De voor- en nadelen van Glass Mulch

Inhoudsopgave:

De voor- en nadelen van Glass Mulch
De voor- en nadelen van Glass Mulch
Anonim
Glasmulch kan worden gebruikt om levendige kleuren in landschapsarchitectuur te creëren.
Glasmulch kan worden gebruikt om levendige kleuren in landschapsarchitectuur te creëren.

Glasmulch kan worden gebruikt om een prachtig ontwerp te creëren in rotstuinen en landschapsarchitectuur, en het helpt het milieu door glas te recyclen dat anders op een stortplaats zou belanden.

Waar glasmulch gebruiken

Glasmulch kan in kleine hoeveelheden rond potplanten worden gebruikt om glans en schoonheid te creëren. Veel huiseigenaren gebruiken het echter ook in grotere hoeveelheden om landschapsontwerpen te creëren die anders moeilijk te realiseren zouden zijn. Er zijn bedrijven opgedoken die landschappen aanbieden met gerecyclede mulch gemaakt van glas. Deze mulch is getrommeld en heeft dus geen scherpe of gekartelde randen, waardoor hij perfect is voor tuinieren. Stel je een prachtige watervalfontein voor, gemaakt van rotsen die uitmondt in een levendig blauw glasmulch dat zich om je huis wikkelt en het uiterlijk van een rivier creëert. Met glasmulch is uw fantasie uw enige beperking en kunt u een werkelijk unieke look creëren.

Voordelen

Er zijn een paar voordelen aan het gebruik van glasmulch in uw landschapsontwerp.

  • Milieu: Gerecycled glas is goed voor het milieu. Door het afval van één persoon te gebruiken, houd je het uit de stortplaatsen. Sommige vuilstortplaatsen en recyclingcentra geven zelfs gratis of heel goedkoop glasmulch weg. Uw kleurkeuze is mogelijk beperkter bij deze programma's, maar bel de afvalverwijderingsdienst van uw stad om erachter te komen wat er in uw regio beschikbaar is.
  • Artwork: Maak in plaats van een gewoon bloembed visuele kunstwerken van glasmulch. Omdat er zoveel verschillende kleuren beschikbaar zijn, kunt u binnen de grenzen van uw tuin alles creëren, van een zonnestraal tot prachtige vogels en bloemen.
  • Reguleer de bodem: Mulch helpt de bodem door de temperatuur en het vocht te reguleren. Glasmulch is waarschijnlijk geschikter voor planten die het beste groeien op zand- en rotsachtige bodems, maar door het losjes te verpakken kan het aan elke omgeving of plant worden aangepast.

Nadelen

Er zitten enkele nadelen aan het gebruik van gerecycled glas in uw tuinieren.

  • Kosten: Getrommelde glasmulch kan in de meeste gevallen behoorlijk duur zijn. Hoewel het totale effect absoluut verbluffend is, kunnen de initiële kosten voor veel budgetten onbetaalbaar zijn. Om deze reden is het waarschijnlijk het beste om het gebruik van glasmulch tot kleine ruimtes te beperken.
  • Onderhoud: Puin en vuil kunnen het uiterlijk van de mulch vrij snel "vertroebelen". Wees voorbereid op het wegblazen van bladeren en vuil en het regelmatig afspoelen van de mulch om de kleuren er fris en levendig uit te laten zien. Het goede nieuws is dat de kleuren niet zo snel vervagen als houtmulch, dus hoewel de investering hoog is, zou je nog vele seizoenen levendige kleuren moeten hebben.
  • Beperkingen in planttypen: Sommige planten kunnen het extra gewicht en de warmte die door glasmulch worden gegenereerd niet aan, dus je zult heel zorgvuldig moeten kiezen welke planten je in de mulch plaatst. Nogmaals, om deze reden is het waarschijnlijk het beste om te beperken hoeveel oppervlak bedekt wordt met de mulch gemaakt van getrommeld glas.

Een manier om een aantal van deze problemen te omzeilen, is door kleine verhoogde bakken in je tuin te plaatsen waarin de glasmulch kan worden bewaard. Het is helemaal niet nodig om planten in de mulch te plaatsen, omdat deze op zichzelf al een blikvanger is. Een kleine pot met een plant die over het glas v alt, kan echter boeiend zijn.

De aantrekkingskracht van een tuin is een van de belangrijkste aspecten van tuinieren rondom uw huis. Het gebruik van voorwerpen zoals rubbermulch of glasmulch kan veel duurzamer zijn en langer meegaan dan houtmulch. Glasmulch kan een unieke factor toevoegen waardoor uw huis zich onderscheidt van de anderen in de buurt. Plan uw ontwerp zorgvuldig en uw unieke en duurzame mulch van glas zal zeker een hit zijn.

Aanbevolen: