6 manieren om een antieke radiokast opnieuw te gebruiken

Inhoudsopgave:

6 manieren om een antieke radiokast opnieuw te gebruiken
6 manieren om een antieke radiokast opnieuw te gebruiken
Anonim

Maak nuttige onderdelen van verouderde radiokasten voor een leuke en funky draai.

Radiokast omgebouwd tot bijzettafel
Radiokast omgebouwd tot bijzettafel

We hebben allemaal die geweldige radiokasten in art-decostijl achter in de plaatselijke antiekwinkel gezien. Terwijl ze ooit de allerbelangrijkste radio in handen hadden, lijken ze tegenwoordig een behoorlijk overblijfsel uit het verleden. Met hun gecanneleerde versieringen en mooie hardware v alt niet te ontkennen dat antieke radiokasten prachtig zijn, maar ze schreeuwen om herbestemming. Tenzij je in een kasteel woont, moeten de dingen ook functioneel zijn en waardevolle vloeroppervlakte in beslag nemen.

Het blijkt dat er een aantal creatieve en coole manieren zijn om radiokasten opnieuw te gebruiken, zodat ze tegelijkertijd stijlvol en nuttig zijn. Van een schattig retro huisdierbed tot een hergebruikte antieke radiokast thuisbar, onze ideeën zijn net zo hip als de deuntjes die ooit uit deze oude schoonheden kwamen.

Transformeer een antieke radiokast in een displayplank

Antieke radiokast hergebruikt tot displayplank
Antieke radiokast hergebruikt tot displayplank

Radiokasten staan soms op poten die ze op of vlakbij ooghoogte plaatsen, waardoor ze de perfecte hoogte hebben voor een displayplank. Ze hebben ook heel veel ruimte binnenin, als je de oude radio en luidsprekers verwijdert. Vervang de luidsprekers door spiegels of stoffen panelen om samen met je spullen te pronken met je stijlspel. Je kunt ook behang, tinnen plafondtegels, een contrasterende kleur hout of wat je maar wilt gebruiken.

Om van een oude radio een pronkstuk te maken:

  1. Voeg een eenvoudige plank toe door gaten te boren en plankpinnen te gebruiken om de plank te ondersteunen.
  2. Knip de plank af op de afmetingen van de binnenkant van de kast.
  3. Als dat klaar is, schuur, primer en verf de kast in de gewenste kleuren.

Het kan leuk zijn om een verweerde look te creëren door het in één kleur te verven, kaarsvet op de randen aan te brengen, het in een andere kleur te verven en lichtjes te schuren.

Maak een barkast van een oude radio

Radiokast omgebouwd tot bar
Radiokast omgebouwd tot bar

Hoewel je misschien niet dagelijks gebruik kunt maken van een oude radio, laten we eerlijk zijn: je kunt wel veel profijt hebben van een thuisbar. Gevuld met uw alcoholische of niet-alcoholische favorieten, kan het het middelpunt van uw ruimte worden. Dit soort barkast heeft een enorme aantrekkingskracht in retrostijl. Iedereen bij u thuis zal gecharmeerd zijn van de schattige functionaliteit.

Je kunt de hierboven beschreven plankenroute volgen of proberen de supercoole retro voorkant van de radio in een kastdeur te veranderen. Kijk, afhankelijk van de stijl van de kast, of je het voorpaneel van de radio intact kunt verwijderen en scharnieren en een sluiting kunt toevoegen. Of je nu wel of geen deur toevoegt, je kunt planken plaatsen voor je vintage glaswerk, sterke drank en mixers. Vergeet niet hardware toe te voegen voor het ophangen van handdoeken en bargereedschap.

Hergebruik een radio in een funky consoletafel

Consoletafel gemaakt van een hergebruikte radiokast
Consoletafel gemaakt van een hergebruikte radiokast

Een idee voor bredere oude radiokasten is om er consoletafels van te maken. Dit kunnen superfunctionele stukken zijn voor in je hal of woonkamer, perfect om alles in op te bergen, van extra hoeden en wanten tot bordspellen of je Pez-dispensercollectie. Iedereen heeft altijd wat meer opslagruimte nodig, vooral als het stuk een leuke vintage stijl heeft.

  1. Begin met een antieke radio in een kast en verwijder de eigenlijke radiocomponenten en luidsprekers.
  2. Voeg planken toe als je wilt, en verf de kast in een mooie kleur.
  3. Vervang de luidsprekers door stoffen of rotanpanelen om het meer stijl te geven.
  4. Voeg een contrasterend blad toe van hout of marmer voor een luxe uitstraling.

Klap een oude radiokast om om een huisdierbed te maken

Radiokast omgebouwd tot huisdierbed
Radiokast omgebouwd tot huisdierbed

Stereokasten en radio's uit het midden van de vorige eeuw hadden vaak een bovenblad dat je kon verschuiven of optillen, zodat je bij componenten zoals platenspelers kon. Zelfs als je niet van vinyl houdt, is deze functie super handig voor het verkrijgen en verschonen van beddengoed voor huisdieren.

Om van een oude radio een gezellig bed te maken voor je harige vriend:

  1. Verwijder alle elektrische componenten en radioapparatuur.
  2. Vervang de luidsprekers door schermen of gaas zodat er voldoende lucht in de kast kan stromen en laat de voorkant van de kast open zodat uw huisdier toegang heeft tot zijn nieuwe slaapkamer.
  3. Verf de hele kast in elke kleur die bij je interieur past en voeg een comfortabel bed toe in de kast.

Geef een saaie kast een trippy verfbeurt

Oude radiokast bijgewerkt met trippy verfbeurt
Oude radiokast bijgewerkt met trippy verfbeurt

Hoewel het technisch gezien geen herbestemming is, kun je een oude radiokast opwaarderen tot een funky meubelstuk. Als je een oude platenspeler of radiokast hebt met veel slijtage of vlekken, kun je hem van meh tot prachtig maken met een moderne, op maat gemaakte verfbeurt. Dit is een geweldige manier om het stuk tegelijkertijd functioneel en supercool te maken.

Verwijder alle elektronische componenten voordat u deze transformatie probeert. Vervang de luidsprekers door dunne houten panelen. Voeg planken toe als het stuk deze nog niet heeft. Prime alles en schilder het in heldere, leuke ontwerpen. Modieuze of psychedelische patronen kunnen bijzonder funky zijn.

Gebruik een radiokast als nachtkastje

Oude radiokast omgebouwd tot nachtkastje
Oude radiokast omgebouwd tot nachtkastje

Een ander geweldig idee voor een oude radiokast is om deze in een nachtkastje te veranderen. Dit is een perfecte manier om een kleinere radio te gebruiken - en met 'klein' bedoelen we niet gigantische vrijstaande eenheden. Oude radio's die zijn ontworpen om op toonbanken of tafels te worden geplaatst, zijn uitstekende uitgangspunten. Zoek er een van hout, zodat je hem in elke gewenste kleur kunt schilderen, of hem in de originele afwerking kunt laten.

Om van een lelijk en verouderd audioapparaat een supercool nachtkastje te maken:

  1. Verwijder de luidsprekers en radiocomponenten.
  2. Koop een paar coole meubelpoten bij je plaatselijke woonwinkel en schroef ze aan de onderkant van de kast.
  3. Voeg een lade toe als je meer opbergruimte wilt.

De radio uit een kast verwijderen

Als het om vintage radiokasten gaat, betekent herbestemming vaak het strippen van de eigenlijke radio en luidsprekers. Elke antieke radio is anders, dus je moet even goed kijken naar wat je hebt voordat je naar binnen gaat met de schroevendraaier en de draadknipper. Volg dit basisproces om de radiokast die je hebt gescoord klaar te maken voor een heel nieuw leven als iets anders.

  1. Begin door naar de knoppen te kijken. In veel gevallen kunt u niet bij de binnenkant van de radio komen als de knoppen op hun plaats zitten. Kijk of er aan de zijkanten van de knoppen kleine schroeven zitten, die je kunt losdraaien om de hele knop te verwijderen.
  2. Nadat je alle mogelijke knoppen hebt verwijderd, is het tijd om op zoek te gaan naar schroeven voor de kast zelf. Je vindt ze misschien op de achterkant van de kast, aan de onderkant of zelfs onder de poten van de kast.
  3. Draai de schroeven los en open de kast. De radiocomponenten worden erin geschroefd. Verwijder de schroeven waarmee deze op hun plaats zitten en haal de onderdelen eruit. Mogelijk moet u de draden doorknippen die deze onderdelen met de luidspreker verbinden.
  4. De luidspreker wordt vaak ook met schroeven op zijn plaats gehouden. Haal deze eruit en verwijder de luidspreker als je van plan bent deze te vervangen door ander materiaal als je de kast opnieuw gaat gebruiken.

Waarde van antieke radio's

Goed scoren op een oude radio is de eerste stap in uw herbestemmingsproject. Je kunt ze kopen op rommelmarkten, garageverkopen, antiekwinkels en in online advertenties. Als je geluk hebt en een scherp oog hebt, zie je er misschien zelfs één gratis op de stoep zitten. Hoewel deze oude schoonheden zeker iets waard zijn, zijn er een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op hoeveel een oude radio waard is.

  • Functionaliteit- Retro-audioapparatuur heeft zeker een momentje. Sommige mensen waarderen antieke radio's voor hun oorspronkelijke doel, en functionele radio's zijn doorgaans meer waard.
  • Schoonheid - Een mooie radiokast is meestal meer waard dan een lelijke, als alle andere factoren gelijk zijn. Vooral als het om hergebruik gaat, is een aantrekkelijke kast belangrijk.
  • Leeftijd en stijl - Oudere radio's zijn vaak meer waard dan nieuwere, maar dit is niet de belangrijkste factor. Als de kast iconisch is voor die tijd, zoals een superslank en futuristisch ontwerp dat zo modern uit het midden van de eeuw is dat het je in je spoor houdt, is hij vaak waardevoller.
  • Conditie - Naast of deze functioneert, kan de algemene staat van de radio en kast van invloed zijn op de waarde ervan. Scheuren in de kast, vlekken of versleten plekken op het hout en andere schade kunnen de waarde verlagen.

Antieke radio's in kasten kunnen variëren van minder dan honderd dollar tot een paar duizend. Als je er een wilt gebruiken als upcycling-project, zoek er dan een die niet functioneel is als radio en cosmetisch mogelijk in een ruwe staat verkeert. Een likje verf kan wonderen doen om vlekken en schade aan de kast te bedekken, en je kunt iets lelijks omtoveren in een retrokunstwerk.

Creatieve en duurzame inrichting

De meeste projecten voor het herbestemmen van vintage radio's zijn volledig uitvoerbaar met een paar eenvoudige gereedschappen en benodigdheden. Ze zijn ook een geweldige manier om te pronken met je liefde voor art-deco-design en retrostijl, zonder dat je hoeft uit te geven aan duurdere stukken. Als je een mooie oude radio een dubbele functie kunt laten vervullen als functioneel meubelstuk en kunstobject, terwijl je hem buiten de vuilstort houdt, is het een win-win situatie. Iedereen die bij jou langskomt, zal onder de indruk zijn van je creativiteit en duurzame interieur.

Aanbevolen: