8 manieren om accentmuren voor slaapkamers goed te maken

Inhoudsopgave:

8 manieren om accentmuren voor slaapkamers goed te maken
8 manieren om accentmuren voor slaapkamers goed te maken
Anonim
behang accentmuur
behang accentmuur

Update de look van je slaapkamer door een accentmuur toe te voegen. Een accentmuur biedt een uitlaatklep voor gedurfde kleuren, patronen en texturen op de muur zonder de ruimte te overweldigen. Het is ook een van de gemakkelijkste manieren om de ruimte op te fleuren of te verfraaien zonder dat je de hele kamer hoeft te schilderen.

De juiste muur kiezen

architectonisch kenmerk accentmuur
architectonisch kenmerk accentmuur

Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij accentmuren is het benadrukken van de verkeerde muur. Een succesvolle accentmuur mag er niet als een bijzaak uitzien, maar moet de nadruk leggen op een architectonisch kenmerk of een centraal punt.

De muur die het bed verankert, is bijvoorbeeld een goede keuze voor een accentmuur in de slaapkamer, maar niet noodzakelijkerwijs de enige keuze. Een muur met een open haard in de slaapkamer, een ongewoon raam, een indrukwekkend kunstwerk of een nis of hoekje zouden ook goede keuzes zijn voor een accentmuur.

Kleurkeuze

Om een harmonieus evenwicht in het ontwerp van de kamer te behouden, moet de kleur van een accentmuur op de een of andere manier aansluiten bij de rest van de inrichting. Ga voor een monochrome look door een diepere tint van de bestaande muurkleur te kiezen. Een andere optie is om een van de helderdere kleuren uit de muurkunst in de kamer te kiezen, in een

geschilderde accentmuur
geschilderde accentmuur

beddengoed of bekledingspatroon, of in andere accessoires zoals gordijnen, lampen of karpetten.

Materialen en decoratieve technieken

Het schilderen van de muur is slechts één optie voor het creëren van een slaapkameraccentmuur. Andere materialen en decoratieve technieken bieden een breed scala aan opties voor accentmuren.

Wallpaper

Kies een behangpatroon dat past bij de stijl en inrichting van de kamer, zoals een vintage damastpatroon voor een boudoir-slaapkamerthema of een nautisch motief in een cottage-slaapkamer aan de kust. Voeg textuur aan de muur toe met fluwelen gevlokt behang of een materiaal zoals grasdoek. Glanzend, metallic behang voegt een dramatische flair toe.

Stoffen of stoffen panelen

De muur bedekken met stof en opvulling eronder is een uitdagend project, maar de geweldige transformatie zeker waard. Kies voor een eenvoudiger techniek door de opvulling over te slaan en stijfsel te gebruiken om lichtgewicht stof aan de muur te bevestigen, of grote schuimpanelen met stof te bedekken en deze aan de muur te bevestigen.

gewatteerde stoffen accentmuur
gewatteerde stoffen accentmuur

Hout-, steen- of baksteenfineer

Verander het uiterlijk en gevoel van een muur volledig met lichtgewicht, in elkaar grijpende polyurethaanpanelen die het uiterlijk van hout, steen of baksteen nabootsen. Dit dramatische effect zou een uitstekende keuze zijn voor een hoofdslaapkamer.

Afhankelijk van de stijl en het thema van uw slaapkamer, kunnen nephouten panelen het uiterlijk geven van:

  • Bamboe
  • Cederhout
  • Verweerd schuurhout
  • Eiken-, walnoot- of cederpanelen
  • Beadboard
  • Boomschors

Faux stenen panelen kunnen een muur creëren van:

  • Fieldstone
  • Riviersteen
  • Kasseien
  • Gestapelde steen
  • Graniet snijden
  • Koraal
  • Castlerock
  • Ledgestone
geschilderd baksteenfineer
geschilderd baksteenfineer

Baksteenpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende levensechte baksteenkleuren, waaronder:

  • Rood
  • Oranje
  • Bruin
  • Bruin
  • Wit geverfd

De panelen zijn relatief eenvoudig zelf te installeren met behulp van lijm en schroeven, terwijl een echte bakstenen of stenen muur de vaardigheden van een metselaar vereist en aanzienlijk meer kost.

Neptextuur

Decoratieve schildertechnieken kunnen textuur en dimensie aan de muur toevoegen. Kies verfkleuren in een paar tinten lichter of donkerder dan de kleur van de basismuur. Meng de verf met een glansmedium, waardoor deze dunner en doorschijnender wordt.

De techniek die je gebruikt om het glazuur op de muur aan te brengen, geeft verschillende resultaten. Bij een kleurwassing wordt het glazuur aangebracht met een vochtige doek, met cirkelvormige bewegingen alsof u de muur wast en bewerkt u het glazuur totdat u het gewenste marmereffect krijgt. Je kunt ook een sponstechniek gebruiken, waarbij een vochtige zeespons in het glazuur wordt gedompeld en met korte, deppende bewegingen op de muur wordt aangebracht. Elke techniek geeft de muur het uiterlijk van verouderd gips of marmer met iets andere texturen.

Muurstickers en sjabloneren

Maak een decoratief ontwerp of muurschildering op je accentmuur met vinyl muurstickers of gebruik stencils om het ontwerp op de muur te schilderen. Vinyl muurstickers zijn een goede keuze voor appartementen of huurwoningen, omdat ze kunnen worden verwijderd en soms opnieuw kunnen worden gebruikt zonder de muur te beschadigen.

gestencilde accentmuur
gestencilde accentmuur

Slaapkamertype

Het type slaapkamer maakt een verschil bij het bepalen welk type medium je wilt gebruiken voor een accentmuur. De moeilijkere technieken en dure materialen moeten worden gereserveerd voor hoofdslaapkamers of gastenkamers, waar minder snel met muren wordt geknoeid en het slaapkamerontwerp minder vaak verandert.

Kinderkamers veranderen vaak drastisch naarmate ze groeien en sommige slaapkamerthema's zijn misschien maar een jaar of twee geschikt. Eenvoudige accentmuren, geschilderd in één felle kleur of bedekt met gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen muurstickers, zijn logischer in een kinderkamer.

De laatste hand

Accentmuren kunnen worden verfraaid met spiegels, kunst aan de muur, ingelijste foto's, zwevende planken of een ander soort wanddecoratie. Probeer decoratieve elementen zoals sjabloneren of muurstickers echter niet te rommelig te maken, omdat dit het algehele effect teniet doet.

Aanbevolen: