Reiniging van zuiveringszout en azijn is eenvoudig gemaakt

Inhoudsopgave:

Reiniging van zuiveringszout en azijn is eenvoudig gemaakt
Reiniging van zuiveringszout en azijn is eenvoudig gemaakt
Anonim
Loodgieter die een pijpplunjer gebruikt om de gootsteen te repareren
Loodgieter die een pijpplunjer gebruikt om de gootsteen te repareren

Groene schoonmakers willen weten of azijn en zuiveringszout een afvoerreiniger kunnen zijn? Ja het kan. Leer hoe u zuiveringszout en azijn kunt gebruiken om uw afvoer te ontstoppen, en ontdek waarom zuiveringszout en azijn werken om smurrie uit de afvoer te verwijderen.

Zuiveringszout/azijn afvoerreiniger: Materialen

Hoewel de titel vrijwel alles zegt als het gaat om materialen voor het reinigen van afvoeren, is het altijd goed om een materialenlijst te hebben.

  • Witte azijn of schoonmaakazijn
  • Zuiveringszout
  • Dawn afwasmiddel
  • Pot of ketel
  • Beker (voor het verwijderen van stilstaand water)

Zuiveringszout en azijn afvoerreiniger

Gebruik de combinatie van azijn en zuiveringszout om een trage afvoer te helpen verhelpen. En deze methode heeft eigenlijk niet veel te bieden.

  1. Verwijder stilstaand water dat in de weg staat om naar de afvoer te gaan.
  2. Kook een pan water, ongeveer 2-3 kopjes.
  3. Voeg twee druppels Dawn toe aan het water.
  4. Giet dit door de afvoer.
  5. Wacht een minuut of twee totdat het hete water en Dawn het vet hebben opgelost.
  6. Giet een half kopje baking soda door de afvoer.
  7. Voeg vervolgens een half kopje witte azijn toe.
  8. Plaats een afvoerdeksel over de afvoer en wacht vijftien tot twintig minuten.
  9. Zet tijdens het wachten een waterkoker met zes tot acht kopjes water aan de kook.
  10. Giet het kokende water door de afvoer om de azijn en het zuiveringszout door te spoelen.

Een verhouding van zuiveringszout en azijn van 1:1 werkt het beste om de afvoer schoon te maken. Je kunt echter met deze verhouding spelen, afhankelijk van de verstopping.

Zuiveringszout en azijn op tafel
Zuiveringszout en azijn op tafel

Versla koppige klompen

Het kan twee of drie herhalingsbehandelingen kosten om de verstopping bij hardnekkige verstoppingen te verwijderen. Als er water blijft staan, kan dit ook de effectiviteit van de combinatie van azijn en zuiveringszout verminderen. Denk eraan: gebruik nooit azijn en zuiveringszout nadat u een industriële chemische stof heeft gebruikt of wanneer deze nog in de afvoer aanwezig is. Dit kan een chemische reactie veroorzaken.

Hoe zuiveringszout en azijn werken als afvoerreiniger

Dus, hoe werkt dit? Welnu, het aanvankelijk kokende water zorgt ervoor dat het vet uit de weg smelt. Dan komt het op de wetenschap aan! Als je je de wetenschapsles herinnert, zetten azijn en zuiveringszout uit en kunnen ze zelfs een ballon met lucht vullen als je ze samen in een fles doet. De druk van de expanderende producten helpt de verstopping naar beneden te duwen terwijl deze aan de randen wegvreet.

Voordelen van het gebruik van azijn en zuiveringszout bij een verstopte afvoer

Commerciële afvoerreinigers kunnen schadelijk zijn. In sommige leidingen kunnen ze het materiaal aanvreten en chemische brandwonden op je huid veroorzaken. Bovendien, als ze de verstopping niet opruimen, heb je niet veel opties omdat ze bijtend zijn. Zuiveringszout en witte azijn zijn echter beide natuurlijke chemicaliën die u vrijelijk kunt aanraken en eten. Witte azijn is zacht genoeg om het organische materiaal van de verstopping aan te vreten, maar uw leidingen niet te beschadigen. Azijn en zuiveringszout zijn dus een veel natuurlijkere optie om te proberen.

Hoe vaak moet u uw afvoer reinigen

Zodra de afvoer weer werkt, is het belangrijk om deze wekelijks schoon te maken om ophoping en geurtjes te voorkomen. En het proces is redelijk pijnvrij.

  1. Kook een paar kopjes water.
  2. Voeg een paar druppels Dawn toe en giet het door de afvoer.
  3. Strooi een beetje zuiveringszout in de afvoer tegen geurtjes.

Je afvoer reinigen met zuiveringszout en azijn

Hoewel de keuken een veelvoorkomend verstoppingsgebied is, werkt deze methode ook op de afvoer van uw badkamergootsteen en badkuip. Azijn en zuiveringszout zijn enorm veelzijdige producten in ieders huisreinigingsarsenaal. Ze kunnen niet alleen de afvoer reinigen, maar met de juiste combinatie kunnen ze je hele badkamer reinigen.

Aanbevolen: