Knuffeldromen interpreteren en wat ze betekenen

Inhoudsopgave:

Knuffeldromen interpreteren en wat ze betekenen
Knuffeldromen interpreteren en wat ze betekenen
Anonim
Liefdevolle knuffel
Liefdevolle knuffel

Het verkennen van je dromen kan inhouden dat je je verdiept in angsten, ambities, hoop en bereidheid voor emotionele steun. Dromen kunnen vele lagen hebben en de betekenis kan voortkomen uit zowel letterlijke als symbolische representaties.

Een knuffeldroom kan bijvoorbeeld meerdere betekenissen hebben, afhankelijk van de context van de droom zelf en de persoon die je knuffelt. Maar een omhelzing is een symbolisch gebaar, dus er is een onderliggend gevoel van onderlinge verbondenheid dat je waarschijnlijk ervaart als je geknuffeld wordt in een droom of als je ervan droomt iemand anders te knuffelen.

Dromen begrijpen

Het meeste van wat de psychologie tegenwoordig over dromen weet, komt van psychiater Carl Jung, wiens werk op het gebied van droomanalyse tot op de dag van vandaag invloedrijk blijft. Jung pleitte ervoor dat dromen op individueel niveau geïnterpreteerd moeten worden, waarbij de dromer en zijn unieke leven in de context moeten worden geplaatst.

Jung benaderde dromen vanuit twee verschillende perspectieven en geloofde dat de dromer de enige persoon was die kon identificeren in welke categorie de droom viel om de diepere betekenis ervan te ontdekken.

  • Objective- De objectieve benadering identificeert objecten en mensen in de droom als precies wat ze lijken te zijn. Met andere woorden, ze moeten letterlijk worden genomen, waarbij de persoon in je droom precies bedoelt wat hij of zij in het echte leven doet. Een droom over het knuffelen van je ouder is bijvoorbeeld slechts een droom over het knuffelen van je ouder.
  • Subjectief - In de subjectieve context vertegenwoordigt de persoon, plaats of ding iets anders, dat door de dromer kan worden geïnterpreteerd en een figuurlijke betekenis heeft. Een droom waarin je je ouder knuffelt, kan bijvoorbeeld betekenen dat je wilt werken aan het herstellen van de verbinding met je innerlijke kind of dat je te maken krijgt met stressoren in je leven en troost wilt.

Hoe knuffeldromen te begrijpen

De betekenis en emoties rond een knuffel in een droom kunnen veranderen, afhankelijk van verschillende factoren. Onderzoek toont aan dat mensen er vaak van dromen om mensen te knuffelen met wie ze missen of met wie ze een hechte band hebben. De persoon in je knuffeldroom en of je de knuffel wel of niet ontvangt of geeft, zijn ook belangrijke factoren.

Iemand anders knuffelen in een droom

Verschillende onderzoeken hebben inzicht gegeven in de mogelijke betekenis van een droom waarin je iemand anders knuffelt. De persoon die u knuffelt, kan u helpen de betekenis te interpreteren. Enkele voorbeelden zijn:

  • Iemand om wie je geeft een knuffel geven, kan inzicht geven in je bereidheid om die persoon hulp en ondersteuning te bieden.
  • Het knuffelen van een vijand of iemand die je niet vertrouwt symboliseert de noodzaak om contact op te nemen voordat er verraad plaatsvindt.
  • Een vreemde knuffelen kan een waarschuwing zijn om jezelf niet open te stellen voor het onbekende.
  • Iemand knuffelen die je kent/leuk vindt, kan laten zien dat je fysieke aanraking en verbinding mist.
  • Iemand uit een eerdere intieme relatie knuffelen kan een uiting zijn van verdriet en verlies.
  • Een vreemde knuffelen kan de aanmoediging zijn om open te staan voor nieuwe relaties.
  • Iemand knuffelen en gevoelens van angst of zorgen ervaren, kan de noodzaak illustreren om persoonlijke barrières te overwinnen voor de nieuwe ervaring.

Een knuffel ontvangen in een droom

Een knuffel ontvangen in een droom kan een andere betekenis hebben dan een knuffel geven aan iemand anders. Dit kan een teken zijn dat u iets in uw leven wilt of zoekt, dat een rol speelt in de inhoud van uw onbewuste dromen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Geknuffeld worden door iemand uit je omgeving kan een teken zijn dat je een conflict met die persoon wilt oplossen.
  • Geknuffeld worden door iemand die je leuk vindt, kan een teken zijn dat je gestrest bent of sociale steun zoekt.
  • Geknuffeld worden door iemand waardoor je je gevangen, opgesloten of ongemakkelijk voelt, kan een waarschuwing zijn om een situatie te vermijden.
  • Reiken naar een omhelzing op hetzelfde moment als de andere persoon in je droom kan een aanmoediging zijn om kansen te accepteren wanneer ze op je pad komen, zoals een kans op een nieuwe baan, een nieuwe opleiding of iets anders.

Dromen van het knuffelen van een kind

Het is niet ongebruikelijk dat moeders of verzorgers ervan dromen hun kinderen te knuffelen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat zwangere mensen vaak dromen hebben waarin moederfiguren voorkomen, waarin ze zichzelf als moeder zien afgebeeld en waarbij kinderen betrokken zijn. Dromen over het knuffelen van een kind kan een teken zijn van veel dingen, waaronder:

  • Een sterke band in de ouder-kindrelatie
  • Uw rol als verzorger die troost of bescherming biedt aan een kind
  • Het verlangen om een goed ouderfiguur te zijn voor je kind en anderen

Je knuffeldroom interpreteren

Als je merkt dat je een knuffeldroom ervaart en deze je bijzonder interessant of ongebruikelijk lijkt, of je op een of andere manier ontroert, is het normaal dat je nieuwsgierig wordt naar de diepere betekenis ervan. Kijk naar aspecten van je leven waarvan Jung geloofde dat ze je dromen beïnvloedden, zoals je interne gevoelens, sociale kring en algemene omgeving. Enkele vragen die u misschien wilt onderzoeken om uw droom beter te begrijpen, zijn:

  • Denk ik dat deze droom objectief of subjectief moet worden opgevat?
  • Hoe voel ik me momenteel emotioneel en in wat voor hoofdruimte verkeer ik?
  • Zijn er stressfactoren in mijn leven die veranderingen in mijn leven veroorzaken of ervoor zorgen dat ik me zorgen maak?
  • Kan ik meer comfort en veiligheid gebruiken in mijn dagelijks leven?
  • Ken ik deze persoon in mijn droom? Hoe ben ik met hen verbonden?
  • Is deze persoon de laatste tijd in mijn leven of in mijn gedachten geweest?
  • Heb ik enige verwachtingen of hoop over wat deze droom zou kunnen betekenen?

Volgens Jung is de dromer de beste persoon tot wie men zich kan wenden om een beter begrip te krijgen van wat een droom betekent. Het kan zijn dat je naar binnen moet keren en moet beslissen of de droom letterlijk moest worden opgevat, of dat het een subjectieve droom is die verdere interpretatie behoeft. Het herinneren van de specifieke aspecten van je droom, de rol die je speelde, de plaats waar de knuffel plaatsvond en hoe je je daarna voelde in de droom, kan je helpen een groter gevoel van betekenis te vinden.

Aanbevolen: