Babyvoeding zonder ijzer

Inhoudsopgave:

Babyvoeding zonder ijzer
Babyvoeding zonder ijzer
Anonim
Babymeisje drinkfles
Babymeisje drinkfles

Het gebruik van een babyvoeding met een laag ijzergeh alte kan problemen voor je baby veroorzaken. De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat alle baby's met ijzer verrijkte formules gebruiken als ze geen moedermelk drinken.

De behoefte aan ijzer

Baby's hebben ijzer nodig omdat het nodig is voor een goede groei en voeding. Een ijzertekort kan ontwikkelingsachterstanden veroorzaken en kan gepaard gaan met een lagere intelligentie wanneer het kind naar school gaat. Een tekort aan ijzer kan ook leiden tot bloedarmoede door ijzertekort, waarbij de opgroeiende baby niet genoeg rode bloedcellen kan aanmaken. De meeste kinderartsen nemen bloed af om te testen op bloedarmoede tijdens de eerstejaarsartsafspraak van het kind.

Mogelijke problemen met ijzer in de formule

Constipatie en andere maagklachten worden toegeschreven aan ijzer in zuigelingenvoeding. Veel ouders hebben door de jaren heen gezocht naar formules met een laag ijzergeh alte of zelfs ijzervrij vanwege de spijsverteringsproblemen die zogenaamd door het ijzer worden veroorzaakt. Studies die over dit onderwerp zijn gedaan, hebben echter de relatie tussen ijzer en constipatie weerlegd.

Helpt een formule met een laag ijzergeh alte bij constipatie?

Het ijzer in babyvoeding veroorzaakt doorgaans geen constipatie. Daarom is het misschien niet nodig om over te stappen op een ijzerarme formule als uw baby last heeft van constipatie. Een andere reden waarom u misschien niet wilt overstappen, is dat het ijzergeh alte in de flesvoeding erg belangrijk is voor de gezondheid van uw opgroeiende baby. Als uw baby niet genoeg ijzer binnenkrijgt en bloedarmoede krijgt, kan dit tot andere problemen leiden, zoals een langzame neurologische ontwikkeling. Het is altijd het beste en uiterst belangrijk om uw arts te raadplegen als u zich zorgen maakt.

Kan het veranderen van babyvoeding constipatie veroorzaken?

Constipatie kan verband houden met de flesvoeding als uw baby allergisch is voor de melkeiwitten in de flesvoeding. Dit kan ongemak en obstipatie veroorzaken. De op melk gebaseerde formules zijn niet allemaal hetzelfde, dus het proberen van een ander merk kan helpen, of zelfs overstappen op soja kan voldoende zijn. Hoewel soja ervoor kan zorgen dat de ontlasting steviger wordt, zou het nog steeds moeten helpen bij het constipatieprobleem.

Mogelijke remedies voor obstipatie bij baby's

Omdat ijzer zo belangrijk is voor de ontwikkeling van een baby, mag u niet overstappen van een flesvoeding met ijzer naar een versie met een laag ijzergeh alte zonder dit met de kinderarts van uw kind te bespreken. Er kunnen andere manieren zijn om constipatie bij deze baby's aan te pakken, zoals:

  • Extra water of pruimensap.
  • Minder rijst, bananen of appelmoes.
  • Meer perziken, pruimen, pruimen en peren.

Soorten formule

Papa voedt zijn babyjongen met een melkfles
Papa voedt zijn babyjongen met een melkfles

Borstvoeding wordt aanbevolen door de American Academy of Pediatrics, maar om verschillende redenen kunnen niet alle moeders uitsluitend borstvoeding geven. Hoewel flesvoeding niet alles bevat wat moedermelk doet, hebben de farmaceutische bedrijven door de jaren heen geprobeerd moedermelk zo goed mogelijk na te bootsen. Dus als borstvoeding geen optie is, zijn er talloze zuigelingenvoeding beschikbaar om aan de voedingsbehoeften van uw baby te voldoen, waaronder:

Op melk gebaseerde formules

Op melk gebaseerde formules zijn de meest aanbevolen formules. Ze bevatten warmtebehandelde koemelkeiwitten en lactose uit koemelk. Deze formules bevatten ook extra vitamines en mineralen die vergelijkbaar zijn met wat er in moedermelk zit.

Op soja gebaseerde of lactosevrije formules

Voor baby's die lactose-intolerant zijn of allergisch zijn voor koemelkvoeding, is op soja gebaseerde flesvoeding beschikbaar. Als uw baby kieskeurig is of diarree heeft na het voeden, kunt u overwegen om van flesvoeding te wisselen; overstappen op sojavoeding kan de symptomen verbeteren. Een lactosevrije flesvoeding die nog steeds koemelkeiwitten bevat, kan dit probleem ook oplossen bij zuigelingen die lactose-intolerant zijn; Er zijn ook enkele lactosevrije versies beschikbaar. Sommige ouders beginnen eerst met deze formules omdat er in hun familie een geschiedenis is van voedselallergieën of lactose-intolerantie.

Formules voor premature baby's

De meeste formules voor premature baby's zijn gebaseerd op koemelk en zijn samengesteld voor de behoeften van premature baby's. Deze formules bevatten meer eiwitten, calorieën, vitamines en mineralen, zodat het kind extra kan aankomen en zijn/haar groei kan behouden.

Formules voor baby's met stofwisselingsproblemen

Sommige baby's kunnen zeldzame stofwisselingsstoornissen hebben waarbij ze verschillende componenten van een typische flesvoeding niet kunnen verteren of verdragen. Er zijn speciale formules gemaakt voor kinderen met aandoeningen zoals fenylketonurie (PKU) en tyrosinemie. Omdat deze aandoeningen zeldzaam zijn, moeten deze formules vaak bij het farmaceutische bedrijf worden besteld. Uw arts en diëtist zullen u adviseren over het gebruik van deze formules.

Over babyvoeding met een laag ijzergeh alte

Volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) moeten baby's die geen of gedeeltelijk borstvoeding krijgen, met ijzer verrijkte kunstvoeding gebruiken. Ze raden geen ijzerarme formule aan. Als uw arts na veel evaluatie van mening is dat de optie met een laag ijzergeh alte het beste is voor uw baby, zal hij u laten weten of u een recept nodig heeft of u vertellen waar u dit kunt kopen. Deze formules met een laag ijzergeh alte zijn doorgaans niet zonder recept verkrijgbaar; U kunt het echter mogelijk online vinden.

De zoektocht naar babyvoeding met een laag ijzergeh alte

Er lijkt een beperkte beschikbaarheid te zijn als het gaat om ijzerarme babyvoeding die online kan worden gekocht:

  • Enfamil Premature Low Iron Formula voor premature baby's of baby's met een laag gewicht. Het is een formule op melkbasis die belangrijke voedingsstoffen bevat om de groei van de baby te helpen. De gebruiksklare 2 oz. Nursette-flessen zijn te vinden op Amazon.
  • Similac Low Iron Formula is bedoeld voor zuigelingen die baat zouden hebben bij een verlaagde mineraleninname of een verminderde nierfunctie hebben. De poederformule kan online worden gekocht op de website van Walgreen.

Praat met uw kinderarts

Als u zich zorgen maakt over de flesvoeding van uw baby, dient u eventuele vragen met uw kinderarts te bespreken. Hij heeft mogelijk andere suggesties of opties die u kunt proberen. Als u zonder medeweten van uw arts overschakelt naar een formule met een laag ijzergeh alte, kan uw baby de belangrijke en noodzakelijke voedingsstoffen missen die hij of zij nodig heeft.

Aanbevolen: