Gebruik van bamboefluiten in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Gebruik van bamboefluiten in Feng Shui
Gebruik van bamboefluiten in Feng Shui
Anonim
Chinese bamboefluit
Chinese bamboefluit

Je kunt feng shui bamboefluiten gebruiken als remedie of remedie voor getroffen gebieden. De oostelijke, zuidoostelijke en zuidelijke sectoren zijn ideale gebieden om bamboefluiten te gebruiken, omdat deze sectoren bij feng shui-toepassingen worden beheerst door het houtelement. Bamboefluiten worden meer dan een feng shui-remedie als ze een natuurlijk onderdeel zijn van je interieur.

Bamboefluiten zijn een krachtig middel

Bamboe is een stevige en sterke plant. Het vertegenwoordigt ook vrede. Bamboe wordt al eeuwenlang gebruikt als bouwproduct in China en andere regio's waar het overvloedig aanwezig is.

bamboe fluit
bamboe fluit

De bamboefluit biedt een fysieke demonstratie van hoe de onzichtbare chi-energie (adem/lucht) beweegt en stroomt. De adem (chi) beweegt door het instrument en genereert verschillende geluiden door het openen en sluiten van vingergaten en door middel van ademcontroletechnieken. Als fysiek symbool van chi werd de fluit een natuurlijk en krachtig hulpmiddel in feng shui-toepassingen voor het omleiden van de stroom van chi-energie.

Fluiten en plafondbalken

Het gebruik van fluiten als remedie tegen ongunstige zichtbare plafondbalken is gepopulariseerd door de Black Hat-sekte van feng shui, hoewel veel klassieke feng shui-experts deze praktijk omarmen. Aangenomen wordt dat zichtbare balken boven het hoofd ziekte veroorzaken bij degenen die eronder zitten, werken of slapen. Bovendien wordt aangenomen dat balken in een slaapkamer een koppel kunnen verdelen, waardoor hun huwelijk kan eindigen.

Structurele balken versus decoratieve balken

Sommige feng shui-beoefenaars beschouwen ondersteunende balken alleen als balken die een remedie nodig hebben, terwijl decoratieve balken een pas krijgen. Een goede vuistregel is om te bedenken dat als de balk zou vallen, het plafond ook zou vallen. Zo niet, dan is de balk bedoeld voor decoratieve en niet voor structurele doeleinden.

Fluit remedie

Hoewel sommige klassieke feng shui-beoefenaars het niet eens zijn met de fluittoepassing op bovenbalken, doen velen dat wel. De beste manier om te bepalen of dit een succesvolle oplossing voor uw huis is, is door het uit te proberen.

fluiten aan de uiteinden van balken
fluiten aan de uiteinden van balken

Fluit in A-vorm

Feng shui-experts zoals de wereldberoemde goeroe Lillian Too adviseren om bamboefluiten te gebruiken als remedie tegen zichtbare balken boven het hoofd. Too raadt aan een paar bamboefluiten op te hangen met de open uiteinden naar boven gericht en de mondstukken naar beneden. Plaats de fluiten in een "A" -vorm langs de rand van de balk. De filosofie voor dit soort fluitplaatsing is dat de negatieve chi-energie terug naar het plafond wordt gedwongen. De meeste bamboefluiten worden verkocht met een rood koord om aan de muur te hangen, of in dit geval aan een plafondbalk.

Veranker elk uiteinde van de balk

Een andere populaire manier om bamboefluiten aan een balk te gebruiken, is door er een aan elk uiteinde van de balk tegenover elkaar te hangen. Hang de fluiten in een hoek van 45 graden, met de uiteinden naar boven. Deze hoek vertegenwoordigt het bovenste deel van de bagua-vorm, wat veelbelovend is. Als u een terras, terras, tuinhuisje of veranda heeft met ondersteunende balken, kunt u deze oplossing daar ook altijd gebruiken.

Ander Feng Shui-gebruik van bamboefluiten

Er zijn veel manieren om bamboefluiten te gebruiken voor feng shui-remedies, behalve behandelingen voor balken en onregelmatigheden in het plafond.

Mimic Bagua-hoeken

Je kunt een bamboefluit gebruiken in elke sector die geactiveerd moet worden. De vuistregel is om de bagua-kant (hoek) na te bootsen voor de sector die je wilt beïnvloeden.

Professionele zwarte bamboe Dizi-fluit
Professionele zwarte bamboe Dizi-fluit

Bijvoorbeeld:

  • Zuid (roem en herkenning): Hang de fluit horizontaal.
  • Zuidwesten (liefde en relatie): Zet de fluit in een hoek van 45 graden, naar boven wijzend naar links
  • West (afstammelingen): Hang de fluit verticaal.
  • Noordwest (mentor): Plaats de fluit in een hoek van 45 graden, omhoog wijzend naar rechts.
  • Noord (carrière): Hang een fluit horizontaal.
  • Noordoost (onderwijs): De fluit moet in een hoek van 45 graden worden geplaatst en naar links omhoog gericht.
  • Oost (gezondheid): Hang de fluit verticaal.
  • Zuidoost (rijkdom): Plaats de fluit in een hoek van 45 graden, omhoog wijzend naar rechts.

Werving tegen vijanden, inbrekers en boze geesten

Bamboefluiten worden al lang gebruikt als symbool van bescherming.

  • Hang een bamboefluit horizontaal direct boven de voordeur (binnen) om vijanden, inbrekers en geesten die kwaad willen doen af te weren.
  • Om er zeker van te zijn dat alleen gunstige chi je huis binnenkomt, hang je een fluit horizontaal aan de binnenkant boven de deur die van de garage naar je huis leidt.

Zakelijk gebruik

Er zijn verschillende zakelijke toepassingen voor bamboefluiten.

  • Retail:Hang een fluit bij de kassa. Profiteer van het veelbelovende effect door de fluit op de zuidoostelijke muur te plaatsen.
  • Kantoor: Hang een bamboefluit aan de zuidoostelijke muur van een kantoor of thuiskantoor om rijkdom aan te trekken.

Ongelijke of schuine plafondhoogtes

Bamboefluiten kunnen worden gebruikt om de beklemmende energie die een schuin of oneffen plafond kan veroorzaken, om te buigen. De fluiten moeten opnieuw een hoek van 45 graden maken. Plaats er een aan elk uiteinde van de muur, direct onder de plek waar het plafond met de muur samenkomt. Richt het uiteinde naar het plafond. Deze plaatsing zorgt ervoor dat de ongunstige chi-energie terugkeert naar het plafond.

Bamboefluiten kopen

Het goede nieuws over het kopen van bamboefluiten is dat de feng shui-fluiten echte fluiten zijn die je kunt bespelen. Een echte bamboefluit heeft meerdere gewrichten en grotere fluiten hebben vaak een zogenaamd wortelgedeelte van de bamboe waarvan wordt aangenomen dat het zeer veelbelovend is. De meeste Chinese fluiten zijn versierd met een mystieke knoop met kwastjes aan het uiteinde van de fluit; sommige hebben misschien een kwastje aan elk uiteinde.

  • Walmart biedt een paar feng shui bamboefluiten in een natuurlijke afwerking. Deze 47 cm lange fluiten hebben een rode band en zijn voorzien van een munt die aan een mystieke knoop en kwast is vastgemaakt. Prijs: ongeveer $ 22 plus gratis verzending.
  • Unieke Feng Shui biedt een 30 cm lange, middellange natuurlijke blonde fluit. Er is een rood koord meegeleverd om de fluit op te hangen, evenals een kwastje met een mystieke knoop aan het ene uiteinde. Prijs: ongeveer $ 6,50 per fluit, verzendkosten worden op tijd berekend van afrekenen.
  • Ali Express beschikt over een handgemaakte Chinese traditionele bamboefluit in D majeur. In de fluit is een gedicht gegraveerd in Chinese karakters en een mystieke knoopkwastje. Het is 22,43 "lang met een diameter van 0,94". Prijs: ongeveer $ 6 plus $ 2 verzendkosten.
  • Amazon heeft een paar 45 cm lange bamboefluiten met een rood ophangkoord. Prijs: ongeveer $ 12 plus $ 5 verzendkosten.

Bamboefluiten activeren Chi

Een paar van de kompassectoren binnen de bagua kunnen potentiële kandidaten zijn voor een remedie tegen bamboefluiten. Tot deze sectoren behoren de sectoren die onder het houtelement vallen of die een gunstig houtelement in de productiecyclus ontvangen. Deze omvatten oost (hout), zuidoosten (hout) en zuid (vuur). Je kunt een bamboefluit aan elk van deze drie sectoren toevoegen als je de chi-energie wilt activeren.

Aanbevolen: