Wijnstokken planten

Inhoudsopgave:

Wijnstokken planten
Wijnstokken planten
Anonim
Fruit groeit op wijnstokken
Fruit groeit op wijnstokken

Het planten van wijnstokken op uw terrein kan een verstandige investering zijn, vooral als u van druivenproducten zoals gelei, likeuren en wijn houdt. Ontdek hoe gemakkelijk het is om op uw terrein van wijnstokken te genieten met een minimale investering in tijd en geld.

Wijnstokken selecteren

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen bij het nemen van de beslissing om wijnstokken te planten, is zich bewust zijn van uw winterharde zone. Het selecteren van wijnstokken die niet winterhard zijn in uw specifieke zone zal hoogstwaarschijnlijk eindigen in een ramp. Om uw kweekzone te vinden, gaat u naar de USDA Hardiness Zone Map en voert u uw postcode in. Het resulterende zonenummer helpt u bij het selecteren van de beste wijnstokken voor uw regio.

Af en toe sterven wijnstokken in de winter, vooral als je in het noorden van de Verenigde Staten of Canada woont. Gelukkig worden er elk jaar veel winterharde variëteiten ontwikkeld, dus experimenteer totdat je de perfecte wijnstokken voor jouw regio hebt gevonden. U kunt ook vragen naar geschikte rassen bij het plaatselijke uitbreidingskantoor.

Druivenrassen

Zodra je je zone hebt bepaald, kun je beginnen met het leuke gedeelte van het planten van wijnstokken: het selecteren van de variëteiten die je wilt planten. Wat u met uw druiven gaat doen, bepa alt welke variëteit u plant.

Hieronder ziet u een greep uit de verschillende variëteiten en wat u met deze druivensoorten kunt doen:

  • Concord:Deze bekende blauwe druiven zijn waarschijnlijk de meest veelzijdige wijnstokken die je kunt laten groeien in de zones 5 tot en met 8. Ze kunnen worden gebruikt voor likeur, gelei of wijn en zijn verkrijgbaar in twee variëteiten: gezaaid en pitloos.
  • Frontenac: Deze variëteit is een geweldige winterharde druif die kan worden gekweekt in de zones 3 tot en met 7, en wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van wijn.
  • Golden Muscat: Kies deze variëteit voor wijnstokken die grote trossen goudkleurige druiven produceren, perfect om te eten. Deze zijn ideaal voor tuinen in de zones 5 tot en met 8.
  • Marquis Seedless: De Marquis is de perfecte groene pitloze druif die bij alles past, van rozijnen tot wijn. Deze pitloze variëteit doet het het beste in de zones 5 tot en met 8.
  • Chardonel: Deze amberkleurige druiven zijn perfect voor het maken van wijn en groeien het beste in de zones 5 tot en met 8.

Wijnstokken planten

Waar u uw wijnstokken plant, zal het verschil maken of ze mooi groeien of gewoon in de grond afsterven. De volgende richtlijnen zullen u helpen uw druiven succesvol op uw perceel te planten.

Bepaal waar je gaat planten

druivenranken
druivenranken

Wanneer u besluit waar u uw wijnstokken gaat planten, kies dan een plek met voldoende zonlicht gedurende ten minste de helft van de dag en een plek waar u de wijnstokken kunt trainen. Je kunt ervoor kiezen om ze langs een bestaand hekwerk of op een latwerk te trainen, of je kunt een arboretum bouwen waarin ze kunnen klimmen terwijl ze groeien.

Bereid de grond voor

De grond waar u uw druiven wilt planten, moet belucht zijn en zich in een gebied bevinden waar water zich nooit ophoopt. Druiven hebben een hekel aan natte voeten, dus zorg ervoor dat er goede drainage is op de plek waar je ze wilt laten groeien. Als je ze plant op een plek waar te veel water is, zelfs gedurende een deel van het groeiseizoen, zullen ze uiteindelijk bezwijken voor wortelrot en afsterven.

Breek de grond goed los; het moet vrij zijn van grote klonten. Voeg een beetje zand en veenmos toe als je veel klei in de grond hebt. De pH van de grond moet tussen 6 en 7 liggen.

Het gat graven

Het planten van wijnstokken lijkt veel op het planten van boomzaailingen. Je moet een gat maken dat groot genoeg is voor de bestaande wortelgroei aan de wijnstok. Voor sommige zaailingen van twee of drie jaar oud kan dit betekenen dat je een gat moet graven dat dertig centimeter of breder is. Draai de aarde voorzichtig om en creëer een comfortabele plek waar de wortels zich kunnen uitstrekken. Plaats de wortels niet op een hoop en probeer ze niet in het gat te proppen dat je hebt gegraven.

De wijnstok planten

Plaats de wijnstok voorzichtig in het gat dat je hebt gegraven. Mogelijk moet je een deel van het vuil dat je hebt opgegraven vervangen en onder het midden van de wijnstok ophopen voor goede ondersteuning. Bedek de wijnstokwortels met minstens een centimeter of twee aarde. Er mogen geen wortels uit de aarde steken.

Water royaal

Nadat je je wijnstokken hebt geplant, geef je ze royaal water, maar laat ze niet verdrinken. Als u in een bijzonder droog klimaat leeft, is het essentieel om ze elke dag water te geven totdat ze zich hebben gevestigd. Als jonge wijnstokken volledig mogen uitdrogen, zullen ze het waarschijnlijk pas in het volgende groeiseizoen halen. Geef ze in de vroege ochtend of laat in de avond water voor het meest langdurige effect. Water geven op het heetst van de dag is niet effectief omdat veel water verloren gaat door verdamping. Water op de bladeren kan er ook voor zorgen dat de bladeren verbranden door de zon.

Waar wijnstokken kopen

druiven aan de wijnstok
druiven aan de wijnstok

Als uw plaatselijke tuincentrum geen wijnstokken verkoopt, wanhoop dan niet. Er zijn tal van wijnbouwers die u graag wijnstokken uit hun selectie verkopen. Veel van deze tuincentra geven u graag vriendelijk advies via online chats of aan de telefoon om er zeker van te zijn dat u de juiste wijnstokken krijgt voor uw winterharde zone. Individuele wijnstokken kunnen meestal worden gekocht voor minder dan $ 10 per stuk. De volgende online tuincentra verkopen wijnstokken voor uw ontluikende wijngaard:

  • Miller Kwekerijen
  • Stark Brothers
  • Geweldige tuinplanten
  • Henry Field's Seed and Nursery
  • Michigan Bulb Company

Een heerlijke, eetbare hobby

Het kweken van wijnstokken is een leuke en fascinerende hobby. Als u planten kiest die winterhard zijn in uw gebied en deze in goed doorlatende gebieden plant, zult u waarschijnlijk succes boeken met deze veelzijdige landschapsplant. Als het je echter in eerste instantie niet lukt, wees dan niet bang om het opnieuw te proberen. Hoe u uw druivenoogst ook bereidt, het eindresultaat zal zeker heerlijk zijn.

Aanbevolen: