Stappen om IRS-formulier 5695 in te vullen

Inhoudsopgave:

Stappen om IRS-formulier 5695 in te vullen
Stappen om IRS-formulier 5695 in te vullen
Anonim
Formulier 5695
Formulier 5695

Belastingbetalers die menen recht te hebben op een belastingkrediet voor residentiële energie, moeten formulier 5695 van de Internal Revenue Service (IRS) invullen en indienen. Dit formulier wordt gebruikt om het bedrag (indien van toepassing) aan energie-efficiënte belastingkredieten te bepalen dat belastingbetalers krijgen recht hebben op hun belastingaangifte. Belastingbetalers die het formulier invullen, moeten het indienen, zelfs als uit hun berekeningen blijkt dat zij geen recht hebben op een krediet.

Formulier 5695 invullen

Het formulier 5695, getiteld 'Residentiële energiekredieten', is verdeeld in twee hoofddelen: het woningkrediet voor energie-efficiëntie en het niet-zakelijke energie-eigendomskrediet. De soorten producten die in elke categorie zijn opgenomen, worden beschreven in IRS Tax-Tip 2011-49. U hoeft alleen het gedeelte in te vullen dat betrekking heeft op het soort krediet waarvoor u in aanmerking komt.

  • Het Residential Energy Efficiency Property Credit biedt belastingbetalers een krediet voor bepaalde soorten energieproducerende systemen die in hun huis zijn geïnstalleerd.
  • Het Non-Business Energy Property Credit biedt belastingbetalers een krediet voor bepaalde energiezuinige producten die in huis zijn gekocht en geïnstalleerd.

Deel I voltooien

In deze sectie Krediet op het gebied van energie-efficiëntie voor woningen wordt vereist dat u het bedrag invoert dat u hebt uitgegeven om energieopwekkende apparaten in uw hoofdverblijf aan te schaffen en te installeren.

  • Vermeld het specifieke bedrag dat u heeft uitgegeven aan verschillende soorten in aanmerking komende items. Voorbeelden zijn onder meer zonne-energie, waterverwarming op zonne-energie, kleine windenergie en vastgoedkosten met geothermische warmtepompen.
  • Op regel 14 moet u de kredietlimiet invoeren op basis van uw belastingplicht. De instructies voor formulier 5695 bevatten een werkblad op pagina 4 om u te helpen de nodige berekeningen te maken.
  • Regel 15 bevat de instructies die u nodig heeft om het tegoedbedrag op uw formulier 1040 of 1040NR op te nemen, zodat u het tegoed kunt claimen.

Deel II voltooien

In de sectie Krediet van niet-zakelijke energie-eigendommen moet u de soorten energie-efficiënte verbeteringen identificeren die u aan uw huis hebt aangebracht en wat deze kosten.

  • Voor regel 17 moet u bevestigen dat de verbeteringen betrekking hadden op uw hoofdwoning,
  • Regel 18 geeft aan hoeveel u de afgelopen jaren al voor het tegoed heeft geclaimd. Als u eerder $ 500 of meer heeft geclaimd, kunt u het tegoed voor het lopende jaar niet opnieuw opnemen.
  • Regels 19a tot en met 19d en 22a tot en met 22c zijn gewijd aan verschillende soorten verbeteringen, om u te helpen berekenen hoeveel u in totaal heeft uitgegeven.
  • Regels 23 tot en met 28 begeleiden u bij het bepalen hoeveel tegoed u kunt claimen.
  • Op regel 29 moet u de kredietlimiet invoeren op basis van uw belastingplicht. De instructies voor formulier 5695 bevatten een werkblad op pagina 6 waarmee u de benodigde berekeningen kunt maken.
  • Regel 30 bevat de instructies die u nodig heeft om het tegoedbedrag op uw formulier 1040 of 1040NR op te nemen, zodat u het tegoed kunt claimen.

Verificatie van geschiktheid

Om formulier 5695 in te vullen, moet u precies weten hoeveel u aan de gekwalificeerde woningverbeteringen heeft uitgegeven. U moet ook kopieën van de bonnen voor deze uitgaven bewaren voor het geval u in de toekomst wordt gecontroleerd. Als u niet zeker weet of u recht heeft op deze kredieten of hoe u het formulier moet invullen, vraag dan advies aan een belastingadviseur.

Aanbevolen: