Als uw gazon bruin wordt, zal dood gras dan teruggroeien?

Inhoudsopgave:

Als uw gazon bruin wordt, zal dood gras dan teruggroeien?
Als uw gazon bruin wordt, zal dood gras dan teruggroeien?
Anonim

Als uw gazon op een ruige plek terechtkomt, raak dan niet in paniek. Misschien kun je het groene, groene gras van thuis opnieuw laten groeien.

stervend gazon
stervend gazon

Het is niet leuk als je je korte broek en zonnebrandcrème tevoorschijn ha alt om van je achtertuin te genieten en ontdekt dat stekelig, bruin gras je gazon heeft ingehaald. Gelukkig zal jedode gras waarschijnlijk teruggroeien als je het goed verzorgtals je het probleem snel hebt opgemerkt (binnen ongeveer 3-5 weken). Afhankelijk van de reden waarom hij überhaupt is gestorven, moet je ongewenst ongedierte beluchten, water geven en/of bestrijden. Hoe succesvol u erin slaagt dood gras terug te laten groeien, hangt af van hoe lang het gras al dood is, maar als u zich binnen die periode van drie tot vijf weken bevindt, is de kans groot dat u er geen last van heeft. Elk gazon heeft zijn eigen speciale TLC-behandeling nodig om het weer tot leven te brengen.

Ga naar de kern van het probleem

De eerste stap om je dode gras terug te laten groeien, is uitzoeken wat precies de oorzaak is van het afsterven. Factoren zoals het weer, uw drinkgewoonten en de voedingsstoffen die u het geeft, zullen allemaal bijdragen aan de gezondheid van uw gras, en elk kan zijn ondergang veroorzaken.

De belangrijkste redenen dat je dode stukken gras tegenkomt zijn:

  • Te veel water/te weinig water
  • Het gazon scalperen door te vaak of te kort te maaien
  • Niet beluchten en de grond verdichten
  • Rieten opbouw
  • Schimmelinfecties
  • Droogte
  • Zout en chemische ophoping

Hoe je dood gras terug kunt laten groeien

Zodra u de redenen heeft geïdentificeerd waarom uw gazon in de problemen is gekomen, kunt u beginnen met het verzachten van de gevolgen en het weer laten groeien door de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Geef het de juiste hoeveelheid water

gazon sproeier
gazon sproeier

Gras heeft tussen de 1 en 4,5 cm water per week nodigom het fris en groen te houden. Als je bij middelhoge temperaturen meerdere keren per dag water geeft, geef je te veel. Op dezelfde manier zal het gras afsterven als het niet genoeg water krijgt.

Om je dode gras te behandelen, laat je een gazonfrees over het gras lopen en geef je het een week lang elke dag water om het te helpen teruggroeien. Verlaag vervolgens de frequentie naar drie dagen per week en uiteindelijk naar één keer per week. Geef altijd grondig water om ervoor te zorgen dat het gras zijn wortels diep in de grond laat zitten.

Snijd het op de juiste hoogte en niet te vaak

Elk grastype gedijt het beste als het op een bepaalde hoogte groeit, en u moet uw maaier zo instellen dat deze hoogte wordt aangehouden. Als je dood gras aantreft maar het verder goed verzorgt, dan maai je waarschijnlijk te vaak en te kort.

Om het probleem te verhelpen, moet u uw gazon water geven en voeden, en vervolgens maaien met een hogere instelling. Als u wilt dat uw gazon er netjes uitziet, is het belangrijk dat u het regelmatig maait, maar maai het niet te kort.

Houd uw gazon belucht

Als uw gazon doodgaat, kunt u de grond hebben verdicht. Dit is waar de grond te hard is om water door te dringen en wortels door te laten groeien. Na verloop van tijd zullen voetgangers en weersomstandigheden die grond in zichzelf duwen. De belangrijkste manier om verdichte grond aan te pakken is door uw gazon te beluchten.

Beluchting omvat het verwijderen van kleine grondpluggen met een diameter van minder dan 2,5 cm. Door de gaten kunnen lucht, water en voedingsstoffen de wortels binnendringen, waardoor het gras diep kan groeien en een gezond en sterk gazon ontstaat.

Verwijder rietophoping

Thatch is een laag dood gras van wortels, stengels, bladeren en ander biologisch materiaal. Het bouwt zich op tussen het gazon en de grond, waardoor een harde laag ontstaat. Een dik rieten dak voorkomt dat het weinige water dat u in de hete zomermaanden verstrekt, in de grond sijpelt om de wortels te helpen overleven. Als u zich de luxe kunt veroorloven om het gazon een of twee keer per week te laten weken, is de opbouw van vilt misschien niet zo'n groot probleem. Maar als je het maar een klein beetje water geeft, wordt het oppervlak alleen maar nat. De hele oefening is nutteloos, omdat het water door de hitte snel zal verdampen. En als je snelgroeiend gras hebt, kun je last krijgen van vilt, omdat dit er gevoeliger voor is.

Om een fragmentarisch gazon met rieten dak terug te brengen, controleert u eerst de dikte ervan. Graaf een klein gedeelte uit en meet het bruine gebied. Als het minder dan 2,5 cm is, kunt u het riet opbreken met een verticuteerhark. Als het veel dikker is, moet u mogelijk een mechanische of aangedreven ontviltingsmachine gebruiken, afhankelijk van hoeveel gebied moet worden bedekt. Nadat u het vilt hebt verwijderd, geeft u uw gazon water en voedt u het met een stikstofmeststof om krachtige hergroei te stimuleren.

Behandel schimmelinfecties

Het is niet ongebruikelijk dat ziekten en plagen een gazon beschadigen, maar zelden vernietigen ze het hele gazon. Als u stukken dood gras aantreft, groot of klein, is het de moeite waard om te onderzoeken of insecten of schimmels uw gras doden. Pak een handvol gras en trek eraan; als het gemakkelijk weggaat, heb je mogelijk een ziekte- of plaagprobleem.

De volgende stap is het identificeren van de exacte oorzaak. Controleer bijvoorbeeld op wormen door een klein stukje van het gazon af te graven. Als u in dat kleine gebied meerdere wormen ziet, moet u uw gazon behandelen met een van de beschikbare bestrijdingsmethoden. Behandel andere geïdentificeerde plagen, ziekten en schimmels in de tuin zodra je hebt vastgesteld dat zij de boosdoeners zijn.

Er zijn verschillende snelwerkende chemische bestrijdingsmiddelen, maar als u het gazon vaak gebruikt of kinderen of huisdieren heeft, is het veiliger om in plaats daarvan biologische doe-het-zelf-methoden te gebruiken. Een algemeen fungicide zal de meeste schimmelinfecties behandelen, maar het is giftig. Om te voorkomen dat u er een moet gebruiken, vermijd te veel water en beperk het vilt tot een minimum.

Plan voor droogtes

Droogte kan de meest ontmoedigende reden zijn voor het afsterven van uw gazon. Of het nu alleen maar aan het weer ligt of aan een door de stad opgelegd bewateringsverbod, droogtes kunnen het gras ernstig aantasten, vooral in warme klimaten.

Wanneer het gazon er overal bruin uitziet, snijdt u de bovenste begroeiing in een klein gebied weg en controleert u of u daaronder tekenen van groen ziet. Geef het gebied een paar dagen water en als u nieuwe groei ziet, kunt u er zeker van zijn dat het mogelijk is om uw gazon een paar weken lang nieuw leven in te blazen door regelmatig diep water te geven.

Was zout en chemische opbouw weg

Als u bruin gras ziet langs de rand van het gazon of langs uw oprit en in de buurt van de straat, kan dit veroorzaakt worden door zoutschade door strooizout of andere ontdooimiddelen. Want hoe goed strooizout de wegen berijdbaar houdt, het is net zo goed in het doden van gras door de wortels te verbranden.

Uw huisdieren kunnen ook dode plekken in uw gazon veroorzaken vanwege het hoge stikstofgeh alte in hun urine. Op dezelfde manier kan de wind de herbiciden die u of een buurman gebruikt in nabijgelegen bloemperken naar uw gazon transporteren en uw gras doden.

Als u vermoedt dat u een chemische verbranding heeft, kunt u op zijn minst de impact verminderen door het gazon grondig water te geven. Hierdoor wordt het grootste deel van het residu weggespoeld. Het toevoegen van gipszout of kalksteen kan helpen. Opnieuw inzaaien kan nodig zijn als je grote schade hebt.

Wanneer moet je opnieuw beginnen en opnieuw beginnen

Als u de juiste diagnose van uw gazonproblemen heeft gesteld, de stappen voor hergroei heeft gestart en het gazon nog steeds niet binnen een maand weer tot leven ziet komen, is het misschien tijd om een volledige revitalisering te overwegen. U kunt zien of uw gras dood is door een sleepproef uit te voeren. Pak een handvol bruin gras en geef een ruk. Als het zonder weerstand terugtrekt, is het helemaal dood.

graszaad
graszaad

Je hebt twee opties als je gras dood is. Je kunt opnieuw beginnen met vers zaad of zelfs graszoden als je haast hebt. Zorg ervoor dat u graszaad kiest dat het goed zal doen in uw kweekgebied, maar ook tijdens het juiste seizoen (winter versus zomer). Als u niet weet wat het beste is voor uw regio, neem dan contact op met uw plaatselijke Cooperative Extension Office.

Geef uw gazon wat liefdevolle aandacht

Als je plekken met dood gras vindt, raak dan niet in paniek. Zorgvuldige verzorging zal uw gazon in zijn oude glorie herstellen, maar dit kan enkele weken duren, dus u moet geduld hebben. Val niet ten prooi aan de mentaliteit van ‘blijf maar water geven’; concentreer je in plaats daarvan op het uitzoeken van het grootste probleem en het oplossen ervan vanaf de wortel.

Aanbevolen: