Hoe je een geluksamulet maakt

Inhoudsopgave:

Hoe je een geluksamulet maakt
Hoe je een geluksamulet maakt
Anonim
Feng Shui
Feng Shui

Een geluksbrenger is gemakkelijk te maken en een geweldig feng shui-hulpmiddel, of je nu een beetje geluk of veel geluk nodig hebt. Feng shui biedt een aantal geluksbrengers en symbolen om positieve chi aan te moedigen en te beschermen tegen ongeluk. Feng shui-charmes kunnen worden gemaakt van antieke munten en kalebassen. Dit type bedel is eenvoudig in elkaar te zetten; je kunt zelfs alle stukken kant-en-klaar kopen als je weinig tijd hebt of alleen maar duimen hebt.

Wu Lu - Gelukkige Kalebas

Droge kalebas
Droge kalebas

De kalebaspompoen is een feng shui-remedie voor negatieve chi in het milieu, maar de echte kracht ervan ligt in het verlenen van een robuuste goede gezondheid, een lang leven, een overvloed aan zegeningen en welvaart. Voeg de Wu Lu, de gelukskalebas, toe aan de zijkanten van je bed of de gezondheidshoek van je slaapkamer. Hang hem in het oosten van je huis of je woonkamer om de gezondheid te stimuleren. Een Wu Lu-bedel die aan de achteruitkijkspiegel van je auto bungelt, beschermt je tegen ongelukken of tegenslagen.

Kalebas, met zijn dubbele bolvorm, symboliseert hemel en aarde. De hemel is de bovenste, kleinere bol, dus hang of plaats de kalebas altijd met de kleine bol erop. Versier je kalebas-bedel met Chinese karakters geschreven met een permanente marker, een ontwerp dat erop is geschilderd of geplakt, of bedek de kalebas met goudverf om het welvaartsmagnetisme te versterken.

Benodigdheden

  • Gedroogde, schoongemaakte kalebas
  • Rode "zijden" kwastje
  • Rood "zijden" koord
  • Elastiekje
  • Doorzichtige lijm
  • Ambachtelijke kwast
  • Metallic goudverf
  • Decoratieve kralen (optioneel)

Routebeschrijving

  1. Veeg de kalebas af om stof en vuil te verwijderen en verf de buitenkant goudkleurig. Laat de verf drogen en controleer of eventuele strepen zijn bijgewerkt. Als het goud niet dekkend genoeg is, geef de kalebas dan nog een laagje.
  2. Knip vier stukken koord van 24 inch. Bind twee lengtes aan elkaar met een vierkante knoop, waarbij de lus van de kwast in de knoop blijft hangen. Bind de resterende twee stukken loodrecht op de eerste stukken, gebruik een andere vierkante knoop en vang de lus met kwastjes en de geknoopte lengtes in de knoop.
  3. Pak alle vier de strengen van het koord samen en schuif er een decoratieve kraal overheen naar het geknoopte gedeelte, als je een kraal gebruikt. Bind de verzamelde koorden in een eenvoudige knoop. (Als je geen kraal gebruikt, knoop dan gewoon de verzamelde koorden in een knoop.)
  4. Plaats de geschilderde kalebas in de "wieg" van geknoopte koorden, zodat het grote boluiteinde zich aan de onderkant bevindt. Leg de koorden gelijkmatig rond de kalebas, trek ze naar boven en zet ze vast met een rubberen band.
  5. Borstel heldere lijm rond de smalle "taille" of "nek" van de kalebas.
  6. Knip een rood koord van 30 cm lang, lus het rond de kalebas, over de lijm, en trek het strak om de verticale koorden strak tegen de kalebas vast te zetten. Verwijder het elastiek
  7. Blijf het koord ongeveer zes slagen rond de kalebas wikkelen. Bind het koord af met een strakke vierkante knoop en knip de losse uiteinden af.
  8. Smeer nog een laagje lijm over de omwikkelde koorden en laat de lijm drogen.
  9. Bind de verticale koorden aan de bovenkant rond de stengel van de kalebas, om ze op hun plaats te houden langs de zijkanten van de kalebas. Als de kalebas geen steel heeft, verzamel dan de vier koorden en knoop ze in een enkele simpele knoop, strak tegen de bovenkant van de kalebas.
  10. Selecteer twee vrije uiteinden van het koord om deze in een lus te knopen, zodat je de gelukskalebas-pompoenbedel kunt ophangen. Snijd het overtollige af en de andere twee stukken dicht bij de kalebas.
  11. (Optioneel) Voeg decoratieve kralen toe aan de vastgebonden uiteinden van de gelijmde verpakking op het smalle punt van de kalebas en aan de ophanglus aan de bovenkant voor extra verfraaiing.

Gelukkige geldbedel

Munten
Munten

Feng shui geluk gaat vaak gepaard met begrippen als welvaart, overvloed, rijkdom en geld. Oude Chinese munten – het soort met gaten in het midden en gekalligrafeerde inscripties rond de rand – vormen een krachtige geluksbrenger om rijkdom aan te trekken. Gebruik er drie voor hemel, aarde en mensen, of negen voor een toename van rijkdom. Knoop ze samen in een touwtje om in je rijkdomhoek te hangen, of boven de rijkdomhoek van je bureau in een thuiskantoor. Gebruik rode draad om het welvaartspotentieel in de munten te activeren.

Benodigdheden

  • Rood parachutekoord van zijde (nylon)
  • Rood koord of draadkwastje
  • 3 of 9 reproductie antieke Chinese koperen munten (nepgoud is ook prima, als je de voorkeur geeft aan iets glanzender dan messing afwerking)
  • 1 decoratieve kraal met een gat dat breed genoeg is om twee strengen nylonkoord er goed doorheen te laten passen (optioneel)

Aanwijzingen voor het rijgen van munten

  1. Knip een meter nylonkoord van 0,5 mm (standaardgewicht) af voor een bedeltje met 3 munten.
  2. Vouw het koord dubbel.
  3. Zoek het lusuiteinde van de kwast.
  4. Zet de kwast en het gevouwen stuk koord aan elkaar vast door de kwastlus en de vouw in het midden van het koord te overlappen, waarbij de kwastlus bovenaan blijft.
  5. Breng de vrije (afgeknipte) uiteinden van het rode koord omhoog en over de kwastjeslus. Steek de uiteinden door de kwastlus en de middelste lus van het rode koord waar de twee elkaar overlappen.
  6. Trek de vrije uiteinden van het afgeknipte koord helemaal door om zowel de kwastlus als het afgeknipte koord aan elkaar te "vergrendelen".
  7. Sleep een decoratieve kraal over de twee vrije uiteinden en schuif deze naar de kwast.
  8. Maak een vierkante knoop in het afgeknipte rode koord (rechts over links, links over rechts), waarbij je de kraal op zijn plaats houdt. Nu is je kwastje vastgemaakt aan het rode koord en bedekt met een kraal.
  9. Plaats een Chinese munt op één streng van het rode koord en leg de andere streng over de munt.
  10. Trek de vrije uiteinden van het rode koord door de munt - één over en door, één onder en door.
  11. Plaats de rand van de volgende munt over de eerste met een streng van het rode koord eronder en één erboven.
  12. Herhaal het rijgen van de koorden door het gat van de tweede munt, waarbij de munten strak en plat maar niet opeengehoopt blijven.
  13. Herhaal dit nog een keer met de derde munt -- en eventuele andere munten die je aan je reeks wilt toevoegen.
  14. Neem bovenaan het muntsnoer beide strengen koord en vorm een eenvoudige knoop, waarbij je de twee strengen als één koord behandelt. Trek de knoop aan.

Aanwijzingen voor Fancy Knot Topper

Maak nu je miniatuur Chinese vlinderknoop met de rest van het koord, om de bovenkant van je geluksgeldamulet te verfraaien als je hem ophangt. De minivlinder is een iets eenvoudiger hybride, een dubbele lusfusie (met minder middenknopen) van de uitgebreide vlinder en de klassieke Good Luck of Propitious-knoop. Je ziet vaak een Propitious-knoop met zijvleugels op kleinere, in de winkel gekochte Chinese charmes. Deze versie is gemakkelijker voor een beginnende knoper.

  1. Maak een platte knoop (basisknoop) en trek de draden samen om ze strakker te maken. Laat een lengte van ongeveer 1,5 inch over vanaf de laatste knoop van het muntsnoer tot aan deze eerste knoop van de mooie topper.
  2. Knijp de twee vrije strengen tussen de twee knopen samen met uw linkerhand en breng de rechter streng over het knelpunt, zodat er een kleine lus overblijft voordat deze het samengeknepen koord kruist.
  3. Breng de linkerstreng onder het knelpunt in een spiegelbeeld van de rechterstreng.
  4. Houd het knijppunt vast zodat het niet uit elkaar vliegt en breng het ruwe uiteinde van het koord aan de rechterkant omhoog door de kleine lus die je nog hebt achtergelaten. Breng het linker ruwe uiteinde naar beneden door de linker kleine lus.
  5. Maak de knoop voorzichtig vast, maar houd hem heel ontspannen; je trekt hem pas strak als de knoop is voltooid. Nu is je knoopvorm enigszins driehoekig.
  6. Steek het rechteruiteinde van het koord omhoog door het midden van de knoop -- dit is de overlap aan de bovenkant -- je moet het misschien wat losser maken om het uiteinde erdoor te steken.
  7. Steek het linkeruiteinde van het koord achter de losse knoop, omhoog door het midden, zodat beide vrije uiteinden evenwijdig omhoog steken vanaf de bovenkant van de knoop.
  8. Haak je pinkvingers in de onderste lus van de koorden (het dichtst bij het muntkoord) en pak elk afzonderlijk vrij uiteinde vast met duim en wijsvinger. Trek gelijkmatig aan de boven- en onderkant om te ontspannen en het geknoopte gedeelte te openen.
  9. Verwissel de vrije uiteinden over elkaar, rechts over links, waarbij het midden van het geknoopte gedeelte open blijft.
  10. Breng het rechteruiteinde onder en omhoog door de opening in de knoop. Doe hetzelfde met het linkeruiteinde.
  11. Draai de hele knoop om: de vrije uiteinden bevinden zich nu aan de onderkant en het uiteinde dat aan de munten is bevestigd, zit nu bovenaan.
  12. Begin met het aanhalen van de knoop om de vlinder te maken. Je ziet twee buitenste lussen. Dit worden de ‘vleugels’. Trek tegelijkertijd aan de rechter buitenste lus en de tegenoverliggende bovenste streng om de knoop langzaam vast te maken.
  13. Trek afwisselend aan de rechter- en linkerkant, trek geleidelijk het midden van de knoop strakker en maak aan elke kant twee kleine vleugellussen. Het midden van de knoop ziet eruit als een driehoek. Werk die knoop redelijk strak om de vlindervorm vast te zetten.
  14. Houd het muntbedelkoord vast bij de vrije uiteinden, zodat het kwastje eronder hangt en de vlinderknoop bovenaan zit. Knoop de vrije uiteinden aan elkaar om een laatste lus te maken waar je je bedeltje aan kunt ophangen. Knip eventuele bungelende losse eindjes af zodra je de maat van je voltooide bedel hebt bepaald.

Een beetje geluk

Beperk uw geluksdromen niet tot uw woon-/werkruimtes. Draag magische bedels met je mee in miniatuurversies, verwerkt in armbanden, oorbellen, halskettingen, sleutelhangers en rugzakbedels. Stop een zijden tasje met trekkoord gevuld met kleine geluksbrengers in je bagage en feng shui je hotelkamer. Haak een gedroogde kalebas aan de stut van je parasol. Bind een drietal geluksmunten aan het stuur van je fiets. Geluksbrengers zijn geweldige cadeaus voor een housewarming-feest, nieuwe baby en de feestdagen. Voeg er één toe aan de strik van een verpakking om een vriend een gelukscadeau te geven.

Aanbevolen: