Blauwboek voor antieke auto's

Inhoudsopgave:

Blauwboek voor antieke auto's
Blauwboek voor antieke auto's
Anonim
Ford Thunderbird 1956
Ford Thunderbird 1956

Als u van plan bent een antieke auto te kopen of verkopen, is het essentieel dat u weet hoeveel het voertuig waard is. De blauwe boekwaarden van antieke auto's kunnen u helpen bepalen wat u voor een auto moet vragen of bieden, evenals de opties en kleuren die beschikbaar waren en verdere waarde kunnen toevoegen. Gebruik prijsgidsen om een idee te krijgen van de waarde van een auto.

Kelley Blue Book voor gebruikte auto's

In de loop der jaren is de term 'blauw boek' synoniem geworden met de term 'prijsgids'. Sinds 1926 gebruiken autokopers en -verkopers het Kelley Blue Book (KBB) om de waarden en prijzen van nieuwe en gebruikte auto's te bepalen. Oorspronkelijk een handelspublicatie, werd de eerste consumenteneditie van deze populaire prijsgids voor gebruikte auto's gepubliceerd in 1993.

Hoewel KBB vroeger een tweejaarlijks blauw boek voor verzamelaars van antieke auto's produceerde (genaamd Kelley Blue Book: Early Model Guide), bieden ze het niet langer aan. Er is echter een online tool beschikbaar voor auto's van 25 jaar en nieuwer.

Prijsgidsen voor antieke auto's

Hoewel u KBB mogelijk niet kunt gebruiken om de waarde van uw antieke auto's te bepalen, zijn er andere populaire prijsgidsen en websites om geschatte waarden van klassieke auto's en verzamelauto's te vinden.

NADA-gidsen

NADA (National Automobile Dealers Association) prijsgidsen zijn populaire bronnen voor iedereen die geïnteresseerd is in autowaarden en algemene informatie over de meeste merken en modellen auto's. Deze taxatiegidsen zijn al tientallen jaren een gerespecteerde bron van gegevens en taxatie-informatie, hoewel ze gemakkelijker beschikbaar zijn geworden sinds ze in 2000 online kwamen.

Er zijn aparte NADA-prijsgidsen voor verschillende groepen klassieke en antieke auto's. De opties voor Ford gaan bijvoorbeeld helemaal terug tot 1926. Door de aanwijzingen te volgen, kunt u de waarde van specifieke merken en modellen van antieke, klassieke en muscle car's vinden, helemaal gratis.

Hagerty-verzekering

Hagerty Insurance biedt taxatietools voor diegenen die geïnteresseerd zijn in verzamelauto's vanaf eind jaren veertig. Hagerty begon als exclusieve bron voor antieke en klassieke autoverzekeringen. Omdat hiervoor een waarde aan het voertuig moet worden gehecht, zijn ze uitgebreid met het gratis online aanbieden van taxatiegidsen. U kunt zoeken op bouwjaar, merk of voertuigidentificatienummer. Met een gratis account kunt u waarden in de loop van de tijd bekijken, merken en modellen opslaan en andere functies gebruiken.

Hagerty biedt ook een driejaarlijkse taxatiegids voor betalende abonnees, die vier waarden geeft op basis van de staat van de auto. Er zijn ook losse exemplaren verkrijgbaar.

Hemmings

Door zichzelf te profileren als 'de grootste marktplaats voor verzamelaarsauto's ter wereld', biedt Hemmings een schat aan gegevens over vintage en antieke auto's. Naast rubrieksadvertenties en actuele dealerlijsten kunt u ook de waarde van uw auto bekijken door in de online prijslijst van Hemmings te zoeken. Voer eenvoudigweg het merk, het model en het jaar in van de auto waarin u geïnteresseerd bent en zij geven u een lage, hoge en gemiddelde prijs op basis van recente verkopen en advertenties gedurende de afgelopen drie jaar. Deze dienst is gratis; ze linken ook naar Hagerty's waardering.

Ze publiceren ook verschillende gidsen en tijdschriften, waaronder Hemmings Classic Car.

Verzamelautomarktrecensie

Ford Mustang-cabriolet uit 1968
Ford Mustang-cabriolet uit 1968

De waarden voor elke auto die in Collector Car Market Review wordt vermeld, worden verkregen via veilingresultaten, de Value-Track®-database van het bedrijf, verkooprapporten, overheidsgegevens en voorraadniveaus en incentives voor nieuwe auto's. U kunt online wat basisinformatie over de waarde vinden door het merk van de auto te selecteren, gevolgd door het bouwjaar en het model.

Verkrijgbaar bij kiosken, in gedrukte en digitale abonnementen, of als losse uitgave, bevat Collector Car Market Review profielen van bepaalde auto's, stijlen en periodes. Hoewel er artikelen beschikbaar zijn op hun website, moet u een echte gids kopen om de informatie te krijgen die u nodig heeft over uw specifieke auto.

Mecumveilingen

Mecum Auctions wordt aangekondigd als 's werelds grootste autoveilingbedrijf. Hun website biedt overzichten van veilingverkopen en prijzen, samen met informatie over elk van de top 10 verkochte auto's van de veilingen die Mecum sinds 2011 houdt. Je kunt ook zoeken naar eerdere veilingen tot 2007; selecteer het jaar en de veilinglocatie, of zoek eenvoudigweg naar "All Past" met details. U kunt een idee krijgen van wat een model waard kan zijn op basis van vergelijkbare modellen in vergelijkbare omstandigheden.

De site biedt ook foto's en details van aankomende veilingen.

AntiqueCar.com

Hoewel AntiqueCar.com geen officiële voertuigwaarden aanbiedt, biedt het wel veel nuttige informatie om te bepalen wat uw auto waard is. Het geclassificeerde gedeelte van de website, dat gratis toegankelijk is, biedt een momentopname van klassieke en antieke auto's die momenteel op de markt zijn. U kunt zoeken naar auto's die vergelijkbaar zijn met de uwe om een algemeen idee te krijgen van de waarde van uw auto.

Waardegidsen voor antieke auto's gebruiken

Of uw interesse nu uitgaat naar een vintage Model A Ford, een Chevy Camaro muscle car uit 1969 of een klassieke Edsel uit 1959, als u weet waar u de waarden van antieke auto's kunt vinden, krijgt elke autoliefhebber belangrijke informatie. Als u een klassieke auto koopt, kunt u door de waarde ervan te kennen, beter begrijpen wat u tijdens de onderhandelingen moet aanbieden. Als u uw antieke auto verkoopt, weet u hoeveel u moet vragen. Hoe dan ook, u krijgt een duidelijk beeld van de waarde van uw voertuig op de oldtimermarkt.

Aanbevolen: