Educatieve middelbare schoolspellen

Inhoudsopgave:

Educatieve middelbare schoolspellen
Educatieve middelbare schoolspellen
Anonim
vrienden spelen spel
vrienden spelen spel

Educatieve spellen voor middelbare scholieren bieden een leuke manier om onderwerpen te leren en te bespreken waar tieners van zullen genieten. Alles, van computerspellen tot verzonnen spelletjes, betrekt leerlingen op creatieve manieren en stimuleert het leerplezier.

Wiskundespelletjes op de middelbare school

Games waarbij basisvaardigheden op het gebied van getallen of wiskunde worden gebruikt, zijn een goede oefening voor mensen van alle leeftijden. Klassieke wiskundespellen zijn onder meer Sudoku, Yahtzee en wiskundebordspellen zoals Monopoly. Daag tieners uit om abstract na te denken over wiskundige concepten of race voor snelheid met deze leuke spelletjes.

Algebra-vergelijkingsraadspel

Door gebruik te maken van het Jeopardy-concept, waarbij je het antwoord geeft en spelers uitdaagt om de vraag te vinden, kan dit eenvoudige spel worden aangepast aan verschillende lengtes en functies van vergelijkingen.

  1. Geef elke leerling een vel papier en vraag hem of haar een vergelijking te maken om y op te lossen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld schrijven y=3x+4.
  2. Nadat ze een vergelijking hebben gemaakt, maken tieners een x- en y-kolom, voegen willekeurige x-waarden in en lossen y op door de antwoorden op het diagram te schrijven.
  3. De leerlingen moeten nu het deel van het papier met hun vergelijking afscheuren en eraan hangen.
  4. Tieners wisselen van papier, dat alleen het x- en y-diagram bevat. Elke leerling moet nu proberen te ontcijferen wat de vergelijking is die resulteert in de antwoorden op het papier dat voor hem ligt.
  5. De eerste persoon die de vergelijking vindt, of iedereen die deze vindt, kan de winnaar zijn.

Antiderivatief blok

Het enige wat je nodig hebt is een computer en een printer om een doe-het-zelf-spel Antiderivative Block aan de gang te krijgen. In dit Calculus-bordspel racen twee spelers om vragen te beantwoorden en vier vierkanten op rij te claimen. Krijg een juist antwoord en jij claimt de ruimte, maar als je het fout hebt, claimt je tegenstander de ruimte. Spelers kunnen kiezen uit drie spelniveaus: één waarbij alleen afgeleiden worden gevonden, één waarbij alleen primitieve waarden worden gevonden, en één waarbij beide worden gevonden.

Trigonometrie Minigolf

Test je kennis van trig-verhoudingen en driehoeken in Trigonometry Mini Golf, een interactief online spel. Onder de functie 'Gebruik het' speel je een spelletje minigolf, maar om de beste swing te krijgen, moet je een trigvraag correct beantwoorden. Als je het verkeerd doet, mis je je swing; als je het goed doet, vergroot je de kracht van je swing. Wanneer spelers een fout antwoord krijgen, wordt de vraag gedetailleerd uitgelegd in een pop-upvenster met afbeeldingen. Als je het goed doet, zie je een nieuwe vraag met nog een mogelijkheid om je macht nog verder te vergroten. Op het tabblad 'Verkennen' kunnen spelers het onderwerp bekijken voordat ze gaan spelen. Als bonus voor docenten wordt het spel geleverd met een afdrukbaar werkblad en een afdrukbare uitleg van de gebruikte leerdoelen. Kijk voor een leuke klasuitdaging wie de cursus als eerste kan voltooien en wie de laagste score ha alt.

Wetenschapsspellen op de middelbare school

Wetenschapslessen op de middelbare school omvatten een breed scala aan concepten, dus algemene spellen zijn niet gemakkelijk te vinden of te maken. Deze spellen richten zich op biologische concepten op een manier die tieners aanspreekt.

Het bloedtypespel

Meisje dat het bloedtyperingsspel speelt
Meisje dat het bloedtyperingsspel speelt

In The Blood Typing Game leren tieners over verschillende bloedgroepen, hoe ze eruitzien qua make-up, hoe ze elke bloedgroep kunnen ontcijferen en hoe bloedtransfusies werken. Dit gratis online spel wordt gepresenteerd op de officiële website van de Nobelprijs. Spelers kunnen kiezen uit twee snelle spelopties of een langere, op missies gebaseerde optie. Met behulp van eenvoudige klik- en sleepbewegingen moeten spelers patiënten redden door de bloedgroep correct te identificeren en het juiste bloed voor transfusies te geven. Tutorials en vergrote weergaven van cartoonbloed versterken het onderwerp.

Wetenschap Taboe

Gebaseerd op het klassieke bordspel Taboo, daagt Science Taboo leerlingen uit om de klas een woordenschatwoord te laten raden met alleen jouw gesproken aanwijzingen. Het probleem is dat je geen van de 'taboe'-woorden in je beschrijving mag gebruiken. In deze doe-het-zelfversie maakt elke leerling een kaart voor het gamedeck door bovenaan een indexkaart een woordenschatwoord uit het door jou gekozen onderwerp te schrijven. Onder dit woordenschatwoord schrijven ze vijf verwante woorden die de 'taboe'-woorden worden. Verdeel de groepen in teams, schud de kaarten en kijk wie de meeste punten kan verdienen door elk beschreven vocabulairewoord correct te raden. Het mooie aan dit spel is dat de leerlingen het helpen maken en dat je elk specifiek onderwerp of grotere studie-eenheid als basis voor het spel kunt gebruiken. Tieners zullen uitdagende 'taboe'-woorden willen maken, maar ze zullen er ook rekening mee moeten houden dat zij misschien degenen zijn die dat vocabulairewoord raden!

Super ultieme grafische uitdaging

Test je kennis van de natuurkunde met een leuke grafische uitdaging waarbij je positie, snelheid en versnelling gebruikt in Super Ultimate Graphing Challenge. Ontgrendel meer dan vijftig niveaus in drie verschillende werelden terwijl je de gedemonstreerde beweging van een sinaasappelschijfje probeert te evenaren. Met behulp van glijdende schalen stellen spelers de beginpositie, snelheid en versnelling in om de grafiek voor elke ronde na te bootsen. Beheers één niveau om naar het volgende, moeilijkere niveau te gaan. Leraren kunnen ook de vier begeleidende werkbladen afdrukken.

ELA-spellen

Tieners kunnen werken aan het opbouwen van woordenschat en abstracte denkvaardigheden met woordspelletjes. Klassiekers zoals Scrabble, kruiswoordpuzzels en verhaalkubussen zijn geweldig voor alle leeftijden. Maar deze spellen zijn het beste voor oudere spelers.

Anagramania

Anagramania
Anagramania

Versterk de woordenschat en deductieve vaardigheden en geniet van wat woordspelingen in Anagramania Intermediate Edition. Dit bordspel voor 2-6 tieners laat spelers meedoen aan een race om trefwoorden binnen een aanwijzing te ontcijferen. Elke speler krijgt een aanwijzing met één woord in vetgedrukte letters. Spelers moeten de letters ontcijferen om het antwoord op de aanwijzing te vinden. Degenen die de antwoorden het snelst ontcijferen, bereiken als eerste het midden van het speelbord en winnen.

Shakespeare bordspel

In Shakespeare, het bordspel, ben je een theatermanager en strijd je tegen andere managers om het beste toneelstuk voor de koningin op te voeren. Je hebt slechts zes dagen de tijd om een show met acteurs, kostuums en repetities samen te stellen en je verdient punten op basis van je beslissingen. De speler met de meeste punten is uiteindelijk de winnaar. Dit leuke bordspel geeft tieners de opdracht om de complexiteit van een toneelstuk te begrijpen en hoe belangrijk elk element is in de grotere plaatjes. Shakespeare is gemaakt voor 1-4 spelers, waardoor individueel spelen, gebruik in kleine groepen of gebruik door teams mogelijk is.

SAT Woordenschat Matching Game

Oefen woordenschatvaardigheden met SAT Vocabulary Matching Game. Het concept is eenvoudig: kies een woordenschatset en koppel de woorden aan hun definities. Zes definities verschijnen aan de linkerkant van het scherm en zes woorden aan de rechterkant van het scherm. Klik en sleep de woorden zodat ze overeenkomen met hun definitie. Als het antwoord fout is, hoor je een luide zoemer. Als je het juiste antwoord hebt, hoor je een vrolijke toon. Probeer alle tien niveaus te doorlopen met de hoogste score, gebaseerd op je vermogen om elke keer de eerste keer correct te raden. Maak dit basisspel spannender door prijzen uit te reiken voor topscores of door een timer toe te voegen om er een race van te maken.

Sociale studies op de middelbare school

Van wereldgeschiedenis tot aardrijkskunde: tieners zullen dol zijn op deze actievolle spellen die verband houden met alles wat met sociale studies te maken heeft. Gebruik games om concepten te herzien, te versterken of te onderwijzen.

Democratie 3

Als je een meeslepende ervaring in de echte politiek wilt, is dit gesimuleerde spel een geweldige optie. Voor ongeveer $ 25 kun je Democracy 3 kopen om te downloaden en te spelen. Dit virtuele land bevat simulaties van een verscheidenheid aan kiezers en nationale kwesties. Kijk als leider van dit fictieve land hoe uw beslissingen de mensen en andere gebieden van het leven beïnvloeden. Vanwege een aantal besproken onderwerpen en complexe politieke relaties, wordt dit spel aanbevolen voor groep 9 tot en met 12.

Het herverdelingsspel

Het herverdelingsspel
Het herverdelingsspel

In dit gratis online spel word je uitgedaagd staten te herverdelen op basis van factoren als bevolkingsgelijkheid en suggesties voor politieke partijen. De Redistricting Game biedt vijf verschillende missies, elk met een basis- of geavanceerde gameplay-optie. Spelers kiezen een missie en moeilijkheidsgraad, hun politieke partij en hoe ze de districtsgrenzen kunnen hertekenen. Nadat u uw kaart heeft getekend, kunt u feedback krijgen en vervolgens uw nieuwe districtskaart ter goedkeuring indienen.

Dominion

In dit strategische kaartspel zijn spelers monarchen die tegen elkaar racen om landen te controleren en imperiums op te bouwen. Dominion duurt ongeveer een half uur of langer om te spelen met groepen van 2-4 spelers. Tieners leren hoe ze een beschaving kunnen opbouwen en welke factoren het belangrijkst zijn. Met tien beschikbare uitbreidingspakketten is de gameplay oneindig en kan deze zich uitstrekken tot groepen van meer dan vier spelers.

Educatieve spellen voor middelbare scholieren

Games bieden de mogelijkheid om plezier te combineren met leren. Educatieve spellen helpen bij het onderwijzen of herzien van concepten en normen, maar stimuleren ook de creativiteit en bouwen relaties op. Of het nu gaat om bord-, kaart- of doe-het-zelfspellen, tieners kunnen zich op school of thuis vermaken met spellen die verband houden met het leerplan van de middelbare school.

Aanbevolen: