Welke antieke Noritake China-patronen hebben gouden randen?

Inhoudsopgave:

Welke antieke Noritake China-patronen hebben gouden randen?
Welke antieke Noritake China-patronen hebben gouden randen?
Anonim
Noritake porselein met goudrand Darryl-patroon
Noritake porselein met goudrand Darryl-patroon

Noritake China staat bekend om zijn delicate ontwerpen, waarvan sommige zijn voorzien van prachtige gouden randen. Deze patronen hebben een speciaal plekje in de harten van verzamelaars en liefhebbers, dus het is handig om iets te weten over de vele patronen met gouden randen van antiek Noritake-porselein.

Noritake-patronen identificeren met gouden rand

Noritake heeft een lange geschiedenis in het maken van porselein met gouden randen, en er zijn veel vintage en antieke Noritake-patronen met gouden randen of versieringen die meer dan 50 jaar oud zijn. Als je je afvraagt wat je naam is of wie je in een antiekwinkel hebt gevonden, draai het stuk dan om. Het moet altijd worden gemarkeerd met de naam Noritake, evenals de naam of het nummer van het specifieke patroon. Als het stuk alleen een nummer heeft of niet gemakkelijk te lezen is, kun je het opzoeken op een site zoals Replacements, Ltd., die foto's heeft van de meest bekende patronen.

Adela

Dit mooie bloemmotief heeft een crèmekleurige rand, delicate groene en roze bloemen en veel kanten gouden randen. Het werd stopgezet in 1933, maar het is nog steeds mogelijk om stukken te vinden in antiekwinkels en online. Verwacht ongeveer acht dollar te betalen voor kleine borden en kommen en tot $ 90 per portie.

Adelpha

Adelpha, eveneens stopgezet in 1933, heeft een prachtig neutraal patroon van bruin, crème en goud. Een bos bruine bloemen siert het midden van elk stuk. Deze zijn iets moeilijker te vinden en kosten ongeveer €10 tot €50 per stuk.

Andrea

Andrea, gemaakt tussen 1954 en 1962, was een moderner ontwerp met een eenvoudige gebogen bloemtak op grijze stelen. Het had gouden randen en gouden accenten op de bloem. Dit patroon is gemakkelijk te vinden en de meeste stukken kosten tussen de zes dollar en $ 20. Zout- en peperstrooiers zijn waardevoller en worden vaak verkocht voor $ 50 of meer.

Andrea-patroon - door Noritake 1958
Andrea-patroon - door Noritake 1958

Alexis

Een spectaculair en uitgebreid bloemenpatroon in blauw, crème en roze, Alexis is ook voorzien van een gouden rand. Dinerborden hebben een geschulpte rand. Dit patroon werd in 1933 stopgezet en is niet gemakkelijk te vinden. Verwacht tussen de $ 10 en $ 80 per stuk uit te geven, afhankelijk van de staat en zeldzaamheid.

Athena

Dit prachtige gele, roze, groene en ivoorkleurige bloemmotief heeft Art Deco-accenten in de vorm van de handvatten. Het heeft een gouden rand aan de randen en werd in 1933 stopgezet. Dit patroon is niet gemakkelijk te vinden, dus verwacht tussen de €10 en €90 per stuk uit te geven.

Azalea

Azalea werd stopgezet in 1918 en heeft een opvallend, met de hand geschilderd roze en salie bloemenpatroon en gouden randen. Er zijn veel onderdelen in dit patroon, variërend van eenvoudige theekopjes tot smakelijke gerechten en andere zeldzame serveerstukken. Afhankelijk van de zeldzaamheid van het specifieke stuk, kun je maar liefst $ 600 per item uitgeven. Kleine borden en kommen worden per stuk verkocht voor ongeveer $ 25.

Theekopjes met Azalea-patroon van Noritake
Theekopjes met Azalea-patroon van Noritake

Bamboe

Dit Aziatisch geïnspireerde patroon, dat in 1962 werd stopgezet, heeft een eenvoudig ontwerp van bamboescheuten en bladeren. Een gouden rand omlijnt elk stuk. Omdat het relatief gemakkelijk te vinden is, kost dit patroon tussen de vijf dollar en $ 25 per stuk.

Bayard

Dit prachtige patroon bevat krullen en bloemmotieven in geel, roze en groen, evenals gouden randen. Het werd stopgezet in 1933 en is zeer moeilijk te vinden. Het kost doorgaans tussen de $30 en $80 per stuk.

Bellefonte

Dit lieve patroon heeft alleen decoratie langs de randen in de kleuren roze, lavendel, groen en goud. Hij werd vervaardigd tussen 1921 en 1924 en is dus niet gemakkelijk te vinden. Verwacht ongeveer $ 30 uit te geven voor een bord in goede staat.

Brunswick

Dit geelbruine bloemmotief, gemaakt tussen 1953 en 1960, heeft een vergulde rand. Het heeft gele rozen rondom de rand. Dit patroon is gemakkelijk te vinden en kost ongeveer zeven dollar voor een klein bord of kom tot meer dan $ 125 per portie.

Kanton

Dit patroon met bamboethema heeft groene bladeren en stengels en werd vervaardigd tussen 1950 en 1964. De rand is voorzien van een smalle band met gouden rand. Het is vrij gemakkelijk te vinden en kost tussen de acht dollar en $60 per stuk.

Carlisle

Dit eenvoudige ontwerp, gemaakt tussen 1954 en 1959, heeft een lichtgroene rand, gouden bloemen en twee gouden banden. Het is gemakkelijk te vinden in wederverkoopwinkels, variërend van ongeveer vijf dollar tot $60 per stuk.

Noritake Carlisle patroon dessertkomset
Noritake Carlisle patroon dessertkomset

Carole

Carole werd stopgezet in 1953 en heeft een bladgroen en grijs patroon met een eenvoudige gouden rand. Het is betaalbaar en gemakkelijk te vinden en kost ongeveer zeven dollar tot $ 30 per stuk.

Chartres

Chartres is gemaakt tussen 1958 en 1962 en heeft een gouden rand, een grijsgroene rand en een eenvoudige decoratie van grijze krullen. Het is niet bijzonder zeldzaam en wordt verkocht voor ongeveer vijf dollar tot $ 40 per stuk.

Noritake Chartres 6 inch patroonservies
Noritake Chartres 6 inch patroonservies

Chelsea

Chelsea, een subtiel wit-op-wit en grijs bloemmotiefje met een gouden randje, werd gemaakt tussen 1957 en 1962. Het is gemakkelijk te vinden en te koop voor ongeveer vijf dollar tot $ 50 per stuk.

Cyclamen

Cyclamen, gemaakt tussen 1950 en 1952, is een prachtig ontwerp met een tros grote roze bloemen van de zoete erwt en een eenvoudige gouden rand. Het is niet moeilijk te vinden in antiekwinkels en kost ongeveer $ 10 tot $ 100 per stuk.

Daryl

Met gouden randen en een eenvoudig grijs en roze bloemmotief in het midden is Daryl een prachtig patroon dat tussen 1954 en 1963 is gemaakt. Het is gemakkelijk te vinden, dus verwacht slechts tien dollar tot $60 per stuk te betalen.

Noritake Daryl patroon juskom
Noritake Daryl patroon juskom

Dorcas

Dit gele, bruine en goudkleurige patroon heeft een bloemmotief in het midden van elk stuk. Het is gemaakt tussen 1952 en 1954 en is niet gemakkelijk te vinden. Verwacht ongeveer $ 10 tot $ 30 per stuk te betalen.

Dover

Het Dover-patroon toont lichtblauwe bloemen met grijze en wervelende wijnranken. Het werd geproduceerd van 1955 tot 1961. De prijs kan variëren van minder dan $ 10 per bord tot meer dan $ 100 of meer voor een zeldzaam serveerartikel.

Noritake Dover Patroon Creamer
Noritake Dover Patroon Creamer

Gleneden

Dit patroon in decostijl werd stopgezet in 1921 en heeft blauwe en lichtbruine grafische versieringen op een crèmekleurige achtergrond. Er zit ook een gouden randje aan. Het is een zeldzaam patroon en kost tussen de zeven dollar en $ 200 per stuk.

Goldart

Goldart is een heel eenvoudig wit ontwerp met een gouden rand en een gouden binnenring, gemaakt tussen 1952 en 1962. Het is gemakkelijk te vinden en te koop voor tussen de $ 10 en $ 100 per stuk.

Grasmere

Grasmere werd stopgezet in 1921 en is een prachtig art-decopatroon met kleine bloemen en gouden geometrische biezen. Ondanks zijn leeftijd is dit niet zo moeilijk te vinden. Voor de meeste stukken kost het tussen de $ 10 en $ 90.

Gwendolyn

Gwendolyn, gemaakt tussen 1950 en 1954, is een eenvoudig wit patroon met een brede gouden band. Het is gemakkelijk te vinden en te koop voor tussen de $ 10 en $ 90 per stuk.

Harvester

De Harvester heeft een tarweontwerp in goud en bruin en is gemaakt tussen 1954 en 1959. Hij is gemakkelijk te vinden en te koop voor ongeveer $10 tot $100 per stuk.

Janice

Janice, gemaakt tussen 1957 en 1961, is een mooi bloemmotief in een gedempte smaak van groen, goud en grijs. Het heeft een gouden rand. Dit patroon is niet moeilijk te vinden en kost tussen de €15 en €150 per stuk.

Noritake Janice theekopjes en schoteltjes
Noritake Janice theekopjes en schoteltjes

Juanita

Juanita werd stopgezet in 1921 en is een mooi ontwerp met delicate roze, blauwe en gele bloemen, een crèmekleurige achtergrond en een gouden rand. Het is moeilijk te vinden, maar het kost nog steeds slechts tussen de $ 10 en $ 200 per stuk.

N19

Een zeldzaam patroon dat in 1933 werd stopgezet. N19 heeft een grote roze en groene orchidee in het midden met een dubbele gouden band rond de rand. Het is te koop voor tussen de $ 10 en $ 200 per item.

N95

Een ander zeldzaam en vroeg patroon, N95, werd ook in 1933 stopgezet. Het heeft een crèmekleurige rand met een decoratief bloemmotief in goud, geel en roze, evenals een gouden rand. Het is te koop voor ongeveer $ 30 tot $ 250 per stuk.

Nadine

Nadine, een zeldzaam patroon dat in 1950 werd stopgezet, is een crèmekleurig ontwerp met een sierlijke gouden rand. Er zijn ook varianten met gekleurde details. Het kost tussen de $ 15 en $ 150 per item.

Eikenhout

Met zijn brede gouden rand en patroon van groen, blauw en lavendel was Oakwood een zeldzaam patroon gemaakt tussen 1950 en 1951. Omdat het maar voor een korte periode werd gemaakt, zijn stukken moeilijk te vinden en te koop voor $ 30 en meer.

Oriënteren

Oriënt, nog een patroon met bamboethema, heeft groene bladeren en stengels en een smalle gouden rand. Hij is gemaakt tussen 1950 en 1957 en is niet moeilijk te vinden. Het kost tussen de acht dollar en $ 50 per stuk.

Paisley

Een uitgebreid patroon dat in 1921 werd stopgezet. Paisley heeft een urn met felgekleurde bloemen en een grafische rand met een gouden rand. Het is relatief moeilijk te vinden en te koop voor tussen de $ 15 en $ 150 per item.

Ramona

Gemaakt tussen 1951 en 1957, heeft Ramona een prachtig ontwerp van kleine groene, blauwe en witte bloemen. Het beschikt ook over een smalle gouden rand. Het is relatief schaars en kost tussen de €10 en €200 per stuk.

Creamer in Ramona Noritake China
Creamer in Ramona Noritake China

Raphael

Raphael, niet meer leverbaar in 1973, is een uitgebreid patroon in lichtbruin, groenblauw en bruin met een gouden rand. Het is enigszins zeldzaam en brengt tussen de $ 10 en $ 70 op voor de meest voorkomende stukken.

Herinnering

Een delicaat blauw en goud bloemenpatroon met een gouden rand, Remembrance werd gemaakt tussen 1950 en 1957. Het is gemakkelijk te vinden en te koop voor tussen de $ 10 en $ 90. Zeldzamere items zoals theepotten kunnen honderden waard zijn.

Romantiek

Romance, niet meer leverbaar in 1971, is een delicaat patroon met roze, blauwe en gele bloemen en een goudgerande rand. Het is gemakkelijk te vinden en kost tussen de €10 en €100 per stuk.

Rosilla

Gemaakt tussen 1950 en 1957, Rosilla heeft een all-over patroon van roze rozen en blauwe bloemen en een smalle gouden rand. Het is gemakkelijk te vinden en te koop voor tussen de $ 10 en $ 80 per item.

Sheridan

Wit met een blauwe en zwarte rand, kleine roze bloemen en een gouden randje. Sheridan werd in 1921 stopgezet. Het is niet gemakkelijk te vinden, maar ook niet bijzonder duur. Een eetbord kost ongeveer $ 20.

Noritake Sheridan patroon suikerpot met deksel
Noritake Sheridan patroon suikerpot met deksel

Meer informatie over uw patroon

Of je nu op zoek bent naar een nieuw porseleinpatroon om te verzamelen, nieuwsgierig bent naar het patroon dat je grootmoeder heeft doorgegeven, of gewoon meer wilt weten over een stuk dat je hebt gevonden, met een lijst van alle goudgerande patronen kunnen helpen. Als u uw patroon niet in deze lijst kunt vinden, is het mogelijk recenter of behoort het tot de weinige ongeïdentificeerde patronen die er zijn. In dat geval is het een goed idee om je stuk naar een antiekspecialist te brengen voor meer informatie.

Aanbevolen: