Maui Jim-zonnebril schoonmaken

Inhoudsopgave:

Maui Jim-zonnebril schoonmaken
Maui Jim-zonnebril schoonmaken
Anonim
Man schoonmaak zonnebril
Man schoonmaak zonnebril

Vraag je je af hoe je je Maui Jim-zonnebril moet schoonmaken? Om ervoor te zorgen dat uw zonnebril er als nieuw blijft uitzien, moet u de aanbevolen instructies voor reiniging en onderhoud volgen.

Maui Jim-zonnebrillen schoonmaken

Maui Jim-zonnebrillen vereisen speciale zorg omdat ze een antireflecterende, waterdichte coating op de lenzen bevatten. Deze coating vermindert schittering en vermoeide ogen terwijl het water of sneeuw afstoot, wat de zonnebrillen van Maui Jim zo uniek maakt. Om de lenzen van de zonnebril krasvrij te houden en er als nieuw uit te laten zien, is het belangrijk om te weten hoe je deze op de juiste manier schoonmaakt.

Lensreiniging

Je Maui Jim-zonnebrillenzen moeten goed worden schoongemaakt om krassen en beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Volg deze stappen om uw lenzen schoon te maken:

  1. Maui Jim raadt aan om de lenzen regelmatig onder warm water af te spoelen. Hierdoor wordt al het stof verwijderd dat zich heeft opgehoopt.
  2. Gebruik een mild afwasmiddel om het oppervlak van elke lens te wassen en spoel daarna grondig af.
  3. Gebruik alleen een zachte doek om de lens te drogen. Bij de meeste Maui Jim-zonnebrillen wordt een microvezeldoekje voor brillen meegeleverd dat voor dit doel kan worden gebruikt.

Frame reinigen

Net als het reinigen van lenzen moeten ook monturen voorzichtig worden gereinigd. Frames kunnen tijdens het dragen stof en vuil ophopen, dus als u ze regelmatig schoonmaakt, blijven ze in topconditie. Volg deze eenvoudige stappen om uw monturen schoon te maken:

  1. Spoel je bril af onder warm water.
  2. Als u stof of vuil wilt verwijderen, gebruik dan alleen milde zeep.
  3. Spoel alle zeep van je frame. Een opeenhoping van zeep kan het frame er dof uit laten zien.
  4. Als je klaar bent, droog je de frames met een zachte, schone doek.

Wat u niet moet doen bij het schoonmaken

Er zijn verschillende dingen die je nooit moet doen bij het schoonmaken van je Maui Jim-zonnebril.

  • Gebruik alleen een zachte doek om je zonnebril te drogen en nooit een papieren handdoek, omdat de papieren handdoek houtvezels bevat die krassen op het oppervlak van je lenzen kunnen veroorzaken. Weefsels die met lotion zijn behandeld, worden ook niet aanbevolen omdat ze een film kunnen achterlaten.
  • Aangezien het wordt aanbevolen om je zonnebril af te vegen met een zachte doek, gebruik dan alleen een doek die schoon is en niet is gewassen met wasverzachter. De wasverzachter kan een dof laagje op uw lenzen achterlaten. Doekjes gemaakt van wol of denim kunnen gemakkelijk krassen op zonnebrillen veroorzaken, dus vermijd deze ten koste van alles.
  • Als je zonnebril meer nodig heeft dan snel afspoelen onder water, gebruik dan alleen een milde zeep. Alles wat schurend of agressief is, kan krassen op uw lenzen veroorzaken en de monturen permanent beschadigen. Frames kunnen loslaten als er een schuurmiddel wordt gebruikt om ze schoon te maken.
  • De antireflectiecoating op Maui Jim-zonnebrillenzen kan barsten bij blootstelling aan extreme temperaturen. Laat uw zonnebril nooit op het dashboard van uw auto liggen, in de zon of op een plek die wordt blootgesteld aan hoge temperaturen.
  • De coatings op de lenzen en frames kunnen beschadigd raken als bepaalde chemicaliën worden toegepast. Alles zoals glazenwasser, haarlak of commerciële schoonmaakproducten moet worden vermeden.
  • Probeer uw vingers uit de buurt van de lens te houden. Vingers kunnen vlekken en olieachtige vlekken achterlaten. Als er een vlek op de lens zit, krab er dan nooit met uw vingernagel aan om deze te verwijderen. Gebruik een reinigingsoplossing die speciaal voor uw lenzen is gemaakt en wrijf zachtjes om krassen op het oppervlak te voorkomen.

Reinigings- en verzorgingsproducten

Je kunt een Maui Jim Care Kit voor ongeveer $ 10 online kopen op de site van Maui Jim. Het bevat een schoonmaakdoekje en schoonmaakmiddel dat je kunt gebruiken voor het schoonmaken van je zonnebril. De items in de set zijn speciaal ontworpen voor Maui Jim-zonnebrillen, dus er is geen kans op beschadiging of krassen op uw zonnebril. Reinigingssets zijn ook te vinden bij de meeste optiekwinkels en detailhandelaren die gespecialiseerd zijn in zonnebrillen. Wanneer u uw zonnebril niet draagt, berg deze dan altijd op in een beschermhoes, zodat deze in de best mogelijke staat blijft.

Aanbevolen: