Vastu Shastra versus Feng Shui

Inhoudsopgave:

Vastu Shastra versus Feng Shui
Vastu Shastra versus Feng Shui
Anonim
Yin Yang-symbool in kristallen piramide
Yin Yang-symbool in kristallen piramide

Vastu shastra deelt een paar feng shui-principes, maar de twee praktijken hebben enkele dramatische verschillen. U kunt alle vastu shastra-principes die u wenst, opnemen in uw feng shui-toepassingen om de energievoordelen te vergroten.

Overeenkomsten van Vastu Shastra en Feng Shui

Vastu shastra en feng shui-praktijken omarmen een principe van vijf elementen, waarbij de belangrijke rol wordt erkend die deze elementen spelen in het leven van een individu. Deze elementen moeten in harmonie zijn, vooral thuis en op kantoor. Bovendien maken beide theorieën over energieën en plaatsing gebruik van de magnetische/kompasrichtingen en hemel- en aarde-energieën.

  • Vastu shastra en feng shui-praktijken maken gebruik van de krachtige kosmische energieën.
  • Beide filosofieën zijn ontstaan rond de natuurlijke energiestroom die bekend staat als chi in feng shui en prana in vastu shastra.
  • De twee praktijken erkennen dat het centrum van het huis van groot belang is voor de algemene overvloed in het gezinsleven.
  • Wiskundige berekeningen worden in beide praktijken veel gebruikt.
  • Vatsu shastra en feng shui gebruiken de acht kompasrichtingen samen met de vijf elementen om nuttige energieën te activeren.
  • Beide praktijken geloven dat mensen er veel baat bij hebben door deze onzichtbare universele energieën aan te trekken en te versterken.
  • Vatsu shastra en feng shui bieden effectieve manieren om getroffen gebieden in huizen, bedrijven en kantoren te verhelpen door het gebruik van voorwerpen en specifieke hulpmiddelen.
  • Beide principes herkennen en werken met positieve (veelbelovende) en negatieve (ongunstige) energieën.

Hoe Vastu Shastra verschilt van Feng Shui

Vastu Shastra beschouwt het huis, een perceel of een stuk grond als een levend lichaam. Hieruit volgt dat alle gebouwen, zoals een kantoor, ziekenhuis of fabriek, allemaal menselijke lichamen zijn. Dit is heel anders dan de feng shui-theorie, waarbij chi-energie je huis binnenkomt en er rond beweegt, waardoor het energie krijgt.

  • Vastu gebruikt speciaal ontworpen apparaten, zoals magnetische platen en piramides gemaakt van verschillende materialen, om deze krachtige energieën te versterken en aan te trekken.
  • Vastu maakt deel uit van de Veda's, de 5.000 jaar oude teksten van heilige kennis die yoga, spiritualiteit, astrologie en elk aspect van het leven omvatten.
  • Vastu's erkenning van de energie die in het midden van een huis wordt opgewekt, dicteert dat dit gebied open moet zijn en de hemel zichtbaar is. Traditioneel worden binnenplaatsen in het midden van huizen gecreëerd om de harmonie tussen de ruimte en de andere vier elementen te vergemakkelijken.

    Vastu-kompas
    Vastu-kompas
  • In vastu is de oostelijke kompasrichting gunstig, omdat dit de richting is waar de zon opkomt (zonne-energie). Het noorden is veelbelovend omdat het de bron van magnetische energie is.
  • In feng shui wordt het zuiden als veelbelovend beschouwd, omdat het profiteert van de zon die van oost naar west beweegt. Het zuidoosten wordt als veelbelovend beschouwd, omdat het de warmte van de zon gedurende tweederde van de baan van de zon van oost naar west vasthoudt, wanneer de zonne-energie het krachtigst is.
  • Vastu gelooft dat alle energie wordt gecreëerd door de vijf elementen en dat de aarde elektromagnetische energie genereert die wordt gecreëerd door de roterende werking van de planeet.

Kompasrichting Betekenissen in elke discipline

Hoewel zowel vastu als feng shui magnetische kompasmetingen gebruiken om het ontwerp van een huis te begeleiden, hebben deze sectoren vaak verschillende betekenissen. In vastu creëert u een veelbelovende leefruimte door uw huis correct te positioneren door de kompasrichtingen noord, oost en noordoost te gebruiken.

Kompasrichting Betekenissen

Directie Feng Shui Vastu Shastra
Noord Carrière Geld/kansen
Noordwest Mentor Behulpzame mensen
Noordoost Onderwijs Mentale/spirituele helderheid
Zuid Roem/erkenning Roem/herkenning/nieuwe energie
Zuidwest Huwelijk/liefde Familie
Zuidoost Rijkdom Geld
West Afstammelingen Winst/materiële winst
Oost Gezondheid Sociale/persoonlijke/professionele groei

Vijf elementverschillen in Feng Shui en Vastu Shastra

Elke oefening gebruikt vijf elementen; Sommige van deze elementen zijn echter verschillend.

Vijf elementen

Feng Shui Vastu Shastra
Water Water
Aarde Aarde
Vuur Vuur
Hout Lucht
Metaal Ruimte (kosmisch, lucht)

Kompassectorkleuren in Feng Shui en Vastu Shastra

De meeste kleuren die zijn toegewezen aan kompassectoren voor een huis of bedrijf in Vastu Shastra zijn anders dan de kleuren die zijn toegewezen in feng shui.

  • Vastu-principes beschouwen de kleur zwart als ongunstig en moeten worden vermeden, terwijl feng shui zwart in de noordelijke sector als veelbelovend aanbeveelt.
  • Oranje is een universele kleur voor een vastu-huis, wat betekent dat hij in elke sector kan worden gebruikt.
  • Vastu biedt een uitzondering op het gebruik van kompassectorkleuren als de verjaardag van de huis-/bedrijfseigenaar niet compatibel is met de kleurenrichtlijn. Dit kan worden bepaald door numerologie of door uw kua-nummer te gebruiken.

Vergelijking Vastu Shastra en Feng Shui-kleuren

Kompasrichting Feng Shui Vastu Shastra
Noord Zwart, blauw Lichtgroen
Noordoost Blauw, groen, blauwgroen, zwart Groen
Noordwest Grijs, wit, zwart Wit
Oost Groen, bruin Wit
Zuidoost Blauw, rood, paars Zilverwit
Zuid Roze, rood, oranje Roze, koraalrood
Zuidwest Wit, rood, roze Bruin
West Zilver, goud, wit Blauw

Vastu gebruikt piramides

Misschien wel het meest opvallende verschil tussen vastu shastra en feng shui is het gebruik van apparaten door de vastu om harmonische energie-uitlijning te bereiken. Er worden meerdere soorten piramides gebruikt om krachtige, veelbelovende energieën in huizen, bedrijven en vooral bouwprojecten te brengen.

Vastu-piramide
Vastu-piramide

Sommige hiervan zijn:

  • Promax-piramide:Deze piramide wordt gebruikt voor vastgoedprojecten, residentiële/industriële bouw, vastgoedbeleggingen, grond-/gebouwconstructie, financiële activering en bijbehorende eigendommen.
  • Flat max piramide: Hoewel deze piramide aanvankelijk ontworpen was voor appartementen en lofts, wekt hij positieve energie op en neutraliseert hij negatieve prana. Het wordt ook gebruikt in winkels, fabrieken en huizen.
  • Multier 9×9 piramide: Deze zeer krachtige piramide wordt soms opgenomen in feng shui-toepassingen. Het wordt gebruikt voor landheffingen, energiecorrectie en verschuiving, en voor andere problemen.
  • Bemor 9×9 piramide: Een effectief hulpmiddel om de geluksenergie te vergroten, gebruik deze piramide thuis of op kantoor.
  • Super max piramide: Gebruik deze piramide in elk gebouw voor rijkdom, gezondheid en voorspoed. Je kunt veelvouden van negens gebruiken, zoals 9, 18, 27, enz. voor een geweldige boost/verheffing van positieve energie.
  • Agropiramide: Deze piramide is speciaal ontworpen voor de landbouw en trekt mystieke kracht aan om de productie en kwaliteit van gewassen te verhogen.
  • Onderwijspiramide: Deze piramide wordt gebruikt om het geluk van studenten te vergroten door deze op de studietafel van de student te plaatsen.
  • Vastu-slaappiramide: Mensen met slapeloosheid genieten van een rustgevende slaap wanneer dit apparaat onder de matras wordt geplaatst.
  • Pyra-pet: Deze piramidevormige pet wordt gedragen om de mentale vermogens te vergroten. Het wordt gedragen tijdens meditatie.

Plaattoepassingen in Vastu

De Vastu-energieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en materialen. Ze kunnen variëren van metalen, zoals koper tot kostbare edelstenen. Sommige platen zijn voorzien van reliëf of gegraveerd met verschillende veelbelovende symbolen. Er kunnen bijvoorbeeld koperen energieplaten worden gekocht met 81 piramidevormen, bekend als het Vastu-raster van 81 Pada. Deze zijn ontworpen om harmonie te creëren in een ruimte, zoals een huis, kantoor, enz. De platen worden strategisch geplaatst en geïnstalleerd in een huis of gebouw, onder vloeren en binnenmuren. Er wordt aangenomen dat deze plaatsingen negatieve energieën uitroeien.

Energiegenerator kristallen edelstenen
Energiegenerator kristallen edelstenen
  • De platen worden tijdens de bouw of renovatie strategisch geplaatst en geïnstalleerd in een huis of gebouw.
  • Koperplaten worden vaak geïnstalleerd in acht kompasrichtingen en in het midden van het huis.
  • Drie koperen platen worden meestal in de vloer van het huis bij de hoofdingang geplaatst.

Drie Vastu Shastra-ontwerpprincipes

De drie energiebronnen die vastu herkent zijn de kompasrichtingen, zonne-energie en kosmische energie. Binnen deze energiebronnen moet aan de volgende principes worden voldaan:

  • Bhogadyam: Ontworpen gebouwen moeten altijd functioneel zijn en gemakkelijk toe te passen Vastu-principes.
  • Ramya: Het huis of bedrijf moet het gevoel van welzijn van de bewoners stimuleren.
  • Sukha Darsham: Het ontwerp van een huis, kantoor of bedrijf moet esthetisch aantrekkelijk zijn.

Feng Shui, Vastu Shastra en de kunst van energiewetenschap

Dit zijn enkele overeenkomsten en verschillen tussen feng shui en vastu shastra. Als je feng shui beoefent, zul je misschien ontdekken dat sommige Vastu-apparaten en -principes geweldige aanvullingen zijn op je energieremedies en -behandelingen.

Aanbevolen: