Brandy Alexander Recepten: de klassieker en er een shake van maken

Inhoudsopgave:

Brandy Alexander Recepten: de klassieker en er een shake van maken
Brandy Alexander Recepten: de klassieker en er een shake van maken
Anonim
De klassieke brandewijn Alexander
De klassieke brandewijn Alexander

Dessertcocktails zijn een heerlijke manier om de zoetekauw te bevredigen zonder je avond al te vol af te ronden. Je denkt misschien eerst aan espresso of chocolademartini's, maar een cognac Alexander is net zo lekker. Rechtop of bevroren geserveerd, overweeg om de volgende keer een van deze te mixen.

Brandewijn Alexander

Brandewijn Alexander
Brandewijn Alexander

De geschiedenis van dit drankje is misschien duister, maar gelukkig is het geen mysterie over hoe je deze verrukkelijke klassieker kunt opschudden.

Ingrediënten

  • 1½ ounces cognac
  • 1¼ ounce donkere crème de cacao
  • 1¼ ounce crème
  • IJs
  • Geraspte nootmuskaat voor garnering

Instructies

  1. Koel een martiniglas of coupé.
  2. Voeg ijs, cognac, donkere crème de cacao en room toe in een cocktailshaker.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef in gekoeld glas.
  5. Garneren met geraspte nootmuskaat.

Frozen Brandy Alexander

Bevroren Brandewijn Alexander
Bevroren Brandewijn Alexander

Geniet van de klassieker, maar dan in een heerlijke en koude gemengde vorm.

Ingrediënten

  • 1½ kopje vanille-ijs
  • 1½ ounces cognac
  • 1½ ons crème de cacao
  • Slagroom en geraspte nootmuskaat voor garnering

Instructies

  1. Voeg vanille-ijs, cognac en crème de cacao toe in een blender.
  2. Blend tot een gladde massa.
  3. Giet in rotsglas.
  4. Garneer met slagroom en geraspte nootmuskaat.

Geschiedenis van de brandewijn Alexander

De overlevering achter de brandewijn Alexander is legendarisch en gevarieerd. Enkel op basis van geruchten zeggen sommigen dat het in 1922 ontstond tijdens het koninklijk huwelijk van prinses Mary, de tante van koningin Elizabeth II. Een toneelschrijver en dramacriticus, Alexander Woollcott, beweert dat hij de naamgever is. Anderen beweren dat de naam te danken is aan een Russische tsaar, Alexander II. Sommigen beweren dat de oorsprong en bron afkomstig zijn van Troy Alexander, een barman die een witgekleurde cocktail klaarmaakte om te serveren tijdens een etentje ter ere van Phoebe Snow, een bekend reclamepersonage uit het begin van de 20e eeuw.

Tegenwoordig zijn slechts twee Brandy Alexander-feiten uit de legendarische geschiedenis verifieerbaar: het recept verscheen voor het eerst in druk rond 1916, en toen hij het voor het eerst probeerde, genoot John Lennon genoeg van het drankje om het een enthousiaste vergelijking met een milkshake te geven.

Beste brandewijnen voor de brandewijn Alexander

Hoewel de brandewijn Alexander spirit-forward is, hoef je geen decadente, dure flessen uit te geven om van deze cocktail te genieten. Overweeg een cognac die zacht is, met tonen van vanille of karamel als aanvulling op de crème de cacao en room.

  • Argonaut Fat Thumb wordt aangedreven door tonen van geroosterd eikenhout, nootmuskaat en vanille, wat een uitstekende cocktail zou zijn.
  • Fundador Brandy heeft een iets nootachtigere smaak, waardoor het een geweldige combinatie is met de geraspte nootmuskaatgarnituur.
  • Deau Cognac VS heeft een subtielere vanillesmaak maar een zijdezachte body.

Garneringen

Geraspte nootmuskaat
Geraspte nootmuskaat

Net als bij veel dessertcocktails is er ruimte voor variatie en verandering om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen. De traditionele garnering is geraspte nootmuskaat, die rechtstreeks op de drank wordt gestrooid of wordt gebruikt om een ontwerp of patroon te creëren. Als nootmuskaat niets voor jou is, is geraspte kaneel ook een optie.

Voor een meer ongebruikelijke aanpak kun je een citrustoets overwegen met een sinaasappelschil of een gedroogd wiel. De schil voegt een subtiele tint van citrusschil en helderheid toe, terwijl het gedehydrateerde sinaasappelwiel de visuele aantrekkingskracht vergroot. Andere atypische garneringkeuzes zijn een kaneelstokje, een chocoladesiroopwerveling of chocoladeschaafsel. Om de garnering nog intenser te maken, doopt u de rand in gesmolten chocolade, zodat deze kan afkoelen en stollen voordat u deze serveert.

Een toast op Alexander

Ondanks de notoir mysterieuze geschiedenis van de brandewijn Alexander, is het een cocktail die zeker de moeite waard is om van te drinken. Hoewel het traag is om na het eten te verschijnen en in de schaduw van andere dessertmartini's leeft, is het een smakelijk drankje. Als je na het eten een nieuw slokje wilt, overweeg dan om een cognac Alexander-recept te maken of misschien een van de andere heerlijke cognacdranken die je nog niet hebt geprobeerd.

Aanbevolen: