Feiten over tuinslangen die u moet weten

Inhoudsopgave:

Feiten over tuinslangen die u moet weten
Feiten over tuinslangen die u moet weten
Anonim
Kousenbandslang
Kousenbandslang

Misschien deelt u uw tuin met een slang zonder dat u het weet. Er zitten zowel voor- als nadelen aan het rondhangen van deze glibberige reptielen. Je kunt ze aantrekken of, als je dat liever hebt, ze ontmoedigen om hier te komen wonen.

Een paar snelle weetjes over slangen

Er zijn eigenlijk 2.000 verschillende soorten slangen, maar ze hebben allemaal een aantal gemeenschappelijke kenmerken.

  • Alle slangen jagen op prooien om te eten.
  • Sommige soorten zijn ronduit giftig, wat een gevaar is voor de tuinman.
  • Een slang jaagt met zijn zintuigen. Of hij nu zijn neus, tong of tastzin gebruikt, een slang vindt zijn voedsel met een scherp reukvermogen en het vermogen om de lichaamswarmte van een ander dier te voelen.
  • Slangen overwinteren ondergronds in de winter.
  • Omdat het koudbloedige reptielen zijn, moeten slangen in de zon liggen om warm te blijven.
  • Alle slangen werpen hun huid af terwijl ze groeien.

Gemeenschappelijke tuinslangen

Kousebandslangen

De meest voorkomende tuinslang is de niet-giftige kousebandslang. Deze soort komt voor in het grootste deel van Amerika en kan in verschillende klimaten leven. Hij houdt van vijvers, wetlands, bossen, velden en zelfs je tuin. Deze slang is het best te herkennen aan de lange, horizontale strepen die over de hele lengte van zijn lichaam lopen. - de meest voorkomende zijn drie gele strepen. Een vrij kleine slang, kousenbanden eten kleine dieren zoals regenwormen, kikkers en vissen. Deze slangen worden soms ook voedsel voor andere dieren, zoals uilen of wasberen.

Kousebandslangen verstoppen zich als ze bang zijn. In de zomer brengen ze levende baby's ter wereld. Hoewel deze slangen relatief mild van aard zijn, is het bekend dat ze een tuinman bijten die er een oppakt om te pronken met haar kinderen.

Gopher-slang
Gopher-slang

Gopher-slangen

Niet-giftige gopherslangen worden vaak verward met giftige slangen zoals ratelslangen. Hoewel ze bijten, laten ze niets meer achter dan een merkteken. Zoals hun naam al aangeeft, eten deze slangen kleine dieren zoals gophers. Het is een gravende slang, maar je wordt soms aangetroffen terwijl hij op de grond of zelfs in bomen jaagt.

Ratelslangen

De dodelijke giftige ratelslang is een van de meest gevreesde slangen die er zijn. Ratelslangen kunnen zich gemakkelijk verstoppen in zand of bladeren omdat hun gecamoufleerde huid zo goed opv alt. Gelukkig geeft deze slang een waarschuwingssignaal door met zijn staart te ratelen wanneer een indringer te dichtbij komt. Als er geen gehoor wordt gegeven aan de waarschuwing, zal de slang bijten.

Maïsslangen

Niet-giftige maïsslangen hebben rode vlekken met zwarte randen en een oranjebruine lichaamskleur. Het zijn constrictors en ze jagen op kleine reptielen en knaagdieren, maar ook op vogels en hun eieren.

Voordelen en nadelen van het hebben van slangen in je tuin

Of je nu wel of niet in het bijzonder van slangen houdt, er zijn een aantal goede en slechte punten aan het feit dat ze zich in je tuin vestigen. Het is aan jou om te beslissen of het goede zwaarder weegt dan het slechte.

Voordelen

Slangen kunnen uw tuin ten goede komen. Ze eten naaktslakken en brengen de Japanse keverpopulatie in je tuin terug. Sommige slangen eten zelfs kleine knaagdieren die zich anders zouden voeden met je bloemen en groenten. Als je het op die manier bekijkt, kan het zinvol zijn om te proberen een paar slangen naar je tuin te lokken.

Als u besluit dat u dat wilt, kunt u de volgende stappen ondernemen om uw tuin gastvrijer te maken.

  • Creëer een slangenparadijs door enkele grote stenen op elkaar te stapelen. De slangen kunnen zich onder en rond de rotsen verstoppen en op zonnige dagen kunnen ze zich op de rotsen verwarmen.
  • Plant wat bodembedekking waar de slangen zich in kunnen verstoppen. Hierdoor zullen ze zich veiliger voelen.
  • Probeer huisdieren en andere dieren uit de tuin te houden die op de slangen zouden kunnen jagen.

Nadelen

Westerse diamantrugratelslang
Westerse diamantrugratelslang

Het grootste nadeel van het hebben van slangen in je tuin is dat ze zullen bijten als je ze per ongeluk verstoort en dat ze geen gemakkelijke uitgang hebben. Hoewel veel van deze slangen niet giftig zijn, kan de beet van de ratelslang fataal zijn zonder snelle medische tussenkomst.

Slangen maken ook geen onderscheid tussen slechte insecten en nuttige insecten. Ze eten wat er beschikbaar is.

Als u besluit dat de nadelen zwaarder wegen dan de voordelen van het delen van uw tuin met een paar slangen, maak de leefomgeving dan gewoon minder uitnodigend.

  • Ruim alle rommel in de tuin op, inclusief houtstapels, gevallen bladeren en weggegooid aardewerk dat de slangen een schuilplaats kan bieden.
  • Gebruik een live-vangval om kleine knaagdieren te verwijderen.
  • Vang naaktslakken door ondiepe schoteltjes met bier neer te zetten, waardoor ze in de schaal worden gelokt en verdronken.

Samen bestaan met deze slangen

Graanslang
Graanslang

Slangen zijn behoorlijk bedreven in het verstoppen, omdat ze zo goed opgaan in hun omgeving dat de meeste tuinders ze nooit zien. Ze zien alleen tekenen van hun aanwezigheid, zoals achtergelaten huiden. In de meeste gevallen zullen deze slangen wegglijden als je ze stoort, omdat ze bang zijn voor mensen en grotere dieren. Zolang een bepaalde slang niet giftig is, kun je hem meestal het beste met rust laten. Het gaat verder zodra de voedselvoorraad in uw tuin is uitgeput. Als er ooit een moment komt waarop u de slang wilt laten verwijderen, kunt u meestal het beste een ongedierteverwijderingsdienst inhuren. Het risico van knoeien met het dier is simpelweg de moeite niet waard, vooral niet als de slang echt giftig is.

Aanbevolen: