Lentevingerspelletjes voor kinderen

Inhoudsopgave:

Lentevingerspelletjes voor kinderen
Lentevingerspelletjes voor kinderen
Anonim
Meisje met opgeheven handen terwijl ze vingerspelletjes doet
Meisje met opgeheven handen terwijl ze vingerspelletjes doet

Lentevingerspelletjes voor kinderen zijn uitstekende leermiddelen voor het oefenen van geheugen- en herinneringsvaardigheden. Ze kunnen ook een geweldige overgangsactiviteit zijn en een leuke manier om overdag een paar vrije minuten te vullen.

5 lentevingerspelletjes voor kleuters

Fingerplays zijn activiteiten waarbij de vingers worden gebruikt om delen van het verhaal te illustreren, zoals One Potato, Two Potato, The Itsy Bitsy Spider of Monkeys on the Bed. Het zijn leuke voorjaarsactiviteiten waar iedereen van kan genieten, niet alleen de kinderen. Verlevendig je verhaal of speeltijd met deze nieuwe vingerzettingen met bekende melodieën en eenvoudige handbewegingen.

Mieren marcheren Fingerplay

Ritmisch gesproken met een korte pauze tussen de zinnen, viert deze vingerspeling de ontdekking van een rij mieren.

Eén mier, twee mieren, drie mieren, vier (Houd het juiste aantal vingers van één hand omhoog terwijl je elk getal uitspreekt.)

Vijf mieren, zes mieren, zeven mieren, en nog veel meer! (Houd bij 'meer' beide handen met de handpalmen omhoog voor je alsof je een vraag stelt.)

Acht mieren, negen mieren, tien mieren gevonden, (Bij 'gevonden' bereik je beide handen, vingers naar beneden wijzend, om de grond te raken.)Marcheren, marcheren de grond in! (Laat alle tien de vingers voor je over de grond marcheren.)

Jonge jongen die op zijn vingers telt
Jonge jongen die op zijn vingers telt

Little Squirmy Wormy Fingerplay

Little Squirmy Wormy is een grappig vingerspel dat wordt voorgedragen op het gesproken deuntje van Little Miss Muffet.

Kleine Squirmy Wormy gleed door het vuil, (Steek je wijsvinger uit in één hand en laat hem voor je uit glijden.)

Graven en graven in zijn tunnel. (Wijs met uw vinger naar de grond en beweeg deze bij elke slag naar beneden.)

Er kwam een kind langs wiens graven wild was. (Doe met beide handen alsof u wild aarde op de grond graaft.) En joeg Squirmy Wormy weg! (Steek uw wijsvinger uit op één hand en laat hem glijden totdat uw hand achter uw rug ligt.)

De kleine kronkelige worm laten glijden
De kleine kronkelige worm laten glijden

Ontluikende bloemvingerspel

De Budding Flower-vingerspel gebruikt het bekende deuntje Twinkle, Twinkle, Little Star en gebruikt beide handen en veel beweging.

Open, open, klein knopje, (Maak een vuist met één hand voor je borst en open hem elke keer dat je 'open' zegt, en sluit hem dan als je 'klein knopje' zegt.")

Tijd om uit de modder te groeien. (Pomp je gesloten vuist omhoog op elke slag van deze lijn totdat je arm boven je hoofd is uitgestrekt.)

Boven boven het gras zo hoog, (Open je vuist met je arm boven je hoofd en zwaai ermee heen en weer.)

Waar de bijen voorbij zoemen. (Fladder met je vingers en beweeg je hand in een zigzagpatroon voor je.)

Open, open, klein knopje, Tijd om uit de modder te groeien.

Kind steekt zijn handen omhoog
Kind steekt zijn handen omhoog

Warming Sun Fingerplay

Het klassieke deuntje Row, Row, Row Your Boat wordt gebruikt met deze vingerspeling om de warmte van de zon in de lente te vieren.

Zon, zon, zon kom tevoorschijn, (Raak uw vingertoppen tegen elkaar aan om met uw handen een cirkel te creëren en beweeg deze met elke slag omhoog.)

Help de bloemen groeien. (Plaats beide handen met de voorkant naar boven voor je en til ze meerdere keren op.)

Warm ze, verwarm ze, verwarm ze, verwarm ze, (Omhels jezelf en wrijf je armen met je handen.)Bloesems roepen "Hallo!" (Houd bij 'bloesems' je rechterarm omhoog met de elleboog gebogen en de brede handpalm naar buiten gericht en doe hetzelfde met je linkerarm op 'schreeuw'. Reik beide armen, met de handen wijd open, boven je hoofd op 'Hallo!')

Vijfjarig meisje dat zichzelf knuffelt
Vijfjarig meisje dat zichzelf knuffelt

Drie kleine vlinders Fingerplay

Gereciteerd op het gesproken deuntje van Five Little Monkeys Jumping on the Bed, kan deze vingerspeling door je creativiteit worden uitgebreid met cijfers tot vijf of zelfs tien.

Drie kleine vlinders (Houd drie vingers op één hand.)

fladderen door de lucht, (Beweeg je drie vingers rond alsof je fladdert.)

één vond een bloem (Open je linkerhand als een bloem en beweeg een vinger van je rechterhand naar je open linkerhandpalm.)

en stopte daar om te snacken.

" Dat is niet eerlijk!" (Schud met uw wijsvinger alsof u scheldt.)

schreeuwden de anderen met een boze blik: (Plaats je handen op je heupen, kantel je hoofd en trek een chagrijnig gezicht.)" Geen tussendoortjes meer tenzij je deelt!" (Schud met uw wijsvinger alsof u scheldt.)

Twee kleine vlinders (Houd twee vingers op één hand.)

fladderend door de lucht, één vond boomsap (Houd je linkerarm recht omhoog als een boom en beweeg er één vinger van je rechterhand op je arm.)

en stopte daar om te snacken.

" Dat is niet eerlijk!"

schreeuwde de ander met een blik: "Geen tussendoortjes meer tenzij je deelt!"

Eén kleine vlinder (Houd één vinger van één hand omhoog.)

fladderend door de lucht, ze vond een vrucht (Maak een vuist met je linkerhand als vrucht en beweeg één vinger van je rechterhand op je vuist.)

en stopte daar om te snoepen.

" Dat is niet eerlijk!"

schreeuwde niemand met een blik, (Kijk nieuwsgierig om je heen terwijl als je naar een geluid luistert.)" Ik ben helemaal alleen, dus ik hoef het niet te delen!" (Breng uw handen snel naar uw mond, alsof u zoveel mogelijk voedsel opslokt.)

Spaans meisje dat drie vingers steunt
Spaans meisje dat drie vingers steunt

Tips voor het aanleren van vingeroefeningen

Het aanleren van nieuwe vingeroefeningen aan kleuters omvat verschillende vaardigheden en het vermogen om te multitasken. Overweeg deze tips bij het integreren van vingerspelletjes met kinderen:

  • Om je eigen thema te maken, begin je met het bedenken van een lentethema, bedenk dan een korte tekst over het thema en combineer ten slotte handbewegingen met de tekst.
  • Leer kinderen de bewegingen door een paar keer te demonstreren en zorg ervoor dat ze het liedje langzaam zingen.
  • Voor kleuters kan het eerst de woorden leren en dan het vingerspel aanpakken, de verwarring verminderen.
  • Verbeter lessen over wind of regen door vingerspelletjes te gebruiken die de kinderen aanmoedigen om vallende regen, waaiende wind of zwaaiende wolken na te bootsen.
  • Verwerk vingerspelletjes over het groeien van zaden of het bloeien van bloemen in lessen over planten of tuinen.
  • Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en hoeveel tijd je hebt voor de activiteit, kun je de kinderen ook aanmoedigen om hun eigen vingeroefeningen te bedenken in plaats van ze simpelweg een vingeroefening te leren die jij hebt verzonnen of aangepast uit een andere bron.
  • Als je kinderen hun eigen vingeroefeningen over de lente laat ontwikkelen, moedig ze dan aan om in stappen te werken. Je kunt ze zelfs niet aan het begin van de activiteit vertellen dat het een vingerspel gaat worden.
  • Deze leermiddelen helpen kinderen luister- en verbale vaardigheden te leren en de vingerbewegingen ontwikkelen fijne en grove motoriek en hand-oogcoördinatie.

Lentethema's voor inspiratie

Breid je bibliotheek met vingeroefeningen uit door de vele thema's te verkennen die verband houden met de lente, zoals:

  • Planten
  • Babydieren
  • Vlinders en insecten
  • Weer
  • Pasen
  • St. Patrick's Day
  • Modder
  • Tuinieren
  • Vogels

Uitbreidingsactiviteiten

Vergroot het plezier van het leren van lentevingeroefeningen door leerlingen deze voor hun ouders of andere klassen te laten uitvoeren. U kunt ook een camera of computer gebruiken om de vingerzetting op te nemen en deze vervolgens af te spelen voor het plezier van de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen voor wie de toneelstukken bedoeld zijn, kun je variëren in de mate van vrijheid die de activiteit met zich meebrengt. Oudere leerlingen kunnen hun eigen unieke bewegingen ontwikkelen en hun eigen vingerzettingen creëren op basis van lente-ideeën en objecten, wat ook een oefening in creativiteit is.

Aanbevolen: