DIY Escape Room-spellen

Inhoudsopgave:

DIY Escape Room-spellen
DIY Escape Room-spellen
Anonim
Sleutelgat ontsnapping
Sleutelgat ontsnapping

Escape room-spellen zijn leuke en uitdagende puzzels die individueel of in groepsverband kunnen worden opgelost en aangepast aan elke leeftijdsgroep. Spelers moeten hun verstand en teamwerkvaardigheden gebruiken om aanwijzingen te ontcijferen die hen zullen helpen ontsnappen uit een fictief scenario.

Hoor jij wat ik hoor?

Dit spel is ideaal voor groepen met vier tot acht spelers in de leeftijd van 5 tot 10 jaar, per team.

Benodigdheden

  • Kinderen klappen
    Kinderen klappen

    Papier en schrijfgerei

  • Eén stoel voor elke speler

Voorbereidingen

Het enige dat je van tevoren voor dit spel hoeft te doen, is een reeks geluiden op een stuk papier schrijven. Er moet voor elke groep één exemplaar zijn. De gebruikte geluiden moeten geluiden zijn die kinderen alleen met hun lichaam en de vloer kunnen maken. Een voorbeeldreeks kan zijn: klappen, stampen, stampen, fluiten, klappen, klappen, klikken.

Instructies

  1. Alle leden van een groep moeten met hun ruggen naar elkaar toe zitten, zodat geen enkele speler de andere kan zien.
  2. Wijs één speler uit elke groep aan als leider. Tijdens het spel is praten niet toegestaan, behalve dat groepsleden (niet de leider) "herhaal alstublieft" zeggen wanneer dat nodig is en "controleer alstublieft" wanneer ze er klaar voor zijn om een volwassene te laten beoordelen of ze gelijk hebben.
  3. De leider heeft het vel papier met de reeks geluiden erop. Ze moet een manier bedenken om de geluiden fysiek in de juiste volgorde te laten klinken, zonder tussen elk geluid te pauzeren.
  4. De rest van de groep moet naar de geluiden luisteren en vervolgens proberen de reeks geluiden exact na te bootsen, alleen te oordelen naar wat ze van de groepsleider hebben gehoord. Hiervoor moet elk teamlid ontcijferen hoe het geluid is gemaakt.
  5. De leider kan de reeks zo vaak herhalen als nodig is, maar de rest van de groep kan de reeks pas proberen als de leider klaar is.
  6. Zodra alle leden het gevoel hebben dat ze de volgorde hebben bedacht, moet de hele groep (inclusief de leider) de volgorde in koor uitspreken om hun volgende aanwijzing te ontvangen.

Aanpassingen

Geluidsreeksen moeten eenvoudige geluiden bevatten, zoals klappen en stampen, en moeten korter duren voor jongere kinderen. Om het spel moeilijker te maken, kan de volwassene afbeeldingen tekenen of clipartafbeeldingen van de geluiden gebruiken bij het voorbereiden van het geluidsreekspapier.

Blinde origami

De ideale groep voor dit spel bestaat uit kinderen van 10 tot 15 jaar met twee tot zes spelers per team.

Benodigdheden

  • Vouwpapier
    Vouwpapier

    Papier

Voorbereidingen

Kies een origami-vouw, zoals een dier of vliegtuig, en maak een modelversie.

Instructies

  1. Geef elke groep één vel papier en het papieren model.
  2. Zonder het model uit te vouwen, moet de groep uitzoeken hoe ze een replica kunnen vouwen. Door middel van grondig onderzoek en logisch redeneren wordt de groep uitgedaagd om de stappen voor het vouwen van papier te decoderen.
  3. Als de groep hun vel papier met succes heeft gevouwen zodat het bij het model past, kan het dier/object dat ze maken de aanwijzing zijn voor waar de volgende puzzel verborgen is. Als het model bijvoorbeeld een papieren vliegtuigje is, kan de volgende puzzel of aanwijzing verborgen worden bij een afbeelding van een vliegtuig dat aan de muur hangt.

Aanpassingen

Om dit spel met jongere kinderen te gebruiken, vouwt u het papier dubbel in de lengte en vervolgens in de breedte, of maakt u een andere eenvoudige vorm met drie vouwen. Hoe complexer het origamimodel, hoe moeilijker de uitdaging zal zijn.

Kopieer kat

Dit spel is het beste voor teams van vier tot acht spelers in de leeftijd van 5-8.

Benodigdheden

  • Speelgoed soldaten
    Speelgoed soldaten

    Beeldjes (zoals Barbie-poppen of actiefiguren) met beweegbare lichaamsdelen - je hebt er minstens vijf nodig.

Voorbereidingen

Zet de beeldjes naast elkaar op een rij. Zet elk beeldje op een andere manier dan de anderen, maar wel zo dat ze samen een aanwijzing vormen voor de volgende puzzel. Verplaats idealiter slechts één lichaamsdeel op elk beeldje.

De eerste kan bijvoorbeeld staan met de rechterarm uitgestrekt en evenwijdig aan de vloer, de tweede kan staan met het hoofd naar rechts gedraaid, de derde kan staan en naar de tweede kijken, de vierde kan staan staan met het hoofd naar rechts gedraaid, en de vijfde zou tegenover de vierde staan. Als je frontaal naar de teamleden kijkt (zoals ze naar de beeldjes kijken), heeft deze combinatie alle beeldjes en teamleden in één richting kijkend, waarbij de eerste persoon naar de volgende puzzel wijst.

Instructies

  1. Deze puzzel zou met minimale richting moeten beginnen. Teams moeten de instructie krijgen om alleen naar de beeldjes te kijken en ze niet te verplaatsen en ze op de juiste manier te kopiëren die naar de volgende puzzel leidt.
  2. Elk team moet erachter komen dat ze in een rij moeten gaan staan, waarbij elke persoon de exacte houding van het beeldje moet kopiëren en dezelfde plaats in de rij moet hebben als zij. In het gegeven voorbeeld staat het eerste teamlid met zijn rechterarm uitgestrekt en evenwijdig aan de grond.
  3. Als de hele groep de groep beeldjes kan kopiëren, hebben ze de uitdaging voltooid en zouden ze moeten kunnen zien waar ze moeten zoeken naar de volgende puzzel of de juiste uitgang.

Aanpassingen

Om de moeilijkheidsgraad te verhogen, voeg je meer beeldjes met complexere poses toe. Het spel kan worden gespeeld waarbij elke pose afzonderlijk van de andere moet worden uitgevoerd of waarbij spelers elke pose cumulatief aan de laatste moeten toevoegen.

Wat zit er in de doos?

Geweldig voor kinderen vanaf 5 jaar, het spel is het beste voor teams van twee tot vier spelers.

Benodigdheden

  • Hand die in doos reikt
    Hand die in doos reikt

    Twee dozen die volledig gesloten zijn, met uitzondering van een gat dat groot genoeg is voor de hand van een kind en dat aan één kant gemakkelijk kan worden geopend

  • Identieke sets kleine, stompe voorwerpen die in de dozen kunnen worden geplaatst (wattenbolletjes, wattenstaafjes, schoolspullen, springballen, dobbelstenen, kaarten, enz.)

Voorbereidingen

Plaats het gewenste aantal geselecteerde objecten in één vak. Plaats dezelfde items in de tweede doos.

Instructies

  1. Teams moeten twee spelers kiezen voor dit spel.
  2. Spelers mogen alleen bijvoeglijke naamwoorden gebruiken, zoals zacht, rond, vierkant en ruw.
  3. De eerste speler zal de leider zijn; de tweede speler zal de volger zijn.
  4. Elke speler kan op elk moment in zijn doos reiken, maar hij mag geen items in zicht brengen.
  5. De leider moet een volgorde kiezen voor de items in de doos.
  6. Het doel is dat beide spelers hun items in de doos in dezelfde volgorde van links naar rechts en van boven naar beneden sorteren.
  7. Wanneer het team klaar is om te worden geëvalueerd, kan de spelmoderator de dozen buiten het zicht van het team openen om de volgorde ervan te controleren.
  8. Wanneer het team hun objecten met succes heeft besteld, kunnen ze de groepering bekijken. Het aantal items of de logische plaats waar de groep items in de kamer kon worden gevonden, zou leiden tot de volgende puzzel.

Aanpassingen

Kies voor jongere spelers objecten die duidelijker en gemakkelijker te beschrijven zijn. Je zult ook het aantal items in de doos voor jonge spelers willen verlagen. Om de moeilijkheidsgraad te verhogen, kies je ongebruikelijke objecten die verband houden met je thema en verhoog je het aantal objecten tot ergens rond de 10.

Welke letters?

Grotere teams van vier tot tien en oudere kinderen vanaf 9 jaar zijn ideaal voor dit spel.

Benodigdheden

  • Welke brieven?
    Welke brieven?

    Objecten die duidelijk niet in de kamer thuishoren

  • Papier
  • Schrijfgerei

Voorbereidingen

  1. Verzin een zin of wachtwoord die bij je thema past, zoals 'Winnaar' voor een sportthema.
  2. De volgende stap is het bepalen van een code. Gebruik bijvoorbeeld de eerste letter van de naam van elk object of gebruik de laatste letter van de naam van elk object.
  3. Zodra je het woord en de code hebt gekozen, zul je objecten moeten vinden waarvan de namen de letters in je woord bevatten. Als u in dit voorbeeld ervoor kiest om de eerste letter van de naam van elk object te gebruiken, kunnen de objecten die in de kamer verborgen zijn een waterfles, ijspak, net, nineball (van een biljartset), evenementenschema en racket bevatten.
  4. Markeer elk object op een voor de hand liggende manier, bijvoorbeeld met blauwe stickers, en verberg ze in het zicht in de kamer.
  5. Maak voor elke groep een uitreikblad dat overeenkomt met de kleur die is gebruikt om de items te markeren en één blanco bevat voor elke letter van het woord dat ze moeten ontcijferen. In dit geval zou je zes lege plekken op een blauw vel papier hebben.

Instructies

  1. Geef elke groep een uitreikblad met de lege ruimtes voor het woord dat ze moeten ontcijferen, samen met het aantal items dat ze zoeken.
  2. Teams moeten het hele spel bij elkaar blijven.
  3. Teams bewegen zich als groep door de kamer en moeten de objecten vinden. Vertel de teams dat de naam van elk gevonden object één letter bevat die in één blanco op het uitreikblad past en dat alle letters die in de objectnamen worden gebruikt hetzelfde patroon volgen.
  4. Zodra een team de code kraakt en het aangewezen woord ontcijfert, zal dit naar de volgende aanwijzing leiden of een slot openen dat woorden gebruikt in plaats van cijfers.

Aanpassingen

Voor jongere leeftijdsgroepen kun je de objecten nummeren in de volgorde waarin ze moeten worden gedecodeerd en een eenvoudigere code gebruiken.

Escape Room Basisprincipes

Escape rooms combineren sociale interactie, fysieke activiteit en intellectuele stimulatie om een virtueel avontuur te creëren dat zich in het echte leven en in re altime afspeelt. Volgens The Washington Post begon het concept in Azië en is het sindsdien een populaire activiteit geworden voor kinderen en volwassenen over de hele wereld.

Hoe het werkt

Hoewel de uitdagingen en games in de escape room kunnen worden aangepast aan elke persoon, groep of omgeving, zijn er een paar gemeenschappelijke aspecten:

  • Bedoeld voor groepen van twee tot twaalf personen
  • Voeg een reeks puzzels toe die met elkaar verband houden
  • Incorporeer een verhaallijn waarin spelers een probleem moeten oplossen
  • Moet binnen een bepaald tijdsbestek worden voltooid

Deelnemers zitten doorgaans opgesloten (letterlijk of figuurlijk) in een kamer of een klein gebied en moeten naar aanwijzingen zoeken om puzzels op te lossen waarmee ze uit de kamer kunnen ontsnappen.

Inclusief spellen

Elke puzzel of activiteit waarbij aanwijzingen moeten worden ontcijferd, kan als spel in een escape room worden gebruikt. Afhankelijk van het toegewezen tijdsbestek kunnen er vier tot negen afzonderlijke spellen zijn die in een specifieke volgorde moeten worden voltooid. De sleutel is om ervoor te zorgen dat elk spel een aanwijzing biedt voor het vinden of oplossen van het volgende. Waar mogelijk moeten games:

  • Heb maar één mogelijke oplossing
  • Wees afgestemd op het vaardigheidsniveau van de deelnemers
  • Voeg meer dan één aanwijzing toe om het antwoord te helpen vinden
  • Houd hints beschikbaar als groepen het moeilijk hebben

Het oplossen van elk spel duurt ongeveer twee tot vijf minuten, waarbij extra tijd nodig is om elk spel te ontdekken en de juiste volgorde voor het oplossen ervan te bepalen. Elk ontsnappingsscenario bevat meestal een specifiek thema en verhaallijn. Om de ervaring spannender en gedenkwaardiger te maken, moet elk spel taal en materiaal gebruiken dat past bij het gekozen thema.

Thema's voor kinderen

De spanning van een escape room-spel wordt vergroot door het thema dat het hele scenario verenigt. Thema's waar kinderen van zullen genieten zijn:

  • Piraten op zoek naar een schat
  • Gevangenis-/klasontsnapping
  • Buitenaardse invasie
  • Zombie-apocalyps
  • Superheld die de dag redt

Thema's voor kinderen kunnen specifieke onderwijsonderwerpen bevatten, zoals wiskunde, geschiedenis of aardrijkskunde, maar ook popcultuurfenomenen zoals zombies, videogames en televisieshows. Een geweldige manier om thema-ideeën te vinden, is door na te denken over thema's voor verjaardagsfeestjes voor kinderen.

Ontsnap aan het gewone

Een vakkundig doordacht scenario met een spannend thema vormt de basis voor een leuk avontuur in elke escape room-uitdaging. Een beetje creativiteit en een beetje puzzeloplossend vermogen zijn alles wat deelnemers nodig hebben om het spel te winnen. Kinderen van alle leeftijden zullen genieten van de echte spanning en druk van escape room-spellen.

Aanbevolen: