Lijst met marcherende bandinstrumenten

Inhoudsopgave:

Lijst met marcherende bandinstrumenten
Lijst met marcherende bandinstrumenten
Anonim
marcherende band
marcherende band

Marchingbands bestaan uit een verscheidenheid aan instrumenten, waarvan sommige ongebruikelijk zijn in andere muziekensembles. Dankzij hun unieke instrumentatie en getalenteerde muzikanten brengen ze niet alleen uitstekende muziek op evenementen, maar ook charisma en plezier.

Marching Band-instrumenten

Elk instrument brengt een uniek geluid en vibratie in muzikale arrangementen. De volgende instrumenten worden allemaal vaak aangetroffen in een fanfare.

Percussie-instrumenten

De percussiesectie, of drumlijn, van een fanfare is van cruciaal belang omdat deze het tempo voor de hele band bepa alt. Veel mensen weten dat de percussiesectie drums en cimbalen bevat, maar er kan nog veel meer zijn.

Snare Drum: Deze trommel is de meest gebruikte trommel in fanfares en zorgt voor een sterke, doordringende beat. Het wordt gebruikt om drumroffels te produceren en is een geweldige optie voor het uitvoeren van solo's.

Snaredrums
Snaredrums

Tenor Drums: Tenor drums, ook wel quads genoemd, zijn sets van vier tot zes drums die aan elkaar zijn gemonteerd om te dragen en te spelen. De configuratie bestaat meestal uit vier hoofdtrommels en twee accenttrommels, hoewel dit kan variëren. Tenordrums voegen levendigheid toe aan elk nummer.

tenor drums
tenor drums

Bass Drum: Deze trommel is erg groot en wordt meestal met schouderbanden aan het lichaam bevestigd. Als je er met een zachte hamer op slaat, ontstaat er een krachtige, diepe basklank. Een basdrum met toonhoogte kan ook worden gebruikt in fanfares. Deze drum kan worden afgestemd op een specifieke muzieknoot.

Basdrum
Basdrum

Cymbals: Deze grote, ronde metalen platen maken een zeer luid, hoog geluid wanneer ze tegen elkaar botsen. Door de bekkens dicht bij elkaar te houden en er lichtjes op te tikken, ontstaat een veel gedempter geluid.

Bekkens
Bekkens

Bells of Glockenspiel: Het klokkenspel is gemaakt van metalen staven die de hogere tonen van de toonladder vertegenwoordigen, zoals die op de vioolsleutel van een pianotoetsenbord. Het is een heel groot instrument en wordt meestal met een schouderharnas aan het lichaam bevestigd. Elke bel produceert een melodieuze, hoge toon.

Klokkenspel
Klokkenspel

Houten blokken: Houten blokken, meestal gemaakt van teakhout, voegen een helder klinkende beat toe aan de muziek.

Houtblokken
Houtblokken

Koperinstrumenten

De koperblazers van een fanfare voegen krachtige, rijke tonen en trillingen toe aan de muziek. De instrumenten zijn van prachtig, gepolijst koper en zien er prachtig uit tijdens marcherende evenementen.

Trompet: Om dit instrument te bespelen, wordt lucht door gesloten lippen in een mondstuk geblazen en worden de kleppen ingedrukt om specifieke muzieknoten te produceren. Trompetten spelen vaak de melodielijn van een melodie, maar kunnen ook harmonie spelen.

Trompet
Trompet

Cornet: Net als een trompet, maar met een zachtere toon, is de cornet een populair fanfare-instrument vanwege zijn kleine formaat.

Kornet
Kornet

Trombone: Dit unieke instrument maakt gebruik van een schuifsysteem om verschillende muziektonen te produceren. Het kan melodie of harmonie spelen.

Trombone
Trombone

Mellofoon of hoorn: De mellofoon ziet eruit als een kruising tussen een hoorn en een trompet. Het wordt vaak gebruikt in fanfares in plaats van de Franse hoorn, omdat de bel naar voren wijst in plaats van zijwaarts of naar achteren. Dit helpt het geluid te versterken. Hoorns komen ook vaak voor in fanfares, omdat ze diepte toevoegen aan de baslijnen van de muziek.

Mellofoon
Mellofoon

Sousafoon Tuba: De tuba produceert de laagste klanken in de fanfare. Dit extreem grote instrument produceert intense bastonen die harmonie en ritme aan de muziek toevoegen. Sousafoontuba's worden vaak gezien in fanfares omdat ze gemaakt zijn om rond het lichaam van een artiest te wikkelen, zodat ze gemakkelijk te dragen zijn.

Sousafoon Tuba
Sousafoon Tuba

Houtblazers

Houtblazers voegen variatie toe aan elke fanfare. Sommige instrumenten spelen zachtere melodieën, terwijl andere jazzy ondertonen toevoegen.

Fluit: De fluit is een instrument zonder riet dat prachtige, hoge tonen produceert. Het bevat vaak de melodie van een muziekstuk.

Fluit
Fluit

Clarinet:Dit rietinstrument heeft een cilindrische vorm die aan één uiteinde een bel vormt. Hij kan zowel hoge als lage tonen spelen, met een groot geluidsbereik.

Klarinet
Klarinet

Piccolo: De piccolo is eigenlijk een kleine fluit en het instrument met de hoogste toon in de meeste bands. Het voegt levendigheid toe aan muziekcomposities en wordt vaak in solo's gespeeld.

Piccolo
Piccolo

Saxofoons: De saxofoon is waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn gebruik in jazzmuziek en is een krachtig en uiterst veelzijdig instrument. Hoewel gemaakt van koper, wordt de saxofoon beschouwd als een houtblazersinstrument vanwege het mondstuk met riet en de speeltechniek. De altsaxofoon wordt gebruikt om een breed scala aan muziekgenres te spelen en heeft een hogere toonhoogte dan de tenorsaxofoon. De tenorsaxofoon heeft een groter mondstuk dat aansluit op een holte in de nek en produceert een dieper basgeluid.

Saxofoon
Saxofoon

Kenmerken van een marcherende band

De grootte en samenstelling van fanfares varieert sterk, afhankelijk van het deelnameniveau en het budget. Sommige bands zijn klein en hebben slechts een paar dozijn instrumenten, terwijl andere vrij groot zijn en honderden instrumenten hebben. Sommige bands hebben ook stationaire secties met grote instrumenten die niet kunnen worden verplaatst, zoals toetsenborden, orgels of pauken. Enkele voorbeelden van fanfare-instrumenten zijn:

  • De Ohio State University Marching Band heeft 225 instrumenten en geen houtblazers.
  • De Marching Band van de Universiteit van Michigan beschikt over 342 instrumenten, waaronder 106 houtblazers, 202 koperblazers en 34 percussie.

Ongeacht uit hoeveel instrumenten een fanfare bestaat, het is belangrijk om een goed gebalanceerd geluid te hebben met een zwaardere blazerssectie en minder houtblazers. De drumlijn bevat meestal het laagste aantal instrumenten.

Naast instrumenten voegen veel fanfares spannende andere elementen toe aan hun optredens. Sommige bands kunnen bijvoorbeeld een kleurwacht of majorettes hebben. Ze kunnen ook groepen dansers of acrobatische artiesten hebben. De hele band wordt meestal geleid door een uitbundig geklede drum-majoor die helpt de band in het ritme te houden en hun marsen en optredens regisseert.

Leuk entertainment

Marsbands zorgen al tientallen jaren voor vreugde bij het publiek. Of ze nu marcheren in een nationale parade of optreden tijdens een voetbalwedstrijd in de thuisstad, de bands brengen opwinding en flair voor het publiek. Ze blijven de entertainmentlat hoger leggen en zullen ongetwijfeld nog generaties lang een belangrijk onderdeel van het evenement blijven.

Aanbevolen: