Welke landen hebben Disney-themaparken?

Inhoudsopgave:

Welke landen hebben Disney-themaparken?
Welke landen hebben Disney-themaparken?
Anonim
Doornroosjekaste in Disneyland
Doornroosjekaste in Disneyland

Als je vraagt welke landen Disney-themaparken hebben, is het belangrijk op te merken dat Disney talloze soorten themaparken bezit. De bekendste themaparken bevinden zich misschien in de Verenigde Staten, Florida en Californië, maar de andere parken over de hele wereld zijn net zo ontzagwekkend om te bezoeken.

Welke landen hebben Disney-themaparken over de hele wereld?

Voor degenen die houden van de spanning van het zien van hun favoriete personages tijdens het rijden in spannende thema-attracties, heeft Disney zeker iets te bieden in een aantal parken in meerdere landen. Er zijn Disney-themaparken in vijf landen over de hele wereld. Hoewel er geen officiële plannen zijn om binnenkort een nieuw Disney-themapark te openen, zijn er recente en voortdurende uitbreidingen in elk van de resorts wereldwijd.

Verenigde Staten

Het kasteel van Assepoester in Magic Kingdom Park
Het kasteel van Assepoester in Magic Kingdom Park

W alt Disney richtte in de jaren twintig de Disney Company op. Van daaruit ontwikkelden zich verschillende themaparken door het hele land.

  • Disneyland Resort in Californië:Disneyland Park werd geopend in 1955. Dit ongelooflijke park heeft verschillende themaregio's, waaronder Main Street U. S. A., Frontierland, Fantasyland, Adventureland, Tomorrowland, Critter Country, en meer. Het maakt deel uit van het totale Disneyland Resort, waar ook een tweede themapark ligt: Disney California Adventure Park. Disneyland Resort is ook de thuisbasis van Downtown Disney, Disneyland Hotel, Disney's Grand Californian Hotel and Spa en Disney's Paradise Pier Hotel.
  • W alt Disney World Resort in Florida: W alt Disney's droom was om een park te creëren in Kissimmee, Florida met talloze themaparken, hotels en winkelgebieden. W alt Disney World Resort opende zijn deuren in 1971 met het themapark Magic Kingdom. Het resort opende later de parken Epcot, Disney's Hollywood Studios en Disney's Animal Kingdom. Disney's Blizzard Beach en ESPN Wide World of Sports behoren tot de andere attracties in dit resort, samen met talloze Disney-hotels en het winkelgebied Disney Springs.

Tokio, Japan

Mediterrane haven van Tokyo Disney Sea
Mediterrane haven van Tokyo Disney Sea

In april 1983 opende Disney het Tokyo Disney Resort, de thuisbasis van Tokyo Disneyland. Het resort ligt in Urayasu, Chiba, Japan. In 2001 werd het resort uitgebreid met Tokyo DisneySea. Er zijn verschillende hotels op het terrein, en ook een winkelcentrum genaamd Ikspiari. Het resort is eigendom van en wordt beheerd door de Oriental Land Company, maar de W alt Disney Company Disney heeft de licentie op zijn naam en behoudt enkele controlerende rechten in het park.

Parijs, Frankrijk

W alt Disney Studios, Parijs, Frankrijk
W alt Disney Studios, Parijs, Frankrijk

Disneyland Parijs opende zijn deuren in april 1992. Het werd oorspronkelijk geopend als het Euro Disney Resort. Het is gelegen in de buitenwijk Marne-la-Vallée van Parijs, Frankrijk. Het resort beschikt over tal van resorts en een Disney Village-winkelgebied. Er zijn hier twee themaparken, Disneyland Park en W alt Disney Studios Park. Het laatste onderdeel van het park is Golf Disney, een grote golfbaan. The W alt Disney Company was niet altijd volledig eigenaar van dit park, maar verwierf medio 2017 vrijwel alle resterende aandelen van het park. Disney bezit nu iets meer dan 97% van de aandelen, waardoor het de meerderheidsaandeelhouder is van het Disneyland Paris Resort.

Hong Kong

De ingangsboog van Hong Kong Disneyland
De ingangsboog van Hong Kong Disneyland

Het Hong Kong Disneyland Resort werd in september 2005 Disney's tweede locatie in Azië. Het resort ligt in Penny's Bay, Lantau Island. Hoewel het park al meer dan tien jaar open is, is er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid land beschikbaar voor toekomstige ontwikkeling. Het resort bestaat uit het themapark Hong Kong Disneyland, het Inspiration Lake Recreation Center en drie resorthotels (Hong Kong Disneyland Hotel, Disney's Hollywood Hotel en Disney Explorers Lodge). Dit park is eigendom van en wordt beheerd door Hongkong International Theme Parks Limited, een joint venture van de regering van Hongkong en The W alt Disney Company.

Shanghai, China

Afstandsfoto van Shanghai Disney Castle
Afstandsfoto van Shanghai Disney Castle

Het nieuwste Disney-themapark dat medio 2016 werd geopend, was Shanghai Disneyland. Het wordt beheerd door W alt Disney Parks and Resorts en Shanghai Shendi Group, waarbij Disney een meerderheidsbelang heeft. Het is 963 hectare groot en doet zelfs het Disneypark van Tokio in de schaduw staan. Het is de thuisbasis van het grootste kasteel en de langste paraderoute van alle Disney-themaparken. Shanghai Disneyland heeft zes themalanden, een winkelgebied en twee hotels. De uitbreiding begon vrijwel onmiddellijk, wat leidde tot de opening van Toy Story Land in 2018.

Andere Disney-avonturen om te ontdekken

Naast Disney Themaparken bezit en/of beheert Disney ook andere faciliteiten en avonturen die rond Disney-personages draaien. Deze omvatten:

Avonturen per Disney Seine-riviercruise
Avonturen per Disney Seine-riviercruise
  • Disney Cruise Line:De Disney Cruise Line heeft vier schepen: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream en Disney Fantasy. Populaire routes zijn Caribische cruises van drie, vier en zeven nachten. Wanneer u de cruise maakt, stopt u bij Castaway Cay, een privé-eiland van Disney, gelegen in de Bahama's. Andere routes zijn onder meer Europa, Alaska, Canada, Bermuda, Mexico en zelfs het Panamakanaal.
  • Aulani Resort & Spa: Ga naar Hawaï en bezoek Aulani Resort & Spa in Ko Olina. Het is een strandhotel en resort met luxe en Disney-magie op het Hawaiiaanse eiland Oahu.
  • Adventures by Disney: Voor nog meer reisavonturen ga je naar Adventures by Disney. Ze bieden begeleide gezinsvakanties aan naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, waaronder pakketten voor Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië.

Disney-uitbreidingsplannen

Disney blijft zijn parken uitbreiden, waardoor het avontuur fris en spannend blijft. Beide Amerikaanse resorts hebben bijvoorbeeld onlangs Star Wars: Galaxy's Edge-ervaringen geopend. Het Paradise Pier-gebied van Disney California Adventure is bijgewerkt en omgedoopt tot Pixar Pier, waardoor het een ongelooflijke plek is waar de magie van Pixar Studios tot leven komt. Disneyland Hong Kong heeft spannende attracties met Marvel-thema geïntroduceerd en zal naar verwachting in 2022 de World of Frozen openen. Verwacht wordt dat ook Tokio een enorme uitbreiding zal ondergaan, waardoor de oppervlakte van het park tegen 2023 met ongeveer 30% zal groeien. zal ook een rol spelen in de uitbreidingsplannen van Disneyland Parijs. Om de magie levend te houden en Disney-fans tevreden te houden, kun je er vrijwel zeker van zijn dat er altijd een vorm van renovatie of uitbreiding zal plaatsvinden in elk van de Disney-themaparken wereldwijd.

Aanbevolen: