6 waardevolle beanie-baby's die bewijzen dat beaniemanie niet dood is

Inhoudsopgave:

6 waardevolle beanie-baby's die bewijzen dat beaniemanie niet dood is
6 waardevolle beanie-baby's die bewijzen dat beaniemanie niet dood is
Anonim

Hoewel de meerderheid van de Beanie Babies niet veel meer waard is dan wat je ervoor hebt betaald, kunnen er onder de juiste omstandigheden een paar veel geld verdienen. Heb jij er een?

Beanie Babies staan in de schappen van een gevarieerde winkel
Beanie Babies staan in de schappen van een gevarieerde winkel

Je hoeft geen baby uit de jaren 90 te zijn om het klassieke silhouet van een Beanie Baby op 6 meter afstand te herkennen. Net als Barbie halen Beanie Babies opnieuw de krantenkoppen dankzij het feit dat Hollywood zijn aandacht richt op ons favoriete kinderspeelgoed. Maar vanwege het potentieel om groots te worden met zeldzame Beanie Baby-waarden, neem je even de tijd om door al je oude Ty Beanie-tags te bladeren om te zien of je geluk hebt gehad met een van deze verzamelaarshits.

6 Waardevolle Ty Beanie Baby's

Dankzij het schokkende aantal Ty Beanie Babies dat in de hoogtijdagen van de jaren 90/00 werd vervaardigd, hebben de meeste dure Beanie Babies die momenteel op de markt zijn een of andere productiefout. Van verkeerd gedrukte tags tot zeldzame kleuren, de grootste waarde zit in deze vintage Beanie Baby 'afgekeurd'. Maar er zijn nog steeds eenmalige verzamelaars die bereid zijn hun spaargeld te besteden aan het laatste stuk van hun verzameling. Neem even de tijd om te bewonderen hoeveel geld verzamelaars hebben uitgegeven aan deze dure vintage Beanie Babies.

Waardevolle mutsbaby's Recente verkoopprijzen
Prinses de Beer $12.000
Gesigneerde Democratische 'Lefty' Ezel $5.000
Wallace Beer $2, 500
Peanut de Olifant (Royal Blue Edition) $1, 250
Zomer van 99 Woodstock-beren $ 500
Valentino Beer (met fouten) $350

Prinses de Beer

Princess the Bear is het ultieme stuk dat in je opkomt als je denkt aan de meest waardevolle Beanie Babies. Helaas zijn de legendarische biedingen van meer dan €60.000 niet realistisch in de huidige markt; Integendeel, je zult veel verkopers tegenkomen die tevergeefs proberen hun prinsessenberen voor duizenden dollars verkocht te krijgen. Maar het is deze reputatie die ervoor zorgt dat sommige mensen bereid zijn krankzinnige hoeveelheden geld uit te geven. Neem bijvoorbeeld de in nieuwstaat verkerende Prinses de Beer, die onlangs op eBay voor 12.000 dollar werd verkocht.

Gesigneerde Democratische 'Lefty' Beanie Baby

Lefty de ezel en zijn olifantenpartner, Righty, werden uitgebracht als twee politieke knuffels in de Beanie Baby-lijn. Hillary Clinton heeft een paar van deze Lefty-beren gesigneerd die in de verkoop zijn gekomen. Als je iets weet over handtekeningen van beroemdheden, dan weet je dat haar persoonlijke benadering de prijzen met een paar honderd dollar heeft verhoogd.

Wallace Beer

Gepensioneerde Beanie Babies vormen ook een substantieel deel van de huidige markt, waarbij beren zoals Wallace (die in 1999 met pensioen ging) voor zowel honderden als duizenden dollars worden verkocht. Deze specifieke Wallace werd bijvoorbeeld onlangs op een veiling verkocht voor $ 2.500.

Peanut de Olifant Royal Blue Edition

Peanut de olifant, met zijn koningsblauwe vacht, is een unieke, gelimiteerde kleurenrun van een kleine productiebatch. Toch is deze bijzondere blauwe olifant een veelvoorkomend verschijnsel op de markt voor Beanie Baby-verzamelaars - een markt waar aanbiedingen voor $ 4.000 naast aanbiedingen voor $ 19 verschijnen.99 tegelijk. Beanie Babys zijn geen verloren kunstwerken, dus de prijzen kunnen drastisch fluctueren. Het komt allemaal neer op wat kopers bereid zijn te besteden.

Zomer van 99 Woodstock-beren

Herdenkingsberen kunnen ook voor een paar honderd dollar worden verkocht dankzij de beperkte aantallen die er zijn vervaardigd. Dit paar Woodstock 99-beren – waarvan er slechts 10.000 zijn gemaakt – werd bijvoorbeeld op eBay voor $ 500 verkocht.

Valentino beer met fouten

Valentino was een populaire witte beer met een op Valentijnsdag geïnspireerd thema dat af en toe tijdens het productieproces in de war raakte. Deze werd bijvoorbeeld verkocht voor $ 350. Het had PVC-pellets als vulling en bruine knopen in plaats van de standaardconfiguratie, waardoor het meer waard was dan de gemiddelde bak van $ 5 waar deze mutsen normaal gesproken naartoe worden gedegradeerd.

Wat maakt een beaniebaby waardevol?

Hoewel de meeste Beanie Babies die je tegenkomt eigenlijk niet veel meer waard zijn dan waarvoor ze oorspronkelijk zijn verkocht, kunnen een paar dieren op een veiling verrassende bedragen bereiken. Maar er bestaat geen vaste regel die bepaalde zaken wenselijker maakt dan andere. Het enige wat u kunt doen is uw collectie doornemen met specifieke factoren in gedachten, zoals de wenselijkheid op de markt, de staat ervan, de zeldzaamheid ervan en waar u overweegt deze te verkopen.

Wenswaardigheid en de kopersmarkt

Toen de Beanie Baby-rage in volle gang was, was het niet ongebruikelijk dat een bijzonder populaire muts voor honderden dollars werd verkocht. Mensen zijn bereid iets meer te betalen voor personages die hun hart raken, dus een populair personage dat een nostalgische snaar raakt, kan veel meer opbrengen dan een minder nostalgisch personage. Het is moeilijk om precies te zeggen welke factoren een bepaald knuffeldier op een bepaald moment waardevol maken, maar het v alt niet te ontkennen dat verschillende soorten speelgoed in de loop van de tijd in populariteit fluctueren. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er snel verkoopt en wat niet, zodat u weet wanneer het goed is om die gewaardeerde Beanie Baby die u al jaren vasthoudt, te verkopen (en hoe u deze moet verkopen).

Een stapel Beanie Babies staat in een display in The Toy Box
Een stapel Beanie Babies staat in een display in The Toy Box

Conditie is belangrijk

Net als bij alle antiek en verzamelobjecten is de staat een ongelooflijk belangrijke factor als het gaat om het bepalen van de waarden van Beanie Baby. Speelgoedverzamelaars zullen zeker naar de staat van een item kijken voordat ze er zelfs maar aan denken om het te kopen. Enkele manieren waarop de staat van speelgoed wordt beoordeeld zijn onder meer:

  • Mint- Het personage vertoont geen tekenen van slijtage of defecten en heeft zowel de hang-tags als de tush-tags intact.
  • Near Mint - De tags zijn misschien licht versleten of verbogen, maar het personage is in perfecte staat. Deze worden verkocht voor 80% tot 90% van de prijs van hetzelfde speelgoed in perfecte staat.
  • Excellent - Het label is misschien gekreukt of versleten, maar het personage zelf is nog steeds in perfecte staat. De eerlijke prijs voor een muts in uitstekende staat zou ongeveer 65% tot 75% van de nieuwprijs zijn.
  • Very Good - De tags zijn erg versleten, gescheurd of ontbreken volledig, maar het personage is nog steeds in perfecte staat. Je kunt een prijs verwachten van ongeveer 40% tot 60% van de nieuwprijs.
  • Beschadigd of bespeeld - Hieronder vallen de Beanie Babies waarmee werd gespeeld. Het kan zijn dat de stof versleten is, dat er tags ontbreken of dat er reparaties nodig zijn of dat er aanwijzingen voor zijn. Je kunt verwachten dat deze categorie voor ongeveer 5% tot 25% van de nieuwprijs wordt verkocht.

Hoe zeldzamer, hoe beter

Om hun aanhoudende populariteit aan te moedigen, stopte Ty vaak met Beanie Babies nadat ze een bepaald aantal specifieke modellen hadden geproduceerd. Een gepensioneerde Beanie Baby zal op een veiling doorgaans meer opbrengen dan een in de huidige productie, omdat er minder van beschikbaar zijn. Om te controleren of je muts niet meer leverbaar is, kun je kijken op de website van Ty.

Naast het bepalen of je personage niet meer in productie is, moet je ook naar het hang-tag kijken (als het nog intact is) om te zien van welke generatie je muts is. Omdat Ty dit speelgoed in 'generaties' heeft vervaardigd, is de eerste generatie doorgaans waardevoller dan de volgende, net zoals boeken uit de eerste editie waardevoller zijn dan latere publicaties. Ty produceerde de allereerste generatie in 1993 en wordt beschouwd als een van de meest waardevolle, net als ieders favoriete eerste generatie Pokemon-kaarten.

Wees slim over waar u verkoopt

Je kunt een hogere prijs verwachten voor een Beanie Baby op een veiling die specifiek op de markt is gebracht voor Beanie-verzamelaars dan bij een garage sale of op een online platform. Hoewel het langer kan duren om via een Beanie Baby-veilinghuis of een website voor verzamelaars te verkopen, is de hogere prijs die je kunt krijgen het wachten absoluut waard.

Hulpbronnen om u te helpen uw beanie-baby's te evalueren

Weten welke Beanie Babies iets waard zijn en welke je kunt veranderen in kauwspeeltjes is niet altijd gemakkelijk. Als het gaat om het zelf beoordelen van Beanie Babies, is uw eerste stap het verkrijgen van een goede prijsgids. Een van de meest actuele is een verzameling van verschillende e-boeken van een website gewijd aan het maken van prijsgidsen voor Beanie Babies. Volgens de website hebben drie doorgewinterde Beanie Baby-verzamelaars met meer dan 20 jaar ervaring de prijsgidsen samengesteld. Ze bevatten prijsinformatie voor Beanie Babies onder alle omstandigheden.

Mike Garard koestert zijn Beanie Babies-collectie
Mike Garard koestert zijn Beanie Babies-collectie

Een andere manier om de prijzen van je Beanie Babies te schatten, is door een paar online locaties te bekijken om te zien waarvoor het dier dat je hebt onlangs is verkocht, zoals:

  • eBay: eBay is niet alleen een uitstekende tool voor het verzamelen van items, maar je kunt ook hun eerdere verkoopgeschiedenis van specifieke items bekijken om te zien wat mensen daadwerkelijk bereid zijn te betalen voor uw goederen. Dit geeft u 'boots on the ground'-kennis over de huidige veilingmarkt en of uw Beanie Babies voor de volledige prijs zullen worden verkocht.
  • World Collectors: World Collectors werkt de website voortdurend bij met al het actuele Beanie Baby-nieuws. Als je World Collectors bijhoudt, kun je op de hoogte blijven van alle aanbiedingen voordat de markt oververzadigd raakt met het nieuwste trendy speelgoed.

Manieren om de waarde van uw beanie-baby's te beschermen

Als je een verzameling mutsen hebt, wil je natuurlijk je investering en de waarde ervan beschermen door er goed voor te zorgen. Hang-taghoezen kunnen ervoor zorgen dat de tags in onberispelijke staat blijven, terwijl het weergeven ervan in een glazen vitrine, uit direct zonlicht, hun pluis helder en fris houdt. Dit spreekt voor zich, maar als je van plan bent dit speelgoed als verzamelobject te houden, mag er niet mee worden gespeeld, omdat het de waarde ervan aanzienlijk kan verminderen.

Beanie-baby's zijn gewoon een kinderding uit de jaren 90

Of je nu een echt kind uit de jaren 90 bent of er een hebt grootgebracht, de kans is groot dat je plastic bakken had gevuld met veelkleurige Beanie Babies met oormerken die onontkoombaar leken. Hoewel niet elke bestaande Beanie Baby die je in de kringloopwinkel vindt meer waard is dan de kaartjesprijs van $ 2, kunnen er een flink aantal voor honderden of duizenden dollars verkopen aan een enthousiaste verzamelaar. Controleer dus de oren van uw kindercollectie op verkeerd afgedrukte tags en andere productiefouten om het ware neusje van de zalm op het gebied van knuffeldieren te vinden.

Aanbevolen: