Speel Regular Solitaire: leer de kneepjes van het vak om jezelf te vermaken

Inhoudsopgave:

Speel Regular Solitaire: leer de kneepjes van het vak om jezelf te vermaken
Speel Regular Solitaire: leer de kneepjes van het vak om jezelf te vermaken
Anonim
Vrouw die Solitaire speelt
Vrouw die Solitaire speelt

Heb je wat extra tijd en wil je leren hoe je normaal Solitaire speelt? Dit solo-kaartspel is een geweldige manier om een regenachtige middag door te brengen.

Wat is Solitaire?

Met meer dan 100 versies is Solitaire misschien wel een van de meest populaire spellen in de geschiedenis, afgezien van het feit dat het ook een geweldige oefening voor je hersenen is. Dit spel werd voor het eerst schriftelijk vermeld in de achttiende eeuw en vermaakt mensen al meer dan 200 jaar. Reguliere Solitaire wordt ook wel ‘Klondike’ genoemd."

Klondike gebruikt een volledig kaartspel van 52 speelkaarten. Jokers worden verwijderd. Vanwege de willekeur die inherent is aan het spel, is het niet mogelijk om elke sessie van regulier Solitaire te winnen. De kans op een oplosbaar spel is echter minstens 82 procent. Dit maakt Klondike Solitaire een geweldig spel voor beginnende kaartspelers.

Hoe speel je reguliere solitaire

De regels van Klondike zijn vrij eenvoudig. Het doel van het spel is om de kaarten per soort en in de volgorde van aas tot koning bovenop de aas te stapelen; je speelt eigenlijk tegen je deck. Als alle kaarten zijn gesorteerd, heb je het spel gewonnen.

Spelconfiguratie

Om te beginnen, stel je normale Solitaire-spel als volgt in:

  1. Verwijder beide jokers en schud het kaartspel grondig.
  2. Deel zeven kaarten met de afbeelding naar beneden in een horizontale lijn.
  3. Sla de eerste kaart over, deel zes kaarten en laat de kaarten die al op tafel liggen lichtjes overlappen.
  4. Sla de eerste en tweede stapel over en deel vijf kaarten op de resterende kolommen met kaarten.
  5. Ga door met het delen van kaarten in overlappende kolommen. De eerste kolom bevat één kaart. De tweede heeft twee kaarten. De derde heeft drie kaarten. Je zou uiteindelijk zeven kolommen moeten hebben, waarbij de laatste kolom zeven kaarten bevat.
  6. Plaats de overige kaarten op een stapel met de afbeelding naar beneden op tafel. Dit is je voorraad.
  7. Draai ten slotte de bovenste kaart in elke kolom om.

Spel spelen

Als je het eenmaal onder de knie hebt, is het spelen van Solitaire eenvoudig. Nadat u de basisbeginselen heeft geleerd, kunt u uw strategie verfijnen en meer spellen winnen.

  1. Als er azen naar boven liggen, plaats deze dan boven de kolommen om de kaartstapels voor elke reeks te creëren.
  2. Wanneer je een kaart verwijdert om deze te spelen, draai je de onderliggende kaart om.
  3. Ga door met het plaatsen van kaarten op de stapels voor elke reeks, in numerieke volgorde.
  4. Je kunt ook een geordende stapel vormen, een zogenaamde 'tableau', met de overgebleven kaarten. Dit bestaat uit het plaatsen van kleinere genummerde kaarten bovenop grotere genummerde kaarten. De cijfers moeten opeenvolgend zijn en je moet rode en zwarte kaarten afwisselen. Door tableaus te maken, kun je meer verdekte kaarten blootleggen die je aan de stapels van de basiskleuren kunt toevoegen.
  5. Als je niet meer vanuit je kolommen kunt spelen, blader dan door de voorraad. De makkelijke versie is om elke kaart uit de stapel open te draaien totdat je er één vindt die je kunt spelen. Een meer uitdagende versie is om elke derde kaart open te leggen totdat je er een krijgt die je kunt spelen. Je kunt de voorraad niet schudden.
  6. Vergeet niet om zoveel mogelijk uit de kolommen te spelen voordat je naar je voorraad gaat. Hierdoor worden meer kaarten zichtbaar die naar beneden lagen, waardoor je kansen om te winnen groter worden.
  7. Blijf de gesloten kaarten omdraaien zodra ze zichtbaar zijn. Het spel is afgelopen als alle kaarten zijn verdeeld in de vier stapels boven de oorspronkelijke zeven kolommen.

Elektronische afspeelopties

Je hebt geen kaartspel nodig om Solitaire te spelen, want er zijn ook elektronische en online versies.

Windows 10

Op Windows 10 zijn Solitaire en de verschillende versies ervan te vinden in de "Microsoft Solitaire Collection." Klik op de taakbalk onder aan uw scherm en begin met het typen van "Microsoft Solitaire Collection" om de app te openen. Klik op de app, die https://www.microsoftcasualgames.com/news/solitaire/ in uw browser opent. Er verschijnen instructies voor het spelen op je iOS- of Android-telefoon. Of klik op de knop linksboven met de tekst 'Terug naar Microsoft Solitaire Collection'.

Onlinespellen

Als je geen Windows 10 hebt, zijn er veel opties om Solitaire gratis online te spelen. Sommige hiervan zijn:

  • Eenzaam
  • Wereld van Solitaire
  • Solitr.com
  • Kaartspellen
  • Solitaire
  • Arkadium
  • Solitaire Paradijs

Verslaag de tijd

Of je nu op je computer, online of aan een tafel speelt met een pak kaarten, Solitaire is een boeiende en leuke manier om jezelf te vermaken in je vrije tijd.

Aanbevolen: