Charitatieve donaties op bedrijfsresultatenrekeningen

Inhoudsopgave:

Charitatieve donaties op bedrijfsresultatenrekeningen
Charitatieve donaties op bedrijfsresultatenrekeningen
Anonim
Grafiek met potlood
Grafiek met potlood

Hoewel liefdadigheidsbijdragen fiscaal aftrekbaar zijn voor bedrijven, staat de Internal Revenue Service (IRS) niet toe dat bedrijven deze als bedrijfskosten declareren. In plaats daarvan moeten ze worden geïdentificeerd als een billijke opname op de winst- en verliesrekening van een bedrijf.

Zakelijke liefdadigheidsdonaties

In hoofdstuk 11 van publicatie 535 verbiedt de IRS bedrijven om hun liefdadigheidsbijdragen als zakelijke uitgaven te identificeren. De uitzondering op deze regel vormen alle contante betalingen die worden gedaan aan een organisatie, inclusief liefdadigheidsinstellingen, die geen liefdadigheidsbijdragen zijn. Dit heeft betrekking op betalingen voor diensten of andere vergoedingen. Betalingen aan non-profitorganisaties die geen donaties zijn, moeten worden gerapporteerd als zakelijke uitgaven.

Rapportage van liefdadigheidsbijdragen

Bij een liefdadigheidsdonatie geeft een bedrijf een deel van zijn inkomsten weg. Daarom moet het bedrijf zijn bijdrage opnemen in alle kwartaalresultaten die zij opstellen. Een resultatenrekening is het document dat een bedrijf gebruikt om potentiële en huidige investeerders te vertellen over de financiële gezondheid van het bedrijf. Deze documenten tonen het nettoresultaat van het bedrijf en worden doorgaans door beleggers gebruikt om de aandelen van de entiteit te waarderen.

Bedrijfsresultatenrekening

Op een winst- en verliesrekening moet het bedrijf elke liefdadigheidsbijdrage identificeren als een 'opname van eigen vermogen'. Op dit label staat dat de donatie uit de contanten of andere financiële reserves van het bedrijf is gehaald. Door dit te doen, houdt het bedrijf rekening met de aftrekking van de donatie, en verklaart daarmee waarom het bedrag niet langer deel uitmaakt van de totale bedrijfsreserves van het bedrijf.

Aangifte vennootschapsbelasting

Net als een individu kan een bedrijf alle liefdadigheidsbijdragen die zij doen, aftrekken van haar belastingaangifte. Om dit te doen, moet het bedrijf het bedrag van zijn donatie vermelden op formulier 1120, getiteld "U. S. Corporate Income Tax Return."

Donaties opnemen in winst- en verliesrekeningen

Bedrijven moeten verantwoording afleggen over alle donaties die in het afgelopen kwartaal zijn gedaan. Op een resultatenrekening wordt deze informatie geïdentificeerd als een billijke opname en afgetrokken van de financiën van het bedrijf. Vraag professioneel advies aan een Certified Public Accountant of erkende advocaat die gespecialiseerd is in belastingwetgeving als u niet zeker weet hoe u uw donaties aan goede doelen moet opnemen in de winst- en verliesrekeningen van uw bedrijf.

Aanbevolen: