Tropische bloemen kweken

Inhoudsopgave:

Tropische bloemen kweken
Tropische bloemen kweken
Anonim

Tropische bloeiende planten

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als je die Caribische eilandvakantie niet kunt ondernemen, kun je nog steeds de tropen naar je landschap brengen met de toevoeging van bloeiende tropische planten. Over het algemeen zijn ze groot in kleur en houden ze van warmte, waarvan er vele gemakkelijk te kweken zijn; tuinders hebben een enorme selectie bloeiende bomen, struiken, bodembedekkers en wijnstokken om een tropische flair in hun buitenruimtes te brengen.

Engeltrompet

Afbeelding
Afbeelding

Slechts één engeltrompetboom (Brugmansia suaveolens) kan het omringende landschap tijdens de avonduren vullen met de zoete geur van de bloem. Tijdens de bloei, zomer en herfst, vullen de takken van de kleine boom zich met grote 30 cm lange hangende trompetvormige bloemen in verschillende kleuren, waaronder roze, wit, oranje, geel en zalm. Engelentrompetbomen worden ongeveer 15 voet lang en breed en vormen flitsende en geurige exemplaren of terrasbomen die in grote containers worden gekweekt. Voor de beste prestaties kweek je op een zonnige plek in vruchtbare grond die goed doorlaatbaar is en regelmatig water geeft. Het is winterhard in USDA zones 9 tot en met 12. Alle delen van de plant zijn giftig.

Jacobinia

Afbeelding
Afbeelding

Tropische tuinen in de schaduw zullen niet leiden tot verlies van kleurrijke bloemen door de toevoeging van jacobinia (Justicia carnea), winterhard in USDA zones 8 tot en met 11. De groenblijvende struik is gemiddeld ongeveer 3 voet lang en breed en produceert periodiek het hele jaar door rechtopstaande trossen geurige buisvormige bloemen in de kleuren roze-paars, wit, rood, geel of zalm, aangevuld met glanzend groen blad. Laat de kruidachtige vaste plant groeien in vruchtbare, goed doorlatende grond die vochtig wordt gehouden door regelmatige watertoepassingen en snoei in de lente om een bossigere groei te bevorderen. Gebruik jacobinia als specimen, gemengde tuinen, containers of als funderingsplant.

Gazania

Afbeelding
Afbeelding

De bloemkleuren zijn zo helder dat ze bijna fluorescerend lijken; het vullen van een zonnige border met Gazania's (Gazania spp.) zal zeker de aandacht trekken. De madeliefachtige bloemen variëren in levendige kleuren rood, kastanjebruin, geel en oranje, waarbij sommige cultivars in verschillende tinten gestreept zijn. De laagblijvende kruidachtige vaste planten zijn gemiddeld ongeveer 15 cm hoog met groenachtig blauw blad. Gazania wordt gekweekt als eenjarigen in koelere streken en presteert als een vaste plant in USDA zones 9 tot en met 11. Dit zijn winterharde en droogtetolerante planten die een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond nodig hebben voor de beste groei. Gebruik langs een looppad, gemengde tuin, massabeplanting of in containers. De bloemen sluiten 's nachts.

Woestijnroos

Afbeelding
Afbeelding

Woestijnroos (Adenium obesum) is een interessante toevoeging aan tropische tuinen of containers met zijn grote, vlezige stam en trompetvormige bloemen die van lente tot herfst bloeien in roze, rood en gemengde kleuren roze en wit en rood en wit. Langzaam groeiend, kan het jaren duren voordat de sappige struik een hoogte van 1,80 meter bereikt. Het is een aantrekkelijke plant die als exemplaar wordt gebruikt in zwembaden, rotstuinen of in containers wordt gekweekt om patio's op te fleuren. Woestijnroos is halfbladverliezend en groeit het beste op zonnige locaties, geplant in goed doorlatende grond en met een hoge tolerantie voor droogte. Planten hebben ook een gematigde tolerantie voor zoute omstandigheden, waardoor het een geschikte aanvulling is op tuinen aan zee in USDA zones 10 tot en met 12.

Mexicaanse Petunia

Afbeelding
Afbeelding

De Mexicaanse petunia (Ruellia simplex) bloeit het hele jaar door en vormt een tapijt van heldere petunia-achtige paarse bloemen. Het is een tropisch bloeiende vaste plant die gedijt bij verwaarlozing. Planten zijn gemiddeld ongeveer 2 voet lang met smal lancetvormig groen blad en zijn winterhard in USDA zones 8 tot en met 11. Het is een opvallende tuintoevoeging die in de massa wordt geplant, gebruikt in gemengde tuinen, bodembedekkers of als containerplant. Dit is een perfecte selectie voor tuinders die het gevoel hebben dat ze alles doden, omdat het groeit op natte en droge grond, met een hoge tolerantie voor droogte en in de volle zon tot halfschaduw. Mexicaanse petunia is zo'n sterke groeier dat hij invasieve neigingen kan hebben en zich gemakkelijk naar gebieden in de tuin kan verspreiden.

Ixora

Afbeelding
Afbeelding

Ixora (Ixora coccinia), ook wel junglevlam genoemd, zijn groenblijvende tropische struiken van gemiddeld ongeveer 1,20 meter hoog en breed. Grote 5-inch trossen koraalrode bloemhoofdjes bedekken de struik het hele jaar door en complimenteren het groene blad, waardoor het een opvallende toevoeging aan het landschap is. Gebruik ixora als haag, als funderingsbeplanting, in gemengde tuinen, containers of waar een explosie van felrode kleur een gebied benadrukt. Groei op een zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke plek en in zure, vruchtbare grond die vochtig wordt gehouden door regelmatige watertoepassingen. Het is winterhard in USDA zones 10 tot en met 11.

Kreeftklauw

Afbeelding
Afbeelding

Kreeftklauw (Heliconia rostrata) schreeuwt "tropisch" met zijn felrode en gele 20 cm lange hangende bloemtrossen die lijken op de klauwen van de smakelijke schaaldier. Hoge stengels met lange, groene bladeren worden tot 1,5 meter hoog en de bloei vindt plaats in de lente gedurende de zomer. De plant is een interessante en opvallende toevoeging die wordt gebruikt in massabeplantingen, een tuinachtergrond, gemengde tuinen, in containers, als exemplaar of binnenshuis op een lichte locatie wordt gekweekt. Bloemen gaan wekenlang mee en worden gebruikt in snijbloemstukken. Winterhard in USDA zones 10 en 11, kweek kreeftenklauw in de volle tot gedeeltelijke zon en in vruchtbare grond die regelmatig wordt bewaterd.

Jacaranda

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens het bloeiseizoen van de lente tot de zomer vult jacaranda (Jacaranda mimosifolia) het landschap met flitsende kleuren terwijl paarse bloemen het bladerdak van de boom bedekken. Delicaat varenachtig blad vormt een aanvulling op de geurige trompetvormige bloemen. Dit is de perfecte boom voor 'planten en vergeten'-tuinders in USDA zones 9 tot en met 11, omdat de tropische boom het liefst groeit in arme gronden die goed afvoeren op een zonnige locatie. Gebruik de snelgroeiende boom, die gemiddeld ongeveer 25 voet lang is, als exemplaar op locaties waar het bladverliezende gebladerte en de zaaddozen geen rommel zullen veroorzaken.

Bush Allamanda

Afbeelding
Afbeelding

Bush allamanda (Allamanda neriifolia) produceert het hele jaar door kanariegele, trompetvormige bloemen en wordt aangevuld met glanzend groenblijvend blad. Het vervult een verscheidenheid aan behoeften in een tropisch landschap. Het is een kleurrijke toevoeging die wordt gebruikt als haag, tuinachtergrond, gemengde tuinen en als bloeiende containerplant in tuinen in USDA zones 9 tot en met 11. Struiken worden ongeveer 1,80 meter lang en breed en presteren het beste op zonnige tot gedeeltelijk schaduwrijke locaties in bodems die goed draineren. Eenmaal gevestigd, heeft bush allamanda een hoge tolerantie voor droogte.

Bush Clock Vine

Afbeelding
Afbeelding

Bushklokrank (Thunbergia erecta) groeit snel uit tot een 1,80 meter hoge en brede groenblijvende struik met geurige paarse trompetvormige bloemen met gele kelen die de plant het hele jaar door bedekken en aangevuld met klein groen blad. De tropische struik vormt een aantrekkelijke aanvulling op landschappen die worden gebruikt als schermplant, haag, funderingsbeplanting en terrasplant. De bushklokwijnstok is winterhard in USDA zones 10 en 11 en presteert het best gekweekt in halfschaduw of zon en in een verscheidenheid aan goed doorlatende gronden die vochtig worden gehouden door regelmatige watertoepassingen.

Spider Lily

Afbeelding
Afbeelding

Spinnenlelie (Hymenocallis latifolia) is een klonterende, kruidachtige vaste plant die stekels produceert gevuld met geurige, helderwitte bloemen die de hele herfst lijken op een spinnenzomer. Glanzend groen blad is groenblijvend en de bosjes worden snel ongeveer 3 voet lang en breed. Gebruik in tuinen in USDA zones 10 tot en met 11 spinlelies langs borders en looppaden, in gemengde tuinen, in massabeplantingen, als accentplant of in containers. Voor de beste groei kweekt u spinlelies in de volle zon tot halfschaduw in goed doorlatende grond. De plant verdraagt zoutnevel, waardoor het een geschikte aanvulling is op kusttuinen.

Nachtbloeiende jasmijn

Afbeelding
Afbeelding

Als je 's nachts een tuin binnenstapt die versierd is met een bloeiende jasmijn (Cestrum nocturnum), worden je zintuigen gevuld met de zoete geur van de bloemen. Clusters van kleine, crèmekleurige buisvormige bloemen bloeien van de lente tot de herfst en bedekken de struik. Het blad is klein en groen en de struik bereikt snel een hoogte en breedte van 12 voet, waardoor hij geschikt is als specimen-, haag-, schermplant of grote containerplant. De winterharde struik groeit in de volle zon tot halfschaduw in goed doorlatende bodems en heeft een tolerantie voor zoutnevel, waardoor het een geweldige aanvulling is op kusttuinen in USDA zones 10 tot en met 11.

Koninklijke Poinciana

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de lente en de zomer zorgt Royal Poinciana (Delonix regia) voor een flamboyante show met zijn trossen vuurrode bloemen, geaccentueerd door delicaat varenachtig blad. Degenen die op zoek zijn naar een tropische boom die een opvallend statement maakt als specimen- of schaduwboom, zullen niet teleurgesteld zijn als ze deze semi-groenblijvende boom aan hun landschappen toevoegen. Deze winterharde, snelgroeiende boom van gemiddeld 12 meter hoog verdraagt een breed scala aan omstandigheden en omgevingen, waaronder zoute, droge en zure of alkalische bodems die goed afvoeren, en moet op een zonnige plek staan. De boom is winterhard in USDA zones 10 en 11. Het hout is zacht, dus groei op een locatie beschermd tegen harde wind en waar de gevallen zaaddozen geen rommel zullen veroorzaken. Royal Poinciana is de perfecte keuze voor tuiniers met bruine vingers.

Mexicaanse heide

Afbeelding
Afbeelding

De basiskenmerken van de Mexicaanse heide (Cuphea hyssopifolia) zijn misschien klein, met trossen kleine blaadjes die gevuld zijn met een massa sierlijke bloemen, maar het maakt een grote kleurrijke impact in de tuin. Het hele jaar door bedekken felpaarse, roze, witte of roze bloemen de kleine tropische struik, waardoor het een opvallende toevoeging is die wordt gebruikt in borders, looppaden, massabeplanting of in containers. Voor de beste kleur kweekt u Mexicaanse heide in gedeeltelijke zon en vruchtbare grond die goed doorlaatbaar is en regelmatig water geeft. Winterhard in USDA zones 9 tot en met 11, de groenblijvende plant wordt 2 voet lang en breed en heeft weinig onderhoud nodig voor een winterharde groei.

Afrikaanse Bush Daisy

Afbeelding
Afbeelding

Met zijn vrolijke felgele madeliefjebloemen en glanzend groen groenblijvend blad biedt het Afrikaanse struikmadeliefje (Gamolepis chrysanthemoides) een gastvrije en opzichtige aantrekkingskracht op tuinlocaties. De tropische, meerjarige onderstruik is gemiddeld 3 voet lang en breed, waardoor het een kleurrijke toevoeging is die wordt gebruikt in massabeplantingen, gemengde bloementuinen, containers of als exemplaar. Winterhard in USDA zones 8 tot en met 11, kweek Afrikaanse struikmadeliefjes op een zonnige plek en in goed doorlatende grond die regelmatig wordt bewaterd en deadhead bloeit om doorlopende bloemen te bevorderen.

Geigerboom

Afbeelding
Afbeelding

Vanaf de lente vullen trossen briljante oranjerode buisvormige bloemen het bladerdak van Geigerbomen (Cordia sebestena) en worden geaccentueerd door groot groen blad, waardoor het een tropische showstopper wordt die wordt gebruikt als landschapsexemplaar en schaduwboom of groot containermonster. De langzaam groeiende groenblijvende plant wordt 25 voet lang en na de bloei vullen kleine, peervormige, aromatische maar niet bijzonder smakelijke vruchten de boom. De Geigerboom is tolerant tegen zoutnevel en is een geschikte aanvulling op kustlandschappen en groeit in een breed scala aan omstandigheden, waaronder zon tot halfschaduw, alkalische tot zure grond met een hoge tolerantie voor droogte. Het is een geschikte keuze voor beginnende tuiniers die in USDA zones 10 tot en met 11 wonen.

Crossandra

Afbeelding
Afbeelding

Kom maar op met de hitte en crossandra (Crossandra infundibuliformis) blijft groeien en bloeien zonder een tel over te slaan. De tropische vaste plant produceert lange stelen die zijn bevestigd aan trossen buisvormige bloemen die elkaar overlappen in de kleuren oranje, roze, rood of geel. Glanzende groenblijvende bladeren complimenteren de bloemen het hele jaar door. Planten worden 3 voet lang en breed en geven de voorkeur aan een plek in halfzon of schaduw en vruchtbare grond die goed doorlaatbaar is, maar vochtig wordt gehouden door regelmatige watertoepassingen. Gebruik crossandra in gemengde tuinen, langs borders, als exemplaar, in containers die zowel buiten als binnen worden gekweekt. Het is winterhard in USDA zones 9 tot en met 11.

Gouden Garnalenplant

Afbeelding
Afbeelding

Met felgele schutbladen die lijken op die van een garnaal, maken de unieke bloemen van de gouden garnalenplant (Pachystachys lutea) het een kleurrijke en opzichtige toevoeging aan tuinen in halfschaduw tot zon. De tropische meerjarige struik wordt 3 voet lang en breed en de bloemschutbladeren steken boven het groenblijvende groene gebladerte uit en bloeien het hele jaar door. Laat deze winterharde plant groeien in vruchtbare grond die goed doorlaatbaar is, maar vochtig wordt gehouden door regelmatige watertoepassingen en in USDA zones 9 tot en met 11. De winterharde plant werkt goed gekweekt in containers, massabeplantingen, kleine haag- of funderingsplanten.

Sky Vine

Afbeelding
Afbeelding

Wie op zoek is naar een zorgeloze en snelgroeiende bloeiende tropische liaan, hoeft niet verder te zoeken dan de hemelwijnstok (Thunbergia grandiflora). Voor je het weet bedekt de groenblijvende wijnstok priëlen, hekjes of hekken, gevuld met grote, blauwe trompetvormige bloemen met witte kelen, bloeiend van zomer tot herfst. Tuinders die in USDA zones 9 tot en met 11 wonen, kunnen deze zorgeloze wijnstok in halfschaduw of zon laten groeien en voor de beste prestaties op een vruchtbare plek planten en om de paar weken water geven. Gebruik met een geel of rood bloeiende bodembedekker om de blauwe bloemen te accentueren.

Turkse pet

Afbeelding
Afbeelding

Turksmuts (Malvaviscus penduliflorus), ook wel slapende hibiscus genoemd omdat de bloemen nooit volledig opengaan, is een winterharde groenblijvende struik die het hele jaar door rode of roze hangende bloemen van 6,5 cm produceert. Planten worden snel 3 meter hoog en breed, waarbij de bloemen de groene takken bedekken. Winterhard in USDA zones 8 tot en met 11, Turkse dop is geschikt voor gebruik als haag, schermplant, gemengde tuinen of als funderingsbeplanting. Groei in de volle tot gedeeltelijke zon en in goed doorlatende grond. Eenmaal gevestigd, is de plant zeer tolerant tegen droogte en heeft ze weinig verzorging nodig, afgezien van een voorjaarssnoei om vorm te geven.

Het aanleggen van een weelderige tropische tuin met felgekleurde bloemen creëert een buitenruimte die je het eilandgevoel geeft zonder ooit de grenzen van je huis te verlaten. Zodra je vrienden je handwerk zien, wees dan niet verbaasd als ze stekken en je tuintips willen.

Aanbevolen: