Soorten plafondtegels

Inhoudsopgave:

Soorten plafondtegels
Soorten plafondtegels
Anonim
Plafondtegels
Plafondtegels

Het plafond is een van de grootste ononderbroken vlakken die je in elke kamer van je huis kunt zien. Het kan om esthetische of functionele redenen worden gepleisterd, geaggregeerd, gewelfd, laten vallen of betegeld. Als u overweegt wat u met uw plafond gaat doen, vergeet dan niet de vele soorten plafondtegels die op de markt verkrijgbaar zijn.

Vier soorten plafondtegels

Er zijn vier brede soorten plafondtegels: akoestisch, plastic, tin en kurk. Binnen deze categorieën is er een verdere onderverdeling van tegels op basis van ontwerp, installatie en gebruik.

Akoestische plafondtegels

Akoestische plafondpanelen
Akoestische plafondpanelen

Akoestische plafondtegels worden gebruikt om een kamer geluiddicht te maken. Ze zijn meestal gemaakt van glasvezel en worden geïnstalleerd met behulp van een verlaagd plafond. Dit betekent dat er metalen banden over het plafond worden geïnstalleerd en dat de tegels worden neergezet of aan de banden worden gehangen, hoewel sommige merken tegels maken die in elkaar kunnen klikken zonder zichtbare banden.

Akoestische plafondpanelen moeten meestal door een professional worden geïnstalleerd om hun akoestische en isolerende eigenschappen te garanderen, maar sommige merken kunnen door een ervaren doe-het-zelver worden geplaatst.

Akoestische plafondtegels worden vaak ook gebruikt voor isolatie, omdat dezelfde materialen die ze geluiddicht maken de kamer ook thermisch isoleren. Afhankelijk van hun samenstelling kunnen ze helpen de verwarmings- en koelingskosten te verlagen van de kamer waarin ze zijn geïnstalleerd.

Deze tegels worden meestal per doos verkocht, waarbij het bedrag dat nodig is om een typische kamer van het huis te bedekken ongeveer $ 500 kost.

Topleveranciers van akoestische plafondtegels zijn onder meer:

  • Armstrong maakt commerciële en residentiële panelen in verschillende kleuren, vormen en maten voor akoestische en isolatiedoeleinden. De tegels kunnen erin worden geplaatst, of ze kunnen worden geïnstalleerd met behulp van Armstrongs kliksysteem, dat gebruikmaakt van metalen clips om de tegels aan elkaar te bevestigen zonder zichtbare beugels.
  • CertainTeed maakt milieuvriendelijke akoestische plafondtegels in verschillende kleuren, diktes en vormen. Hun tegels zijn klaar om te bestellen en worden snel verzonden, zodat u uw project snel kunt voltooien.

Plastic plafondtegels

Kunststof plafondtegels
Kunststof plafondtegels

Plastic plafondtegels zijn een lichtgewicht en goedkoop alternatief voor traditionele tinnen plafondtegels. De plastic tegels zijn voorzien van reliëf in een aantal verschillende patronen, waaronder bloemen, kransen en herhalende ontwerpen. Ze kunnen ook worden gebruikt om het plafond een geometrische, driedimensionale uitstraling te geven.

Deze tegels zijn uiterst eenvoudig te installeren voor een doe-het-zelver. Ze kunnen worden neergezet of vastgespijkerd, en u hoeft zich geen zorgen te maken over deuken of deuken in de tegels. Ze kunnen in dezelfde afwerking worden geverfd als waarin een tinnen plafond vaak wordt getoond. Het grootste voordeel van kunststof plafondtegels zijn de kosten; ze kosten doorgaans tussen $ 1 en $ 10 per paneel, waardoor ze zeer kosteneffectief zijn.

Topleveranciers van kunststof plafondtegels zijn onder meer:

  • WishIHadThat verkoopt plastic plafondtegels in direct-mount- en drop-in-stijlen. Ze zijn gespecialiseerd in driedimensionale tegels, die uw plafond de dure uitstraling kunnen geven van metalen of gipsen plafonds, maar dan in een gebruiksvriendelijke en goedkopere stijl.
  • Ceiling Tiles By Us maakt plastic plafondtegels die eruit zien als tinnen plafonds. Ze zijn eenvoudig te installeren voor doe-het-zelf-huiseigenaren en kunnen in minder dan een dag worden geplaatst om het hele plafond te bedekken.

Tinnen plafondtegels

Tinnen plafond
Tinnen plafond

Echte tinnen plafondtegels zijn een prachtige aanvulling op elk huis. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn de meeste tinnen plafondtegels tegenwoordig gemaakt van aluminium, koper of messing. Ze worden meestal geïnstalleerd door ze vast te spijkeren en de randen van elk paneel met het volgende te laten overlappen, hoewel ze ook kunnen worden neergezet. Hun ontwerpen zijn meestal repetitief, waarbij krullen, bloemen, wijnstokken en geometrische patronen populair zijn.

Tinnen plafondtegels zijn iets moeilijker te installeren dan plastic, maar kunnen door de meeste huiseigenaren nog steeds worden geplaatst. Als je een paneel krast of deukt, kan dit worden gerepareerd met autocarrosseriereparatiemiddel en wat beeldhouwen.

Tinnen plafondtegels zijn duurder dan hun plastic look-a-likes en kosten ongeveer €15 tot €40 per paneel.

Topleveranciers van tinnen plafondtegels zijn onder meer:

  • De American Tin Ceiling Company verkoopt tinnen plafonds in elk beschikbaar patroon en elke kleur. Deze panelen kunnen op twee verschillende manieren worden geïnstalleerd: drop-in en snap-up, waardoor u de tegels zonder beugels of beugels aan het plafond kunt klikken en vastschroeven.
  • Brian Greer's tinnen plafonds zijn hoogwaardige plafondpanelen gemaakt van dikke platen metaal. Deze panelen zijn moeilijker te installeren, maar raken minder snel beschadigd. De kwaliteit van deze tegels onderscheidt ze van dunnere, geperste tegels.

Kurkenplafondtegels

Kurken plafondtegel installeren
Kurken plafondtegel installeren

Kurkplafondtegels zijn een milieuvriendelijke plafondtegel die ook uw huis kan isoleren. Kurk is van nature brand- en waterbestendig en geluidsabsorberend, waardoor het een geweldige allround plafondtegel is voor veel huizen.

Kurkenplafondtegels kunnen worden aangebracht of met lijm worden geïnstalleerd. Ze kunnen ook overlappen en in decoratieve patronen en ontwerpen worden geïnstalleerd. Sommige ervaren huiseigenaren vinden ze misschien gemakkelijk om mee te werken, maar de meeste huiseigenaren geven er de voorkeur aan dit type tegel door professionals te laten installeren.

Kurkenplafondtegels zijn in het middensegment geprijsd en kosten ongeveer $ 5 per tegel.

Topleveranciers van kurkplafondtegels zijn onder meer:

  • Jelinek Cork Group maakt verschillende soorten kurktegels die geschikt zijn voor plafondmontage. Ze laten u ook zien hoe u de tegels in lagen kunt aanbrengen voor een gevarieerde en architectonische uitstraling.
  • LeeCork maakt twee verschillende soorten kurktegels die geschikt zijn voor plafondmontage. Ze helpen u de juiste keuze te maken voor uw huis op basis van installatiemethodes en stijl.

Update uw plafond

Een nieuw plafond kan het uiterlijk van elke kamer in uw huis veranderen. Of u nu nieuwe plafondtegels wilt voor isolatie of decoratieve doeleinden, ze zijn zeker een prachtige aanvulling op uw huis.

Aanbevolen: