Soorten gazonvegers

Inhoudsopgave:

Soorten gazonvegers
Soorten gazonvegers
Anonim
DR Blad- en gazonzuiger
DR Blad- en gazonzuiger

Gasveegmachines zijn een alternatief voor harken of het gebruik van een bladblazer om vuil van het gazon te verwijderen. Het zijn apparaten op wielen met roterende borstels die bladeren, twijgen, gemaaid gras, dennenstro of andere lichtgewicht materialen uit het gazon trekken en in een uitneembare zak deponeren. Ze zijn minder arbeidsintensief en efficiënter in gebruik dan een hark en maken niet zo veel lawaai als een blazer.

Krachtveegmachines

Krachtveegmachines kunnen op gas of elektrisch werken en maken het schoonmaken van grote oppervlakken licht werk. Ze worden ook wel gazon- of bladzuigers genoemd en hebben vaak extra functies, zoals een versnipperaar/versnipperaar die het volume van het vuil vermindert, zodat het gemakkelijker kan worden weggegooid.

Voor- en nadelen

De zelfrijdende modellen duwen zichzelf voort met een comfortabele loopsnelheid, waardoor de arbeid die gepaard gaat met het schoonmaken van een gazon aanzienlijk wordt verminderd. De gemotoriseerde borstels nemen per lading een groter volume vuil op dan een duwveegmachine en hebben veel meer zuigkracht.

Hoewel sommige veegmachines zichzelf voortbewegen, kan hun enorme gewicht ervoor zorgen dat ze in bepaalde situaties moeilijk te hanteren zijn. Je moet hem nog steeds in de bochten manoeuvreren en het kan een grote beproeving zijn als je hem moet oppakken om hem in een vrachtwagen te zetten of ermee een trap op moet. Bovendien maken het lawaai, de trillingen en het stof dat door deze machines wordt uitgestoten het zeker niet tot een ontspannende vorm van tuinwerk.

Beste applicatie

Power-veegmachines worden zeker aanbevolen voor grote terreinen of extreem steile terreinen waar het gebruik van een duw-veegmachine lastig zou zijn. De zelfrijdende modellen zijn ook handig voor mensen met rugklachten die niet in staat zijn een ongemotoriseerde veegmachine te duwen.

Aanbevolen modellen

Craftsman 4 in 1 Gazonstofzuiger 190CC
Craftsman 4 in 1 Gazonstofzuiger 190CC
  • De Craftsman 4-in-1 gazonvacuüm van Sears is een solide benzine-aangedreven veegmachine op instapniveau, geprijsd op iets meer dan $ 600. Klanten melden dat de afneembare zuigslang een welkome voorziening is, waardoor het mogelijk wordt om bladafval uit krappe plekken te verwijderen waar het niet mogelijk is om zelfs de kleinste gazonveger te rijden.
  • DR Power Equipment heeft een gazonstofzuiger van topkwaliteit met een elektrisch gestarte gasmotor voor iets minder dan $ 2000. Hij kan takken met een diameter tot vijf centimeter versnipperen en gaat moeiteloos hellingen op met een hellingshoek van maximaal 20 graden. Het allerbelangrijkste voor een grote machine op gas is dat hij is ontworpen om op krappe plekken tegen muren, door hekken en rond delicate planten te manoeuvreren. Er is twee jaar garantie inbegrepen.
Toro 12 Amp elektrische bladblazer
Toro 12 Amp elektrische bladblazer

De Toro elektrische bladblazer van 12 ampère is een alternatief voor de dure modellen op wielen en dient ook als bladzuiger, waarbij tuinafval met een snelheid van 385 mijl per uur in de draagbare zak wordt geblazen, en als versnipperaar. Het ontvangt 4,5 sterren op basis van meer dan 1000 beoordelingen van Amazon-klanten. Op hun website staat het vermeld voor $ 75, inclusief 2 jaar garantie

Handaangedreven duwveegmachines

Duwveegmachines lijken op een cirkelmaaier en zijn ontworpen om licht van gewicht te zijn, waardoor ze eenvoudig te bedienen zijn.

Voor- en nadelen

De handmatige veegmachines zijn erg stil en prettig in gebruik, omdat er geen motorgeluid of schadelijke dampen zijn. Bovendien kan er zonder motor of motor heel weinig misgaan. Met een beetje jaarlijks onderhoud, zoals het smeren van de wiellagers. ze zullen waarschijnlijk vele jaren meegaan.

Het nadeel is dat je al het werk moet doen en dat de trechter (de opvangzak) klein is vergeleken met de krachtige modellen. Ze kunnen behoorlijk onpraktisch zijn op steil terrein of grote eigendommen. Handaangedreven veegmachines hebben ook minder kracht om vuil op te zuigen, wat een probleem kan zijn als het materiaal zich in zware, natte klonten bevindt.

Beste applicatie

Een kleine, eenvoudige duwveegmachine is perfect voor een klein perceel dat wekelijks wordt onderhouden. Bovendien hebben sommige buurten verordeningen die het lawaai van elektrische apparatuur beperken, waardoor niet-gemotoriseerde veegmachines de enige keuze zijn.

Aanbevolen modellen

Mid-West Products Duwtype gazonveger
Mid-West Products Duwtype gazonveger
  • Rakuten biedt een luxe model duwveegmachine van Mid-West Products aan met een capaciteit van maar liefst acht schepels voor $ 225. Alles is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, van de extra grote wielen die de kracht die nodig is om de borstel te duwen verminderen tot een vereenvoudigd mechanisme voor hoogteaanpassing dat de borstels met een lichte druk op en neer beweegt.
  • De Push Lawn Sweeper van Agri-Fab is een lichtgewicht model dat verkrijgbaar is via Walmart voor ongeveer $ 150. Het is 26 inch breed met verstelbare niveaus voor vegen en inklapbaar. Recensenten merken op dat het "beter is dan verwacht" en "gemakkelijk te legen en aan te passen aan de behoefte".

Gazontrekker-veegmachinehulpstukken

Gasmaaiers en tuintractoren kunnen al het werk uit handen nemen bij het opruimen van het gazon door een veegmachine achter zich aan te trekken.

Voor- en nadelen

Trekgrasvegers bestrijken een groot oppervlak, simpelweg gebaseerd op de breedte van het apparaat - de meeste zijn meer dan 120 cm breed, wat betekent dat bij elke passage een grote strook vuil wordt opgezogen. De machinist zit comfortabel op de bestuurdersstoel en hoeft weinig anders te doen dan de uitrusting te besturen en de vuilvergaarbak te dumpen wanneer deze vol raakt.

Trekveegmachines zijn zeer kosteneffectief als u al een zitgrasmaaier heeft, maar verder zijn ze geen optie. Ze bieden echter weinig hoop om ergens anders schoon te maken dan grote open ruimtes waar de apparatuur kan worden gemanoeuvreerd zonder schade te veroorzaken.

Beste applicatie

Deze veegmachines zijn alleen nuttig op grote percelen waar een zitgrasmaaier nodig is - meestal als er een halve hectare of meer gazon te onderhouden is. Het terrein moet ook redelijk vlak zijn, aangezien zitgrasmaaiers niet veilig zijn om op meer dan een lichte helling te werken.

Aanbevolen modellen

Brinly Tow achter de gazonveger
Brinly Tow achter de gazonveger
  • Brinly maakt een van de hoogst gewaardeerde veegwerktuigen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Hayneedle biedt hun 42-inch model aan voor iets minder dan $300. Hij heeft een capaciteit van 20 kubieke voet en een stang waarmee de vuilvergaarbak voor extra gemak vanaf de stoel van de tractor kan worden geleegd.
  • Voor maximale efficiëntie bij het opruimen van grote terreinen is het Ohio Steel Pro Lawn Sweeper-hulpstuk groter dan de meeste, met een breedte van 150 cm. Het heavy-duty apparaat heeft ook een extra brede trechter om verstopping te voorkomen en kost ongeveer $ 400 bij Power Equipment Direct.

Op zoek naar het perfecte gazon

Gasveegmachines besparen veel tijd en rugpijn, maar ze zorgen ook voor een schoon, helder uiterlijk dat moeilijk te bereiken is met alleen een hark. De vegende werking zorgt ervoor dat het gras rechter gaat staan, dus doorgewinterde gazononderhoudsprofessionals gebruiken ze zelfs om het gazon voor te bereiden op het maaien, waardoor de grasmat een scherp, uniform kapsel krijgt.

Aanbevolen: