Gebruik de gelukskaart van de acht herenhuizen in Feng Shui om gelukkiger te zijn

Inhoudsopgave:

Gebruik de gelukskaart van de acht herenhuizen in Feng Shui om gelukkiger te zijn
Gebruik de gelukskaart van de acht herenhuizen in Feng Shui om gelukkiger te zijn
Anonim
Kompas gebruikt met de Eight Mansion Luck-kaart
Kompas gebruikt met de Eight Mansion Luck-kaart

Met behulp van de gelukskaart van de acht herenhuizen in feng shui kunt u de richtingen bepalen die voor u gunstig of ongunstig zijn met betrekking tot de persoonlijke gebieden van uw leven. Je wilt een standaardkompas gebruiken om het magnetische noorden en andere richtingen te bepalen.

De Acht Herenhuizen School van Feng Shui

De acht herenhuizenschool van feng shui, ook bekend als acht huizen of ba zhai, leert dat elke persoon rechtstreeks wordt beïnvloed door de acht kompasrichtingen. Van die richtingen zijn er vier veelbelovend, of geluk, en vier ongunstig, of ongelukkig. Dit wordt bepaald door uw persoonlijke kua-nummer en de richting waarin uw huis staat. De acht kompasrichtingen omvatten:

  • Oost
  • West
  • Noord
  • Zuid
  • Noordoost
  • Zuidoost
  • Noordwest
  • Zuidwest

Zodra u uw gunstige en ongunstige richtingen kent, wordt de informatie gebruikt om de beste richting te bepalen voor alle activiteiten, waaronder slapen, werken en het behouden van een goede gezondheid.

De gelukskaart van de acht herenhuizen begrijpen

Door te weten welke richtingen gunstig en welke ongunstig zijn, kun je je geluk maximaliseren en de kwaliteit van je leven verbeteren. Je kunt ook de ongunstige richtingen en de negatieve effecten die ze veroorzaken vermijden. In elk van de richtingen wordt een ander type energie aangetroffen en de energieën beïnvloeden elke persoon en situatie op unieke wijze.

Aangezien de gunstige en ongunstige richtingen gebaseerd zijn op je kua-nummer, beschouwen veel mensen de acht herenhuizenschool als de meest persoonlijke methode van feng shui. De acht herenhuizenmethode wordt ook gebruikt om het trigram van uw huis te bepalen en de vier gunstige en ongunstige gebieden in uw huis te identificeren.

Uw Kua-nummer

Je persoonlijke kua- of gua-nummer wordt bepaald door je geboortejaar en of je een man of een vrouw bent. Het kennen van dit nummer is essentieel voor het vinden van uw geluks- en ongelukkige aanwijzingen.

Levensgebieden en richtingen

Hieronder volgen de acht levensgebieden die overeenkomen met de richtingen.

Gunstige gebieden:

  • Gezondheid
  • Succes
  • Wijsheid
  • Relaties
  • Ongunstig gebied
  • Ziekte
  • Onveiligheid
  • Obstakels
  • Carrièreproblemen

Om de voordelen van een gunstige richting te ontvangen, moet je altijd in die richting staan of zitten. Zorg er tijdens het slapen voor dat de bovenkant van uw hoofd in een gunstige richting is gericht.

De zitrichting van uw huis

In feng shui van acht herenhuizen moet je de zitrichting van je huis bepalen om de gunstige en ongunstige gebieden te identificeren. De zitrichting (yin) is het tegenovergestelde van de kijkrichting (yang). De yin-energie in de situeringsrichting is rustiger met minder activiteit dan de yang-energiekant waar de hoofdweg en het verkeer te vinden zijn. Als u bijvoorbeeld naar het noorden kijkt, waarbij de voordeur doorgaans naar het noorden gericht is, dan is uw zitrichting zuid.

Vrouw stond op het dek met uitzicht op de oceaan
Vrouw stond op het dek met uitzicht op de oceaan

Om de exacte kijkrichting te bepalen, moet je voor je huis in het midden gaan staan, met je gezicht naar de straat gericht. Voer een kompasmeting uit en ga vervolgens naar de linkerkant van uw huis voor een tweede meting en dan naar uiterst rechts, altijd met uitzicht op de voorstraat. Vergelijk alle drie de metingen om er zeker van te zijn dat u het kompas correct leest. Je zitrichting zal precies het tegenovergestelde zijn op het kompaspunt.

Gebruiksaanwijzing met een Bagua

Nu je de kompasmetingen hebt gedaan, ben je klaar om de gunstige en ongunstige richtingen te onthullen. In acht herenhuizen feng shui is elk huis verdeeld in negen secties. Eén is het midden en de overige acht secties, die overeenkomen met de richtingen van het kompas, waaieren vanuit het midden uit en vormen wiggen die lijken op een cirkeldiagram. Vier richtingen zijn altijd gunstig, terwijl de andere vier ongunstig zijn. Dit maakt deel uit van de yin- en yang-balans, waarbij elk positief een negatief heeft. Bovendien zijn deze ook verdeeld in twee groepen die bekend staan als East Group- en West Group-huizen.

Over het algemeen zijn de vier gunstige locaties de vier richtingen die verband houden met het trigram van het huis; Om echter een volledig beeld te krijgen van uw huis en hoe u en uw gezin bij elkaar passen, moet u op basis van de individuele kua-nummers weten welke richting het beste is voor elk lid van uw gezin. U kunt dan uw beste posities in uw huis gebruiken om te slapen, eten, studeren en werken. Het belangrijkste gezinslid dat compatibel moet zijn met de energieën van het huis is natuurlijk de broodwinnaar.

Gunstige en ongunstige locaties van een huis

De namen van de vier gunstige locaties van een huis, of welk type woning dan ook, die geluk brengen zijn:

  • Sheng chi, of de levensadem, is een zeer gelukkige richting, omdat de energie daar vitaliteit, voorspoed en respect aantrekt. Het levert je ook een goede reputatie op.
  • Fu Wai betekent harmonie, stabiliteit en vrede in je algehele leven.
  • Ten Yi, of hemelse dokter, trekt energie aan voor een goede gezondheid.
  • Yan Nian, of een lang leven en relaties, bevordert zelfvoorziening en goede relaties.

De ongunstige gebieden zijn onder meer:

  • Ho Hai betekent obstakels en ongelukken. Beschouwd als de minst schadelijke van alle ongunstige richtingen, veroorzaakt de energie frustratie, problemen, een gevoel van onveiligheid en gemakkelijk moe worden.
  • Wu Kwei, of vijf geesten, heeft een energie die leidt tot verlies van werk of inkomen. Het kan ook ruzie veroorzaken of leiden tot verlies door inbraak of brand.
  • Lua Sha, bekend als zes moorden, heeft negatieve energieën die ziekte en juridische problemen veroorzaken. De negatieve energieën kunnen ook leiden tot verloren of gemiste kansen of schandalen.
  • Chueh Ming betekent een ramp en de energie in deze richting is de gevaarlijkste en schadelijkste van allemaal. Het kan leiden tot depressie, ongelukken of zelfmoord. De negatieve energie zorgt ervoor dat de financiën slecht zijn en de carrière onproductief.

Je gelukskaartgebieden in acht herenhuizen

Als je eenmaal begrijpt hoe je de kennis en principes van de acht herenhuizen kunt toepassen, zal je leven verbeteren, omdat je weet hoe je kunt putten uit de positieve energieën van je huis. Als u weet welke sectoren inherent ongunstig zijn, kunt u deze sectoren verhelpen met verschillende feng shui-behandelingen om de negatieve chi te verzwakken of de positieve chi te versterken voor een beter evenwicht in uw leven.

Aanbevolen: