Top 10 wetenschapscurricula

Inhoudsopgave:

Top 10 wetenschapscurricula
Top 10 wetenschapscurricula
Anonim
Schoolmeisjes werken samen aan een wetenschappelijk project
Schoolmeisjes werken samen aan een wetenschappelijk project

Wetenschap is een van die lastige vakken voor thuisonderwijs. Het kan lange lijsten met laboratoriummateriaal vereisen en kan intimiderend zijn om te implementeren, vooral voor ouders die het gevoel hebben dat ze nooit wetenschap hebben gehad. Het hebben van het juiste curriculum kan je uitstapje naar de wetenschap echter een beetje gemakkelijker maken. Hoewel er veel goede wetenschappelijke leerplannen bestaan, vallen deze tien op omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, veel praktische activiteiten bevatten of bijzonder gedetailleerd en vlezig van inhoud zijn.

1 - Lyrische wetenschap

Heeft u wel eens een liedje in uw hoofd, waarvan u de tekst maar niet lijkt te kunnen vergeten? Dat is het idee achter Lyrical Science. Concepten worden op muziek gezet, kinderen leren de muziek en voordat je het weet, spuwen ze dingen uit die je in de wetenschap nog nooit hebt geleerd. Momenteel is er slechts een compleet curriculum voor levenswetenschappen in drie delen en een cursus geologie in één deel. Elk deel wordt geleverd met een cd, een werkboek voor leerlingen en een leerboek met zachte kaft dat tevens als docentenhandleiding dient. Je kunt Lyrical Science bij Songs for Teaching kopen als hardcopy of als download. Uit recensies blijkt dat het op muziek zetten van feiten een vermakelijk leeravontuur oplevert.

Hoe het werkt

De leerlingen beginnen met het luisteren naar en het onthouden van het liedje dat bij de les van de week hoort. De deuntjes zijn allemaal erg pakkend en afgestemd op populaire volksmuziekmelodieën die je kinderen waarschijnlijk al eerder hebben gehoord. De leerlingen lezen het tekstboekessay over het onderwerp en vullen de werkboekpagina's in. Tegen de tijd dat ze klaar zijn met het gehele leerplan zullen ze systematisch alle koninkrijken en onderwerpen uit de ecologie behandeld hebben.

Dingen om op te merken

  • Het werkboek is rijk aan inhoud en vereist essays, matching en algemeen analytisch denken. Ondertussen zijn de liedjes maf en leuk. Het leren van de liedjes is essentieel om de onderwerpen onder de knie te krijgen; de werkmap kan echter optioneel zijn.
  • De nadruk ligt hier op het onthouden van relevante informatie. Dit is een geweldig hulpmiddel om de woordenschat en moeilijke concepten onder de knie te krijgen.
  • Het biedt helemaal geen laboratoria.

2 - ECHTE Wetenschap

Als je ooit van History Odyssey hebt gehoord, ben je misschien al op de hoogte van R. E. A. L. Wetenschap. De afkorting R. E. A. L. staat voor lezen, ontdekken, absorberen en leren, en het leerplan wordt zo genoemd omdat het die instructiemethode volgt. Vanaf de zomer van 2012 had Pandia Press niveau één gepubliceerd voor de klassen K-5 over onderwerpen op het gebied van de levenswetenschappen, aardwetenschappen en scheikunde. Elke cursus duurt een jaar. Ze hebben ook een jaar klaar voor niveau twee, dat de groepen 6 t/m 8 omvat. U kunt het lesprogramma aanschaffen bij verschillende leveranciers, waaronder Home Training Tools.

Hoe het werkt

Leerlingen beginnen met het lezen van een verhaal waarin de wetenschappelijke woordenschat wordt gepresenteerd. Het voorlezen kan voor jongere leerlingen hardop worden gedaan, maar het idee is dat leerlingen op een vriendelijke manier en in context kennismaken met de concepten. Na het lezen voltooien de studenten één tot vier praktische laboratoriumactiviteiten. Vervolgens vullen de leerlingen een laboratoriumwerkblad in, waarop ze hun hypothese, gegevens en conclusie noteren. Volgens de recensies van Cathy Duffy is het lezen in combinatie met de directe praktijkexperimenten wat dit curriculum zo bijzonder maakt.

Dingen om op te merken

  • Momenteel is er slechts een curriculum van vier jaar. Hoewel in het leerplan staat dat niveau één voor het basis- en voortgezet onderwijs is, zal dit voor de meeste kleuters te moeilijk zijn. Je kunt dit aanpakken door er langer over te doen om een jaar af te ronden of door te wachten tot later om te beginnen.
  • Er wordt veel nadruk gelegd op het toepassen van de wetenschappelijke methode.
  • Weet je het niet zeker? Geen probleem! Pandia Press biedt een 'uitproberen voordat je koopt'-programma waarmee je de eerste paar weken van elke aangeboden cursus kunt downloaden.

3 - Noeo

Noeo Science combineert de beste beschikbare literatuur met werkbladen, leshulpmiddelen en laboratoriumbenodigdheden om een compleet wetenschappelijk curriculum aan te bieden. Vanaf augustus 2012 is er een lesprogramma beschikbaar voor de groepen K-9, aangeboden op drie verschillende niveaus. Elk niveau doorloopt biologie, scheikunde en natuurkunde, waarbij wordt voortgebouwd op eerdere kennis die is opgedaan tijdens eerdere cursussen. Noeo heeft de Cathy Duffy Top 101 Picks-prijs gewonnen.

Hoe het werkt

Het curriculum is ontworpen volgens een vierdaags schema. De lesplannen in de docentenhandleiding zijn zeer duidelijk ingedeeld. De eerste drie dagen lees jij (of de studenten) de geselecteerde paginanummers uit de genoemde boeken. Na elke lezing vertellen de leerlingen wat ze hebben geleerd. De vertelopdrachten variëren afhankelijk van de leeftijd van de kinderen waarmee u werkt. Op dag vier voltooien studenten de Young Scientists Club Projects. De docentenhandleiding is gemakkelijk te volgen en kan alles goed opsplitsen.

Dingen om op te merken

  • Het leerplan werkt goed met zowel Charlotte Mason- als klassieke modellen.
  • Er zijn veel boeken te verkrijgen. Mensen die geen goede bibliotheek in de buurt hebben, zullen het aantal benodigde boeken onbetaalbaar vinden.
  • Er zijn wetenschappelijke laboratoriumbenodigdheden te koop, naast het leerplan en extra boeken. De docentenhandleiding wordt echter geleverd met een hoofdlijst met benodigdheden, geannoteerd met het lesnummer waarin deze benodigdheden worden gebruikt, voor eenvoudige planning.
Kinderen op zoek naar insecten
Kinderen op zoek naar insecten

4 - Excuses

Apologia is jarenlang de belangrijkste bron geweest voor het curriculum van de christelijke wetenschappen. Ontwikkeld door dr. Jay Wile, een astrofysicus, is het curriculum omvangrijk en diepgaand en richt het zich op het opbouwen van zowel kritische denkvaardigheden als wetenschappelijke kennis. Apologia biedt een compleet lesprogramma voor de groepen K tot en met 12, inclusief opties voor geavanceerde plaatsingscursussen in verschillende formaten, waaronder leerboeken, cd's en online cursussen. Apologia heeft voor veel van hun producten verschillende prijzen gewonnen, waaronder een plek op de Top Picks-lijst van Cathy Duffy.

Hoe het werkt

Dit is een traditionele leerboekbenadering van wetenschap. De leerlingen lezen de hoofdstukken, voltooien het werk aan het einde van het hoofdstuk en doen gaandeweg labo's zoals deze in het wetenschappelijke boek voorkomen. Er zijn tests die ouders aan het einde van elk hoofdstuk aan de leerlingen kunnen geven. In de jongere jaren zorgt het curriculum ervoor dat leerlingen (of ouders) het leerboek lezen, notitieboekjes maken en eventuele labs doen die relevant zijn voor de informatie. Het leerplan bevat veel praktische activiteiten op alle niveaus, en gaat over sommige onderwerpen vaak veel dieper dan andere leerboeken. Het feit dat het in verschillende formaten beschikbaar is op het middelbare en middelbare schoolniveau, betekent dat het geschikt is voor veel studenten.

Dingen om op te merken

  • Het is onbeschaamd christelijk en niet verenigbaar met alternatieve wereldbeelden. Gezinnen die dit wereldbeeld niet delen, kunnen het moeilijk vinden om het leerplan te implementeren.
  • Voor de laboratoria is het nodig om materialen vooraf aan te schaffen. Je kunt het gemakkelijker maken door een kit te kopen die al is samengesteld.
  • De leerboeken op het hoogste niveau zijn behoorlijk saai om naar te kijken. Er zijn foto's waar het verdiend is, maar het is veel tekst.
  • Een school-aan-huis-aanpak werkt goed met dit leerplan.

5 - Supercharged wetenschap

Supercharged Science is uniek onder de leerplannen voor thuisonderwijs omdat het volledig online is, maar het is niet echt een les in de traditionele zin. Supercharged Science is gemaakt door een NASA-raketwetenschapper en biedt video's, toegang tot een overvloed aan activiteiten en experimenten, evenals een leesgedeelte dat de studenten doen om hun begrip te vergroten. Je kunt een abonnement kopen op het online curriculum of op de Mastery Units. De seculiere homeschooler-supersite heeft alleen maar positieve dingen te zeggen over dit unieke curriculum.

Hoe het werkt

De leerlingen bekijken eerst een video die is gegeven door Aurora Lipper (de raketwetenschapper) zelf. Elke video introduceert één concept. Vervolgens gaan de leerlingen experimenten, projecten en activiteiten doen (allemaal aangeboden via de site). De experimenten zelf bevatten ook instructievideo's die helpen verstevigen wat studenten leren. Ten slotte is er een klein leerboekachtig deel van het lezen om te helpen het geleerde te verstevigen. (Dit kan worden afgedrukt.) Om de paar weken organiseert de instructeur online sessies waar kinderen vragen kunnen komen stellen. Het leerplan omvat het basis- en voortgezet onderwijs.

Dingen om op te merken

  • Dit is vooral een geweldige optie voor kinderen die niet gedijen met traditionele lesmethoden.
  • Het programma is prijzig. Vanaf augustus 2012 kost het middelbare schoolgedeelte $ 57 per maand en het basisschoolgedeelte $ 36 per maand. De prijs is echter redelijk voor wat je ontvangt.
  • Als u het online e-science curriculum niet wilt volgen, kunt u ook een Mastery-programma aanschaffen dat één onderwerp behandelt.

6 - Unitstudies leren en doen

Learn & Do-eenheidsstudies zijn ideaal voor degenen die een diepgaand wetenschappelijk curriculum willen dat op één onderwerp is gericht. De eenheden zijn over het algemeen gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en omvatten een overvloed aan werkbladen, activiteiten en observatiemogelijkheden. Bovendien boden de onderzoeken onderwerpen aan die doorgaans nergens anders aan bod komen. Heeft u een boerderij en wilt u van het fokken van geiten een leermogelijkheid maken? Probeer Geitavonturen. Recensenten merken veel positieve punten op, waaronder het feit dat je dit kunt gebruiken om oudere kinderen uit te dagen, of dat je weer aan de slag kunt met jongere kinderen.

Hoe het werkt

Elke unitstudie bevat een flexibele lesspreadsheet die u vertelt wat u moet doen en hoe lang u eraan moet besteden, en waarmee u van tevoren weet welke benodigdheden u eventueel moet kopen. Elke dag onderzoek je de verplichte lectuur (boeken die je in de bibliotheek hebt uitgecheckt), maak je een laboratorium- en laboratoriumwerkblad en gebruik je flashcards om kinderen te helpen de woordenschat te onthouden. Zeggen dat het curriculum alomvattend is, is misschien een understatement. Eén eenheidsstudie kan gemakkelijk een heel jaar duren, en kinderen leren de onderwerpen diepgaand.

Dingen om op te merken

  • Ouders moeten benodigdheden kopen en boeken vinden in de bibliotheek als aanvulling op het leerplan.
  • Er zijn beperkte onderwerpen beschikbaar en ze volgen geen volgorde.
  • Hoewel het lesplan gemakkelijk te volgen is, vereist het leerplan geavanceerde voorbereiding van de kant van de ouder.
student die een wetenschappelijk project presenteert aan de klas
student die een wetenschappelijk project presenteert aan de klas

7 - T. O. P. S. Wetenschap

T. O. P. S. De slogan van Science is 'Wetenschap met eenvoudige dingen', en dat is wat thuisonderwijs zo leuk vindt aan het programma. Er zijn een paar verschillende formats, maar over het algemeen zal elke les eigenlijk een activiteit zijn. Bij de activiteit hoort een werkblad dat leerlingen door een reeks experimenten leidt, zodat ze feiten uit de les kunnen afleiden. In dit formaat zijn woordenschatwoorden verweven. Elk boek wordt geleverd met een antwoordsleutel, zodat ouders kunnen zien of kinderen de juiste conclusies trekken. Het curriculum v alt vooral op omdat het gemakkelijk te implementeren is en een intense praktijkgerichte focus heeft.

Hoe het werkt

Elke les heeft een werkblad en de leerlingen voeren de experimenten uit zoals aangegeven op de werkbladen. Er zijn aanbevolen leeftijden voor elk boek, maar één boek bestrijkt doorgaans meerdere leerjaren. Er wordt minimaal geschreven, maar studenten moeten wel hun gegevens vastleggen. Bij elektriciteit proberen leerlingen bijvoorbeeld een circuit te maken door een manier te vinden om een gloeilamp aan te steken met behulp van paperclips, batterijen en aluminiumfolie als draad.

Dingen om op te merken

  • Je zult benodigdheden moeten kopen, maar er is niets dat niet gemakkelijk te vinden is in de plaatselijke supermarkt.
  • Eén boek kan een semester duren, of langer, afhankelijk van hoe je het structureert.
  • De lessen zijn gebaseerd op onderzoeken en zo eenvoudig dat zodra uw leerling zelfstandig de aanwijzingen kan lezen en volgen, zij de lessen alleen kan doen.

8 - Nancy Larson

Als je houdt van de aanpak die Saxon Math hanteert bij het leren van wiskunde, dan is de wetenschap van Nancy Larson misschien wat je zoekt. Larson, de auteur van het zeer populaire Saksische wiskundeprogramma, schreef dit wetenschapscurriculum op basis van dezelfde grondbeginselen. De concepten bouwen op elkaar voort en worden in het hele curriculum herhaald om ervoor te zorgen dat elke student de belangrijkste concepten beheerst. Ouders houden van de vlezige inhoud en de zeer georganiseerde presentatie.

Hoe het werkt

Elke les is geschreven voor de leraar en wordt geleid door de leraar. Studenten communiceren met de leraar, lezen boeken, vullen werkbladen in, beantwoorden vragen en doen praktische activiteiten. De structuur is ontworpen om dagelijks te worden gedaan, ook al zijn er geen 180 lessen, dus hier en daar een dag overslaan zou geen probleem zijn. Ouders houden van het scriptformaat en het uitdagende materiaal. Hoewel dit niet helemaal een traditionele leerboekbenadering is, komt het er wel dichtbij en wordt het programma op scholen gebruikt.

Dingen om op te merken

  • Het programma biedt momenteel lesmateriaal voor de klassen K-3, en het is niet bedoeld om één niveau met verschillende cijfers te gebruiken.
  • Het kan niet alleen door de leerling worden gedaan, zelfs niet als jouw leerling leest.
  • Het voldoet aan staats- en nationale normen en bestrijkt een breed scala aan onderwerpen.

9 - GEMS

Een lijst met wetenschappelijke leerplannen zou ontbreken als deze geen GEMS zou bevatten, ook al is het leerplan ontwikkeld voor gebruik in traditionele klaslokalen. Het curriculum, ontwikkeld door de Lawrence Hall of Science en Berkeley University, zette de standaard voor praktijkgericht, onderzoekend leren. Leerlingen ondernemen verschillende activiteiten en gebruiken die activiteiten om conclusies te trekken.

Hoe het werkt

Dit zijn op zichzelf staande boeken over een verscheidenheid aan onderwerpen over de groepen K-10. De labs duren tussen de 60 en 90 minuten, dus veel gezinnen die thuisonderwijs geven, doen dit door een week of zo wetenschap te doen, en daarna alleen maar geschiedenis te doen. Elk laboratorium vereist dat studenten actief deelnemen en observaties vastleggen. In Secret Formulas moeten leerlingen bijvoorbeeld het beste recept voor tandpasta bedenken door te ontwerpen, testen, opnieuw ontwerpen en nog eens testen. Het curriculum legt de nadruk op het gebruik van de wetenschappelijke methode om vragen te beantwoorden.

Dingen om op te merken

  • Dit is ontworpen voor gebruik in de klas, dus af en toe zul je de activiteiten moeten aanpassen. Voor een gezin is echter alles prima te doen.
  • Het curriculum komt overeen met staats- en nationale normen.
  • De ouder zal tijd besteden aan het verzamelen van materialen. De gids is echter buitengewoon goed ingedeeld, met een hoofdlijst om het verzamelen zo eenvoudig mogelijk te maken. Wees bereid om een paar dingen te bestellen.

10 - Real Science-4-Kids

Heb je ooit een leerplan in handen gekregen en het gevoel gehad dat het niet genoeg 'echte' wetenschap leert? Dat is precies hoe Dr. Keller van Real Science-4-Kids zich voelde toen ze dit bekroonde product ontwikkelde. Real Science-4-Kids biedt in totaal 10 boeken aan, waarvan de meeste een heel jaar nodig hebben om door te komen. (Geologie is momenteel in ontwikkeling, maar zou binnenkort klaar moeten zijn.) Het leerplan staat erom bekend dat het heel gemakkelijk is voor de ouders, en dat het eerder en dieper ingaat op wetenschappelijke onderwerpen dan bij de meeste leerplannen. Het curriculum staat vooral bekend om het aanbieden van 'inhoudelijk wetenschappelijk onderwijs'.

Hoe het werkt

Dit curriculum heeft de reputatie ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en wordt beschouwd als 'open en klaar'. Er is een leesselectie voor de leerling, waarna de leerling een bijbehorend experiment doet. De experimenten zijn bedoeld om leerlingen kritisch te leren denken en het wetenschappelijk denken te stimuleren. De docentenhandleiding bevat een lijst met benodigde benodigdheden, waarvan je er veel bij de plaatselijke supermarkt kunt vinden.

Dingen om op te merken

  • Je moet de leerlingentekst, de docentenhandleiding en het laboratoriumnotitieboekje aanschaffen om het programma te laten werken.
  • Je zult een heel jaar biologie, scheikunde, enz. studeren, wat anders is dan de traditionele school.
  • Real Science - 4 - Kids biedt online lessen aan.
  • Het programma gaat alleen via de middelbare school, hoewel de auteur beweert dat je het kunt gebruiken voor een middelbare scholier die nog nooit wetenschap heeft gehad.

Hoe te kiezen

Als je begint te zoeken, kunnen de opties overweldigend lijken. Om te voorkomen dat de koper spijt krijgt waar zoveel homeschoolers mee geplaagd worden, gaat u zitten en maakt u een lijst van hoe uw kind het beste leert en naar welk type leerplan u op zoek bent. Denk dan eens na over wat je realistisch gezien kunt doen. Je hebt misschien visioenen van het hele gezin dat aan tafel zit en labs doet, maar als je weet dat dit niet gaat gebeuren, kies dan niet voor het op activiteiten gebaseerde leerplan. Het maken van de juiste keuze kan je beginnende Einstein wel of niet inspireren, maar het zal je gezond verstand redden en ervoor zorgen dat je kinderen het fundamentele wetenschappelijke onderwijs krijgen dat ze nodig hebben.

Aanbevolen: