18 sprankelende ideeën voor decoratie met glazen kommen

Inhoudsopgave:

18 sprankelende ideeën voor decoratie met glazen kommen
18 sprankelende ideeën voor decoratie met glazen kommen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Pronk met uw stylingvaardigheden met een decoratieve glazen schaal die perfect past bij het ontwerp van uw huis. Of het nu eenvoudig of sierlijk is, decoreren met glazen schalen voegt veel belangstelling toe voor zeer weinig kosten of tijd. Stijl glazen schalen in uw huis als een professional voor een strak, creatief en elegant interieurdetail.

Pronk met vetplanten

Afbeelding
Afbeelding

Vetplanten brengen leven in je interieur zonder veel onderhoud te vergen. Pronk met je lieve kleine spruitjes in decoratieve glazen kommen. Zelfs als je de voorkeur geeft aan nep-vetplanten, zal een glazen schaal met steentjes alle gasten in je huis voor de gek houden door te denken dat je een echte plantenouder bent met een talent voor decoratie.

Maak een zenkom

Afbeelding
Afbeelding

Als je je aangetrokken voelt tot interieurelementen die een gevoel van rust teweegbrengen, probeer dan een zen- of zintuiglijke kom te creëren. Vul een glazen kom met water, kleurrijke of getextureerde kiezelstenen en zachte bloemblaadjes voor een decoratief detail dat vrede en rust uitstra alt.

Verruil een traditionele vaas voor een glazen schaal

Afbeelding
Afbeelding

Omarm de zachte rondingen van een trendy interieur door een traditionele vaas te ruilen voor een ronde glazen schaal. Gevuld met water en boordevol bloemen, voelt deze look tijdloos aan en geeft je ruimte een verfrissende uitstraling.

Voeg kleur toe met verse citrus

Afbeelding
Afbeelding

Wie zei dat decor strikt visueel moest zijn? Geef uw decoratieve glazen schaal een praktisch doel en gebruik hem als display voor uw verse citrusvruchten. Laat de felle kleuren van uw keuken opvallen en moedig uw gezin aan om meer fruit te eten, allemaal in één eenvoudige stap. Voor een levendige en verfijnde esthetiek kun je het beste bij één citrusvrucht blijven, zoals citroenen, sinaasappels of limoenen.

Maak een terrarium

Afbeelding
Afbeelding

Breng leven en interessante textuur in je ruimte met een terrarium met glazen kom. Het enige wat je nodig hebt is een beetje aarde, leuke stenen, planten waar je van houdt en een beetje creativiteit. Deze grillige glazen komdecoratie voegt een schattige en eigenzinnige flair toe aan de inrichting van je huis.

Maak een drijvende bloemenschaal

Afbeelding
Afbeelding

Stap het cottagecore-tijdperk binnen en voeg overal in huis bloemen toe. Maak een elegant statement met die bloemen in een ondiepe glazen schaal. Ga voor de permanente route met een drijvend bloemenvaartuig van epoxyhars, waardoor uw huis het hele jaar door aanvoelt als een lentekuuroord.

Laat uw kaarsen zien

Afbeelding
Afbeelding

Versterk de elegante sfeer met een verfijnd kaarsendisplay. Een ondiepe, ronde glazen kom is het perfecte dienblad voor het bewaren van uw kaarsencollectie, terwijl de ruimte toch licht en vorstelijk aanvoelt. Deze decoratietruc met glazen kom ziet eruit als een professioneel vormgegeven vignet, maar het kan niet eenvoudiger zijn om dit te bereiken.

Plant wat Paperwhites

Afbeelding
Afbeelding

Er is geen potgrond nodig voor deze sierlijke en speelse decoratie van glazen kommen. Paperwhites gedijen alleen in water, dus je kunt ze toevoegen aan een diepe glazen kom gevuld met water voor een adembenemend arrangement dat je handen en huis vrij van vuil laat.

Introduceer de iriserende trend in je huis

Afbeelding
Afbeelding

Glazen schalen hebben al een bepaalde chique en elegante essentie. Je kunt dat naar een hoger niveau tillen met een trendy, strakke afwerking zoals irisatie. Verf de binnen- of buitenkant van uw glazen schaal met iriserende verf of spuitverf voor een eenvoudige look die ultramodern aanvoelt. Kies iriserende vulling voor uw traditionele glazen kom, zoals kiezels of parels.

Versterk de humeurige sfeer

Afbeelding
Afbeelding

Ambler-glas vindt zijn weg naar talloze interieurstijlen en voegt verfijnde en humeurige sfeer toe aan elke ruimte die het aanraakt. Breng dit trending detail naar je huis door je eenvoudige glazen schaal te updaten met amberkleurige glasverf. Als je je heldere klasse liever bewaart voor toekomstige decorprojecten, gebruik dan de amberkleurige verf op helderglazen ornamenten voor een donkere en humeurige komvuller.

Bepaal de sfeer met drijvende theelichtjes

Afbeelding
Afbeelding

Voor een etentje met goede vrienden of een ontspannende avond in bad, helpt een glazen kom met zwevende theelichtjes de perfecte sfeer te creëren. Breng warmte, sereniteit en subtiele stijl in elke kamer van je huis met deze flikkerende glazen komvuller.

Maak er een zinkput van

Afbeelding
Afbeelding

Als je houdt van het strakke en moderne uiterlijk van een glazen kom, maar ruimte wilt besparen en tegelijkertijd een interessant ontwerp wilt laten zien, probeer dan een wastafel in je badkamer. Wastafels maken een grote comeback, en kleurrijke of matglazen looks lopen voorop. Maak uw glazen schaaldecor onderdeel van uw designafwerking met deze chique look die luxe uitstra alt.

Maak het chique en feestelijk

Afbeelding
Afbeelding

Voor een seizoensdecoratie is een glazen schaal een stijlvol bakje voor alle sprankelende versieringen die niet in je kerstboom passen. Gebruik een schaal vol versieringen als bijzettafeldetail, als middelpunt van de eetkamer of als doordachte decoratie voor je haard. Voeg extra feestelijke details toe door de kom in het midden van een kleine kerstkrans te plaatsen.

Seizoensgebonden lentedecor weergeven

Afbeelding
Afbeelding

Glazen schalen zijn een leuke manier om je seizoensdecor tentoon te stellen, en dat geldt niet alleen voor Kerstmis. Maak couverts voor het paasdiner met uw verzameling beschilderde eieren in kleine glazen kommen. Voeg al je eieren toe aan één grote kom voor een schitterend voorjaarsstuk of om je paasdecor op een schoorsteenmantel te laten zien.

Ga glamoureus met glitter

Afbeelding
Afbeelding

Of het nu gaat om een seizoensdecor of alledaagse elementen, een beetje glitter geeft je huis een glamoureuze uitstraling. Laat alle schittering zien door je glittervuller of ornamenten in een delicate glazen kom tentoon te stellen.

Creëer contrast met heldere kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Ongeacht de vulstof die je kiest, of het nu bloemen of vers fruit is, let vooral op de kleuren die je gebruikt. Creëer een opvallend contrast met levendige, zonnige kleuren in een helder en opvallend gekleurde glazen schaal. Deze dubbele dosis kleur brengt leven en interesse in elke kamer.

Kies gedempte en monochrome bloemen

Afbeelding
Afbeelding

Als je van maximalistische en eclectische trends houdt, zal een kom vol bloemen goed bij je huis passen. Kies gedempte bloemen in vergelijkbare kleuren om een zachte, monochrome look te creëren die nog steeds levendig en vol textuur is.

Wees creatief met uw plaatsing

Afbeelding
Afbeelding

Nu je je glazen schaal hebt gevuld, geverfd en gedecoreerd, is het tijd om te beslissen waar deze in je huis moet komen te staan. De voor de hand liggende plekken, zoals je salontafel of eettafel, zijn klassieke keuzes voor een moeiteloze stijl. Als je wat creatiever wilt worden, probeer dan een aantal van deze plekken voor het stylen van je prachtige decoratieve schalen.

  • Gebruik bijpassende kommen op nachtkastjes in uw logeerkamer voor verfrissende potpourri of bloemen.
  • Verwelkom gasten met een ondiepe schaal met kaarsen bij de ingang.
  • Gebruik een grote kom gevuld met houten of stenen vulmiddel om karakter toe te voegen aan uw haard.
  • Breng wat leven in uw thuiskantoor met een terrarium met glazen kom op uw bureau om u te inspireren terwijl u werkt.
  • Gebruik een glazen kom om je citronellakaars of favoriete buitenplant op je terrastafel te plaatsen.

Stijl je huis als een professional met glazen schalen

Afbeelding
Afbeelding

Een paar stylinghacks en creatief vulmiddel zijn alles wat je nodig hebt om je standaard glazen schaal te transformeren. Verfraai uw huis met een glazen schaaldetail dat bij uw stijl past en uw uitstekende ontwerpvaardigheden laat zien. Zodra gasten zien hoe handig je bent met decoreren, kun je ruimtes voor al je vrienden stylen.

Aanbevolen: