Soorten huizen voor probleemjongeren

Inhoudsopgave:

Soorten huizen voor probleemjongeren
Soorten huizen voor probleemjongeren
Anonim
Tiener met houding
Tiener met houding

Opvoeden van tieners met problemen kan onmogelijk lijken. De beste optie voor het hele gezin is misschien wel het inschrijven van het moeilijke kind in een professioneel, residentieel programma. Tieners in deze programma's krijgen geïndividualiseerde aandacht die thuis misschien niet mogelijk is.

Soorten woonprogramma's voor tieners

Beslissen om je tiener naar een residentieel programma te sturen is een moeilijke beslissing. Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan programma's. Met de hulp van een hulpverlener en door de juiste vragen te stellen, kunt u een programma vinden dat goed bij uw tiener past.

Therapeutische kostschool

Terwijl kostscholen vaak worden gezien als een alternatieve scholingsoptie voor rijke gezinnen, is dit niet altijd het geval. Therapeutische kostscholen zijn particuliere instellingen die zijn opgericht om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van tieners die te maken hebben met problemen zoals drugsmisbruik, geestelijke gezondheidsproblemen en gedragsstoornissen. Dit soort scholen bieden:

  • Woonzorg
  • Academische en emotionele ondersteuning van getrainde professionals
  • Kleine klassen
  • Geïndividualiseerde onderwijs-, mentoring- en therapieplannen
  • Kan gemengd zijn, allemaal mannen of allemaal vrouwen

Succesvolle therapeutische kostscholen zijn academisch geaccrediteerd, dus bieden ze een diploma aan dat door hogescholen wordt erkend. Volgens de National Association of Therapeutic Schools and Programs (NATSP) duurt een typisch verblijf op een therapeutische kostschool meestal één tot twee jaar. Parent & Teen Resources suggereert dat de kosten kunnen variëren van $ 2.000 tot $ 12.000 per maand. Hoewel de betalingsmogelijkheden variëren van staat tot staat en van school tot school, kan een deel van de kosten worden gedekt door een verzekering of door uw plaatselijke openbare school als deze niet is toegerust om in de behoeften van uw kind te voorzien. BestTherapeuticSchools.com biedt een uitgebreide lijst met kostscholen voor tieners met problemen.

Groepswoningen voor probleemjongeren

Een groepshuis is precies hoe het klinkt: een klein huis bewoond door een kleine groep probleemjongeren in een woonomgeving. Er is te allen tijde opgeleid personeel ter plaatse om jongeren te helpen in het dagelijks leven, waaronder:

  • Jongeren van en naar plaatselijke scholen brengen
  • Nauw contact houden met schoolpersoneel
  • Levensvaardigheden aanleren, aangezien van tieners wordt verwacht dat ze helpen met het huishouden
  • Emotionele steun bieden indien nodig
  • Regelmatige gezinsinteracties faciliteren
  • Handhaving van routines en disciplinair beleid

Groepswoningen worden vaak gebruikt om een overgang te bieden van een hoger zorgniveau naar het reguliere gezinsleven. Het tehuis staat doorgaans onder toezicht van een team van gediplomeerde psychologen, psychiaters en geestelijke gezondheidszorgadviseurs die voor elk kind geïndividualiseerde zorgplannen ontwikkelen. Groepswoningen kunnen worden beheerd door non-profitorganisaties of overheidsinstanties. Neem contact op met het Department of Child and Family Services van uw provincie of staat om een huis bij u in de buurt te vinden.

Residentiële behandelingsfaciliteit

Een Residential Treatment Facility, of RTF, is een inwonende instelling die intensievere hulp biedt aan jongeren met ernstige geestelijke gezondheids- en gedragsproblemen. De focus in een RTF ligt op het behandelen van psychiatrische stoornissen, ernstige emotionele stoornissen en extreem gewelddadig gedrag. Tieners die in de instelling wonen, zullen zeer gestructureerde routines volgen, waaronder een geïndividualiseerd behandelplan en fulltime toezicht door opgeleid personeel.

Een RTF staat onder toezicht van een deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en huisvest tussen de 11 en 50 bewoners, volgens het Office of Juvenile Justice and Delinquency Prevention. Een co-ed RTF zal over het algemeen worden opgesplitst in mannelijke en vrouwelijke vleugels, waardoor jongens en meisjes gescheiden blijven. Er zijn ook RTF's die uitsluitend mannelijk of uitsluitend vrouwelijk zijn. Volgens Parent & Teen Resources kunnen de typische kosten variëren van $ 4.000 tot $ 12.000 per maand. ResidentialTreatmentCenters.me biedt een overzicht van RTF's per staat. Het omvat programma's voor zowel volwassenen als jongeren, dus je moet de opties zorgvuldig lezen.

Wildernistherapieprogramma

Jongen op logboek
Jongen op logboek

Tieners die zijn ingeschreven voor een Wilderness Therapy Program, of Outdoor Behavioral He alth Program, brengen een langere periode door in het wild met een kleine groep leeftijdsgenoten en personeel. Bij geaccrediteerde programma's zijn ongeveer vier getrainde adviseurs per groep van vier tot vijf tieners werkzaam. Deelnemers zijn uitgerust met minimale overlevingsbenodigdheden zoals een slaapzak, voedsel, water en andere noodzakelijke uitrusting. Het typische Outdoor Behavioral He alth Program, zoals beschreven door de American Psychological Association, is een reis van 8 tot 10 weken, inclusief fysiek veeleisende dagelijkse wandelingen. De website van Parent & Teen Resources suggereert dat Wilderness Therapy-programma's in prijs variëren van $ 300 tot $ 495 per dag.

Net als de Wilderness Therapy-programma's zijn Working Ranches een andere woonoptie voor tieners die rigoureuze fysieke activiteiten combineren met natuurlijke elementen. In plaats van te wandelen en te kamperen, wonen jongeren op een echte ranch en helpen ze met klusjes.

Jeugdgevangenis

Een detentiecentrum lijkt qua uiterlijk op een gevangenis. Tieners die ernstige misdrijven hebben gepleegd, worden in afwachting van rechtszittingen of processen in een jeugdgevangenis ondergebracht. Het doel hier is om niet alleen het gezin, maar ook het publiek te beschermen tegen jongeren die een bedreiging kunnen vormen voor de openbare veiligheid. Het centrum biedt tieners ook een veilige, beperkte omgeving die vaak revalidatie- en therapeutische mogelijkheden biedt.

Hoewel de woonruimtes en het dagelijks leven vergelijkbaar kunnen zijn met die in de gevangenis, gebruiken moderne jeugdgevangenissen screenings om de emotionele, fysieke en educatieve behoeften van bewoners vast te stellen. De Juvenile Justice Information Exchange suggereert dat detentiecentra afstand nemen van op straffen gebaseerde systemen en een meer rehabiliterende aanpak hanteren.

Bootcamp

Ook wel 'shock-opsluiting' genoemd, lijken Teen Boot Camps veel op een militaire bootcamp. Dit type programma maakt gebruik van strikte regels en schema's, samen met onmiddellijke fysieke straffen zoals push-ups om probleemgedrag te corrigeren. Teen Boot Camps kunnen tussen de $ 5.000 en $ 10.000 kosten, zegt Family First Aid. Volgens Scientific American duurt het typische verblijf in een bootcamp drie tot zes maanden. Tijdens de bootcamp doet de jeugd mee aan:

  • Dagelijkse handenarbeid
  • Fysieke training
  • Oefeningen en ceremonies
  • Educatieve lessen
  • Groepsbegeleiding

Hoe u een faciliteit kiest

Met zoveel soorten woonvoorzieningen kan het moeilijk lijken om de juiste voor uw tiener te kiezen. Een paar overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het verkennen van uw opties zijn:

  • Ken de medische, fysieke, emotionele, mentale, sociale en educatieve behoeften van uw kind.
  • Zoek naar programma's die zijn geaccrediteerd door professionele organisaties.
  • Bedenk hoe het programma de scholing van de tiener zal beïnvloeden.
  • Zoek naar programma's met een professionele en informatieve website.
  • Stel veel vragen bij het interviewen van potentiële programma's.
  • Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te zien of zij eventuele bijbehorende kosten dekken.

Om een programma te vinden dat geschikt is voor uw gezin, vraagt u een vertrouwde professional in de geestelijke gezondheidszorg of uw huisarts om aanbevelingen. De Trouble Teens Directory heeft ook een geweldige functie waarmee je programma's kunt zoeken op staat.

Thuis weg van huis voor probleemjongeren

Residentiële programma's voor jongeren die te maken hebben met gedragsproblemen, geestelijke gezondheidsproblemen en drugsmisbruik stellen tieners in staat de hulp te vinden die ze nodig hebben in een beperkte omgeving. Alternatieve huisvestingsoplossingen voor probleemjongeren bieden geschoolde professionele hulp gecombineerd met geïndividualiseerde aandacht en zorg, iets dat niet altijd in het gezinshuishouden kan worden bereikt. Houd er rekening mee dat het doel van alle woonvoorzieningen voor tieners in crisis is om hen te helpen terug te keren naar hun familie.

Aanbevolen: