Hoe u bijzettafels plaatst

Inhoudsopgave:

Hoe u bijzettafels plaatst
Hoe u bijzettafels plaatst
Anonim
bijzettafels
bijzettafels

Zoals de naam al aangeeft, hebben bijzettafels geen definitieve, vaste functie in een bepaalde kamer. Deze kleine, decoratieve, draagbare tafels kunnen door het hele huis worden gebruikt en functioneren afhankelijk van de gelegenheid.

In de woonkamer

freeimages.com
freeimages.com

In woonkamers worden alle soorten bijzettafels gebruikt, behalve nachtkastjes. Tabellen worden gebruikt voor:

  • Drankjes vasthouden
  • Een oppervlak bieden voor taakverlichting met tafellampen
  • Afstandsbedieningen van tv of leesmateriaal vasthouden
  • Decoratieve voorwerpen vasthouden

Eindtabellen

Plaats bijzettafels aan elke kant van een bank of loveseat, op gelijke afstand van elke arm voor een symmetrisch uiterlijk. Gebruik niet-passende bijzettafeltjes voor een casual, asymmetrische look. Voor kleine, intieme gespreksruimtes plaatst u een bijzettafeltje midden tussen twee stoelen. Plaats er een bij een raam om een kamerplant op te plaatsen of bij een boekenkast om een klein vignet tentoon te stellen.

Bijzettafels die naast zitmeubels worden geplaatst, mogen niet hoger zijn dan de hoogte van de armleuning van het meubel en niet lager dan de hoogte van de zitting

Banktafels

Als je meubels uit de buurt van de muur zweeft, plaats dan een salontafel achter de bank en plaats er een of twee lampen op voor taak- of accentverlichting. Gebruik hem tegen de muur als consoletafel of plaats hem loodrecht op de muur om de ene ruimte van de andere te scheiden.

Banktafels mogen niet hoger zijn dan de achterkant van de bank. De bank moet minimaal 30 cm langer zijn dan de tafel, met ruimte voor 15 cm aan weerszijden van de tafel

Salontafels

koffietafel
koffietafel

Centreer een salontafel voor de bank en laat minimaal 45 cm ruimte vrij tussen de tafel en het meubilair. Salontafels kunnen ook gecentreerd worden in een gemoedelijke groep meubels. Waaier een paar koffietafelboeken uit of voeg een middelpunt toe.

Salontafels moeten ongeveer tweederde van de breedte van de bank zijn en binnen tien centimeter van de hoogte van de stoel

Nesttafels

Gebruik bijzettafels als bijzettafels in kleine woonkamers of wanneer extra oppervlakken nodig zijn. Zoek naar bijzettafels met verborgen opbergvakken om kleine ruimtes overzichtelijk te houden.

In een foyer

Niet alle ingangen zijn groot genoeg voor bijzettafels, maar als je de ruimte hebt, kan een console of bijzettafel hier een aantal doeleinden dienen:

  • Decoratieve voorwerpen vasthouden
  • Een ruimte bieden voor het opbergen van sleutels, post en andere dagelijkse spullen

De foyer is een goede plek voor mooiere, sierlijke tafels om gasten in uw huis te verwelkomen.

Consoletafels

foyer console
foyer console

Consoletafels worden vaak tegen een muur in een hal geplaatst, net buiten het bereik van de voordeur als deze tegen dezelfde muur opengaat. De tafel kan dichter bij de deur worden geplaatst als deze aan de andere muur staat.

Normaal gesproken hangt er een grote spiegel aan de muur boven de tafel, die een groot bloemstuk, een lamp of andere decoratieve voorwerpen kan bevatten. Een dienblad op tafel is een handige plek voor autosleutels en post.

Eindtabellen

Een andere optie voor een hal is een bijzettafeltje met een of twee stoelen.

In een gang

bijzettafeltje aan de binnenkant van de gang
bijzettafeltje aan de binnenkant van de gang

Als je overweegt een bijzettafeltje in de gang te plaatsen, zorg er dan voor dat je minstens 60 cm ruimte vrijhoudt tussen de tafel en de tegenoverliggende muur, zodat er voldoende looppad is. Tafels in de gang zijn meestal zelf decoraties of bevatten kleine decoratieve accenten.

Consoletafels

Een consoletafel die in een gang wordt geplaatst, biedt een oppervlak voor decoratieve voorwerpen. Omdat gangen overgangsruimtes zijn en geen woonruimtes, is de tafel eerder decoratief dan functioneel.

Eindtabellen

Plaats een bijzettafeltje langs de smalle muur aan het einde van de gang om een plant, een klein bloemstuk of een paar verzamelobjecten tentoon te stellen.

In een slaapkamer

freeimages.com
freeimages.com

Bijzettafels maken een functionele slaapkamer compleet. Ze worden meestal gebruikt voor:

  • Lampen, wekkers en avondbenodigdheden vasthouden
  • Items zoals verzamelobjecten of foto's weergeven

Nachtkastjes

Nachtkastjes of nachtkastjes flankeren aan elke kant het hoofdeinde van het bed. Bijzettafeltjes kunnen dienen als nachtkastjes, zolang ze niet te hoog zijn. Op deze tafels geplaatste lampen zorgen voor licht bij het lezen of tv kijken. Het allerbelangrijkste is dat je de lamp aan of uit kunt zetten zonder dat je uit bed hoeft te komen.

Nachtkastjes bevatten ook waterbekers, brillen, wekkers, leesmateriaal en soms telefoons.

Nachtkastjes moeten ongeveer dezelfde hoogte hebben als de matras, of iets groter

Eindtabellen

Een bijzettafeltje kan in de slaapkamer naast een stoel of tussen een paar stoelen worden gebruikt. Bijzettafeltjes kunnen ook gebruikt worden als nachtkastjes.

Nesttafels

Nesttafels kunnen worden gebruikt als planken om kleine verzamelobjecten tentoon te stellen. Ze kunnen ook als nachtkastje dienen, hoewel de kleinere tafels misschien moeilijker te bereiken zijn vanuit het bed en gereserveerd moeten worden voor decoratieve spullen.

In een eetkamer

eetkamer dressoir tafel
eetkamer dressoir tafel

Bijzettafels zijn niet zo gebruikelijk in de eetkamer, maar kunnen hier toch een doel dienen. Ze functioneren door het ondersteunen van diners en entertainment en als decoratieve houders.

Consoletafels

Een consoletafel die tegen de muur wordt geplaatst, kan als dressoir dienen. Gebruik deze tafel om centerpieces en kandelaars op te bergen wanneer deze niet op de eettafel wordt gebruikt. Deze tafel kan ook dienen als bar voor het bewaren van wijn- en sterke drankflessen. Gebruik het als zelfbedieningsbuffet tijdens entertainment.

Eind- en nesttafels

Een bijzettafeltje of bijzettafeltjes die in een hoek of naast een servieskast worden geplaatst, kunnen worden gebruikt om groen of andere decoratieve voorwerpen op te bergen.

In een studeerkamer of kantoor

bijzettafel op kantoor
bijzettafel op kantoor

Afhankelijk van de grootte van de kamer kunnen bijzettafels in een studeerkamer of thuiskantoor dezelfde functies vervullen als in de woonkamer.

Eindtabellen

Plaats bijzettafeltjes naast zitmeubilair zoals een bank of stoel. Zet er een naast een raam voor een levende plant of naast een boekenkast om een klein vignet op te hangen.

Salontafels

In een grote, traditionele studeerkamer plaats je een salontafel voor een bank met uitzicht op de open haard of tussen twee banken die tegenover elkaar staan.

Consoletafels

Breid uw werkruimte uit met een consoletafel die naast het bureau wordt geplaatst. Je kunt een consoletafel ook als bureau gebruiken als je er geen hebt.

Nesttafels

Bijzettafels worden naast een bureau, bank of fauteuil geplaatst en kunnen worden gebruikt om boeken, tijdschriften en decoratieve voorwerpen op te bergen.

Houd het samenhangend

Bijzettafels moeten een aanvulling zijn op de stijl van de kamer en het bijbehorende meubilair. Een moderne bijzettafel in kubusstijl van chroom en glas zou niet op zijn plaats passen naast meubilair in traditionele stijl. Let op de andere meubels in de kamer en zoek naar bijzettafels gemaakt van vergelijkbare materialen en met vergelijkbare afwerkingen.

Aanbevolen: