De waarheid achter de Feng Shui-geldzakken-hoax

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de Feng Shui-geldzakken-hoax
De waarheid achter de Feng Shui-geldzakken-hoax
Anonim
Boeddha met munten
Boeddha met munten

Als je een e-mail of Facebook-post met feng shui-geldzakken ontvangt met een magische belofte van rijkdom wanneer je deze doorstuurt of op je status plaatst, kun je er zeker van zijn dat het bedrog is. De waarheid is dat de principes van feng shui-rijkdom niet op kettingbrieven lijken.

Geldzakken Hoax Uitleg

Je zult geen fantastische rijkdom mislopen als je de geldzakken-hoax niet binnen vier dagen doorstuurt. Sterker nog, je kettingbrievenfobische vrienden zullen je dankbaar zijn dat je het niet hebt doorgegeven.

5-5-5 Weekendconfiguratie

De hoax circuleert periodiek wanneer een maand vijf vrijdagen, vijf zaterdagen en vijf zondagen bevat. Het 5-5-5-fenomeen is geen probleem. Dit gebeurt omdat de kalender die configuratie produceert - in feite bevat de maand juli 2016 vijf van elke weekenddag.

Maar de hoax beweert dat de configuratie met drie vijven een krachtige en veelbelovende zeldzaamheid is, omdat deze slechts eens in de 823 jaar voorkomt; dit is niet waar. Het gebeurde in 2011 en het zal opnieuw gebeuren in 2022.

Mogelijke oorsprong

Het fantastische verhaal is mogelijk geïnspireerd door Pu Tai, de vrolijke ronde Lachende Boeddha die een zak draagt. Die zie je vaak in Aziatische restaurants. Pu Tai was een legendarische, gelukkige monnik die in de late Tang-periode, rond 1000 n. Mensen geloofden dat hij de incarnatie was van de Maitreya, of de onderwijzende Boeddha, een heel groot wezen. Tegenwoordig wordt Pu Tai weergegeven als een gelukstoken om geld aan te trekken.

Een andere legende uit het boeddhistische Tibet vertelt over een verlichte meester die alle juwelen in zijn tas aan een oneerlijke man geeft. Nadat de man ontdekt dat de juwelen hem geen geluk en innerlijke vrede brengen, keert hij terug naar de meester en smeekt om de geheimen om een echte schat te vinden.

Feng Shui en geluk

Feng shui biedt wel praktijken en remedies om rijkdom en geluk aan te trekken, maar ze bevatten geen magische boodschappen. Als u een geldbuidel een aantrekkelijk idee vindt, kunt u negen munten met een rood lint in een bundel binden en deze in een rode stof wikkelen. Plaats deze in de zuidoosthoek, de ‘rijkdomshoek’ van je kamer of huis. Negen is een veelbelovend getal en rood is de kleur van rijkdom; beide versterken de symboliek van geld.

Voeg deze praktijken toe aan je feng shui-decor om positieve energie te laten stromen en overvloed om je te zegenen.

  • Ruim overal op, vooral onder alle bedden. Rommel houdt de chi of energie vast en veroorzaakt stagnatie. Vrij stromende chi brengt overvloed in je leven.
  • Zorg ervoor dat elke deur in je huis volledig en vrij opengaat - nog een strategie om de positieve energie te laten stromen.
  • Geef uw welvaartshoek meer energie. Versier de zuidoosthoek met je kleine rode bundel munten, een waterfontein, een levende jadeplant of een rode kaars.
  • Repareer lekkages in de kraan, zodat de overvloed niet door de afvoer wegdruipt. En voorkom dat je je welvaart wegspoelt door het toiletdeksel naar beneden te doen en de badkamerdeur te sluiten.
  • Vervang dode planten en dode gloeilampen -- duisternis en "dode" energie zijn de vijanden van rijkdom en groei.
  • Hang een spiegel in je eetkamer om de overvloed aan tafel te verdubbelen.

Als het te mooi lijkt om waar te zijn

Feng shui is gebaseerd op bruikbaarheid, traditie en inspiratie. Het is ontworpen om een gestage stroom van goede energie – welzijn en overvloed – in je leven te stimuleren. Dat zul je niet ervaren als je trapt in een fantastische hoax met geldzakken.

Aanbevolen: