De regels van sorry! Schuifregelaars eenvoudig gemaakt

Inhoudsopgave:

De regels van sorry! Schuifregelaars eenvoudig gemaakt
De regels van sorry! Schuifregelaars eenvoudig gemaakt
Anonim
Sorry! bordspel
Sorry! bordspel

Geïntroduceerd door Parker Brothers in 2008 als een nieuwe en verbeterde versie van het klassieke bordspel Sorry!, Sorry! Sliders is een snel spel dat een leuke draai geeft aan de oorspronkelijke favoriet. De nieuwe versie van het spel is vergelijkbaar met sjoelbak, waarbij spelers hun pionnen over de baan schuiven, punten scoren of de pionnen van andere spelers uit het spel slaan.

Hoe te spelen Sorry! Schuifregelaars

Een oude favoriet naar een hoger niveau tillen, sorry! Sliders heeft al het plezier van het origineel, maar met een nieuwe twist. Het spel wordt aanbevolen voor spelers van zes jaar en ouder en is de perfecte keuze voor een gezinsactiviteit of een samenzijn. Omdat het spel gemakkelijk te spelen en te begrijpen is, moeten jongere kinderen het leuk vinden om het spel onder toezicht van een volwassene te spelen. Het spelen van een heel spel duurt slechts ongeveer tien minuten en is geschikt voor twee tot vier spelers.

Basisspelregels: Race naar huis

Sorry! Sliders heeft vier spellen, maar ze gebruiken allemaal de regels die je in Race for Home hebt geleerd. Ontdek nu hoe je kunt spelen.

  1. De jongste speler gaat eerst.
  2. Elke speler schuift een van zijn vier spelschuifpionnen over de baan.
  3. Je handen kunnen de foutlijn niet passeren als je ze gooit.
  4. Neem afwisselend beurten totdat alle schuifpionnen op het spelscorebord staan.
  5. Het is uit het spel als je schuifpion wordt omvergeworpen of op het spoor van een andere speler terechtkomt.

Sorry! Schuifregelaars Scoren

Zodra alle spelers klaar zijn met het naar beneden schuiven van hun pionnen over de helling, verplaatst elke speler een spel, waarbij de pion op het scorebord wordt gewaardeerd met het aantal vakjes dat staat geschreven op het gebied waarin de schuifpion is geland. Schuifpionnen:

  • Tussen twee doelen krijg je de hoogste punten
  • Tussen jouw track en het doel krijg je één punt

Als een schuifpion op Sorry! of van het bord wordt geslagen, moet je je hoogst scorende pion terug naar START verplaatsen, tenzij alle scorende pionnen op START staan.

Het spel winnen

Het gaat erom je scorepionnen naar huis te brengen. Maar ze kunnen dit alleen doen door een exacte telling. Dus als je 1 punt nodig hebt om thuis te komen, moet je op het 1-puntsgebied van het doel landen. De speler die al zijn scorepionnen THUIS krijgt, wint.

Speelborden

Er zijn twee dubbelzijdige speldoelscoreborden bij het spel inbegrepen. Het hebben van vier verschillende spelkeuzes vergroot het plezier van het spelen van Sorry! Schuifregelaars. De vier spellen omvatten het volgende:

  • Race for Home is de meest eenvoudige van de vier spellen en wordt gespeeld op het blauwe bord.
  • Meteen sorry! wordt gespeeld op het groene bord.
  • Danger Dots wordt gespeeld op het rode bord.
  • Instant Home wordt gespeeld op het gele bord

Anders Sorry! Schuifregelaars

Sorry! Sliders heeft nog drie andere games beschikbaar, maar elke game volgt de Race for Home-regels met een speciale twist.

  • Instant Home - Als je schuifpion in het midden terechtkomt, mag je een van je scorende pionnen naar HOME sturen.
  • Instant Sorry - Als je pion landt of tegen het midden botst, moet je je hoogst scorende pion terug naar START verplaatsen.
  • Danger Dots - Als je op een gevaarspunt terechtkomt of er tegenaan botst, scoort je schuifpion geen punten.

Spelstukken

Naast de doelborden met twee spellen, zijn er nog andere speelstukken:

  • Vier rails met kunststof zijrails
  • Drie plastic zijblokkeringsrails
  • Vier scoreborden
  • Zestien schuif- of rollende pionnen - vier voor elke speler
  • Zestien scorende pionnen - vier voor elke speler

Educatieve waarde

Spelen Sorry! Sliders laten jongere kinderen oefenen met hun cijfers en ontwikkelen telvaardigheden. Het helpt ook de behendigheid en fijne motoriek te ontwikkelen.

Online-opties

Als je graag online games speelt, sorry! Sliders is gratis op veel verschillende online gamewebsites. De virtuele versie van het spel wordt gespeeld in een stijl die lijkt op het daadwerkelijke spel. Terwijl je speelt, is het doel van het spel om je virtuele pionnen in het thuisvak te schuiven of de pionnen van je tegenstander in het vak met de aanduiding "Sorry!" te slaan. Deze leuke sjoelbakachtige game is gratis verkrijgbaar bij Electronic Arts (EA) via Xbox Live Arcade.

Bordspelplezier voor het hele gezin

Je kunt niet fout gaan met een klassiek bordspel als Sorry! Schuifregelaars. Je kunt het niet alleen snel spelen, maar het is ook erg leuk om je pionnen van de glijbaan te laten glijden. En het is nog leuker om je tegenstanders knock-out te slaan. Het is tijd om je bordspel te pakken en plezier te hebben!

Aanbevolen: