Ontwerpideeën voor slaapkamers met bosthema

Inhoudsopgave:

Ontwerpideeën voor slaapkamers met bosthema
Ontwerpideeën voor slaapkamers met bosthema
Anonim
Slaapkamer met bosthema
Slaapkamer met bosthema

Een slaapkamer met een bosthema kan een van de meest ontspannende en lonende slaapkamerontwerpen zijn voor een echt toevluchtsoord en toevluchtsoord. Het kan verfijnd en elegant, modern of rustiek van ontwerp zijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste stoffen, behandelingen en accessoires. De doelbewuste gelaagdheid van texturen en kleuren geeft je slaapkamerontwerp het soort diepte dat je vaak aantreft in een bos van mos, dennen, bomen, beekjes en blauwe lucht die door het bladerdak gluurt. Dit thema leent zich voor elke leeftijdsgroep of geslacht.

Bosmuren

De beste plaats om te beginnen met elk kamerontwerp is het grootste oppervlak. Voor de meeste kamers zijn dit de muren. U kunt verf, behang, stencils, stickers of een muurschildering gebruiken voor uw slaapkamermuren. Elke keuze creëert een specifieke look, dus beslis welke stijl je wilt om je keuzes te beperken.

Boskleurkeuzes

subtiel bosslaapkamerontwerp en kleuren
subtiel bosslaapkamerontwerp en kleuren

Beslis welke boskleur je wilt als hoofdkleur van je slaapkamer. De meest voor de hand liggende kleurkeuze is groen om de rijke tinten van een bosluifel te simuleren. Als je de voorkeur geeft aan een subtieler kleurenpalet, kies dan uit lichte tot donkere bruintinten.

Hoewel groen en bruin typische boskleuren zijn, zijn berken- of espenbossen een massa witte en donkere vlekkerige schors. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn berkenbladeren groen of schitterend goud. Andere kleuropties zijn seizoenskleuren, zoals de rijke kleuren van herfstbladeren of het sombere grijs en wit van de winter.

Accenten

Als vier muren van dezelfde kleur te veel kleur zijn voor jouw persoonlijke smaak, kies dan voor een accentmuurkleur. Gebruik indien mogelijk de muur waar uw bed staat of een andere muur met een centraal punt, zoals een open haard. Uitstekende accentkleuren zijn onder meer:

  • Rood
  • Goud
  • Geel
  • Grijs
  • Roodbruin
  • Hemelsblauw

Al deze kleuren voegen contrast en diepte toe aan je boskleurenpalet.

Schildertechnieken

Verf niet alleen de muren van je slaapkamer. Kies in plaats daarvan voor een klassieke verfbehandeling, zoals een Venetiaanse pleister of een Olde World-effect, bereikt door een van de verschillende schildertechnieken, zoals een dubbele verfroller of een glazuurafwerking.

Achtergronden en stickers

Verwerp behang niet als optie. Wallpapers bieden duizenden patronen en kleuren om een werkelijk weelderig slaapkamerontwerp te creëren. Misschien geeft u er de voorkeur aan dat een accentmuur van behang past bij geschilderde muren. Ga voor een varen-, blad- of dennennaaldpatroon.

Wallpapers

Een van deze achtergronden zou goed werken voor een slaapkamer voor volwassenen:

  • Brewster Wallcoverings biedt verschillende keuzes in bladpatronen in verschillende kleuren.
  • Steve's Blinds and Wallpaper heeft een dennenappelbehang en een dennenmotiefbehang.

Behangafdrukken met bosthema voor kinderen zijn een leuke manier om uw kind bij het ontwerpproces te betrekken. Veel patronen zijn ontworpen voor jonge kinderen, vooral muurstickers. Als je getalenteerd bent, wil je misschien een bostafereel schilderen. Voeg feeën toe om het magisch te maken of ga voor futuristisch met een koepelstad in het bos.

Muurstickers

Berkenboom bos muurschildering
Berkenboom bos muurschildering

Deze stickers van Amazon zijn goed voor kinderkamers:

  • Berkenbos met herten en vliegende vogels is ideaal voor de kinderkamer van een jongen of meisje of de slaapkamer van een jong kind.
  • Forest Animals is een muurstickerset geschikt voor jongens en meisjes.

Accentmuurschilderingen

Een van de meest visueel aantrekkelijke slaapkamerontwerpen met een bosthema is een foto- of geschilderde muurschildering. Behandel deze muur als een groot raam als het gaat om het plaatsen van andere meubelstukken eromheen.

Bedek het niet door er een bed of ander groot meubelstuk tegenaan te zetten. Als uw muur te groot is voor een hele muurschildering, kader dan een gedeelte in dat op een groot raam lijkt. Voeg een gordijnroede en gordijnen toe om de illusie compleet te maken.

Als je jezelf helemaal wilt onderdompelen in een bos, gebruik dan een bosmuurschildering op alle muren. Dit effect is beter geschikt voor een minimalistisch kamerontwerp, zodat de focus helemaal op de bosmuren ligt. Dit ontwerp kan leuk zijn voor de kinderkamer, omdat het nog steeds een cool ontwerp zal zijn als je kind tiener wordt.

Aankoopopties

De Mural Store biedt verschillende keuzes.

  • De Nordic Forest Wall Mural toont witte berkenbomen genesteld in een groene bosbodem achter een gouden vijver.
  • Het Enchanted Forest Paste the Wall Mural toont donkere boomstammen die baden in gouden stromen zonlicht.
  • De Woodland Forest Peel & Stick Canvas Muurschildering is weelderig in groen en grijs.

Kijk ook eens naar herfstbosmuurschilderingen van PIXERS.

  • Foresta in de herfst heeft herfstkleuren, weelderig bos met met mos bedekte grote grijze rotsblokken.
  • Foggy mystieke bossteeg is een ongewone, maar toch boeiende bosmuurschildering.
  • Kleurrijke mystieke herfstbomen vormen een dramatisch contrast van de bosbodem beladen met kleurrijke bladeren tegen de mistige sluier van mist.

De bosbodem

Voor je bosbodem kies je voor een hardhouten vloer. Kies een lichte vlek of ga voor donker. Karpetten zijn een geweldige manier om diepte, kleur en textuur aan uw algehele ontwerp toe te voegen. Kies voor een weelderig groen shag-tapijt dat lijkt op een grenen vloer of voeg je persoonlijke stijl toe met een Perzisch tapijt met patroon. Houd bij het winkelen rekening met uw kleurenschema. Als hardhouten vloeren met vloerkleden niet binnen uw budget vallen, kies dan voor een tweekleurige (lichte en donkere) vloerbedekking om uw vloerontwerp extra interessant te maken.

Meubelstijlen

Houten meubelen gebeitst kersen, walnoot, eiken of mahonie zijn slechts enkele van de levendige houtafwerkingen die beschikbaar zijn. Als je een subliminale boodschap van bomen wilt toevoegen, kies dan voor meubels met verticale lijnen, zoals een hemelbed. Een meer openlijke stijl zou zijn om een bed op te pakken met echte bomen als kolommen. Kies een hemelbed dat je verder naar eigen stijl kunt inrichten.

Misschien geeft u de voorkeur aan een meer houtachtige, rustieke inrichting door meubels en meubilair in ruw uitgehouwen houtblokken te gebruiken. Zowel American Furniture Warehouse als San Carlos Imports hebben rustieke meubelcollecties. Als je alleen maar een bed nodig hebt, kun je eens kijken naar het traditionele cederhouten bed bij Woodland Creek's Log Furniture Place.

Extra ontwerpelementen

Raambekleding, stoffen en verlichting spelen allemaal een rol in het algehele ontwerp van de kamer.

Raambekleding

Raambehandelingen kunnen variëren van houten plantageluiken tot een laagje riet en zwaardere gordijnen. Draperiestaven met decoratieve eindknoppen voegen subtiele nuances toe. Vouwgordijnen van bamboe of oprolbare tinten van bamboe zijn zeer effectieve, minimalistische ontwerpen die een houtgevoel toevoegen en ervoor zorgen dat de andere elementen van uw slaapkamer centraal staan.

Stoffen

Bosstoffen
Bosstoffen

Stoffen kunnen uw kamerontwerp diepte, warmte en textuur geven. Kies uit linnen, katoen, wol, fluweel en leer voor textuurlagen. Gebruik kussens, dekbedden, lakens, plaids, stoffering en gordijnen voor dit textuureffect.

Je kunt ook stoffen gebruiken om een accentkleur te introduceren of te herhalen, zoals goud, blauw, rood of geel. Plaids, bloemen en geometrische vormen zijn geweldige patronen die contrasteren met effen gekleurde stoffen, waardoor een extra laag texturen wordt toegevoegd.

Verlichting

Verlichting is een belangrijk element in het ontwerp van uw slaapkamer met bosthema. Net zoals stoffen, kleuren en texturen gelaagd kunnen worden, kan verlichting dat ook doen. Gebruik minstens twee of drie verschillende soorten verlichting.

  • Inbouwverlichting - Installeer een paar inbouwspots in het plafond en plaats deze op een dimmer om de sfeer beter te kunnen regelen. Zorg ervoor dat je er een paar boven een accentmuur of muurschildering plaatst voor een dramatisch effect.
  • Lampen - Tafellampen op nachtkastjes, een paar staande lampen en een unieke plafondlamp helpen je ontwerp samen te brengen.

Het type materiaal dat voor verlichtingsarmaturen wordt gebruikt, kan de aandacht dieper in het kamerontwerp trekken. Afwerkingen van gepolijst messing of antiek tin geven dimensie en stijl aan uw slaapkamerontwerp. Voeg een paar kandelaars en amberkleurige kaarsen toe en je bent bijna klaar.

Accessoires maken uw bosontwerp compleet

Als je kiest voor geschilderde muren in plaats van behang of een muurschildering, kun je nog steeds het gevoel van een bos nabootsen met schilderijen en foto's van weelderige bossen en bosdieren. Dit soort muurkunst brengt het bosthema dieper in je slaapkamer.

Sculpturen en kunstobjecten vormen een samenhangend ontwerp. Gebruik bosmotieven, zoals dennenappels, dennennaalden, eikels, bessen en boswezens. Keramiek, hout, aardewerk, metaal, antiek koper of tinnen voorwerpen en kunst geven uw ontwerp de finishing touch.

Dubbele kandelaar
Dubbele kandelaar

Shoppingselecties om je ontwerp van accessoires te voorzien, omvatten deze opties:

  • Etsy voegt een vleugje natuur toe aan elk interieur met vogelfiguurtjes.
  • Amazon biedt een heel ander type kandelaar, met een dubbele kandelaar met getextureerde schors en dennenhout in kuiper- of gouden accenten.
  • BlackForest Decor deelt het licht met de Big Sky-wandkandelaar met pijnbomen in silhouet tegen de skyline van een berg.

Je kunt er alles aan doen om de bossfeer van je slaapkamer compleet te maken met geluid door te investeren in een cd of door een natuur-soundtrack te downloaden om af te spelen terwijl je rust of slaapt.

Let op details

Het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan een meer rustieke kamer met een openlijk bosthema of een kamer met subtiele thema's. Als je strikt let op de verschillende tinten die je combineert en het contrast van stoffen met strepen, patronen en effen stoffen, zul je eindigen met een slaapkamerontwerp dat je gewoon nooit meer wilt verlaten.

Aanbevolen: