Hoe u badkamerbeslag kiest: 8 fundamentele tips

Inhoudsopgave:

Hoe u badkamerbeslag kiest: 8 fundamentele tips
Hoe u badkamerbeslag kiest: 8 fundamentele tips
Anonim
badkamer hardware
badkamer hardware

Badkamerbeslag of beter gezegd badkameraccessoires spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste look voor uw badkamerontwerp. Omdat er zoveel keuzes beschikbaar zijn, kunnen deze keuzes voor uw badkamer leuk en gemakkelijk zijn als u een paar ontwerptips volgt.

8 tips voor de selectie van badkamerhardware

Bij badkamerarmaturen draait alles om kranen voor wastafels, douches en badkuipen, handdoekhouders, ringen en staven, toiletpapierhouders, zeepdispensers en meer. Een paar tips kunnen u helpen deze beslissingen gemakkelijker en sneller te nemen.

Tip 1 Kies veilige en milieuvriendelijke kranen

Badkamerkranen omvatten kranen die zijn ontworpen voor wastafels en douches. Beide hebben drie dingen die belangrijk zijn om te begrijpen voordat u naar uw plaatselijke bouwmarkt gaat of online winkelt.

Installeer alleen gecertificeerde loodvrije kranen

Juridisch gezien moeten alle kranen die in de VS en Canada worden geïnstalleerd, gecertificeerd en loodvrij zijn, maar er zijn veel manieren om niet-gecertificeerde badkamerkranen en hardware online te kopen. Het gevaar is dat je niet-gecertificeerde kranen koopt en deze zelf installeert.

Onbewust kunt u kranen kopen die lood of andere schadelijke elementen bevatten wanneer u online koopt bij fabrikanten buiten de VS die zich niet houden aan de productieprincipes van certificering. Kranen die worden verkocht in Amerikaanse winkels zoals Lowe's, Home Depot en andere bouwmarkten, evenals online winkels, moeten gecertificeerde kranen verkopen. Als het product niet gecertificeerd is, brengt u uzelf en uw gezin in gevaar. Zorg ervoor dat u deze certificering controleert en garandeert dat de kraan loodvrij is.

Zoek naar het NSF-certificeringszegel

De National Sanitation Foundation (NSF) houdt toezicht op de "certificering van sanitairproducten en -materialen". Het "helpt ook bevestigen dat ze voldoen aan de toepasselijke Amerikaanse of internationale normen voor een bepaald gebruik".

De NSF stelt: "Kranen en sanitairproducten die bedoeld zijn voor contact met drinkwater moeten worden getest en gecertificeerd volgens NSF/ANSI-standaard 61: Componenten van drinkwatersystemen." De American National Standard zorgt ervoor dat deze producten een beperkte hoeveelheid onzuiverheden bevatten.

Zoek naar het certificeringsmerk op het product, zoals "NSF 61" (drinkwatercomponenten) of "NSF pw" (drinkwatercomponenten en andere).

Bespaar water door WaterSense-producten te kopen

Misschien wilt u ook een WaterSense-labelkraan kopen. Dit type kraan vermindert het waterverbruik in een badkamer met 30% of meer.

Volgens de EPA (Environment Protection Agency) kan het vervangen van oude badkamerkranen huiseigenaren ongeveer 700 liter water per jaar besparen. Zoek naar dit label om uw waterverbruik te besparen.

Tip 2 Algemeen hardwarestijlschema

De stijl van uw huisontwerp zal bepalen hoe u uw badkamer wilt inrichten. Dit zal op zijn beurt de stijl van de badkamerarmaturen bepalen die het beste bij uw creatie past. Het doel is om een samenhangend badkamerdecor te ontwerpen. Wanneer u de juiste hardware/armaturen selecteert die aansluiten bij de stijl van uw interieur, bent u verzekerd van een prachtig badkamerontwerp dat eruit ziet alsof het bij elkaar hoort.

Traditionele, hedendaagse en overgangsstijlen

Traditioneel is een populaire keuze voor badkamerarmaturen, omdat deze bij de meeste woningontwerpen passen. Overgangs- en eigentijdse stijlen passen beter bij badkamers van deze specifieke architectonische huisstijlen. Transitional is een mix van traditioneel en eigentijds en heeft eenvoudige gebogen lijnen die in een elegante visuele beweging vloeien.

Badkamers met verschillende armatuurstijlen

traditioneel
traditioneel
overgangsfase
overgangsfase
modern
modern

Bijpassende armaturen

Sommige huiseigenaren houden niet van het uniforme uiterlijk van op elkaar afgestemde hardware, terwijl anderen nooit zouden overwegen om stijlen te mixen. De meeste interieurontwerpers geven de voorkeur aan de uniforme uitstraling die bijpassende armaturen geven, zodat het middelpunt van het ruimteontwerp niet wordt onderbroken. Voor huiseigenaren wordt dit als een persoonlijke keuze beschouwd; De ontwerpregel is echter dat u, ongeacht de stijl, hetzelfde metaal en dezelfde afwerking wilt gebruiken voor alle hardware (armaturen).

Gebruik budget om keuzes te elimineren

Wanneer je keuzes maakt, moet je overwegen hoe de hele badkamer eruit zal zien met deze armaturen op hun plaats. Voor de meeste huiseigenaren worden deze keuzes uiteindelijk bepaald door het budget. In de meeste gevallen dient het budget als hulpmiddel om ontwerpen te elimineren die buiten de prijsklasse vallen.

Tip 3 Badkamerkraanstijlen

De stijl van uw badkamergootsteen zal u helpen specifieke kranen te elimineren die simpelweg te hoog zijn of de verkeerde stijl hebben. Er zijn bijvoorbeeld andere overwegingen bij het ontwerp van de kraan voor een gootsteen in scheepsstijl dan die voor een onder de toonbank gemonteerde gootsteen met een traditionele kraan en twee hendels of knoppen.

Wastafelkraan Categorieën

Je kunt de kraanstijlcategorieën gebruiken om je te helpen beslissen of je eigentijds, traditioneel of transitioneel wilt.

Vesselkranen Stijlen

Een facet van een vat is doorgaans groter dan traditionele wastafelkranen. Deze zijn meestal in de waterval- of uitloopstijl. Sommige wastafels worden geleverd met een kraan die speciaal voor dat type gootsteen is ontworpen. Dit elimineert de noodzaak om een kraan aan te passen aan het gootsteenontwerp.

schip
schip

Douche- en badkranen

Het is het beste om de bad-/douchekraan te matchen met de wastafelkraan. De knoppen en bedieningselementen voor bad en douche moeten op een afstand van 33 inch worden gemonteerd, gemeten vanaf de vloer. De bedieningselementen moeten toegankelijk zijn van buitenaf en van binnenuit het bad/douche, dus zorg ervoor dat u hardware kiest die aan deze vereiste kan voldoen.

Douchekopstijlen

Als je de voorkeur geeft aan een speciale douchekop, zoals een regendouche, gebruik dan dezelfde afwerking, zodat deze past bij de rest van de badkuip. De douchekop moet groter zijn dan de lengte van de langste persoon, dus zorg ervoor dat je meet voordat je hem koopt en installeert.

regendouchekop
regendouchekop

Tip 4 Armatuurmetalen en afwerkingen

Het is het beste om hetzelfde type afwerking te gebruiken voor al het badkamerbeslag. De meeste mensen kiezen er ook voor om voor dezelfde stijl te gaan. Deze twee factoren zorgen ervoor dat uw badkamer een designerlook en een samenhangend ontwerp heeft.

Sommige mensen geven echter de voorkeur aan een meer eclectische look en kiezen vaak voor een mix van stijlen met dezelfde afwerking. Dit is een puur persoonlijke keuze. Als je besluit dat dit je persoonlijke stijl is, zorg er dan voor dat je de stijlmix in balans houdt. Anders zal de eclectische look je ontwerp ontgaan en alleen een mengelmoes-look achterlaten die niet werkt.

Populaire armatuur/hardware, metaal en afwerkingen

De meeste metalen afwerkingen die in badkamerarmaturen worden gebruikt, zijn verkrijgbaar in geborsteld, satijn, gepolijst, antiek en satijn. De metalen afwerkingen kunnen hoogwaardige, dure massieve metalen zijn of geplateerde metalen, bekend als PVD (Physical Vapour Deposition) coating van dunne lagen metalen, zoals aluminium, chroom, titanium en andere metalen.

  • Koper:Koper wordt gebruikt in veel handgemaakte gootstenen en badkuipen. De gehamerde afwerking is een populaire stijl voor dit metaal. Als je een uniek metaal wilt dat ook antimicrobieel is en bestand is tegen schimmel en schimmel, veelvoorkomende problemen in de badkamer, dan is dit het.

    koperen afwerking
    koperen afwerking
  • Messing:Hoewel messing ook antimicrobiële eigenschappen heeft, werkt het niet zo snel tegen als koper wat betreft het doden van ziektekiemen en bacteriën. Messing corrodeert niet gemakkelijk en is een waardevol recyclebaar metaal. Veel koperen badkamerarmaturen zijn gemaakt van gerecycled messing. Het zeer gepolijste uiterlijk van de koperen badkamerarmaturen uit de jaren 80 heeft plaatsgemaakt voor een verouderde afwerking.

    messing afwerking
    messing afwerking
  • Roestvrij staal:De antimicrobiële eigenschappen van roestvrij staal zijn veel minder dan die van messing en koper. Dit metaal is een geweldige look voor een eigentijdse of eigentijdse badkamer. Het is een harder metaal dan messing en wordt vaak gecombineerd met nikkel voor badkamerkranen.

    roestvrij staal
    roestvrij staal
  • Bronze:ORB (Oil Rubbed Bronze) is tijdloos en erg populair. Past bij bijna elke badkamerstijl.

    bronzen afwerking
    bronzen afwerking
  • Nikkel:Het vijfde gemeenschappelijke element op aarde, waarbij 65% van mijn nikkel wordt gebruikt om roestvrij staal te maken en 9% wordt gebruikt voor beplating. Nikkel badkamerarmaturen zijn verkrijgbaar in gepolijste, satijnen of geborstelde afwerkingen.

    nikkel
    nikkel
  • Chroom:Chroom is een afwerking aangebracht op metaal of plastic. De meest populaire keuze is gepolijst chroom.

    Chroom
    Chroom
  • Porselein en porselein:Porselein wordt in veel badkamerarmaturen gebruikt en de meeste hebben een porseleinen coating om het een glanzende afwerking te geven. Veel hiervan worden gebruikt in combinatie met andere materialen, zoals een chromen kraanset met porseleinen handgrepen.

    porselein en glasachtig porselein
    porselein en glasachtig porselein

Tip 5 Handdoekhouders, ringen of staven

De belangrijkste regel voor het plaatsen van handdoekhouders, ringen of stangen is dat ze zich in de buurt van de sanitaire voorzieningen moeten bevinden, zoals de wastafel en het bad/douche. Dit zorgt ervoor dat de handdoeken gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer deze twee gebieden worden gebruikt. Als je meer dan één gootsteen of één kaptafel hebt, zorg er dan voor dat je voor elke wastafel een handdoekstang of -ring installeert. Zo heb je gemakkelijk toegang tot een handdoek wanneer je deze nodig hebt. Meet de ruimte op voordat u koopt, zodat u de juiste maat kunt kiezen voordat u deze probeert te installeren.

ring-trekhaak
ring-trekhaak

Tip 6 Toiletpapierhouders

De toiletrolhouder is meestal een noodzaak waar niet veel aandacht aan wordt besteed, behalve aan de afwerking.

Stijlen

Ga voor de eenvoudige, traditionele stijl voor een vrijstaande toilethouder. Voor kleinere badkamers geeft u misschien de voorkeur aan een houder voor de toilettank, die ook ruimte biedt voor een tweede rol als reserve.

Waar te installeren

Om een aan de muur gemonteerde toiletpapierhouder te installeren, adviseert de National Kitchen and Bath Association (NKBA) om 60 cm vanaf de vloer langs een muur naast het toilet te installeren. Zorg ervoor dat de door u gekozen hardware in die ruimte past.

toiletpapierrolhouder
toiletpapierrolhouder

Tip 7 Handgrepen voor toiletten, douches en badkuipen

De beste handgreep is van metaal, hoewel veel stevige stangen van plastic zijn gemaakt. Kies opties die qua kleur passen bij uw toilet- en doucheruimte als u voor een plastic optie gaat. U kunt de ADA-richtlijnen (American Disabilities Act) voor gehandicapten gebruiken als leidraad voor uw badkamer thuis, om te helpen bepalen waar en hoe u deze hulpmiddelen moet installeren. De maat(en) die u kiest, zijn afhankelijk van de afmetingen voor installatie bij u thuis.

toiletbeugel
toiletbeugel

Tip 8 Opties voor zeep en tandenborstels

Het zeepbakje en de tandenborstelhouder kunnen aan de muur worden gemonteerd of op het aanrecht bij de gootsteen worden geplaatst. Het voordeel van een zeepbakje of tandenborstelhouder op een aanrecht is dat deze regelmatig vervangen kunnen worden om een nieuwe inrichting mogelijk te maken.

zeepbakje
zeepbakje

Het voordeel van een aan de muur gemonteerde gootsteenzeepdispenser of een tandenborstelhouder is dat ze allebei waardevolle ruimte op het aanrecht besparen. Een zeepbakje voor bad of douche kan een nis zijn die wordt gecreëerd door tegelwerk, keramiek of een metalen wandmontage.

Badkamerhardwaretips Bespaar tijd en geld

Deze tips voor badkamerhardware kunnen u tijd en geld besparen en u begeleiden bij het maken van de beste keuzes voor uw badkamerontwerp. Door de beste stijl voor uw interieur te selecteren, kunt u jarenlang genieten van de afgewerkte look.

Aanbevolen: