Hoe u kunt reageren op een e-mailuitnodiging voor een sollicitatiegesprek

Inhoudsopgave:

Hoe u kunt reageren op een e-mailuitnodiging voor een sollicitatiegesprek
Hoe u kunt reageren op een e-mailuitnodiging voor een sollicitatiegesprek
Anonim
Typen op laptop
Typen op laptop

Als u via e-mail een uitnodiging ontvangt voor een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om professioneel en snel te reageren - idealiter op dezelfde of de volgende werkdag waarop de uitnodiging is verzonden. Volg alle instructies in de uitnodiging die u per e-mail ontvangt, aangezien de potentiële werkgever waarschijnlijk zal overwegen hoe u reageert bij het bepalen of hij/zij geïnteresseerd is om u aan te nemen.

Reageren op een e-mail voor een planningsverzoek voor een interview

Tenzij anders gevraagd in de uitnodiging die u ontvangt, kunt u het beste per e-mail reageren op een e-mailuitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Reageer rechtstreeks vanuit de e-mailuitnodiging die u ontvangt, zodat de recruiter een referentiekader heeft voor uw bericht.

Structuur uw reactie

Gebruik de volgende elementen in uw antwoord.

  • Formele aanhef:Klik niet op 'antwoord' en begin met typen. Begin met een formele begroeting waarin de beleefdheidstitel van de afzender van het bericht wordt gebruikt (de heer, mevrouw, dokter enz.) en zijn of haar achternaam.
  • Specificeer de reden voor uw e-mail: Kom meteen ter zake met uw antwoord. Bedank de persoon aan wie u antwoordt voor de uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en maak onmiddellijk duidelijk dat u het verzoek accepteert.
  • Planningsdetails: Voeg planningsdetails toe die passend zijn op basis van de tekst in de uitnodiging die u heeft ontvangen.
  • Vraag om een reactie: Vraag de ontvanger om te antwoorden met daarin de tijd en locatie, zodat u er zeker van kunt zijn dat u en de interviewer het eens zijn over wanneer en waar het interview zal plaatsvinden plaats.
  • Passende afsluiting: Beëindig het bericht met een passend slotwoord of zin (zoals Met vriendelijke groet, of Groeten,) en uw volledige naam. Vermeld uw telefoonnummer onder uw naam voor het geval de interviewer u ergens over moet bellen.

Voorbeeld van een e-mailreactie met vaste tijden

Gebruik tekst in deze zin als de uitnodiging die je hebt ontvangen interviewtijden bevatte waaruit je kunt kiezen.

mevrouw. Interviewer, Bedankt dat u mij hebt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor een functie als klantenservicemedewerker bij XYZ Company. Ik ben erg blij dat ik voor deze functie in aanmerking kom en ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten. Volgens de planningsopties die in uw e-mail worden voorgesteld, wil ik graag een interview met u plannen op maandag 15 juni om 10.00 uur CST. Ik heb begrepen dat het interview zal plaatsvinden op uw hoofdkantoor, gelegen op 1234 Anydrive in City, State. Bevestig of dit tijdstip u uitkomt en of ik de juiste locatie heb.

Ik kijk ernaar uit u persoonlijk te ontmoeten en informatie te delen over hoe ik een aanwinst kan zijn voor XYZ Company.

Groeten, Amy geïnterviewde

Uw telefoonnummer hier

Voorbeeld van een e-mailreactie als u de tijd kunt instellen

Gebruik tekst in deze zin als de uitnodiging de tijd voor het interview aan jou overlaat.

Mr. Poortwachter, Ik volg uw uitnodiging om te solliciteren voor een functie bij ABC Corporation. Ik waardeer uw vriendelijke reactie op mijn CV en zou zeker graag langskomen voor een sollicitatiegesprek. Ik kan u ontmoeten wanneer het u uitkomt, op maandag 15 juni of dinsdag 16 juni. Laat me weten welk tijdstip het beste past in uw planning, en ik zal er zijn. Antwoord alstublieft met het adres waar het interview zal plaatsvinden en laat me weten of er speciale parkeerinstructies zijn.

Ik kijk ernaar uit om met je te interviewen en meer te leren over de arbeidsmogelijkheden bij het ABC-bedrijf.

Met vriendelijke groet, Joey Job Hunter

Uw telefoonnummer hier

Voorbeeld e-mailantwoord voor een telefonisch interview

Gebruik een soortgelijke taal als u bent uitgenodigd voor een telefonisch interview.

mevrouw. Screener, Hartelijk dank voor uw uitnodiging voor een telefonisch interview om met u te spreken over de mogelijkheid om lid te worden van het Acme Widget-bedrijfsteam. Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheid om meer te leren over de functie en om in meer detail te bespreken hoe mijn achtergrond aansluit bij de behoeften van uw bedrijf.

Van de door u voorgestelde data zou mijn voorkeur uitgaan naar de ochtend van 24 juli. Ik kan op elk moment tussen 9.00 en 15.00 uur telefonisch met u spreken. die dag. Reageer alstublieft om mij te laten weten welk tijdstip voor u het beste werkt. Als u wilt dat ik u bel, kunt u mij laten weten welk nummer ik moet gebruiken. Als u liever zelf belt, kunt u mij bereiken op --.

Ik kijk ernaar uit om met u te spreken op het afgesproken tijdstip.

Met vriendelijke groet, Susie werkzoekende

Voorbeeld e-mailantwoord voor een Skype-interview

Gebruik deze taal als u bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek via een Skype-gesprek.

Mr. Hightech, Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om via Skype met u te interviewen voor de functie van Account Executive bij Studio Services, Inc. Ik accepteer graag uw uitnodiging voor een virtuele bijeenkomst aanstaande dinsdag om 15.00 uur. EST. Mijn Skype-ID is __________.

Het feit dat uw bedrijf bekend staat als leider op het gebied van innovatie is een van de redenen waarom ik zo geïnteresseerd ben om mij bij uw team aan te sluiten, dus het verbaasde mij helemaal niet om te zien dat u een door technologie gemedieerde tool gebruikt zoals Skype om het sollicitatieproces te versnellen.

Ik kijk ernaar uit om tijdens ons gesprek volgende week mijn benadering van innovatie met u te delen. Ik heb er vertrouwen in dat we een productief gesprek zullen hebben, en dat je zult begrijpen waarom ik de perfecte keuze ben voor deze functie.

Groeten, Zelfverzekerde kandidaat

Voorbeeld van een e-mailreactie met een verkooppraatje

Als u wat meer een verkooppraatje voor uw diensten wilt gebruiken, gebruik dan deze aanpak. Houd er rekening mee dat u dit kunt aanpassen voor elk van de bovenstaande logistieke scenario's voor het plannen van sollicitatiegesprekken.

mevrouw. Beslisser, Ik ben zo blij dat u het potentieel ziet voor een sterke match tussen mijn vaardigheden en de wervingsbehoeften van DEF Company. Toen ik op uw advertentie reageerde, wist ik gewoon dat ik in deze functie echt een positief verschil kon maken. Ik accepteer graag uw uitnodiging voor een sollicitatiegesprek voor de functie van administratief assistent op dinsdag 29 augustus.

Ik ben zo onder de indruk van de missie en reputatie van DEF Company in de gemeenschap. Ik vind het belangrijk om samen te werken met een bedrijf dat zo hoog aangeschreven staat, en ik kijk ernaar uit om als lid van uw team een bijdrage te kunnen leveren. Ik ben blij dat ik volgende week tijdens onze persoonlijke bijeenkomst met u kan bespreken hoeveel waarde ik voor uw organisatie kan hebben.

Ik kijk uit naar een productief interview.

Groeten, Kies mij

Reactietips

Houd bij het verzenden van uw antwoord rekening met het volgende:

  • E-mailknop op toetsenbord
    E-mailknop op toetsenbord

    Denk goed na over wat je wilt zeggen voordat je antwoordt. Dit is de enige kans die je krijgt om een eerste indruk op de interviewer te maken.

  • Lees uw e-mailantwoord zorgvuldig door voordat u op verzenden klikt. Idealiter laat iemand anders ook bewijzen wat je hebt geschreven.
  • Gebruik formeel taalgebruik, alsof u een zakelijke brief schrijft om per post of als e-mailbijlage te verzenden.
  • Spreek alles uit. Vermijd tekstafkortingen, zelfs als u uw antwoord per e-mail verzendt vanaf uw mobiele telefoon.
  • Gebruik geen emoticons.
  • Kopieer niemand anders in uw antwoord.

Een woord van waarschuwing

Geen enkele legitieme werkgever verstuurt ongevraagde e-mailuitnodigingen voor een sollicitatiegesprek. Als u via e-mail een uitnodiging ontvangt voor een sollicitatiegesprek voor een baan waarvoor u niet heeft gesolliciteerd of waarvoor u geen cv heeft ingediend, wees dan voorzichtig voordat u überhaupt reageert, aangezien de kans groot is dat het bericht dat u heeft ontvangen spam is of een phishing-bericht is verzonden door een identiteitsdief of een ander soort oplichter. Als u uw cv op een website voor het zoeken naar een baan heeft geplaatst waar werkgevers op kunnen zoeken, hoort u mogelijk van een werkgever die u op die manier vindt, maar als de communicatie legitiem is, zal het bericht specificeren waar uw contactgegevens zijn verkregen en u voorzien van voldoende informatie om te verifiëren of de communicatie echt is. Het zal geen e-mail zijn 'aan wie het aangaat' of gericht zijn aan 'niet bekendgemaakte ontvangers', en het zal u ook niet de kans bieden om betaald te worden omdat u feitelijk niets doet. Elke zogenaamde werkgerelateerde e-mail die een onrealistisch hoog loon belooft of die anderszins te mooi klinkt om waar te zijn, is oplichterij en moet worden vermeden.

Aanbevolen: