Wat is IRS-formulier 147c?

Inhoudsopgave:

Wat is IRS-formulier 147c?
Wat is IRS-formulier 147c?
Anonim
EIN-werknemersidentificatienummer
EIN-werknemersidentificatienummer

Formulier 147c is geen formulier van de Internal Revenue Service (IRS) dat u moet indienen, en het is ook niet een formulier dat u onverwacht in uw mailbox aantreft. In plaats daarvan is dit een formulier dat u wordt toegestuurd als u de IRS moet vragen om u te vertellen wat uw werkgeversidentificatienummer (EIN) is, als u dit nummer zelf niet kunt vinden of als een andere partij het nummer moet verifiëren. nummer met uw toestemming.

Wat is een EIN?

Een EIN is een belastingnummer dat u van de IRS kunt verkrijgen om als werkgever zaken te doen. Deze nummers kunnen ook worden gebruikt voor bedrijven zonder werknemers. Als u bijvoorbeeld een klein bedrijf zonder werknemers heeft, maar het niet prettig vindt om uw burgerservicenummer voor belastingdoeleinden aan leveranciers, klanten of anderen door te geven, kunt u een EIN aanvragen om die persoonlijke gegevens te beschermen. U kunt een EIN per telefoon, fax, post of online aanvragen. U vraagt alleen een formulier 147c aan als u al een EIN heeft en de IRS nodig heeft om u te vertellen wat het is.

Een verloren EIN aanvragen

Er zijn een paar opties die u kunt ondernemen als u uw EIN kwijt bent:

  • Bel 1-800-829-4933 en vraag om een formulier 147c, ook bekend als een EIN-verificatiebrief, dat aan u wordt afgegeven. Dit nummer bereikt de afdeling Business & Speci alty Tax van de IRS, die geopend is tussen 07.00 uur en 19.00 uur. uw lokale tijd.
  • Zoek uw originele EIN-brief. Houd er rekening mee dat u mogelijk een elektronische kopie heeft als u uw EIN online hebt aangevraagd via de IRS-website.
  • Vraag uw nummer aan bij uw bank, als u een bankrekening heeft geopend met uw EIN.
  • Bekijk een oude belastingaangifte als u al eerder bij dat EIN heeft ingediend.

EIN-bevestiging van derden

Als u een EIN-bevestigingsbrief voor een derde partij nodig heeft, maar niet de moeite wilt nemen om deze zelf te verkrijgen, kan de andere partij met uw toestemming ook een 147c aanvragen. Om toestemming te geven, moet u formulier 8821 of formulier 2848 invullen. U moet deze partij ook informatie over uw bedrijf verstrekken (zoals het jaar waarin uw bedrijf is opgericht, het adres, enz.), zodat zij de juiste beveiligingsvragen kunnen beantwoorden. voor de belastingdienst.

De informatie verkrijgen die u nodig heeft

De beste route om uw EIN-nummer te vinden, hangt af van uw situatie. Als u uw originele brief of belastingaangifte kunt vinden, bespaart dat u een telefoontje naar de bank of de belastingdienst. Het bellen van de IRS en het aanvragen van een 147c zou echter wel eens de snelste oplossing kunnen zijn, omdat zij u de brief zullen faxen als u daarom vraagt en een paar beveiligingsvragen zullen beantwoorden. Zodra u het formulier heeft ontvangen, kunt u overwegen het te scannen en op te slaan op uw harde schijf en in de cloudopslag, zodat u zich in de toekomst geen zorgen meer hoeft te maken over het opnieuw aanvragen van dit formulier.

Aanbevolen: