 1 niet-giftige kaars. De kaarsen zijn gemaakt van duurzame soja-, katoenzaad- en kokosolie. De kaarsen zijn geparfumeerd met essentiële oliën en hebben een ongebleekte katoenen lont. De nr. 1 geur is een mix van geuren waaronder bergamot, lavendel, sandelhout en vanille. Follain-kaarsen worden met de hand gegoten. Op de website van het bedrijf staat een lijst met ingrediënten die nooit in de kaarsen zitten, zo ben je verzekerd van een veilig brandende kaars. Verwacht ongeveer $ 38 te betalen voor een kaars van 10 ounce.

Beverly Bijen

Branch Basics raadt Beverly Bees-kaarsen aan. Deze kaarsen zijn gemaakt van 100% pure lokale bijenwas. U kunt winkelen voor votieven, beeldjes, pilaren, containerkaarsen, theelichtjes en taps toelopende delen met stevige katoenen lonten. De prijzen variëren van $ 1 tot $ 36.

Kelderdeurkaarsen

Organic Authority heeft Cellar Door Candles opgenomen in de lijst met niet-giftige geurkaarsen die heerlijk ruiken. Ze zijn gemaakt van kokoswas en pure bijenwas en geparfumeerd met natuurlijke of essentiële oliën. Organic Authority omschrijft de geuren als muskusachtig met een aardse geur of een geruststellende zoetheid. Een van de aangeprezen functies is het kaarsenabonnementsprogramma van het bedrijf. Op de website van Cellar Door Candles staat dat ze alleen koudgeperste ingrediënten gebruiken zonder enige vorm van chemische processen. De kaarsen kosten ongeveer €15 tot €48 en zijn verkrijgbaar in geuren als Tokyo citrus, Pacific Northwest en Citroenverbena & gember.

Richtlijnen voor het selecteren van een schone kaars

De exacte kaars die je koopt is niet zo belangrijk als het controleren of de kaars is gemaakt om je gezondheidsrisico's te minimaliseren. Je zult op zoek moeten gaan naar kaarsen gemaakt van was en ingrediënten met de minste hoeveelheid potentiële verontreinigende stoffen en de minst irriterende stoffen.

Waar je op moet letten

Sommige kaarsen hebben schonere brandeigenschappen dan andere. Green America, American Chemical Society en Mother Earth Living (MEL) bevelen het volgende aan als schonere brandende kaarsen:

  • Zijn gemaakt van 100% bijenwas, plantaardige was of soja
  • Kenmerkende lonten gemaakt van katoen
  • Heb 100% essentiële oliën voor geur

Wat te vermijden

Uit het onderzoek van de South Carolina State University naar kaarsvet uit 2009 bleek dat paraffinekaarsvet giftige chemicaliën en verontreinigende stoffen produceerde, dus veel mensen adviseren om alleen waskaarsen op plantaardige basis te gebruiken. Het rapport van de Environmental Protection Agency uit 2001 adviseerde om loden lonten te vermijden en in 2003 werden loden lonten verboden in de VS. Bovendien vormt roet een probleem bij het branden van kaarsen, vooral "supergeurende" kaarsen, volgens de EPA.

claims over roetvrije kaarsen

Hoewel kaarsenmakers misschien beweren dat hun kaarsen roetvrij zijn, is er voortdurende controverse over de vraag of een kaars echt als 'roetvrij' kan worden beschouwd. De National Candle Association (NCA) biedt tips, zoals het kort houden van lonten, om roet tot een minimum te beperken. De US Candle Company besloot echter de roetclaim op de proef te stellen en ontdekte dat sojakaarsen minder roet produceren als ze onder dezelfde omstandigheden worden verbrand. MEL merkt op dat bijenwaskaarsen ook minder roet lijken te produceren dan hun paraffine-tegenhangers.

Emissies van deeltjes en zware metalen door niet-roetkaarsen

Het Ministerie van Milieu en Voedselvoorziening van het Deense Milieubeschermingsagentschap publiceerde in 2017 zijn Survey and Risk Assessment of Particle and Heavy Metal Emissions from Candles. In het onderzoek werd het lood- en nikkelgeh alte in de was en de lonten gemeten. Verbrandingsdeeltjes werden opgevangen in filters. Uit het onderzoek bleek dat de kaarsen grote hoeveelheden deeltjes uitstoten, maar concludeerde dat de massa klein was en dat de blootstellingsniveaus niet schadelijk waren. In feite waren de metaalemissies lager dan de EU-limiet. Het rapport suggereerde dat consumenten niet-roetkaarsen zouden kiezen, omdat dit de uitstoot van deeltjes aanzienlijk vermindert.

Hoe u gezonde, niet-giftige kaarsen kunt bepalen

De NCA citeert dat van alle onderzoeken die zijn uitgevoerd naar was, inclusief op petroleum gebaseerde paraffinekaarsen, geen enkele heeft bewezen dat de uitstoot van kaarsen schadelijk is voor de menselijke gezondheid. De organisatie herha alt dat sommige mensen geurgevoelig zijn en allergische reacties kunnen krijgen op kaarsengeuren. Volgens de NCA ontstaan de meeste roetproblemen door een te lange lont. U kunt de hoeveelheid kaarsroet bij de meeste kaarsen verminderen of voorkomen door de pit tot 1/4 inch boven de kaars af te knippen. Het kan zijn dat u de pit elke keer dat u hem gebruikt moet inkorten om te voorkomen dat de vlam wordt verstoord door luchtbeweging en roetproblemen veroorzaakt.

Gevaren van synthetische geuren

Het Children's Environmental He alth Network waarschuwt dat synthetische geurstoffen vaak worden gemaakt van op aardolie gebaseerde chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor mensen, vooral voor kinderen. Deze kunnen de vorm hebben van ftalaten, waarvan bekend is dat ze de endocriene functie verstoren, en verschillende bekende kankerverwekkende stoffen.

Blijf gezond brandende kaarsen

Als u zich zorgen maakt over mogelijke gezondheidsrisico's, wilt u de schoonst brandende kaarsen kopen die u kunt kopen. Zoek naar een aanbevolen type en volg de basisrichtlijnen om gezond te blijven terwijl je thuis geniet van de zachte geur en gloed van een kaars.

Aanbevolen: