Een zodensnijder gebruiken

Inhoudsopgave:

Een zodensnijder gebruiken
Een zodensnijder gebruiken
Anonim
Rol gesneden graszoden; Copyright Mdockery op Dreamstime.com
Rol gesneden graszoden; Copyright Mdockery op Dreamstime.com

Als je gras wilt vrijmaken voor tuinruimte en landschapsarchitectuur, heb je een zodensnijder nodig om de klus te klaren. Ontdek verschillende soorten graszodensnijders en hoe u ze kunt gebruiken.

Wat is een zodensnijder?

Er zijn verschillende soorten graszodensnijders, maar ze maaien allemaal het gras bij de wortels, zodat je hele stukken graszoden kunt verwijderen en de kale grond eronder bloot kunt leggen. Het type frees dat u kiest, hangt af van de klus die u wilt klaren. Uw opties variëren van zeer eenvoudige gereedschappen tot gemotoriseerde scharen.

Verschillende snijders gebruiken

Zodensnijder met vierkante rand

Dit is het meest eenvoudige type graszodensnijder dat verkrijgbaar is. Hij lijkt veel op een gewone schep, behalve dat hij een korter handvat en een vierkante rand heeft in plaats van een afgeronde rand aan het uiteinde. U kunt hem gebruiken om uw gazon handmatig af te randen, maar u kunt hem ook gebruiken om kleine stukken graszoden één voor één te verwijderen. Er is wat spierkracht voor nodig om het te gebruiken, maar het is prima als je maar kleine plekjes hoeft te verwijderen en je de tijd kunt nemen om de klus te klaren.

Om dit type snijplotter als kantensnijder te gebruiken:

Vierkante schep voor het kanten en snijden van graszoden; Auteursrecht Sergio Schnitzler op Dreamstime.com
Vierkante schep voor het kanten en snijden van graszoden; Auteursrecht Sergio Schnitzler op Dreamstime.com
  1. Gebruik uw laars om de kantensnijder recht naar beneden in de graszode te drijven, waar de rand van uw gras de stoep raakt.
  2. Blijf langs de rand werken om de ongewenste graszoden door te snijden.
  3. Gebruik het mes als een schep om de stukken graszoden die u wilt verwijderen eruit te tillen en gooi ze weg zoals u wilt.

Om vlakke stukken graszoden te verwijderen:

  1. Plan om in kleine secties te werken en markeer het hele gebied van de graszoden dat je wilt wegsnijden.
  2. Gebruik uw laars om de snijder onder een hoek in de graszode te wiggen.
  3. Luister naar het snijdende geluid terwijl je door de basis snijdt.
  4. Snijd kleine stukjes graszoden uit en til ze op met de snijder.
  5. Ga door op deze manier totdat je alle graszoden hebt verwijderd.

Schop zodensnijder

Een graszodensnijder heeft twee lange handvatten die zijn verankerd met een dwarsbalk. Er zijn een rol en een plat mes op grondniveau, en u kunt het niveau van het mes aanpassen aan het niveau dat het beste bij uw project past. Je gebruikt de snijder door tegen de dwarsbalk te trappen om hem mee te bewegen terwijl je snijdt. Met dit type snijder verwijder je lange, smalle stroken graszoden die je kunt oprollen en verwijderen.

Om dit type snijplotter te gebruiken:

  1. Markeer het gebied waar je alle graszoden wilt verwijderen.
  2. Begin aan de buitenste rand van dat gebied en geef de snijder een trap met je laars om de eerste snede in de zode te maken.
  3. Blijf schoppen en snijden tot je het einde van de rij bereikt.
  4. Trek de handgrepen van de snijder omhoog om het uiteinde van de strook af te scheiden van de rest van het gras, en rol de hele strook graszoden op om deze te verwijderen.

Gemotoriseerde zodensnijder

Als u van plan bent een groot stuk graszoden te verwijderen, is een gemotoriseerde zodensnijder de beste machine voor deze klus. Het is echter erg krachtig en kan moeilijk te manoeuvreren zijn omdat het echt schudt. Je kunt er een huren voor ongeveer $ 50 per uur, maar het kan beter zijn om een contract te sluiten met een hoveniersbedrijf om de graszoden voor je te verwijderen.

Als u het werk toch zelf wilt doen, wordt elke gemotoriseerde snijder geleverd met een eigen bedieningshandleiding met specifieke aanwijzingen voor het gebruik van die machine. Lees dus altijd deze aanwijzingen voordat u begint.

Over het algemeen zul je:

  1. Teken het gebied uit waar je de graszoden wilt verwijderen en verwijder eventuele stenen die je vindt.
  2. Controleer het oliepeil in de machine om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de richtlijnen van de fabrikant en voeg indien nodig meer toe. Voeg indien nodig ook gas toe.
  3. Zet de versnellingspook in neutraal, breng het mes omhoog en duw de snijder naar de rand waar u wilt beginnen.
  4. Laat het mes zakken en start de motor.
  5. Schakel naar een lage versnelling en trek het gaspedaal voorzichtig terug.
  6. Duw de frees een paar meter naar voren, zet hem in de neutrale stand en controleer hoe diep de snede is. Pas indien nodig het niveau van het mes aan.
  7. Schakel de maaimachine terug naar een lage versnelling en ga door met het maaien van graszoden.
  8. Trek aan het einde van elke rij de handgrepen van de maaimachine omhoog om het mes naar beneden te duwen en een snede te maken die uw strook van de rest van het gazon scheidt.
  9. Door de stroken op te rollen terwijl je elke rij voltooit, kun je gemakkelijker zien waar je al hebt geknipt.
  10. Schakel naar neutraal. Plaats uw snijder aan het begin van de volgende rij, schakel naar een lage versnelling en snijd de volgende strook.
  11. Herhaal indien nodig totdat je de graszoden uit het hele gebied hebt afgesneden.
  12. Als je klaar bent, schakel je naar neutraal en zet je de snijplotter uit.

Kies de juiste snijder voor de klus

Ongeacht hoeveel graszoden u moet maaien, u zult merken dat het kiezen en gebruiken van het juiste gereedschap voor de klus dit slopende werk een beetje gemakkelijker zal maken. De graszoden die u verwijdert, zijn waardevolle grondstoffen die kunnen worden overgedragen naar andere gebieden die u groen en mooi wilt maken.

Aanbevolen: