8 veganistische snacks: ga aan de slag

Inhoudsopgave:

8 veganistische snacks: ga aan de slag
8 veganistische snacks: ga aan de slag
Anonim
Boerenkool chips
Boerenkool chips

Als het erom gaat een hectische dag door te komen, zijn snacks vaak een must. Probeer deze veganistische snackideeën de volgende keer dat je zin hebt in een middag.

Uit de keuken

Eten smaakt vaak het lekkerst als het thuis wordt bereid. Overweeg deze snelle en gemakkelijke veganistische snackideeën, die binnen enkele minuten kunnen worden gemaakt, voor de veganist in je leven.

Mieren op een boomstam

Mieren op een logboek
Mieren op een logboek

De perfecte combinatie van zout en zoet, Ants on a Log zijn een geweldige snack voor kinderen of volwassenen. Voor het beste resultaat bewaart u Ants on a Log in een luchtdichte zak of plastic container in de koelkast gedurende maximaal twee dagen. Serveert 2.

Ingrediënten:

  • 4 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukken van 7,5 cm gesneden
  • 1/4 kop pindakaas
  • 1/4 kop rozijnen

Routebeschrijving:

  1. Smeer voorzichtig 1 theelepel pindakaas op elk stuk bleekselderij.
  2. Plaats de rozijnen op de pindakaas, met een onderlinge afstand van ongeveer 1/4 inch.

Hummus

Hummus en groenten
Hummus en groenten

Hummus is een traditionele dip uit het Midden-Oosten, die vaak wordt geserveerd naast worteltjes, bloemkool, broccolispertjes en andere verse groenten. Volkoren crackers, tortillachips en pitabroodjes of pitabroodjes zijn ook bijzonder lekker als ze in hummus worden gedoopt. Zelfgemaakte hummus blijft maximaal drie dagen goed in een luchtdichte plastic container in de koelkast.

Boerenkoolchips

Boerenkoolchips zijn niet alleen qua voedingswaarde rijk, maar smaken ook heerlijk. Hoewel zelfgemaakte boerenkoolchips op zichzelf heerlijk genoeg zijn, kunnen ze ook in lichte saladedressings worden gedompeld voor een extra smaakpunch. Bewaar boerenkoolchips in een grote plastic luchtdichte zak gedurende maximaal vier dagen op een koele, droge plaats, zoals een voorraadkast. Het bewaren van boerenkoolchips in een plastic luchtdichte zak in de koelkast kan de levensverwachting met een dag of twee verlengen, hoewel de chips op deze manier ook drassig kunnen worden.

Appelschijfjes met karameldipsaus

Appelschijfjes met Karamel Dipsaus
Appelschijfjes met Karamel Dipsaus

Een appel per dag houdt de dokter weg! Karameldipsaus blijft in een luchtdicht plastic bakje in de koelkast maximaal vier dagen vers. Overgebleven appelschijfjes kunnen in een luchtdichte plastic zak maximaal twee dagen in de koelkast worden bewaard, hoewel ze vrijwel onmiddellijk bruin beginnen te worden. Voor een optimaal resultaat dient u de appelschijfjes pas te snijden als u klaar bent om te eten. Serveert 2.

Ingrediënten

  • 1/2 kopje volle kokosmelk
  • 1 kopje kristalsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • Appelschijfjes

Routebeschrijving:

  1. Doe de suiker en het zout in een stevige pan op middelhoog vuur.
  2. Roer het suiker- en zoutmengsel voortdurend, totdat alle klontjes zijn opgelost en de vloeistof helder is, ongeveer 10 minuten.
  3. Voeg voorzichtig kokosmelk toe aan het suikermengsel. Tijdens deze stap zal de vloeistof krachtig borrelen.
  4. Zet het vuur hoog en laat de karamel aan de kook komen.
  5. Kook de karamel tot hij dik en goudbruin is, nog ongeveer 10 minuten.
  6. Haal het van de kookplaat, laat het volledig afkoelen en plaats het in een luchtdichte container tot het klaar is voor gebruik.
  7. Serveer met gesneden Granny Smith-appels, of andere zure appels naar keuze.

Uit de kast

Soms heb je gewoon geen tijd om je eigen veganistische snacks te maken. Gelukkig zijn er een aantal opties beschikbaar als het gaat om het vinden van hoogwaardige, voedzame, kant-en-klare veganistische snacks in de supermarkt.

Oreos en sojamelk

Oreo’s zijn veganistisch
Oreo’s zijn veganistisch

Een eeuwige favoriet onder zowel kinderen als volwassenen. People for the Ethical Treatment of Animals meldt dat Nabisco Oreo-koekjes in feite veganistisch zijn. Hoewel Oreo's op zichzelf al lekker genoeg zijn, willen degenen die geen koekjes kunnen eten zonder een glas melk deze snoepjes misschien combineren met een groot glas zijden sojamelk.

Nature Valley knapperige mueslirepen

Mueslirepen zijn al lang een goede keuze als het gaat om het kiezen van snacks voor onderweg. People for the Ethical Treatment of Animals meldt dat een verscheidenheid aan mueslirepen van het merk Nature Valley - waaronder appelchips, kaneel, bruine esdoornsuiker, geroosterde amandel en pecannootcrunch - allemaal veganistisch zijn. Hoewel mueslirepen uit Nature Valley een geweldige middagsnack zijn, zijn ze qua voedingswaarde gezond genoeg om ook als snelle ontbijtvervanger te dienen.

Tarwe dunner

Voor sommige mensen zijn crackers een must als het om een tussendoortje gaat. Gelukkig zijn de originele, meergranen- en vetarme Wheat Thins allemaal veganistisch, merkt People for the Ethical Treatment of Animals op, en zijn ze daarom de perfecte keuze als de drang naar iets zouts toeslaat. Overweeg om een plakje veganistische cheddarkaas toe te voegen., zoals die van GO Veggie, voor een onverslaanbaar lekker tussendoortje.

Lay's Aardappelchips

Zoals het oude gezegde luidt: je kunt er niet maar één eten, en gelukkig hoeft dat ook niet als het gaat om veganistische Lay's chips. Naast de originele chips merkt People for the Ethical Treatment of Animals op dat natuurlijke barbecues en dikgesneden zeezout Lay's ook veganistisch zijn.

Snack weg

Het maakt niet uit of je een pro bent in de keuken of een beginnende kok, veganistische snacks zijn een makkie om te maken. Als je simpelweg geen tijd hebt om een zelfgemaakte lekkernij klaar te maken, ga dan naar je plaatselijke supermarkt voor gezonde en smakelijke veganistische snacks voor onderweg.

Aanbevolen: