Bak als een professional met 15 geniale cupcake-vulideeën

Inhoudsopgave:

Bak als een professional met 15 geniale cupcake-vulideeën
Bak als een professional met 15 geniale cupcake-vulideeën
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Cupcakes zijn een van de eenvoudige geneugten van het leven, en een leuke cupcakevulling maakt de ervaring van die eerste hap nog zoeter. Geef je favoriete cupcake-recepten een spannende en gemakkelijke verrassing met deze cupcake-vulideeën. Van eenvoudige vullingen voor vanillecupcakes tot decadente vullingen voor chocoladecupcakes, deze ideeën zullen vrienden en familie doen smeken om het recept.

Cupcakevulling met gezouten karamel

Afbeelding
Afbeelding

Als je direct rijkdom en decadentie aan je cupcake wilt toevoegen, is niets heerlijker dan gezouten karamel. Een uitbarsting van gezouten karamel in het midden van een vanille-, chocolade- of koffiecupcake versterkt de zoetheid en warmte. Bananen- en appelsmaken complementeren ook de zoute, zoete smaak van rijke karamel.

Marshmallow Fluff Cupcake Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Dit idee voor het vullen van cupcakes vereist slechts een stap in je voorraadkast. Marshmallow-pluis of marshmallow-crème tilt uw chocoladecupcakes naar een hoger niveau, en er komt geen extra koken of bakken bij kijken. Transformeer eenvoudige chocoladecupcakes in warme chocolademelk of s'mores cupcakes met een klodder marshmallowcrème in het midden.

Mokkamousse Cupcakevulling

Afbeelding
Afbeelding

Een zelfgemaakte chocolademousse is de extra moeite zeker waard als je de eerste hap neemt van je met mousse gevulde cupcake. Deze mousse voegt een rijke koffiesmaak toe aan chocolade- of vanillecupcakes en zorgt voor een extra cafeïnestoot in koffiecupcakes.

Ingrediënten

  • 1¼ kopje zware slagroom
  • ¾ kopje chocoladeganacheglazuur
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel koffiekorrels

Instructies

  1. Gebruik een elektrische mixer om de room, suiker en koffie te combineren totdat de suiker en koffie volledig zijn opgelost.
  2. Klop het mengsel op de hoogste stand tot er stijve pieken ontstaan, vergelijkbaar met het maken van slagroom.
  3. Voeg voorzichtig het chocoladeganacheglazuur erdoor en laat je mengsel minimaal 30 minuten afkoelen.

Nadat het mengsel gekoeld en volledig glad is, ben je klaar om je cupcakes te vullen met deze heerlijke slagroom.

Cupcakevulling met citroenwrongel

Afbeelding
Afbeelding

De frisse en verfrissende citroenwrongel brengt een heldere smaak in het midden van je vanille-, aardbei- en citroencupcakes. Je kunt citroengestremde melk in een pot kopen of zelf maken voor een vleugje smaak in je favoriete cupcake. Als je de smaak van je citroengestremde melk wilt verbeteren, beleg je cupcakes dan met verse frambozen of bosbessen.

Rabarberjam Cupcakevulling

Afbeelding
Afbeelding

Als je echt wilt pronken met je culinaire vaardigheden en smaakkennis, probeer dan een onverwachte cupcake-vulling zoals rabarberjam. Deze recepten voor rabarberjam vormen een aanvulling op de smaken van sinaasappel- of aardbeiencupcakes of maken een eenvoudige vanillecupcake op.

Cupcakevulling met vers fruit

Afbeelding
Afbeelding

Cupcakevullingen hoeven niet romig of overdreven zoet te zijn om het smaakprofiel te beïnvloeden. Voeg je favoriete verse fruit toe aan het midden van de cupcakes om de textuur en scherpte te vermengen. Aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen en zelfs gekarameliseerde bananen en appels verheffen eenvoudige cupcakes met één ingrediënt.

Geklopte Pindakaas Cupcake Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Pindakaasliefhebbers verheugen zich op dit gladde en romige cupcake-vulidee. Voeg opgeklopte pindakaasvulling toe aan chocolade- of vanillecupcakes of vul pindakaascupcakes met het mengsel voor het ultieme dessert van een pindakaasfanaat.

Ingrediënten

  • 2 kopjes romige pindakaas
  • 4 ons zachte roomkaas
  • 2 kopjes poedersuiker
  • 1 eetlepel slagroom

Instructies

  1. Gebruik een elektrische mixer om je pindakaas en roomkaas te kloppen tot het mengsel luchtig en bleek is.
  2. Voeg de suiker en slagroom toe en blijf 2-3 minuten mixen.
  3. Voeg extra room of een snufje zout toe om de gewenste consistentie en smaak te bereiken.

Cannoli crème cupcake vulling

Afbeelding
Afbeelding

Cannoli en cupcakes zijn allebei heerlijk, maar ze zijn nog decadenter als ze in één dessert worden gecombineerd. Vul chocolade-, vanille- of pistachecupcakes met een traditionele cannoli-crèmevulling en verwen al je favoriete desserts in één hap. Voeg gehakte pistachenoten of mini-chocoladestukjes toe aan de vulling of de bovenkant van je cupcakes voor een leuke en knapperige textuur.

Frambozen Cupcake Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Als je een cupcakevulling wilt die zoet, scherp, fruitig en zelfs elegant is, is framboos de juiste keuze. Frambozenvulling in een cupcake vormt een aanvulling op een paar smaakprofielen. Voeg voor een pittige en heldere traktatie frambozenvulling toe aan citroencupcakes of breng het in evenwicht met een zoet citroenglazuur. Voor decadente verwennerij verhoogt een donkere chocoladetaart de rijkdom van een frambozenvulling. Om je frambozenvulling de ster van de show te maken, gebruik je hem in een witte chocolade- of vanillecake en bedek je hem met een zoete frambozen- of citroenglazuur.

Cheesecake-cupcakevulling

Afbeelding
Afbeelding

Breng een van de meest geliefde desserts naar het midden van een gewone cupcake om een buitengewone traktatie te creëren. Een eenvoudige cheesecake-vulling voegt een zure romigheid toe aan cupcake-smaken op basis van chocolade of fruit. Een cheesecake-centrum voegt ook een extra speciaal element toe aan roodfluwelen cupcakes.

Ingrediënten

  • 8 ons zachte roomkaas
  • ⅓ kopje witte suiker
  • 1 theelepel vanille-extract.

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid tot een luchtig mengsel.
  2. Laat je cheesecake-mengsel een half uur afkoelen voordat je je cupcakes vult.
  3. Gebruik fruitpuree, jam, extracten of cacaopoeder om elke gewenste variatie aan cheesecake-vulling te maken.

Omdat dit een no-bake cheesecake-vulling is, voeg je de vulling toe aan je cupcake nadat ze in de oven zijn gebakken en volledig zijn afgekoeld.

Chocolade Hazelnoot Cupcake Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Een favoriet bij veel desserts: chocolade-hazelnootpasta voegt een rijk centrum toe aan de smaken van gewone cupcakes. Probeer eens een schep chocolade-hazelnootpasta, zoals Nutella, toe te voegen aan chocolade-, pindakaas- en vanillecupcakes. Deze cupcakevulling met één ingrediënt zal meteen een publiekstrekker zijn.

Pudding Cupcakevulling

Afbeelding
Afbeelding

Van pistache en banaan tot klassieke chocolade, een instantpuddingvulling is een gemakkelijke manier om smaak en romigheid aan je cupcakes toe te voegen. Er zijn eindeloze smaakcombinaties die je kunt maken met de lange lijst instantpuddingsmaken die beschikbaar zijn, dus wees fantasierijk! Voeg citroenpudding toe aan aardbeiencupcakes, butterscotchpudding aan vanillecupcakes, of chocoladepudding aan klassieke gele cupcakes. Bereid uw instantpudding volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen voordat u deze in uw cupcakes schept of spuit. Houd er rekening mee dat te veel pudding je cupcakes instabiel kan maken, dus voeg niet meer dan 1-1½ eetlepel toe aan een cupcake van standaardformaat.

Cupcakevulling met banketbakkersroom

Afbeelding
Afbeelding

Als je eenmaal weet hoe je een basis banketbakkersroom moet maken, zijn de mogelijkheden voor cupcake-smaakcombinaties werkelijk eindeloos. Gebruik dit recept voor banketbakkersroom om vullingen te maken voor Boston cream pie cupcakes, kokoscrème cupcakes, crème brulee cupcakes en talloze cupcakes met fruit erop.

Slagroom Cupcake Vulling

Afbeelding
Afbeelding

Een van de eenvoudigste cupcake-vullingen waarvoor je heel weinig voorbereiding hoeft te doen, past ook bij bijna elke cupcake-smaak. Voeg slagroom toe aan oranje cupcakes voor een instant dreamicle-dessert. Vul chocolade cupcakes met slagroom en top af met een espresso botercrème voor een decadente latte cupcake. Voeg slagroom toe aan een cupcake met fruitsmaak om een lichte, donzige en lichtzoete verrassing toe te voegen aan je klassieke dessert.

Vul je cupcakes als een professional

Afbeelding
Afbeelding

Als je eenmaal de smakelijke vulling voor je volgende batch cupcakes hebt gekozen, zorg er dan voor dat je weet hoe je ze moet vullen als een professionele bakker.

  1. Zorg ervoor dat je cupcakes volledig afgekoeld zijn of zet ze in de koelkast voordat je ze vult, om het snijproces makkelijker te maken.
  2. Verwijder het midden van je cupcake om ruimte te maken voor de vulling. Gebruik de achterkant van een spuitmondje om gelijke hoeveelheden cake uit elk van je cupcakes te snijden en te verwijderen door de punt stevig naar beneden te drukken en onderweg lichtjes te draaien. Druk de punt ½-¾ van de bovenkant in de cupcake, zorg ervoor dat je hem niet helemaal doormidden snijdt of de onderkant verwijdert.
  3. Vul een spuitzak met de vulling naar keuze en zorg ervoor dat je de zak niet te vol maakt. Zet het uiteinde van de zak vast door deze stevig te draaien. Knip het uiteinde van de zak af en zorg voor een opening van ¼ inch.
  4. Steek de punt van het gevulde zakje in de cupcake en oefen zachte, gelijkmatige druk uit met je hand terwijl je langzaam de punt van de spuitzak naar buiten tilt.
  5. Bedek de bovenkant van je gevulde cupcake met de overtollige stukjes cake of laat hem open, zodat je hem bedekt met een heerlijk glazuur.

Word een creatieve cupcake-expert

Afbeelding
Afbeelding

Nu je als een professional weet hoe je cupcakes moet vullen en smaakprofielen kunt kiezen die echt indruk zullen maken, zul je de cupcake-kenner van je vriendengroepen en familie zijn. Je creatieve cupcakes zullen de ster zijn van al je verjaardagsfeesten en etentjes.

Aanbevolen: