Statuten voor non-profitorganisaties in Florida

Inhoudsopgave:

Statuten voor non-profitorganisaties in Florida
Statuten voor non-profitorganisaties in Florida
Anonim
Vlag van de staat Florida
Vlag van de staat Florida

Ben je geïnteresseerd in het schrijven van statuten voor non-profitorganisaties in Florida? Als dat zo is, weet dan dat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de organisatie en dat ze niet bij de staat hoeven te worden ingediend. Er zijn echter bepaalde gebieden die in de statuten moeten worden vermeld, ongeacht waar de organisatie is gevestigd.

Het doel van de statuten

Non-profitorganisaties gebruiken statuten als de regels voor hun organisatie. Statuten bevatten procedures over hoe de non-profitorganisatie moet opereren en bestuurd moet worden. Ze worden aangenomen tijdens de eerste vergadering van de Raad van Bestuur nadat de non-profitorganisatie is opgericht. Statuten hoeven geen specifiek format te volgen. Ze kunnen hoe dan ook worden geschreven dat de non-profitorganisatie zich er goed bij voelt. Elk gebied dat in de statuten wordt behandeld, moet artikelen bevatten zoals:

  • Officiële naam van de non-profitorganisatie
  • Namen van leden van de Raad van Bestuur en functionarissen
  • Alle fiscale informatie en beleid
  • Amendementen

Meer specifieke voorbeelden van wat er in de statuten vermeld zou kunnen worden zijn:

  • Verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur en andere functionarissen
  • Voorwaarden van de Raad van Bestuur en verkiezingsprocedures
  • Wanneer bestuursvergaderingen moeten worden gehouden
  • Taken van de Raad van Bestuur
  • Aantal leden nodig voor quorum
  • Hoe de non-profitorganisatie kan worden ontbonden

Elke non-profitorganisatie kan specifieke secties hebben die zijn toegesneden op hun organisatie en waarin alle informatie kan worden vermeld die volgens hen relevant is voor de manier waarop de non-profitorganisatie moet worden gerund en bestuurd. Statuten kunnen op elk moment worden gewijzigd en wijzigingen kunnen worden toegevoegd wanneer dat nodig is.

Statuten voor non-profitorganisaties in Florida

Elke staat kan andere vereisten hebben voor wat een organisatie moet doen om zich te registreren als non-profitorganisatie. Omdat de vereisten van staat tot staat kunnen verschillen, kunt u het beste contact opnemen met de bedrijfsafdeling van de betreffende staat. Voor non-profitorganisaties die zijn gevestigd in de staat Florida, heeft de Division of Corporations van het Florida Department of State een publicatie genaamd het Florida Not-For-Profit Corporation Act Booklet, die alle informatie bevat die nodig is voor het indienen van een aanvraag als non-profitorganisatie in die staat. Het boekje bevat alle benodigde formulieren en instructies. Om een exemplaar aan te vragen, kunt u de Division of Corporations bellen op 850-245-6052.

Non-profitorganisaties in Florida zijn verplicht de statuten bij de minister in te dienen. Dit formulier moet het specifieke doel van de organisatie specificeren en gedetailleerd beschrijven hoe de fondsen zullen worden gebruikt. Florida heeft specifieke vereisten, zoals de eis dat een non-profitorganisatie bij oprichting minimaal drie bestuursleden moet hebben. Zodra de statuten zijn ingediend bij de minister van Buitenlandse Zaken van Florida, kan de raad van bestuur de statuten goedkeuren.

Florida vereist, net als alle staten, niet dat statuten voor non-profitorganisaties in Florida bij de staat worden ingediend. Houd er echter rekening mee dat non-profitorganisaties hun statuten op hun hoofdkantoorlocatie moeten bijhouden. Ze moeten ook kopieën uitdelen aan elk lid van de Raad van Bestuur.

Contactinformatie en meer

Statuten voor non-profitorganisaties in Florida kunnen online of per post worden ingediend. Om online een dossier in te dienen, gaat u naar de efile-sectie van het ministerie van Buitenlandse Zaken en klikt u op de link Articles of Incorporation. Als u per post een dossier wilt indienen, stuurt u kopieën samen met een cheque van $ 35, uitgeschreven naar het Department of State Division of Corporations op PO Box 6327, Tallahassee, FL 32314.

Als u in een andere staat dan Florida woont, bezoek dan de officiële website van uw staat voor contactgegevens en indieningsvereisten.

Aanbevolen: