Hoe je een kind leert fietsen

Inhoudsopgave:

Hoe je een kind leert fietsen
Hoe je een kind leert fietsen
Anonim
ouders helpen zoon fietsen
ouders helpen zoon fietsen

Leren fietsen is een van die aloude mijlpalen in het leven van de meeste kinderen. Hoewel sommigen nog steeds zweren bij de methoden die tientallen jaren geleden werden gebruikt, zijn er veel moderne methoden om kinderen van alle leeftijden te leren fietsen.

Trainingswielen

Ouders houden van deze klassieke methode omdat het de druk wegneemt om in lastige posities te rennen. Kinderen vanaf drie jaar kunnen fietsen met zijwieltjes gebruiken. Fervent fietser Sheldon Brown deelt de duidelijke instructies voor deze methode, waarbij hij wordt gecoacht bij het trappen en sturen, terwijl het kind de vaardigheden op een comfortabele manier uitprobeert.

Voordelen

Kinderen zullen meer vertrouwen hebben in hun vermogen om zelfstandig te rijden, omdat de zijwieltjes ervoor zorgen dat de fiets niet omv alt, en het kind waarschijnlijk niet zo vaak zal vallen.

Nadelen

Kinderen kunnen een vals evenwichtsgevoel ontwikkelen met de zijwieltjes op hun fiets en kunnen een grotere angst vertonen om ze te verwijderen naarmate ze ouder worden. Als zijwieltjes niet goed zijn geïnstalleerd, kunnen ze ervoor zorgen dat kinderen vast komen te zitten in kleine kuilen of sporen.

moeder kijkt naar dochter die fietst
moeder kijkt naar dochter die fietst

Glijmethode

Fietsexperts van Bicycling.com raden de glijmethode aan, omdat deze de juiste balans aanleert en het kind de controle geeft. Zorg er bij het starten van deze methode voor dat uw kind met beide voeten plat op de grond op het zitje kan zitten. Peuters kunnen loopfietsen gebruiken op een vlakke ondergrond, maar volgens Fietsengarage Indy zijn kinderen die veel zelfvertrouwen hebben, graag nieuwe dingen proberen die een beetje eng zijn, en die ouder zijn, zoals het combineren van de glijmethode met een kleine, met gras begroeide helling.

  1. Laat het kind op het fietsstoeltje zitten en met zijn voeten lopen, waarbij hij de hele tijd op de grond moet blijven.
  2. Vervolgens kan uw kind proberen met zijn voeten van de grond af te zetten en vervolgens elke voet opzij te tillen zodat deze de grond niet meer raakt. Kinderen moeten proberen zo te glijden totdat ze het gemakkelijk kunnen doen.
  3. Kinderen kunnen nu proberen te glijden terwijl hun voeten op de pedalen rusten nadat ze van de grond zijn geduwd.
  4. Zodra uw kind meerdere seconden achter elkaar consistent kan balanceren, leert u hem de pedalen te gebruiken.

Voordelen

Kinderen krijgen de kans om één of twee fietsvaardigheden te leren, zoals evenwicht en sturen, in één keer in plaats van allemaal tegelijk.

Nadelen

De zweefmethode werkt het beste met loopfietsen, wat gezinnen meer kan kosten omdat ze twee fietsen nodig hebben.

Handdoekmethode

StartStanding.org suggereert dat de handdoekmethode de snelste manier is waarop de meeste kinderen kunnen leren balanceren op de fiets, maar het kan gevaarlijk zijn voor de ouders. Kinderen die al een goed evenwicht hebben en vertrouwen hebben in de volwassen helper, zijn ideaal voor deze methode.

  1. Pak een strandlaken of laken en vouw het in de lengte zodat het slechts ongeveer vijftien centimeter breed is.
  2. Plaats het midden van de opgevouwen handdoek in het midden van de borst van uw kind. Trek het terug onder de oksels van het kind en draai het vervolgens achter de rug voor een nauwsluitende harnasachtige pasvorm.
  3. Houd de handdoek dicht bij het lichaam van uw kind terwijl het begint te trappen. Ren naast ze en houd de handdoek vast terwijl ze in beweging zijn.
  4. Herhaal dit een paar keer op vlakke, rechte oppervlakken, zodat uw kind het juiste gevoel begrijpt van tegelijkertijd balanceren en trappen.
  5. Zodra het kind zich zelfverzekerd voelt, verwijdert u de handdoek en rent u gewoon naast haar.

Voordelen

Ouders houden hun kinderen op deze manier omhoog, zodat een groot deel van de angst om van de fiets te vallen wordt weggenomen.

Nadelen

De volwassen helper moet naast de fiets rennen in een ongemakkelijke houding, waardoor hij gewond kan raken of kan vallen en het vertrouwen van zijn kind kan verliezen.

Obstakels overwinnen

Hoewel ieder kind uniek is, zijn er veel voorkomende problemen waarmee kinderen te maken krijgen als ze leren rijden.

Angstige Ruiter

Om deze angst om te vallen te helpen kalmeren, moet je vroeg beginnen. BikingExpert.com neemt uw peuter mee op fietstochten met behulp van een kinderfietsstoeltje, zodat hij of zij het gevoel krijgt van balanceren en kantelen.

Problemen met trappen

Fietsexperts van REI zeggen dat traptraining begint met trapbewustzijn. Houd de fiets stabiel terwijl uw kind erop zit met gesloten ogen en de knieën boven de taille opheft en vervolgens zijn zintuigen gebruikt om de pedalen te vinden. Zodra uw kind de pedalen gemakkelijk kan vinden, kunt u hem leren trappen vanuit een stilstaande positie.

Helmhaat

Sommige kinderen hebben een hekel aan het dragen van helmen omdat ze zich ongemakkelijk voelen, zich ongemakkelijk voelen of er raar uitzien. BikingExpert.com zegt dat je je kind zijn eigen helm moet laten uitkiezen, ervoor moet zorgen dat deze de juiste maat heeft, en zelf een helm moet dragen als je gaat fietsen.

Goed remmen

Of uw kind nu de voeten, de terugtraprem of de handrem gebruikt. De Sports Up stelt voor om eerst het remmen aan te leren vóór andere fietsvaardigheden. Dit geeft kinderen de mogelijkheid om de remmen te voelen en ermee te experimenteren.

De sensatie van leren

Als u uw kind, haar fiets en de beschikbare rijruimte kent, kunt u beslissen welke methode het beste is. De juiste manier om een kind te leren fietsen is door de aanpak te gebruiken die het beste bij haar past.

Aanbevolen: